ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τρίτη | 16 Απριλίου 2024
Ελληνική Οικονομία Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι συναντήσεις εργασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Κροατία

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός και η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Πολιτισμού κ. Φανή Παπαθωμά ολοκλήρωσαν την Τρίτη 9 Απριλίου 2024 τον κύκλο επαφών και συναντήσεων εργασίας στην Κροατία, όπου στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν, επίσης, η Προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Μαριάννα Λιάσκου και το στέλεχος του Γραφείου Περιφερειάρχη κ. Μέλπω Στεφανίδη.
Κοινωνία Κρήτη Μπάσκετ Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συμμαχία για το περιβάλλον από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Μια συμμαχία για το περιβάλλον μεταξύ Δήμου Ηρακλείου Κρήτης και Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.) ξεκινάει να αναπτύσσεται, με τον Δήμο να δηλώνει παρών στο πρόγραμμα Στρατηγικής Κοινωνικής και Περιβαλλοντικής Υπευθυνότητας της Ε.Ο.Κ., φέρνοντας την κυκλική οικονομία και τις πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης, σε αθλητικούς χώρους του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δράση για την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πύργου

«Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τους κοινόχρηστους χώρους», είναι το μήνυμα της δράσης, που υλοποίησε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024 ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας.

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Χανίων για την αντιμετώπιση σεισμών, σύμφωνα με το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

Συνεδρίασε την Παρασκευή το πρωί 12 Απριλίου 2024 το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χανίων, με κυρίαρχα θέματα τη συνεργασία μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων, υπηρεσιών και εθελοντικών οργανώσεων, αναφορικά με την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, λόγω σεισμών. Παράλληλα, στο επίκεντρο τέθηκε και η Επιχειρησιακή Άσκηση Πεδίου «ΜΙΝΩΑΣ 2024», που θα πραγματοποιηθεί το τρίτο δεκαήμερο του Απριλίου.

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά, από τον Κ.Ο.ΔΗ.Π. και το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου Πατρέων

Υλοποιήθηκε με επιτυχία τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2024 η εκδήλωση ευαισθητοποίησης, που διοργάνωσε ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων (Κ.Ο.ΔΗ.Π.) με το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά.

Ενισχύεται ο στόλος των Υπηρεσιών Καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων μετά από την παραλαβή ενός νέου οχήματος για πλύσιμο κάδων

Η προσθήκη του καινούριου οχήματος στον υπάρχοντα στόλο καδοπλυντηρίων της Υπηρεσίας Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου Λαρισαίων αναμένεται να συμβάλλει αποφασιστικά στην ενίσχυση των προγραμμάτων πλύσης κάδων λόγω της αυξημένης χωρητικότητάς του (4 m3).Το συγκεκριμένο όχημα έχει τη δυνατότητα να πλένει εν κινήσει κάδους...
Αττική Ιστορία Κοινωνία

Την 198η επέτειο από την Έξοδο τίμησαν οι Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής

Ακολουθώντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Ράπτης απηύθυνε χαιρετισμό προς τους Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.
Βόρειος Τομέας Παιδεία

«Σαν την κλέφτρα μπήκε η αξιολογήτρια στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Ηρακλείου Αττικής», καταγγέλλουν με ανακοινώσεις τους η Δ΄ ΕΛΜΕ Αν. Αττικής και η «Αριστερή Συμπαράταξη Καθηγητών»

Την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023, έγινε τελικά η διαδικασία αξιολόγησης δύο νεοδιόριστων εκπαιδευτικών στο Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) του Ηρακλείου Αττικής, παρά τη δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας, που πραγματοποίησαν εκπαιδευτικοί της Δ΄ Ε.Λ.Μ.Ε. και της Ο.Λ.Μ.Ε., έξω από τον χώρο του σχολείου. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με καταγγελία των διαμαρτυρόμενων εκπαιδευτικών ενάντια στην αξιολόγηση, που συνεχίζει να επιχειρεί το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων βάσει του νόμου 4823/21, η προερχόμενη από την Πελοπόννησο αξιολογήτρια εισχώρησε «σαν την κλέφτρα, από τη γκαραζόπορτα του σχολείου», υλοποιώντας τις εντολές των ανωτέρων της.

Η Δ΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατολικής Αττικής και η «Αριστερή Συμπαράταξη Καθηγητών» εξέδωσαν για το θέμα αυτό σχετικές ανακοινώσεις, τις οποίες παραθέτουμε ως ακολούθως:

Η αξιολογήτρια μπήκε από την πίσω πόρτα του σχολείου!

