ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Κυριακή | 10 Δεκεμβρίου 2023
Αττική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σε καλό κλίμα έγινε η πρώτη συνάντηση εργασίας του νέου Περιφερειάρχη Αττικής με τους νεοεκλεγέντες Δημάρχους Ανατολικής Αττικής

Άκρως εποικοδομητική ήταν η πρώτη συνάντηση εργασίας του νέου Περιφερειάρχη Αττικής κ. Νίκου Χαρδαλιά με τους νεοεκλεγέντες Δημάρχους της Ανατολικής Αττικής, που είχε ως στόχο την ενημέρωσή τους για το πώς θα κινηθεί η Περιφέρεια την επόμενη αυτοδιοικητική περίοδο 2024-2028.
Ιστορία Κεντρικός Τομέας Κοινωνία

Εξαιρετική η διάλεξη του κορυφαίου ερευνητή της κοπτικής γλώσσας π. Ugo Zanetti στην Εταιρεία Φίλων του Λαού, στην Αθήνα

Το απόγευμα της Δευτέρας 27 Νοεμβρίου 2023, στον χώρο της Εταιρείας Φίλων του Λαού, στην Αθήνα, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων μαθημάτων της Καθηγήτριας Αραβικού Πολιτισμού και Αραβικής Λογοτεχνίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. κ. Ελένης Κονδύλη, ο καλεσμένος της, κορυφαίος ερευνητής της κοπτικής γλώσσας, αλλά και άλλων αρχαίων ανατολικών γλωσσών, π. Ugo Zanetti, Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Λουβαίν, έδωσε μια εξαιρετική διάλεξη, στην ελληνική γλώσσα, με θέμα: «Μοναχισμός στις σκήτες της ερήμου, άλλοτε και τώρα.».
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σύσκεψη φορέων για τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Πάτρας

Το απόγευμα της Τετάρτης 29 Νοεμβρίου 2023, με πρωτοβουλία της Δημοτική Αρχή του Δήμου Πατρέων, πραγματοποιήθηκε μια σημαντική σύσκεψη στο Δημαρχείο της Πάτρας σχετική με τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης, όπου συμμετείχαν φορείς της πόλης, οι οποίοι μεταξύ άλλων εκτίμησαν σε ποιο σημείο βρίσκεται το ζήτημα αυτό, προς ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθούν οι διάφοροι φορείς και πώς μπορούν να ξεπεραστούν τα διάφορα εμπόδια που βάζει η κυβερνητική πολιτική στο σοβαρό αυτό κοινωνικό θέμα.

Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια της Ομαδικής Εικαστικής Έκθεσης του project #23 #24 ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ, στον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο

Το απόγευμα της Δευτέρας 4 Δεκεμβρίου 2023, στον ιστορικό χώρο του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου (Πλατεία Κολωνακίου 2, 4ος όροφος, είσοδος δίπλα από την τράπεζα Πειραιώς), πραγματοποιήθηκαν παρουσία πλήθους κόσμου τα εγκαίνια της τέταρτης Ομαδικής Εικαστικής Έκθεσης του project #23 #24 ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ, με θέμα τα λόγια του σπουδαίου Ολλανδού ζωγράφου Vincent Willem van Gogh: «Δεν υπάρχει τίποτε πιο καλλιτεχνικό από το ν’ αγαπάς κάποιον.».

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση Υγεία

«Η Πρόληψη κοντά μας» - Ολοκληρώθηκε η δράση ιατρικών ελέγχων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Οι υπηρεσίες πρόληψης και προαγωγής υγείας (προληπτικός καρδιολογικός έλεγχος, αλλεργικά τεστ, πνευμονολογικός...
Δυτική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Υπογραφή σύμβασης για τη ριζική ανάπλαση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου Γρεβενών

Το έργο αφορά στην καθολική αναβάθμιση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

«Σκοτσέζικο Ντους», της Χρύσας Σπηλιώτη, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσόγκα | Από 2 Δεκεμβρίου 2023, στο Θέατρο «ΠΡΟΒΑ»

