ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τετάρτη | 29 Νοεμβρίου 2023
Κεντρικός Τομέας Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Νέα οριζόντια μείωση κατά 5% στα δημοτικά τέλη στην Αθήνα με εισήγηση του Κώστα Μπακογιάννη

Την οριζόντια μείωση των δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού κατά 5% για όλους τους δημότες αποφάσισε σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, κατόπιν εισήγησης του Δημάρχου Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη, επιστρέφοντας πίσω στους δημότες, για δεύτερη συνεχή χρονιά, μέρος της αποδοτικής οικονομικής διαχείρισης των προηγούμενων τεσσάρων ετών.
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκίνησε η ενημερωτική διημερίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. για τους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες Δημάρχους της Κρήτης

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023 η διημερίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. για τους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες Δημάρχους της Κρήτης, σε συνεργασία με την Ε.Ε.Τ.Α.Α., η οποία συνεχίζεται και ολοκληρώνεται σήμερα στο Ξενοδοχείο «Aquila Atlantis» (Υγείας 2, Ηράκλειο Κρήτης), με συμμετέχοντες τους αιρετούς της Περιφέρειας Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκε η ανοιχτή διαβούλευση για την επικαιροποίηση της Σ.Β.Α.Α. της Πάτρας

Ανοιχτή διαβούλευση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2023 το απόγευμα, στον πολυχώρο «Παλαιά Σφαγεία», στο πλαίσιο της διαδικασίας επικαιροποίησης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Πάτρας, που αναμένεται να συμβάλλει στην ώθηση της τοπικής οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης.

Ονοματοδοσία οδού στη μνήμη του ιατρού Γεωργίου Χριστιανόπουλου στη Φλώρινα

Εκδήλωση ονοματοδοσίας της οδού «Ιατρού ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ» πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας, με παρόντες στη λιτή τελετή και στα αποκαλυπτήρια της σχετικής πινακίδας τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχάλη Χάτζιο, την Αντιδήμαρχος Φλώρινας κ. Χαρούλα Βοζινίδου, τη σύζυγο του Γιώργου Χριστιανόπουλου, Μαρία, τα παιδιά του Λύδια και Λάζαρο/Αντωνία και τα εγγόνια Γιώργο και Αλέξανδρο.

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκινούν εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας στον Δήμο Δωρίδος, αρχικού προϋπολογισμού 5,9 εκ. ευρώ

Πρόκειται για σημαντικό έργο, αρχικού προϋπολογισμού ύψους 5.900.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδότησε...
Ιόνια Νησιά Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δωρεάν δημοτικό πάρκινγκ στον Αη Γόρδη Κέρκυρας

Ο νέος, ελεύθερος αυτός δημοτικός χώρος θα παρέχεται δωρεάν για κατοίκους και...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

Ο Κύκλος με την Κιμωλία, του Μπέρτολτ Μπρεχτ | ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΚΑΙΡΟΙ | ΓΚΑΖΙ | Από 21 Οκτωβρίου 2023

Πρόκειται για «ένα ωραίο δραματικό παραμύθι, με πλήθος από κωμικά περιστατικά και αίσιο τέλος», κάθε στιγμή του οποίου «αποτελεί και ένα σχόλιο, κάθε σκηνή και μία σκέψη, μια πρόταση διαλεκτικής, μια πορεία συνειδητοποίησης», όπως μεταξύ άλλων αναφέρεται και στο σχετικό Δελτίο Τύπου που ακολουθεί:...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Βόρειος Τομέας Παιδί Παρουσιάσεις

Ρεκόρ κατασκευών χαρταετών στον Ιωνικό Σύνδεσμο

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, 18 και 19 Φεβρουαρίου 2023, στον Ιωνικό Σύνδεσμο, πραγματοποιήθηκε μία δράση κατασκευής παραδοσιακών χαρταετών, που οι μικροί φίλοι του συλλόγου θα χρησιμοποιήσουν την Καθαρά Δευτέρα. Αξίζει να σημειωθεί πως ο αριθμός των χαρταετών που κατασκευάστηκαν ξεπέρασε ακόμη και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις των διοργανωτών.