Την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023, η Δ΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατολικής Αττικής πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) του Νέου Ηρακλείου Αττικής, με αφορμή την προγραμματισμένη προσπάθεια αξιολόγησης 2 νεοδιόριστων εκπαιδευτικών, από αξιολογήτρια γενικής αγωγής, η οποία κατέφτασε από την Πελοπόννησο για τον σκοπό αυτόν. Να σημειώσουμε ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τον νόμο 4823/21, που η ίδια ψήφισε για να αναγκάσει τους νεοδιόριστους να δεχτούν τους νεοεπιθεωρητές, καθώς σε διαφορετική περίπτωση δεν προχωράει η μονιμοποίησή τους.
Από πολύ νωρίς, έξω από την κεντρική είσοδο του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ., συγκεντρώθηκαν συνάδελφοι εκπαιδευτικοί, μόνιμοι και νεοδιόριστοι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ε.Λ.Μ.Ε.. Παρόντα ήταν και δύο μέλη του Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε., οι συνάδελφοι Π. Φύτρος και Δ. Ακτύπης, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του Δ.Σ. της Δ΄ Ε.Λ.Μ.Ε..
Να σημειωθεί ότι τη σχετική δήλωση της Ο.Λ.Μ.Ε. για απεργία-αποχή από κάθε διαδικασία ατομικής αξιολόγησης, μέχρι το πρωί της Πέμπτης, είχαν υπογράψει 13 εκπαιδευτικοί. Μετά τα όσα κωμικά ή τραγικά διαδραματίστηκαν, οι υπογραφές έφτασαν στις 64 (!) και έπεται συνέχεια.
Η παράσταση διαμαρτυρίας βρισκόταν σε εξέλιξη με τους παρευρισκόμενους να φωνάζουν συνθήματα ενάντια στην αξιολόγηση και στη σύνδεση με τη μονιμοποίηση, και να ενημερώνουν γονείς, εκπαιδευτικούς και περαστικούς, από τους οποίους, μάλιστα, εισέπρατταν τη συμπαράσταση και την υποστήριξή τους.
Όμως, την ίδια στιγμή, από την πλαϊνή γκαραζόπορτα, η αξιολογήτρια μπήκε, γκαζώνοντας το αυτοκίνητό της σαν τον κλέφτη στον χώρο του σχολείου, κατόπιν συνεννόησης, προφανώς, με τη διευθύντρια, αφού η συγκεκριμένη πόρτα ανοίγει μόνο από μέσα για λόγους προστασίας των παιδιών.
Ακολούθησε η είσοδος των εκπροσώπων της Ε.Λ.Μ.Ε. και της Ο.Λ.Μ.Ε., με σκοπό την ενημέρωση και τη συζήτηση με τους/τις υπολοίπους/ες συναδέλφους.
Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε η δίωρη διαδικασία της αξιολόγησης, το αποτέλεσμα της οποίας θα κρίνει αν η συγκεκριμένη συνάδελφος είναι άξια να μονιμοποιηθεί ή όχι.
Προφανώς, το πτυχίο και τα χρόνια προϋπηρεσίας ως αναπληρώτριας, δεν αρκούν για τη μονιμοποίηση. Αρκεί, όμως, ένα δίωρο για να αξιολογηθεί μάθημα μαγειρικής σε μια εκπαιδευτικό οικονομολόγο (ΠΕ80), από μια αξιολογήτρια, επίσης, οικονομολόγο (ΠΕ80), χωρίς καμιά εξειδίκευση στην ειδική αγωγή, απλά με μια σεμιναριακή κατάρτιση κάποιων ωρών. Είναι, μάλιστα, οι δύο αυτές ώρες αξιολόγησης η μόνη προϋπόθεση που απουσιάζει για να γίνει κάποιος μόνιμος! Η αξιολογήτρια, μάλιστα, σε σχόλιο της Ε.Λ.Μ.Ε. για το πώς μπορεί να αξιολογήσει χωρίς να έχει πτυχία ειδικής αγωγής ούτε γνώση του αντικειμένου αξιολόγησης, απάντησε ότι: «είναι τοποθετημένη νόμιμα και θεσμικά σε αυτόν τον ρόλο» και ότι εκείνη: «είναι αξιολογήτρια γενικής αγωγής, αλλά αύριο-μεθαύριο η συνάδελφος μπορεί να θέλει να μεταπηδήσει στη γενική παιδεία»!
Η αξιολογήτρια μπήκε από την γκαραζόπορτα και ο βασιλιάς αποκαλύφθηκε γυμνός.
Οι 64 υπογραφές συμμετοχής των συναδέλφων στην απεργία-αποχή από την αξιολόγηση είναι η σημαντικότερη παρακαταθήκη της παράστασης διαμαρτυρίας και ένας ακόμη εφιάλτης για το υπουργείο, την κυβέρνηση και τους εντολοδόχους τους.
ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΘΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ.
Δυστυχώς γι’ αυτούς, ευτυχώς για το δημόσιο σχολείο, η παράσταση της αξιολόγησης εδώ και 41 χρόνια θα ξανακατέβει λόγω έλλειψης …θεατών.
Μαζί τους θα φύγουν μια για πάντα, νυν και μελλοντικοί υποψήφιοι παραγωγοί και σκηνοθέτες.