ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τετάρτη | 29 Νοεμβρίου 2023
Κεντρικός Τομέας Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Νέα οριζόντια μείωση κατά 5% στα δημοτικά τέλη στην Αθήνα με εισήγηση του Κώστα Μπακογιάννη

Την οριζόντια μείωση των δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού κατά 5% για όλους τους δημότες αποφάσισε σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, κατόπιν εισήγησης του Δημάρχου Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη, επιστρέφοντας πίσω στους δημότες, για δεύτερη συνεχή χρονιά, μέρος της αποδοτικής οικονομικής διαχείρισης των προηγούμενων τεσσάρων ετών.
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκίνησε η ενημερωτική διημερίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. για τους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες Δημάρχους της Κρήτης

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023 η διημερίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. για τους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες Δημάρχους της Κρήτης, σε συνεργασία με την Ε.Ε.Τ.Α.Α., η οποία συνεχίζεται και ολοκληρώνεται σήμερα στο Ξενοδοχείο «Aquila Atlantis» (Υγείας 2, Ηράκλειο Κρήτης), με συμμετέχοντες τους αιρετούς της Περιφέρειας Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκε η ανοιχτή διαβούλευση για την επικαιροποίηση της Σ.Β.Α.Α. της Πάτρας

Ανοιχτή διαβούλευση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2023 το απόγευμα, στον πολυχώρο «Παλαιά Σφαγεία», στο πλαίσιο της διαδικασίας επικαιροποίησης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Πάτρας, που αναμένεται να συμβάλλει στην ώθηση της τοπικής οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης.

Ονοματοδοσία οδού στη μνήμη του ιατρού Γεωργίου Χριστιανόπουλου στη Φλώρινα

Εκδήλωση ονοματοδοσίας της οδού «Ιατρού ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ» πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας, με παρόντες στη λιτή τελετή και στα αποκαλυπτήρια της σχετικής πινακίδας τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχάλη Χάτζιο, την Αντιδήμαρχος Φλώρινας κ. Χαρούλα Βοζινίδου, τη σύζυγο του Γιώργου Χριστιανόπουλου, Μαρία, τα παιδιά του Λύδια και Λάζαρο/Αντωνία και τα εγγόνια Γιώργο και Αλέξανδρο.

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκινούν εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας στον Δήμο Δωρίδος, αρχικού προϋπολογισμού 5,9 εκ. ευρώ

Πρόκειται για σημαντικό έργο, αρχικού προϋπολογισμού ύψους 5.900.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδότησε...
Ιόνια Νησιά Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δωρεάν δημοτικό πάρκινγκ στον Αη Γόρδη Κέρκυρας

Ο νέος, ελεύθερος αυτός δημοτικός χώρος θα παρέχεται δωρεάν για κατοίκους και...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

Ο Κύκλος με την Κιμωλία, του Μπέρτολτ Μπρεχτ | ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΚΑΙΡΟΙ | ΓΚΑΖΙ | Από 21 Οκτωβρίου 2023

Πρόκειται για «ένα ωραίο δραματικό παραμύθι, με πλήθος από κωμικά περιστατικά και αίσιο τέλος», κάθε στιγμή του οποίου «αποτελεί και ένα σχόλιο, κάθε σκηνή και μία σκέψη, μια πρόταση διαλεκτικής, μια πορεία συνειδητοποίησης», όπως μεταξύ άλλων αναφέρεται και στο σχετικό Δελτίο Τύπου που ακολουθεί:...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Αττική Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Πρότυπος Βιοκλιματικός Παιδικός Σταθμός στη Βούλα, με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής

Στη χρηματοδότηση της ανέγερσης του νέου Βιοκλιματικού Παιδικού Σταθμού στη Βούλα, με 2.1 εκ. ευρώ, προχωρά η Περιφέρεια Αττικής, κατόπιν της υπογραφής της σχετικής προγραμματικής σύμβασης από τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη και τον Δήμαρχο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης κ. Γρηγόρη Κωνσταντέλλο.

