ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τρίτη | 23 Ιουλίου 2024
Κρήτη Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δύο σύγχρονους βυθιζόμενους κάδους απορριμμάτων παρέλαβε και τοποθέτησε ο Δήμος Ρεθύμνης επί της οδού Γερακάρη, στο ύψος της Πλατείας Ιερολοχιτών

Ο Δήμος Ρεθύμνης παρέλαβε και τοποθέτησε δύο σύγχρονους βυθιζόμενους κάδου απορριμμάτων στην οδό Γερακάρη, στο ύψους της Πλατείας Ιερολοχιτών. Πρόκειται για ένα οικολογικό σύστημα βυθιζόμενων κάδων απορριμμάτων, ένας για σύμμικτα οικιακά και ένας άλλος για ανακυκλώσιμα απορρίμματα, χωρητικότητας 1.100 λίτρων έκαστος, τους οποίους προμηθεύτηκε ο Δήμος Ρεθύμνης κατόπιν δημόσιας διεθνούς ανοικτής ηλεκτρονικής διαδικασίας επιλογής αναδόχου, στο πλαίσιο του έργου: «Προμήθεια εξοπλισμού αναβάθμισης Δημόσιου χώρου, συστημάτων έξυπνης πόλης και βιώσιμης κινητικότητας», του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου (Open Mall).
Κοινωνία Πειραιάς Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εκπαιδευτικό σεμινάριο φυλάκων-πυροφυλάκων πραγματοποίησε ο Δήμος Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη

Σε εκπαίδευση των φυλάκων-πυροφυλάκων, που προσλήφθηκαν για τις αυξημένες ανάγκες της αντιπυρικής περιόδου, προχώρησε για πρώτη φορά ο Δήμος Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη, όπου το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με τον Τεχνικό Ασφαλείας, διαπιστευμένο για εκπαίδευση και πιστοποίηση, εκπαίδευσαν το προσωπικό του Δήμου, που εμπλέκεται στη φύλαξη των Αλσών Δεξαμενής, Βώκου και Νυμφών (Κηποθέατρο), αλλά και προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας, σε ζητήματα που αφορούν την πρόληψη και διαχείριση πυρκαγιών, και ειδικότερα στη χρήση πυροσβεστικών μέσων. Οι υπάλληλοι που συμμετείχαν στην εκπαίδευση θα λάβουν σχετική πιστοποίηση.
Ήπειρος Ιστορία Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εκδηλώσεις μνήμης και τιμής του Δήμου Πάργας για τη Μάχη της Σπλάντζας και τη θυσία του οπλαρχηγού Κυριακούλη Μαυρομιχάλη

Κορυφώθηκαν οι επετειακές εκδηλώσεις μνήμης του Δήμου Πάργας προς τιμή του οπλαρχηγού Κυριακούλη Μαυρομιχάλη, ο οποίος έπεσε μαχόμενος στη Μάχη της Σπλάντζας στις 4 Ιουλίου 1822.

Συντονισμός υπηρεσιών για την ολοκλήρωση των έργων στις οδούς Μανωλάκη και Άνθιμου Γαζή στη Λάρισα

Εντός των χρονοδιαγραμμάτων βρίσκονται οι εργασίες για την υλοποίηση των έργων στις οδούς Μανωλάκη και Ανθίμου Γαζή, στα τμήματά τους που βρίσκονται υπό διαμόρφωση, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Λαρισαίων, κ. Θανάση Μαμάκο. Παράλληλα, δίνεται έμφαση στην ενίσχυση του πρασίνου, με την τοποθέτηση περισσότερων δένδρων από αυτά που προϋπήρχαν, ενώ και ο σχεδιασμός της πορείας των εργασιών είναι προσεκτικός, με στόχο τη μικρότερη δυνατή όχληση των πολιτών.

Υπογραφή εργολαβικής σύμβασης αντιπλημμυρικών εργασιών στην Π.Ε. Μεσσηνίας

Υπεγράφη την Τρίτη 16 Ιουλίου 2024 από τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Στάθη Αναστασόπουλο η εργολαβική σύμβαση του έργου: «Καθαρισμοί ρεμάτων και αντιπλημμυρικά έργα στην Π.Ε. Μεσσηνίας», προϋπολογισμού 320.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το τεχνικό πρόγραμμα Ιδίων Πόρων της Περιφερειακής Ενότητας.

