ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τετάρτη | 24 Απριλίου 2024
Auto-Moto Βόρειος Τομέας Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Περισσότερα από 30 αυτοκίνητα ηλικίας 40 ετών και άνω συμμετείχαν στο 1ο Regularity Sprint Πεντέλης

Ένα νοσταλγικό ταξίδι στο παρελθόν απόλαυσαν όσοι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού βρέθηκαν στην Πλατεία Αγίας Τριάδας στην Πεντέλη, στο 1ο Regularity Sprint, που διοργάνωσε ο Δήμος Πεντέλης.
Ελληνική Οικονομία Ιόνια Νησιά Τοπική Αυτοδιοίκηση

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Κύπρου «Travel Expo Cyprus 2024»

Πρόκειται για τη Διεθνή Τουριστική Έκθεση, που διεξάγεται στην Κύπρο, με περισσότερους από 10.000 επισκέπτες κάθε χρόνο και φιλοξενεί εκθέτες από την Κύπρο, την Ελλάδα και το εξωτερικό. Την Ελλάδα επισκέπτονται πάνω από 650.000 Κύπριοι και ως εκ τούτου η Κύπρος αποτελεί μια αγορά στόχο για την Περιφέρεια μας.
Άλλα Αθλήματα Νότιο Αιγαίο Τοπική Αυτοδιοίκηση

Στη Ρόδο βρέθηκαν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας και ο Ομοσπονδιακός Προπονητής

Στο πλαίσιο της ανάπτυξης και προώθησης, αλλά και την επίλυση διαφόρων προβλημάτων του Αθλήματος της Τοξοβολίας, βρέθηκαν στη Ρόδο ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας κ. Αθανάσιος Ρέρρας και ο Ομοσπονδιακός Προπονητής κ. Αλέξανδρος Νασούλας, οι οποίοι παραχώρησαν Συνέντευξη Τύπου, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Ρόδου.

Νέες επιτυχίες για τον Α.Σ. ΚΑΛΛΙΡΡΟΟΝ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ 2024

Με επτά αθλητές συμμετείχε ο Α.Σ. ΚΑΛΛΙΡΡΟΟΝ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΓΟΥΣΟΥ-ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ 2024, που πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Γήπεδο «Γ. Στεφανόπουλος», στην Αθήνα, και επέστρεψε στην έδρα του με πέντε χρυσά και ένα ασημένιο μετάλλιο, καθώς και μια τέταρτη θέση.

Πασχαλινό τραπέζι για όλους από τον Δήμο Σκύδρας

Ο Δήμος Σκύδρας, αναγνωρίζοντας την οφειλή όλων να στηρίζουνε και να βοηθάνε τα πάσχοντα και ευάλωτα μέλη της κοινωνίας, όχι με τη μορφή οίκτου και ελεημοσύνης, αλλά ως ένα βοήθημα για να μπορέσουν να σταθούν με αξιοπρέπεια στη ζωή, συνεχίζει και φέτος τη δράση: «Πασχαλινό τραπέζι για όλους», ώστε, αφού συγκεντρωθούν τρόφιμα, να μοιραστούν στους πολίτες που τα χρειάζονται.

Πετυχημένο το ομαδικό εργαστήριο του Κέντρου Κοινότητας Νάουσας

Τα άτομα, που συμμετείχαν, είχαν την ευκαιρία να λάβουν πληροφορίες σχετικά με το πώς να διαμορφώσουν ένα πλάνο αναζήτησης εργασίας αλλά και απαντήσεις σε ερωτήματα, που τέθηκαν σε εργασιακά θέματα. Επίσης, το Κέντρο Κοινότητας Νάουσας εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς την κ. Θωμαή Δημητριάδου για...
Αττική Ιστορία Κοινωνία

Την 198η επέτειο από την Έξοδο τίμησαν οι Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής

Ακολουθώντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Ράπτης απηύθυνε χαιρετισμό προς τους Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.
Κοινωνία Πειραιάς Υγεία

Προτάσεις βελτίωσης της καθημερινότητας του πολίτη από τον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά

Δέσμη προτάσεων για κοινές δράσεις και συνεργασία ανάμεσα στον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά και στο Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κατέθεσαν στην αρμόδια υπουργό κ. Σοφία Ζαχαράκη ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Π. κ. Νικόλαος Πλατανησιώτης και ο Αντιπρόεδρος (και Δήμαρχος Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη) κ. Κωνσταντίνος Μαραγκάκης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα, αναπτύχθηκε το πλαίσιο συνεργασίας υπό το οποίο οι δύο πλευρές μπορούν να υλοποιήσουν πρόγραμμα έγκαιρης διάγνωσης και παρέμβασης για βρέφη και νήπια στον Πειραιά και στους γειτονικούς του δήμους, αλλά και δράσεις προστασίας των παιδιών από περιστατικά βίας, εκφοβισμού και παραβατικότητας.
Στον απόηχο της στυγερής δολοφονίας, που σημειώθηκε στους Αγίους Αναργύρους, ο Πρόεδρος κ. Νικόλαος Πλατανησιώτης πρότεινε στην υπουργό να εκπονηθεί πρόγραμμα επιμόρφωσης μελών Ιατρικών Συλλόγων και δημοσίων λειτουργών σε θέματα έγκαιρης διάγνωσης και αντιμετώπισης περιστατικών έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας. Επίσης, ανταλλάχθηκαν απόψεις σχετικά με την ενδυνάμωση και την αυτόνομη διαβίωση των ηλικιωμένων.
Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κ. Σοφία Ζαχαράκη άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τις προτάσεις, που εκφράστηκαν από τους εκπροσώπους του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, ζήτησε να τις μελετήσει ενδελεχώς και να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση, ενώ απευθυνόμενη στον κ. Κωνσταντίνο Μαραγκάκη, ως Δήμαρχο Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη, επισήμανε πως αποφασίστηκε ο διπλασιασμός των σχολικών γευμάτων, εφόσον λήφθηκαν υπόψη οι ιδιαίτερες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες κάτω από τις οποίες διαβιούν οι οικογένειες της πόλης του.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Π., κ. Νικόλαος Πλατανησιώτης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Συνεχίζουμε τις πρωτοβουλίες μας για την ενίσχυση του ενεργού επιστημονικού και κοινωνικού ρόλου μας στον Πειραιά και στις γύρω περιοχές, όπως είναι η Νίκαια, ο Κορυδαλλός και το Πέραμα. Μετά την κατάθεση προτάσεων συνεργασίας, που συζητήσαμε με την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, ήρθαμε στο Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, ενός από τα πιο κρίσιμα χαρτοφυλάκια της Κυβέρνησης για την προστασία των οικογενειών, των παιδιών, των ηλικιωμένων και των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Ευχαριστούμε την κυρία υπουργό για την εξαιρετική φιλοξενία, αλλά, κυρίως, για την ουσιαστική συζήτηση, που αναπτύξαμε. Εύχομαι αυτή η συνάντησή μας να αποτελέσει την αρχή μιας αμφίδρομης επικοινωνίας, από την οποία φιλοδοξούμε να προκύψουν δράσεις θωράκισης και φροντίδας όλων όσοι έχουν ανάγκη από το κοινωνικό έργο μας. Τονίσαμε στην κ. Ζαχαράκη ότι εκτιμούμε πολύ τον καθημερινό αγώνα της για την αντιμετώπιση της καθημερινότητας των πολιτών, από την οποία κρίνεται η ευημερία της κοινωνίας και το κυβερνητικό έργο. Βρισκόμαστε στη διάθεσή της να προσφέρουμε ουσιαστική επιστημονική γνώση και αρωγή.».