ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τρίτη | 16 Απριλίου 2024
Ελληνική Οικονομία Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι συναντήσεις εργασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Κροατία

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός και η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Πολιτισμού κ. Φανή Παπαθωμά ολοκλήρωσαν την Τρίτη 9 Απριλίου 2024 τον κύκλο επαφών και συναντήσεων εργασίας στην Κροατία, όπου στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν, επίσης, η Προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Μαριάννα Λιάσκου και το στέλεχος του Γραφείου Περιφερειάρχη κ. Μέλπω Στεφανίδη.
Κοινωνία Κρήτη Μπάσκετ Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συμμαχία για το περιβάλλον από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Μια συμμαχία για το περιβάλλον μεταξύ Δήμου Ηρακλείου Κρήτης και Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.) ξεκινάει να αναπτύσσεται, με τον Δήμο να δηλώνει παρών στο πρόγραμμα Στρατηγικής Κοινωνικής και Περιβαλλοντικής Υπευθυνότητας της Ε.Ο.Κ., φέρνοντας την κυκλική οικονομία και τις πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης, σε αθλητικούς χώρους του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δράση για την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πύργου

«Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τους κοινόχρηστους χώρους», είναι το μήνυμα της δράσης, που υλοποίησε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024 ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας.

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Χανίων για την αντιμετώπιση σεισμών, σύμφωνα με το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

Συνεδρίασε την Παρασκευή το πρωί 12 Απριλίου 2024 το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χανίων, με κυρίαρχα θέματα τη συνεργασία μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων, υπηρεσιών και εθελοντικών οργανώσεων, αναφορικά με την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, λόγω σεισμών. Παράλληλα, στο επίκεντρο τέθηκε και η Επιχειρησιακή Άσκηση Πεδίου «ΜΙΝΩΑΣ 2024», που θα πραγματοποιηθεί το τρίτο δεκαήμερο του Απριλίου.

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά, από τον Κ.Ο.ΔΗ.Π. και το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου Πατρέων

Υλοποιήθηκε με επιτυχία τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2024 η εκδήλωση ευαισθητοποίησης, που διοργάνωσε ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων (Κ.Ο.ΔΗ.Π.) με το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά.

Ενισχύεται ο στόλος των Υπηρεσιών Καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων μετά από την παραλαβή ενός νέου οχήματος για πλύσιμο κάδων

Η προσθήκη του καινούριου οχήματος στον υπάρχοντα στόλο καδοπλυντηρίων της Υπηρεσίας Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου Λαρισαίων αναμένεται να συμβάλλει αποφασιστικά στην ενίσχυση των προγραμμάτων πλύσης κάδων λόγω της αυξημένης χωρητικότητάς του (4 m3).Το συγκεκριμένο όχημα έχει τη δυνατότητα να πλένει εν κινήσει κάδους...
Αττική Ιστορία Κοινωνία

Την 198η επέτειο από την Έξοδο τίμησαν οι Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής

Ακολουθώντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Ράπτης απηύθυνε χαιρετισμό προς τους Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.
Πειραιάς Τοπική Αυτοδιοίκηση

Πράσινο φως από την Περιφέρεια Αττικής για τη βελτίωση των παιδικών κατασκηνώσεων της Μητρόπολης Νίκαιας

Ένα διαχρονικό αίτημα της Ιεράς Μητρόπολης Νίκαιας ικανοποιείται μετά από συστηματική δουλειά του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργου Πατούλη, της Αντιπεριφερειάρχη Πειραιώς κ. Σταυρούλας Αντωνάκου και των στελεχών της αρμόδιας διεύθυνσης της Περιφέρειας, καθώς το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, μετά από εισήγηση της κ. Αντωνάκου ενέκρινε με ομόφωνη απόφασή του τη σύναψη και τους όρους του σχεδίου της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και της Ιεράς Μητρόπολης Νίκαιας για την υλοποίηση του έργου: «Βελτίωση υποδομών κατασκήνωσης Ιεράς Μητροπόλεως Νίκαιας», συνολικού προϋπολογισμού 781.200 ευρώ.

Μετά από τη σχετική εξέλιξη θα πραγματοποιηθεί άμεσα η υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης, προκειμένου να ενεργοποιηθούν οι διαδικασίες για την υλοποίηση του έργου αντιμετώπισης των φθορών της κατασκήνωσης της Ιεράς Μητρόπολης Νίκαιας, που βρίσκεται στη Στεφάνη Βοιωτίας.
Ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης χαιρέτησε με ικανοποίηση τη σχετική απόφαση, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως: «Η Ιερά Μητρόπολη Νίκαιας επιτελεί ένα σημαντικό κοινωνικό έργο το οποίο η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, που προχωρούν απρόσκοπτα οι διαδικασίες, προκειμένου να γίνει πράξη ένα αίτημα της Μητρόπολης Νίκαιας, το οποίο εδώ και δεκαετίες δεν μπορούσε να ικανοποιηθεί. Με τις ενέργειές μας επιλύθηκαν τα όποια προβλήματα και μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι ότι θα μπουν σύντομα χρονοδιαγράμματα, προκειμένου να βελτιωθούν οι εγκαταστάσεις, στις οποίες φιλοξενούνται ετησίως πάνω από 1000 παιδιά, προερχόμενα από ευαίσθητες κοινωνικά και οικονομικά οικογένειες της ευρύτερης περιοχής. Να ευχαριστήσω θερμά τον Μητροπολίτη κ.κ. Αλέξιο, την κ. Αντωνάκου και συνολικά τα στελέχη της Περιφέρειας και της Ι.Μ. Νίκαιας για την άριστη συνεργασία.».

Μάλιστα, η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς, κ. Σταυρούλα Αντωνάκου, κατά τη διάρκεια της εισήγησής της στο Περιφερειακό Συμβούλιο, επισήμανε μεταξύ άλλων πως: «Στη συγκεκριμένη θερινή κατασκήνωση φιλοξενούνται ετησίως πάνω από 1000 μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, που προέρχονται από τις πιο ευαίσθητες κοινωνικά και οικονομικά οικογένειες από τους επτά Δήμους που ποιμαίνει (Περάματος, Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Κορυδαλλού, Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω και Χαϊδαρίου). Προκειμένου να προχωρήσουν ταχύτερα οι διαδικασίες, η μελέτη του έργου εκπονήθηκε από την εταιρία «Νέα Μητροπολιτική Αττική Α.Ε» και στη συνέχεια εγκρίθηκε από το Μητροπολιτικό Συμβούλιο της Ιεράς Μητροπόλεως Νίκαιας.», ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τόσο τον κ. Πατούλη για τις άμεσες ενέργειες του, όσο και τον Πρόεδρο της «Νέας Μητροπολιτικής Αττικής Α.Ε» και Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Ν. Παπαγεωργίου.


Επίσης, εκτός από την αντιμετώπιση των ζημιών και των προβλημάτων λειτουργίας στους χώρους της κατασκήνωσης, με τις προγραμματισμένες εργασίες προβλέπεται και η μερική αναβάθμισή της με παρεμβάσεις στον περιβάλλοντα χώρο, καθώς και η αποκατάσταση του συστήματος πυρόσβεσης, ενώ οι χώροι στους οποίους επικεντρώνονται οι παρεμβάσεις είναι: Η είσοδος της κατασκήνωσης, τα γήπεδα ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ. το κολυμβητήριο και, γενικότερα, ο χώρος της πισίνας, ο χώρος πρασίνου στον περιβάλλοντα χώρο της εκκλησίας κ.ά..