ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Κυριακή | 10 Δεκεμβρίου 2023
Αττική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σε καλό κλίμα έγινε η πρώτη συνάντηση εργασίας του νέου Περιφερειάρχη Αττικής με τους νεοεκλεγέντες Δημάρχους Ανατολικής Αττικής

Άκρως εποικοδομητική ήταν η πρώτη συνάντηση εργασίας του νέου Περιφερειάρχη Αττικής κ. Νίκου Χαρδαλιά με τους νεοεκλεγέντες Δημάρχους της Ανατολικής Αττικής, που είχε ως στόχο την ενημέρωσή τους για το πώς θα κινηθεί η Περιφέρεια την επόμενη αυτοδιοικητική περίοδο 2024-2028.
Ιστορία Κεντρικός Τομέας Κοινωνία

Εξαιρετική η διάλεξη του κορυφαίου ερευνητή της κοπτικής γλώσσας π. Ugo Zanetti στην Εταιρεία Φίλων του Λαού, στην Αθήνα

Το απόγευμα της Δευτέρας 27 Νοεμβρίου 2023, στον χώρο της Εταιρείας Φίλων του Λαού, στην Αθήνα, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων μαθημάτων της Καθηγήτριας Αραβικού Πολιτισμού και Αραβικής Λογοτεχνίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. κ. Ελένης Κονδύλη, ο καλεσμένος της, κορυφαίος ερευνητής της κοπτικής γλώσσας, αλλά και άλλων αρχαίων ανατολικών γλωσσών, π. Ugo Zanetti, Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Λουβαίν, έδωσε μια εξαιρετική διάλεξη, στην ελληνική γλώσσα, με θέμα: «Μοναχισμός στις σκήτες της ερήμου, άλλοτε και τώρα.».
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σύσκεψη φορέων για τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Πάτρας

Το απόγευμα της Τετάρτης 29 Νοεμβρίου 2023, με πρωτοβουλία της Δημοτική Αρχή του Δήμου Πατρέων, πραγματοποιήθηκε μια σημαντική σύσκεψη στο Δημαρχείο της Πάτρας σχετική με τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης, όπου συμμετείχαν φορείς της πόλης, οι οποίοι μεταξύ άλλων εκτίμησαν σε ποιο σημείο βρίσκεται το ζήτημα αυτό, προς ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθούν οι διάφοροι φορείς και πώς μπορούν να ξεπεραστούν τα διάφορα εμπόδια που βάζει η κυβερνητική πολιτική στο σοβαρό αυτό κοινωνικό θέμα.

Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια της Ομαδικής Εικαστικής Έκθεσης του project #23 #24 ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ, στον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο

Το απόγευμα της Δευτέρας 4 Δεκεμβρίου 2023, στον ιστορικό χώρο του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου (Πλατεία Κολωνακίου 2, 4ος όροφος, είσοδος δίπλα από την τράπεζα Πειραιώς), πραγματοποιήθηκαν παρουσία πλήθους κόσμου τα εγκαίνια της τέταρτης Ομαδικής Εικαστικής Έκθεσης του project #23 #24 ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ, με θέμα τα λόγια του σπουδαίου Ολλανδού ζωγράφου Vincent Willem van Gogh: «Δεν υπάρχει τίποτε πιο καλλιτεχνικό από το ν’ αγαπάς κάποιον.».

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση Υγεία

«Η Πρόληψη κοντά μας» - Ολοκληρώθηκε η δράση ιατρικών ελέγχων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Οι υπηρεσίες πρόληψης και προαγωγής υγείας (προληπτικός καρδιολογικός έλεγχος, αλλεργικά τεστ, πνευμονολογικός...
Δυτική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Υπογραφή σύμβασης για τη ριζική ανάπλαση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου Γρεβενών

Το έργο αφορά στην καθολική αναβάθμιση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

«Σκοτσέζικο Ντους», της Χρύσας Σπηλιώτη, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσόγκα | Από 2 Δεκεμβρίου 2023, στο Θέατρο «ΠΡΟΒΑ»

