ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Παρασκευή | 21 Ιουνίου 2024
Αθλητικά Ήπειρος Τοπική Αυτοδιοίκηση

Κατασκευή νέων κερκίδων και βοηθητικών χώρων στο Δημοτικό Στάδιο Πάργας

Ένα σημαντικό έργο για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων ολοκληρώνεται στο Δημοτικό Στάδιο Πάργας με την κατασκευή νέων κερκίδων και βοηθητικών χώρων (αποδυτήρια, γυμναστήριο κ.λπ.), με το έργο να χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», του Υπουργείου Εσωτερικών.
Ήπειρος Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος της εκπαιδευτικής δράσης: «Όσο Μεγαλώνω θα Ανακυκλώνω», στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Πάργας

Ο πρώτος κύκλος της εκπαιδευτικής δράσης, με τίτλο: «Όσο Μεγαλώνω θα Ανακυκλώνω», ολοκληρώθηκε στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Πάργας.
Θέατρο Κρήτη Μουσική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η μουσική παράσταση: «Σκύλος στον Δρόμο», από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Μουσική Παράσταση: «Σκύλος στον Δρόμο», από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης, στην κατάμεστη «Πύλη Βηθλεέμ», με περισσότερους από 400 παρευρισκόμενους το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024.

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο κ. Μιλτιάδης Καναβός, δημιουργώντας τεράστιο εκνευρισμό στη Δημοτική Αρχή της Νέας Ιωνίας Αττικής

Στην 22η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 17 Ιουνίου 2024, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημαρχείου, μεταξύ άλλων, προέκυψε η αναπάντεχη κοινοποίηση της ανεξαρτητοποίησης του πρώην δημοτικού συμβούλου της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη», κ. Μιλτιάδη Καναβού, προκαλώντας τεράστιο εκνευρισμό τόσο στον Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Μανούρη όσο και στους Αντιδημάρχους και στους δημοτικούς του συμβούλους, γεγονός που αποτυπώθηκε τόσο στην αντιπαράθεση των κ.κ. Μιλτιάδη Καναβού και Παναγιώτη Μανούρη, όσο και των υπολοίπων στη συνέχεια του Συνεδρίασης, σχεδόν για κάθε θέμα, με την αδρεναλίνη να εκτινάσσεται σε δυσθεώρητα ύψη, σε βάρος πάντοτε των επιχειρημάτων.

Mέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Νεολαίας της Κ.Ε.Δ.Ε. ορίστηκε ο κ. Βασίλης Χριστοδούλου, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία»

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία» και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, κ. Βασίλης Χριστοδούλου, ορίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) ως Μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Νεολαίας της Κ.Ε.Δ.Ε., με τον Πρόεδρό της και Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, κ. Λάζαρο Κυρίζογλου, να του εύχεται: «Καλή επιτυχία, γνωρίζοντας ότι η εξεύρεση των βέλτιστων λύσεων στα θέματα που αφορούν στον θεσμό, αποτελεί κοινό στόχο όλων μας.».

Ρεσιτάλ ερμηνείας από τους σπουδαστές πιάνου του Δημοτικού Ωδείου Φυλής στην εκδήλωση λήξης της χρονιάς

Θερμά συγχαρητήρια για το υψηλό επίπεδο σπουδών έδωσε ο Δήμαρχος Φυλής κ. Χρήστος Παππούς στην Καθηγήτρια κ. Ρούλα Λεβαντή και στην Αντιδήμαρχο κ. Χρυσούλα Κουράση, που έχει την ευθύνη λειτουργίας του Δημοτικού Ωδείου, και ακόμη δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη δεξιοτεχνία των σπουδαστών στην απόδοση...
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Μουσική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Μάγεψαν το κοινό οι Χορωδίες του Morgan State University και του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου

Η Δημοτική Χορωδία της Ι.Π. Μεσολογγίου, υπό τη Διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της κ. Σπύρου Χολέβα, έδωσε το μουσικό έναυσμα, αποδίδοντας γνωστά και αγαπημένα μουσικά κομμάτια. Στη συνέχεια, ακολούθησε το παγκοσμίου φήμης χορωδιακό σύνολο του Morgan State University, υπό τη Διεύθυνση του κ. Eric Conway, Πρόεδρο του Τμήματος Καλών και Παραστατικών Τεχνών του αμερικανικού πανεπιστημίου. Με επιλογές, που κυμαίνονταν από Gospel, Spirituals έως και σύγχρονα τραγούδια, τα 28 μέλη της Χορωδίας πραγματικά συνεπήραν το κοινό, που συμμετείχε με ενθουσιασμό, χτυπώντας ρυθμικά τα χέρια και τραγουδώντας. Ωστόσο, η μεγάλη έκπληξη για...
Uncategorized

Πτώσεις δέντρων και πλημμυρισμένες κατοικίες σε Θέρμη, Τρίλοφο και Πλαγιάρι άφησε πίσω της η «ΙΛΙΝΑ»

Προβλήματα σε ορισμένες Κοινότητες του Δήμου Θέρμης Θεσσαλονίκης προκάλεσε η ισχυρή βροχόπτωση, η οποία σημειώθηκε τη Δευτέρα 3 Απριλίου. Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Θέρμης, η οποία ήταν σε επιφυλακή από το μεσημέρι της Δευτέρας, με υπαλλήλους και εθελοντές από Θέρμη και Μίκρα, χρειάστηκε να παρέμβει αργά το βράδυ, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα, τα οποία προέκυψαν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Συγκεκριμένα, η Πολιτική Προστασία προέβη στο κόψιμο 16 δέντρων, τα οποία είχαν πέσει από τους ισχυρούς ανέμους, ενώ πραγματοποιήθηκε άντληση υδάτων σε επτά κατοικίες, οι οποίες πλημμύρισαν από την έντονη βροχόπτωση. Παράλληλα, καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας γίνονταν συντονισμένες περιπολίες σε ρέματα και χρειάστηκε να αποκλειστούν κάποιες ιρλανδικές διαβάσεις για λόγους ασφαλείας.
Τα περισσότερα προβλήματα παρουσιάστηκαν στην περιοχή της Μίκρας. Η ομάδα των Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Μίκρας, βρισκόμενη συνεχώς σε επιφυλακή στη βάση της στην Καρδία, και σε συντονισμό με την Αντιδημαρχία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θέρμης, έσπευσε να βοηθήσει οδηγούς, τα αυτοκίνητα των οποίων είχαν κολλήσει σε λάσπες, έλεγξε επικίνδυνες διαβάσεις οχημάτων, και ακόμη επενέβη σε δύο περιπτώσεις πτώσης δένδρων, που είχαν πέσει από τους ισχυρούς ανέμους, σε Τρίλοφο και Πλαγιάρι. Συγκεκριμένα, κλιμάκιο αποτελούμενο από έξι μέλη της Ομάδας Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Μίκρας, μαζί με το πυροσβεστικό όχημα και τέσσερα οχήματα μελών της Ομάδας, έσπευσε σε βοήθεια των ανδρών της Ε.Κ.Α.Μ., στην κοπή των δένδρων με χρήση αλυσοπρίονων. Ακολούθως, φρόντισαν για την απομάκρυνση των κορμών, ώστε να ανοίξουν δρόμοι, που είχαν κλείσει εξαιτίας της πτώσης δένδρων.

Δεδομένου ότι τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να συνεχιστούν και σήμερα Τρίτη 4 Απριλίου, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης οι πολίτες του Δήμου Θέρμης μπορούν να απευθύνονται στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας κ. Κωνσταντίνο Κουγιουμτζίδη και στο τηλέφωνο: 6972312198.