Ο κ. Σωτήρης Τσόγκας, εμπνευσμένος από το κείμενο, του οποίου υπογράφει και τη θεατρική προσαρμογή, με τη σκηνοθετική αριστοτεχνική του ματιά, μας βάζει διαδραστικά στο κλίμα της δημιουργίας μια θεατρικής παράστασης, από τα καμαρίνια έως τη σκηνή. Κωμικές μέχρι δακρύων σκηνές εξελίσσονται μπροστά στα...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Ιόνια Νησιά Τοπική Αυτοδιοίκηση

«Σάρωσε» τα βραβεία η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στο Λονδίνο στη φετινή World Travel Market

Σε ειδική εκδήλωση των Greek Travel Awards, τα οποία διοργανώθηκαν στο πλαίσιο της φετινής World Travel Market στο Λονδίνο, υπό την αιγίδα του Γραφείου Ε.Ο.Τ. στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, η Περιφερειάρχης κ. Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου παρουσίασε το νέο «πρόσωπο» της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων σε υποδομές, εξωστρέφεια και βιωσιμότητα, που είχε ως αποτέλεσμα την κατάκτηση τριών βραβείων.

«Έλαμψε» με την παρουσία της και τη συμμετοχή της, αφ’ ενός ως τιμώμενη Περιφέρεια, αφ’ ετέρου λόγω των τριών βραβείων που απέσπασε, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, στην εκδήλωση των Greek Travel Awards, η οποία πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο του Λονδίνου, υπό την αιγίδα του Γραφείου Ε.Ο.Τ. στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, με προσκεκλημένους πάνω από 100 άτομα: τουριστικούς πράκτορες, εκπροσώπους αεροπορικών εταιρειών και τουριστικών οργανισμών, εκδότες τουριστικών περιοδικών και δημοσιογράφους γνωστών τηλεοπτικών δικτύων.

Ειδικότερα, τα τρία βραβεία, τα οποία απέσπασε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, είναι τα παρακάτω:

  • Κέρκυρα: Στην κατηγορία «Γαστρονομία».
  • Κεφαλονιά: Στην κατηγορία «Περιπατητικού Τουρισμού».
  • Ιθάκη: Στην κατηγορία «Ιστιοπλοΐα».

Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, κ. Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, παρουσίασε τις ιδιαίτερες σχέσεις, ιστορικές και τουριστικές, που χαρακτηρίζουν τα Ιόνια Νησιά με τη Μεγάλη Βρετανία, και τα οποία παραμένουν ιδιαίτερα δημοφιλή για τον βρετανικό λαό, και κάλεσε τους τουριστικούς επιχειρηματίες, που δεν έχουν αναπτύξει συνεργασίες στα Ιόνια Νησιά, να τα επισκεφθούν και να εξετάσουν τις σύγχρονες δυνατότητες και επενδυτικές ευκαιρίες στον τουρισμό.

Επίσης, η κ. Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου παρουσίασε την πολιτική των τελευταίων ετών και τα προγραμματισμένα έργα για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών (οδικό δίκτυο, διαχείριση απορριμμάτων, αναβάθμιση μαρινών, έργα Πολιτικής Προστασίας κ.ά.), αλλά και αναβάθμισης και συντήρησης ιστορικών και εκκλησιαστικών κτηρίων, όπως και ανάδειξης της πλούσιας πολιτιστικής και καλλιτεχνικής ταυτότητάς τους.

Ακόμη, παρουσιάστηκε η ολοκληρωμένη προσέγγιση με επιστημονική μελέτη, ευρεία διαβούλευση δημοσίου, ιδιωτικού και κοινωνικού τομέα, για τη στρατηγική βιωσιμότητας της τουριστικής ανάπτυξης, την οποία εκπονεί η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων «για την ευημερία των κατοίκων, την αξιοπιστία μας ως τουριστικός προορισμός και την προοπτική της τουριστικής μας οικονομίας», όπως χαρακτηριστικά τόνισε η κ. Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου.

Επίσης, στους καλεσμένους προσφέρθηκαν τοπικά γλυκίσματα από την Κέρκυρα και τη Ζάκυνθο.