Ο κ. Σωτήρης Τσόγκας, εμπνευσμένος από το κείμενο, του οποίου υπογράφει και τη θεατρική προσαρμογή, με τη σκηνοθετική αριστοτεχνική του ματιά, μας βάζει διαδραστικά στο κλίμα της δημιουργίας μια θεατρικής παράστασης, από τα καμαρίνια έως τη σκηνή. Κωμικές μέχρι δακρύων σκηνές εξελίσσονται μπροστά στα...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Αστυνομικό Πελοπόννησος Τοπική Αυτοδιοίκηση

Προχωράει το σχέδιο υλοποίησης του νέου Αστυνομικού Μεγάρου Κορίνθου

Ένα ακόμη σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση υλοποίησης–κατασκευής του νέου αστυνομικού μεγάρου Κορινθίας έγινε κατά τη συνάντηση του Δημάρχου Κορινθίων κ. Βασίλη Νανόπουλου με την ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο υπουργείο.

Με ειδική διάταξη  του Υπουργείου  Περιβάλλοντος και Ενέργειας (νόμος 5039/2023, άρθρο 135) καθορίζονται πλέον οι χρήσεις γης και οι όροι δόμησης για την ανοικοδόμηση των εγκαταστάσεων του νέου Αστυνομικού Μεγάρου, εξέλιξη η οποία επιτρέπει τη μεταβίβαση του ακινήτου από τον Δήμο Κορινθίων στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την έναρξη κατασκευής του κτηρίου.

Αμέσως μετά από την ολοκλήρωση της σύσκεψης στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο Δήμαρχος Κορινθίων, κ. Βασίλης Νανόπουλος, δήλωσε πως: «Σήμερα, έγινε ένα πολύ σημαντικό βήμα για τη δημιουργία του αστυνομικού μεγάρου Κορινθίας στον Δήμο Κορινθίων. Με εισήγησή μου το Δημοτικό Συμβούλιο Κορινθίων αποφάσισε την παραχώρηση οικοπέδου 14 στρεμμάτων σε κατάλληλο χώρο, για να γίνει εκεί το Μέγαρο. Για να μπορούν οι αστυνομικοί υπάλληλοι να εργάζονται σε συνθήκες κατάλληλες. Για να κοιμούνται και να κινούνται οι κάτοικοι των Εξαμιλίων πολύ πιο ήσυχα απ’ ό,τι σήμερα. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για την εξέλιξη που έχουμε στον καθορισμό των χρήσεων γης και των όρων δόμησης, κάτι το οποίο δρομολογεί τη δημιουργία του Μεγάρου».

Επίσης, ο κ. Νανόπουλος επισήμανε «την άριστη συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς» και ολοκλήρωσε λέγοντας πως: «Υπάρχει άριστη συνεργασία όλων μας, και όλα δρομολογούνται σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στο σύμφωνο συνεργασίας, που έχουμε υπογράψει ως δήμος με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Σε 3 χρόνια το νέο αστυνομικό μέγαρο, παραδίδεται. Ευχαριστώ τον υφυπουργό Χωροταξίας & Αστικού Περιβάλλοντος κ. Νίκο Ταγαρά για την πραγματικά καθοριστική συμβολή του στο να ξεπεράσουμε πολλά γραφειοκρατικά ζητήματα και να έχουμε τη σημερινή κατάληξη. Ευχαριστώ ακόμη τους υπαλλήλους και τους συνεργάτες μου στον Δήμο Κορινθίων για την άριστη προετοιμασία, που έπρεπε να γίνει το προηγούμενο διάστημα, και έγινε. Δεσμεύομαι πως από πλευράς δήμου θα γίνουν όλες οι κατάλληλες ενέργειες για τη μεταβίβαση του ακινήτου, ώστε να ανοίξει ο δρόμος της υλοποίησης από  το Υπουργείο Προστασίας Του Πολίτη.».

Επίσης, οφείλουμε να αναφέρουμε πως παρόντες στη σύσκεψη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος ήταν και ο Αστυνομικός Διευθυντής Κορινθίας κ. Χαράλαμπος Τετράδης, ο Πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Κορινθίας κ. Χρήστος Βλαχοπάνος και ο Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κορινθίας κ. Δημήτρης Λιάκος.