ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Σάββατο | 13 Ιουλίου 2024
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Απομακρύνονται οι πυλώνες φωτισμού από την Πλατεία Ελευθερίας του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης

Στην Πλατεία Ελευθερίας βρέθηκε στις 6 το πρωί της Τετάρτης 10 Ιουλίου 2024 ο Δήμαρχος Ηρακλείου Κρήτης, κ. Αλέξης Καλοκαιρινός, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, κ. Γιώργο Σισαμάκη, κατά τη διαδικασία απομάκρυνσης των πυλώνων φωτισμού λόγω των προβλημάτων στατικότητας που αντιμετώπιζαν.
Ιόνια Νησιά Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού και εκβάθυνσης του ποταμιού στον Ποταμό Κέρκυρας

Σε εξέλιξη είναι οι εργασίες στο ποτάμι του Ποταμού στην Κέρκυρα, οι οποίες αφορούν σε εκβάθυνση του ποταμιού, καθαρισμό του από τα φερτά υλικά και διαμόρφωση των εκβολών του. Ήδη, ο εργολάβος έχει εγκαταστήσει ειδικά μηχανήματα, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εργασίες στο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Αυστηρές συστάσεις για τις παράνομες αφισοκολλήσεις από τον Δήμο Ναυπακτίας

Για ακόμη μία φορά απευθύνεται αυστηρή σύσταση από τον Δήμο Ναυπακτίας και τις αρμόδιες υπηρεσίες σε φορείς, πολιτιστικούς συλλόγους και ιδιώτες, που προβαίνουν σε παράνομες αφισοκολλήσεις.

Μοναδική συναυλιακή εμπειρία από το «Ξέφραγο Αμπέλι» στη Νέα Πεντέλη

Το μουσικό συγκρότημα «Ξέφραγο Αμπέλι» χάρισε σε πλήθος κόσμου μια μοναδική συναυλιακή εμπειρία, συνδυάζοντας την αυθόρμητη βιωματική πλευρά του παραδοσιακού γλεντιού, παρασύροντας μικρούς και μεγάλους, που ένωσαν τα βήματά τους σε κύκλους, που αγκάλιασαν την κεντρική πλατεία της Νέας Πεντέλης.

Αθλητικά έργα προϋπολογισμού 1,12 εκ. ευρώ στον Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου χρηματοδοτεί το Υπουργείο Αθλητισμού

Το Υπουργείο Αθλητισμού χρηματοδοτεί αθλητικά έργα συνολικού προϋπολογισμού ύψους 1.123.287 ευρώ στον Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού κ. Γιάννης Βρούτσης, κατόπιν της συνάντησης, που είχε με τον Δήμαρχο κ. Σπύρο Διαμαντόπουλο, την Τρίτη 9 Ιουλίου 2024, στην Αθήνα.

Συντήρηση διαβάσεων στο οδικό δίκτυο της πόλης του Κιλκίς

Με επιμέλεια συνεργείου της Τεχνικής Υπηρεσίας και τη συνδρομή των ελαιοχρωματιστών, που απασχολούνται στον Δήμο από το πρόγραμμα επιχορήγησης ανέργων άνω των 55, διαβάσεις πεζών έχουν ολοκληρωθεί στην κεντρική οδό της 21ης Ιουνίου από το ύψος των Δικαστηρίων μέχρι και την είσοδο του Γενικού...
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Επίσκεψη του Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα στο Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Γιώργος Αγριμανάκης καλωσόρισε τον Πρέσβη της Κίνας εκ μέρους του Δημάρχου Ηρακλείου Κρήτης και μετέφερε την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να ενδυναμώσει τις σχέσεις της με την Κίνα σε κάθε επίπεδο. Η ανάπτυξη του τουρισμού, του πρωτογενή τομέα και της επιχειρηματικότητας τέθηκαν ως ζητήματα προτεραιότητας από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κατά τη διάρκεια της συζήτησης, στην οποία εξετάστηκε η προοπτική ανάπτυξης συνεργασιών στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού, της τεχνολογίας και της ενέργειας, ενώ αναφορά έγινε και στην αδελφοποίηση του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης με...
Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση έργου ανάπλασης στο παραλιακό μέτωπο των Λουτρών Αιδηψού

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός και ο Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού κ. Γιάννης Κοντζιάς συνυπέγραψαν προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση του έργου: «Ανάπλαση παραλιακού μετώπου Λουτρών Αιδηψού επί της δημοτικής οδού 28ης Οκτωβρίου».

Πρόκειται για έργο με αρχικό προϋπολογισμό ύψους 200.000 ευρώ, με τον Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού να έχει ήδη ζητήσει τη χρηματοδότηση του έργου, η οποία έγινε αποδεκτή με σχετική απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας.

Φυσικό αντικείμενο του έργου είναι η εκτέλεση εργασιών ανακατασκευής των πεζοδρομίων της οδού 28ης Οκτωβρίου στα Λουτρά Αιδηψού.

Συγκεκριμένα θα γίνουν:

• Αποξηλώσεις και καθαιρέσεις οπλισμένων σκυροδεμάτων.

• Εκσκαφές θεμελίων και τάφρων.

• Κατασκευή βάσης οδοστρωσίας.

• Διάστρωση οπλισμένου σκυροδέματος.

• Τοποθέτηση κρασπέδων από σκυρόδεμα.

• Εγκατάσταση ψυχρού, φωτοκαταλυτικού δαπέδου από επεξεργασμένο γαρμπιλόδεμα (γαρμπιλομωσαϊκό).

Επίσης, μετά από την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Φάνης Σπανός, δήλωσε σχετικά πως: «Ανταποκριθήκαμε αμέσως στο αίτημα του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου και αναλάβαμε τη χρηματοδότηση του έργου, αρχικού προϋπολογισμού 200.000 ευρώ. Η προγραμματική σύμβαση δίνει το έναυσμα στον Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού να προχωρήσει τις διαδικασίες δημοπράτησης και υλοποίησης του έργου ανακατασκευής των πεζοδρομίων της οδού 28ης Οκτωβρίου. Έργο, που θα ομορφύνει ακόμη περισσότερο τη λουτρόπολη της Βόρειας Εύβοιας.».

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού, κ. Γιάννης Κοντζιάς, τόνισε μεταξύ άλλων πως: «Μελετήσαμε, σχεδιάσαμε την ανακατασκευή του παραλιακού δρόμου μπροστά στο λιμάνι των Λουτρών Αιδηψού, και μπαίνουμε πλέον στο στάδιο της υλοποίησης. Προχωρούμε τις διαδικασίες δημοπράτησης του έργου, που θα αλλάξει ριζικά την εικόνα της οδού 28ης Οκτωβρίου. Θα προσδώσει μια άλλη αισθητική στο παραλιακό μέτωπο των Λουτρών Αιδηψού.».