Κατά την υπογραφή της σύμβασης ήταν παρόντες και οι Αντιπεριφερειάρχες Ανατολικής Αττικής και Οικονομικών κ.κ. Αθανάσιος Αυγερινός και Νικόλαος Πέππας αντίστοιχα, η Διευθύντρια Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας κ. Μαρία Μίσκα και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τεχνικών Έργων κ. Δημήτριος Γεωργιάκος.
Πρόκειται για ένα ακόμη ουσιαστικό έργο, που έρχεται να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης σε υποδομές προσχολικής αγωγής για τους μαθητές της περιοχής, καθώς ο νέος παιδικός σταθμός θα έχει συνολική δυναμικότητα πενήντα ένα νήπια. Παράλληλα, το κτήριο του παιδικού σταθμού μελετήθηκε με τις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού, ώστε να επιτευχθεί η δημιουργία ενός ιδανικού μικροκλίματος καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, με σχεδόν μηδενικό ενεργειακό αποτύπωμα για την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο Παιδικός Σταθμός θα έχει συνολική δυναμικότητα πενήντα ένα (51) νήπια και θα ανεγερθεί σε οικόπεδο, το οποίο βρίσκεται επί των οδών Αλεξάνδρας και Ηρακλειδών στον Δήμο Βούλας.
Το δε κτήριο θα αναπτυχθεί σε τρία επίπεδα ανωδομής και υπόγειο, ως εξής: ισόγειο 173 τ.μ., α΄ όροφο 109,81τ.μ., β΄ όροφο 85,79 τ.μ. και υπόγειο 282,81 τ.μ., με βοηθητικές και υποστηρικτικές χρήσεις, καθώς και τρεις (3) θέσεις στάθμευσης οχημάτων. Επιπλέον, προβλέπεται ο εξοπλισμός και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.
Ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, με αφορμή την επίτευξη ακόμη ενός ουσιαστικού βήματος για την υλοποίηση νέων σχολικών υποδομών, επισήμανε τη σταθερή προσήλωση της Περιφέρειας στη χρηματοδότηση έργων υποδομών για την εκπαιδευτική κοινότητα, επισημαίνοντας ότι και κατά τη νέα προγραμματική περίοδο 2023-2027 θα υπάρξει αυξημένη χρηματοδότηση προς αυτή την κατεύθυνση. Παράλληλα, μεταξύ άλλων, ο κ. Πατούλης επισήμανε πως: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, που σε κλίμα πολύ καλής συνεργασίας με τον Δήμαρχο Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, μπορούμε σήμερα να επισφραγίσουμε την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, το οποίο συμπληρώνει μια σειρά ευρύτερων παρεμβάσεων στήριξης από την Περιφέρεια Αττικής στον Δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, ο οποίος αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης του παραλιακού μετώπου. Η Περιφέρεια Αττικής, με σταθερά βήματα και σε συνεργασία με τους Δήμους της Αττικής, θέτει τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία σύγχρονων και με ενεργειακές προδιαγραφές κτηριακών σχολικών εγκαταστάσεων, που αφενός θα είναι ασφαλείς για τα παιδιά και φιλικά για το περιβάλλον, αφετέρου θα διευκολύνουν την επάρκεια αιθουσών, ιδιαίτερα μετά και από την θεσμοθέτηση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης. Θέλω, επίσης, να επισημάνω ότι από την ημέρα που αναλάβαμε τη Διοίκηση της μεγαλύτερης Περιφέρειας της Χώρας, μέλημα μας ήταν η καταγραφή των προβλημάτων και η άμεση αντιμετώπιση των θεμάτων, που σχετίζονται με την παιδεία και την εκπαίδευση των παιδιών μας. Και προς αυτόν τον σκοπό αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμο πόρο από τα χρηματοδοτικά εργαλεία της Περιφέρειας Αττικής.».

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ευχαρίστησε τον κ. Πατούλη για τη χρηματοδότηση κατασκευής ενός σημειολογικής σημασίας έργου, όπως ανέφερε, καθώς πρόκειται για ένα πρότυπο σχολείο με μηδενικό ενεργειακό αποτύπωμα έργου, το οποίο θα εξυπηρετήσει τις αυξημένες ανάγκες των οικογενειών στην περιοχή της Βούλας, προστατεύοντας παράλληλα το περιβάλλον.
Επίσης, τόσο ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, κ.κ. Αθανάσιος Αυγερινός και Νικόλαος Πέππας αντίστοιχα, υπογράμμισαν τη βούληση της Περιφέρειας, κατόπιν των κατευθύνσεων που έχει δώσει ο Περιφερειάρχης, να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων η άμεση ανταπόκριση στα αιτήματα των Δήμων για τη δημιουργία ασφαλών και λειτουργικών σχολικών κτηρίων, με σύγχρονες περιβαλλοντικές και ενεργειακές προδιαγραφές.
Επίσης, οφείλουμε να επισημάνουμε πως συνολικά η Περιφέρεια Αττικής χρηματοδοτεί πάνω από 45 δράσεις σχολικών έργων και μελετών, με περισσότερα από 77 εκ. ευρώ, που έχουν ως δικαιούχο τις Κτηριακές Υποδομές Α.Ε., και ακόμη έχουν δοθεί για εξοπλισμό προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, περισσότερα από 15 εκ. ευρώ, προερχόμενα από το Π.Ε.Π. Αττικής.