Ακολουθεί το σχετικό δελτίου του Ιωνικού Συνδέσμου, με τις αντίστοιχες φωτογραφίες, που στάλθηκαν στην εφημερίδα μας:

Νέα Ιωνία: 22/02/2023

Δελτίο Τύπου

Πόσες εικόνες δεν μας φέρνει στο μυαλό η λέξη χαρταετός… Και πόσες λέξεις… Και πόσες ιστορίες… Για πτήσεις και πτώσεις… Για την αίσθηση της ελευθερίας, της αισιοδοξίας και το μήνυμα της χαράς, που δίνει σε μικρούς και μεγάλους!!

Έτσι, λοιπόν, και η δική μας μεγάλη χαρά και ο ενθουσιασμός που, επιτέλους, μετά από δυο χρόνια από την πανδημία, επιστρέψαμε δυναμικά στο πνεύμα της Αποκριάς και στο έθιμο της κατασκευής του παραδοσιακού χαρταετού στον Ιωνικό Σύνδεσμο.

Το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, από τις 10.30 το πρωί έως και τις 14.00 το μεσημέρι, το κτήριο του Ιωνικού Συνδέσμου γέμισε με την παρουσία μικρών και μεγάλων με αφορμή την ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ, όπου όλοι μαζί αναβιώσαμε τις παραδόσεις μας, κατασκευάζοντας μοναδικούς χαρταετούς.

Πρωτεργάτες για ακόμη μια χρονιά οι «μοναδικοί μαστόροι» Βαγγέλης Τελλίδης, Δημήτρης Χατζηκυριάκος, Αντώνης Ιωσηφίδης και, φυσικά, ο επίτιμος Πρόεδρος του Ιωνικού Συνδέσμου, Τάκης Κωστιδάκης, οι οποίοι μας έδειξαν τις τεχνικές κατασκευής του σκελετού, των ζυγιών, της ουράς και μας έμαθαν τα μυστικά για το σωστό πέταγμα του χαρταετού!

Τα παιδιά εργάστηκαν με μεράκι και φαντασία, με τη βοήθεια των γονιών τους, αλλά και των παππούδων και γιαγιάδων: κόλλησαν τα χαρτιά και διακόσμησαν με πρωτοτυπία το καθένα τον δικό του χαρταετό.

Οι μεγαλύτεροι μάλιστα μας διηγήθηκαν όμορφες ιστορίες από τα χρόνια που έφτιαχναν μόνοι τους αητούς: «…Κάθε παιδί έφτιαχνε τον δικό του αετό, βρίσκοντας και κόβοντας τα κατάλληλα ξύλα, κολλώντας τα με ψαρόκολλα ή χυλό από αλεύρι, φτιάχνοντας μόνοι τους τα ζύγια και τα σκοινιά από σπάγκο και την ούρα από παλιές εφημερίδες». Κάποιοι, μάλιστα, αναφέρθηκαν και στους αγώνες, που γινόντουσαν μεταξύ των χαρταετών, καθώς και στις σκανδαλιές τους, όπου έδεναν στους σπάγκους ξυράφια προκειμένου να «ξυρίσουν» τους αετούς των αντιπάλων.

Στο τέλος, κάθε παιδί πήρε στο σπίτι του τον χαρταετό που κατασκεύασε.

Όλα τα παιδιά έφυγαν χαρούμενα, ανυπομονώντας να πετάξουν την Καθαρά Δευτέρα τον χαρταετό τους και να τον δουν να ανεβαίνει στα ύψη…

Η προσέλευση του κόσμου μεγάλη, μα η χαρά μας ακόμα μεγαλύτερη! Ευχαριστούμε θερμά τους «μοναδικούς μαστόρους»: Βαγγέλη Τελλίδη, Δημήτρη Χατζηκυριάκο, Αντώνη Ιωσηφίδη και Τάκη Κωστιδάκη, γιατί μας έμαθαν πως για να φτιάξεις χαρταετό πρέπει να έρθεις σε επαφή με το παιδί που βρίσκεται μέσα σου!!