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου Κρήτης η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την προστασία της ακτογραμμής

Στόχος του έργου είναι η προστασία της ακτής από τα έντονα φαινόμενα διάβρωσης στον κόλπο του Δερματά και την υποχώρηση της ακτογραμμής, τα οποία έχουν προέλθει από την έντονη κυματική δράση σε συνδυασμό με το μικρό πλάτος της παραλίας και το κατακόρυφο τοιχίο αντιστήριξης...
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Επίσκεψη του Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα στο Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Γιώργος Αγριμανάκης καλωσόρισε τον Πρέσβη της Κίνας εκ μέρους του Δημάρχου Ηρακλείου Κρήτης και μετέφερε την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να ενδυναμώσει τις σχέσεις της με την Κίνα σε κάθε επίπεδο. Η ανάπτυξη του τουρισμού, του πρωτογενή τομέα και της επιχειρηματικότητας τέθηκαν ως ζητήματα προτεραιότητας από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κατά τη διάρκεια της συζήτησης, στην οποία εξετάστηκε η προοπτική ανάπτυξης συνεργασιών στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού, της τεχνολογίας και της ενέργειας, ενώ αναφορά έγινε και στην αδελφοποίηση του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης με...
Ιόνια Νησιά Τοπική Αυτοδιοίκηση

«Σάρωσε» τα βραβεία η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στο Λονδίνο στη φετινή World Travel Market

Σε ειδική εκδήλωση των Greek Travel Awards, τα οποία διοργανώθηκαν στο πλαίσιο της φετινής World Travel Market στο Λονδίνο, υπό την αιγίδα του Γραφείου Ε.Ο.Τ. στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, η Περιφερειάρχης κ. Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου παρουσίασε το νέο «πρόσωπο» της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων σε υποδομές, εξωστρέφεια και βιωσιμότητα, που είχε ως αποτέλεσμα την κατάκτηση τριών βραβείων.

«Έλαμψε» με την παρουσία της και τη συμμετοχή της, αφ’ ενός ως τιμώμενη Περιφέρεια, αφ’ ετέρου λόγω των τριών βραβείων που απέσπασε, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, στην εκδήλωση των Greek Travel Awards, η οποία πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο του Λονδίνου, υπό την αιγίδα του Γραφείου Ε.Ο.Τ. στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, με προσκεκλημένους πάνω από 100 άτομα: τουριστικούς πράκτορες, εκπροσώπους αεροπορικών εταιρειών και τουριστικών οργανισμών, εκδότες τουριστικών περιοδικών και δημοσιογράφους γνωστών τηλεοπτικών δικτύων.

Ειδικότερα, τα τρία βραβεία, τα οποία απέσπασε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, είναι τα παρακάτω:

  • Κέρκυρα: Στην κατηγορία «Γαστρονομία».
  • Κεφαλονιά: Στην κατηγορία «Περιπατητικού Τουρισμού».
  • Ιθάκη: Στην κατηγορία «Ιστιοπλοΐα».

Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, κ. Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, παρουσίασε τις ιδιαίτερες σχέσεις, ιστορικές και τουριστικές, που χαρακτηρίζουν τα Ιόνια Νησιά με τη Μεγάλη Βρετανία, και τα οποία παραμένουν ιδιαίτερα δημοφιλή για τον βρετανικό λαό, και κάλεσε τους τουριστικούς επιχειρηματίες, που δεν έχουν αναπτύξει συνεργασίες στα Ιόνια Νησιά, να τα επισκεφθούν και να εξετάσουν τις σύγχρονες δυνατότητες και επενδυτικές ευκαιρίες στον τουρισμό.

Επίσης, η κ. Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου παρουσίασε την πολιτική των τελευταίων ετών και τα προγραμματισμένα έργα για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών (οδικό δίκτυο, διαχείριση απορριμμάτων, αναβάθμιση μαρινών, έργα Πολιτικής Προστασίας κ.ά.), αλλά και αναβάθμισης και συντήρησης ιστορικών και εκκλησιαστικών κτηρίων, όπως και ανάδειξης της πλούσιας πολιτιστικής και καλλιτεχνικής ταυτότητάς τους.

Ακόμη, παρουσιάστηκε η ολοκληρωμένη προσέγγιση με επιστημονική μελέτη, ευρεία διαβούλευση δημοσίου, ιδιωτικού και κοινωνικού τομέα, για τη στρατηγική βιωσιμότητας της τουριστικής ανάπτυξης, την οποία εκπονεί η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων «για την ευημερία των κατοίκων, την αξιοπιστία μας ως τουριστικός προορισμός και την προοπτική της τουριστικής μας οικονομίας», όπως χαρακτηριστικά τόνισε η κ. Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου.

Επίσης, στους καλεσμένους προσφέρθηκαν τοπικά γλυκίσματα από την Κέρκυρα και τη Ζάκυνθο.