ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Κυριακή | 10 Δεκεμβρίου 2023
Αττική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σε καλό κλίμα έγινε η πρώτη συνάντηση εργασίας του νέου Περιφερειάρχη Αττικής με τους νεοεκλεγέντες Δημάρχους Ανατολικής Αττικής

Άκρως εποικοδομητική ήταν η πρώτη συνάντηση εργασίας του νέου Περιφερειάρχη Αττικής κ. Νίκου Χαρδαλιά με τους νεοεκλεγέντες Δημάρχους της Ανατολικής Αττικής, που είχε ως στόχο την ενημέρωσή τους για το πώς θα κινηθεί η Περιφέρεια την επόμενη αυτοδιοικητική περίοδο 2024-2028.
Ιστορία Κεντρικός Τομέας Κοινωνία

Εξαιρετική η διάλεξη του κορυφαίου ερευνητή της κοπτικής γλώσσας π. Ugo Zanetti στην Εταιρεία Φίλων του Λαού, στην Αθήνα

Το απόγευμα της Δευτέρας 27 Νοεμβρίου 2023, στον χώρο της Εταιρείας Φίλων του Λαού, στην Αθήνα, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων μαθημάτων της Καθηγήτριας Αραβικού Πολιτισμού και Αραβικής Λογοτεχνίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. κ. Ελένης Κονδύλη, ο καλεσμένος της, κορυφαίος ερευνητής της κοπτικής γλώσσας, αλλά και άλλων αρχαίων ανατολικών γλωσσών, π. Ugo Zanetti, Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Λουβαίν, έδωσε μια εξαιρετική διάλεξη, στην ελληνική γλώσσα, με θέμα: «Μοναχισμός στις σκήτες της ερήμου, άλλοτε και τώρα.».
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σύσκεψη φορέων για τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Πάτρας

Το απόγευμα της Τετάρτης 29 Νοεμβρίου 2023, με πρωτοβουλία της Δημοτική Αρχή του Δήμου Πατρέων, πραγματοποιήθηκε μια σημαντική σύσκεψη στο Δημαρχείο της Πάτρας σχετική με τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης, όπου συμμετείχαν φορείς της πόλης, οι οποίοι μεταξύ άλλων εκτίμησαν σε ποιο σημείο βρίσκεται το ζήτημα αυτό, προς ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθούν οι διάφοροι φορείς και πώς μπορούν να ξεπεραστούν τα διάφορα εμπόδια που βάζει η κυβερνητική πολιτική στο σοβαρό αυτό κοινωνικό θέμα.

Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια της Ομαδικής Εικαστικής Έκθεσης του project #23 #24 ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ, στον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο

Το απόγευμα της Δευτέρας 4 Δεκεμβρίου 2023, στον ιστορικό χώρο του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου (Πλατεία Κολωνακίου 2, 4ος όροφος, είσοδος δίπλα από την τράπεζα Πειραιώς), πραγματοποιήθηκαν παρουσία πλήθους κόσμου τα εγκαίνια της τέταρτης Ομαδικής Εικαστικής Έκθεσης του project #23 #24 ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ, με θέμα τα λόγια του σπουδαίου Ολλανδού ζωγράφου Vincent Willem van Gogh: «Δεν υπάρχει τίποτε πιο καλλιτεχνικό από το ν’ αγαπάς κάποιον.».

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση Υγεία

«Η Πρόληψη κοντά μας» - Ολοκληρώθηκε η δράση ιατρικών ελέγχων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Οι υπηρεσίες πρόληψης και προαγωγής υγείας (προληπτικός καρδιολογικός έλεγχος, αλλεργικά τεστ, πνευμονολογικός...
Δυτική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Υπογραφή σύμβασης για τη ριζική ανάπλαση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου Γρεβενών

Το έργο αφορά στην καθολική αναβάθμιση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

«Σκοτσέζικο Ντους», της Χρύσας Σπηλιώτη, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσόγκα | Από 2 Δεκεμβρίου 2023, στο Θέατρο «ΠΡΟΒΑ»

Ο κ. Σωτήρης Τσόγκας, εμπνευσμένος από το κείμενο, του οποίου υπογράφει και τη θεατρική προσαρμογή, με τη σκηνοθετική αριστοτεχνική του ματιά, μας βάζει διαδραστικά στο κλίμα της δημιουργίας μια θεατρικής παράστασης, από τα καμαρίνια έως τη σκηνή. Κωμικές μέχρι δακρύων σκηνές εξελίσσονται μπροστά στα...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Πειραιάς Τοπική Αυτοδιοίκηση

Πράσινο φως από την Περιφέρεια Αττικής για τη βελτίωση των παιδικών κατασκηνώσεων της Μητρόπολης Νίκαιας

Ένα διαχρονικό αίτημα της Ιεράς Μητρόπολης Νίκαιας ικανοποιείται μετά από συστηματική δουλειά του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργου Πατούλη, της Αντιπεριφερειάρχη Πειραιώς κ. Σταυρούλας Αντωνάκου και των στελεχών της αρμόδιας διεύθυνσης της Περιφέρειας, καθώς το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, μετά από εισήγηση της κ. Αντωνάκου ενέκρινε με ομόφωνη απόφασή του τη σύναψη και τους όρους του σχεδίου της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και της Ιεράς Μητρόπολης Νίκαιας για την υλοποίηση του έργου: «Βελτίωση υποδομών κατασκήνωσης Ιεράς Μητροπόλεως Νίκαιας», συνολικού προϋπολογισμού 781.200 ευρώ.

Μετά από τη σχετική εξέλιξη θα πραγματοποιηθεί άμεσα η υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης, προκειμένου να ενεργοποιηθούν οι διαδικασίες για την υλοποίηση του έργου αντιμετώπισης των φθορών της κατασκήνωσης της Ιεράς Μητρόπολης Νίκαιας, που βρίσκεται στη Στεφάνη Βοιωτίας.
Ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης χαιρέτησε με ικανοποίηση τη σχετική απόφαση, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως: «Η Ιερά Μητρόπολη Νίκαιας επιτελεί ένα σημαντικό κοινωνικό έργο το οποίο η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, που προχωρούν απρόσκοπτα οι διαδικασίες, προκειμένου να γίνει πράξη ένα αίτημα της Μητρόπολης Νίκαιας, το οποίο εδώ και δεκαετίες δεν μπορούσε να ικανοποιηθεί. Με τις ενέργειές μας επιλύθηκαν τα όποια προβλήματα και μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι ότι θα μπουν σύντομα χρονοδιαγράμματα, προκειμένου να βελτιωθούν οι εγκαταστάσεις, στις οποίες φιλοξενούνται ετησίως πάνω από 1000 παιδιά, προερχόμενα από ευαίσθητες κοινωνικά και οικονομικά οικογένειες της ευρύτερης περιοχής. Να ευχαριστήσω θερμά τον Μητροπολίτη κ.κ. Αλέξιο, την κ. Αντωνάκου και συνολικά τα στελέχη της Περιφέρειας και της Ι.Μ. Νίκαιας για την άριστη συνεργασία.».

Μάλιστα, η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς, κ. Σταυρούλα Αντωνάκου, κατά τη διάρκεια της εισήγησής της στο Περιφερειακό Συμβούλιο, επισήμανε μεταξύ άλλων πως: «Στη συγκεκριμένη θερινή κατασκήνωση φιλοξενούνται ετησίως πάνω από 1000 μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, που προέρχονται από τις πιο ευαίσθητες κοινωνικά και οικονομικά οικογένειες από τους επτά Δήμους που ποιμαίνει (Περάματος, Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Κορυδαλλού, Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω και Χαϊδαρίου). Προκειμένου να προχωρήσουν ταχύτερα οι διαδικασίες, η μελέτη του έργου εκπονήθηκε από την εταιρία «Νέα Μητροπολιτική Αττική Α.Ε» και στη συνέχεια εγκρίθηκε από το Μητροπολιτικό Συμβούλιο της Ιεράς Μητροπόλεως Νίκαιας.», ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τόσο τον κ. Πατούλη για τις άμεσες ενέργειες του, όσο και τον Πρόεδρο της «Νέας Μητροπολιτικής Αττικής Α.Ε» και Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Ν. Παπαγεωργίου.


Επίσης, εκτός από την αντιμετώπιση των ζημιών και των προβλημάτων λειτουργίας στους χώρους της κατασκήνωσης, με τις προγραμματισμένες εργασίες προβλέπεται και η μερική αναβάθμισή της με παρεμβάσεις στον περιβάλλοντα χώρο, καθώς και η αποκατάσταση του συστήματος πυρόσβεσης, ενώ οι χώροι στους οποίους επικεντρώνονται οι παρεμβάσεις είναι: Η είσοδος της κατασκήνωσης, τα γήπεδα ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ. το κολυμβητήριο και, γενικότερα, ο χώρος της πισίνας, ο χώρος πρασίνου στον περιβάλλοντα χώρο της εκκλησίας κ.ά..