ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τρίτη | 23 Ιουλίου 2024
Κρήτη Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δύο σύγχρονους βυθιζόμενους κάδους απορριμμάτων παρέλαβε και τοποθέτησε ο Δήμος Ρεθύμνης επί της οδού Γερακάρη, στο ύψος της Πλατείας Ιερολοχιτών

Ο Δήμος Ρεθύμνης παρέλαβε και τοποθέτησε δύο σύγχρονους βυθιζόμενους κάδου απορριμμάτων στην οδό Γερακάρη, στο ύψους της Πλατείας Ιερολοχιτών. Πρόκειται για ένα οικολογικό σύστημα βυθιζόμενων κάδων απορριμμάτων, ένας για σύμμικτα οικιακά και ένας άλλος για ανακυκλώσιμα απορρίμματα, χωρητικότητας 1.100 λίτρων έκαστος, τους οποίους προμηθεύτηκε ο Δήμος Ρεθύμνης κατόπιν δημόσιας διεθνούς ανοικτής ηλεκτρονικής διαδικασίας επιλογής αναδόχου, στο πλαίσιο του έργου: «Προμήθεια εξοπλισμού αναβάθμισης Δημόσιου χώρου, συστημάτων έξυπνης πόλης και βιώσιμης κινητικότητας», του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου (Open Mall).
Κοινωνία Πειραιάς Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εκπαιδευτικό σεμινάριο φυλάκων-πυροφυλάκων πραγματοποίησε ο Δήμος Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη

Σε εκπαίδευση των φυλάκων-πυροφυλάκων, που προσλήφθηκαν για τις αυξημένες ανάγκες της αντιπυρικής περιόδου, προχώρησε για πρώτη φορά ο Δήμος Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη, όπου το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με τον Τεχνικό Ασφαλείας, διαπιστευμένο για εκπαίδευση και πιστοποίηση, εκπαίδευσαν το προσωπικό του Δήμου, που εμπλέκεται στη φύλαξη των Αλσών Δεξαμενής, Βώκου και Νυμφών (Κηποθέατρο), αλλά και προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας, σε ζητήματα που αφορούν την πρόληψη και διαχείριση πυρκαγιών, και ειδικότερα στη χρήση πυροσβεστικών μέσων. Οι υπάλληλοι που συμμετείχαν στην εκπαίδευση θα λάβουν σχετική πιστοποίηση.
Ήπειρος Ιστορία Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εκδηλώσεις μνήμης και τιμής του Δήμου Πάργας για τη Μάχη της Σπλάντζας και τη θυσία του οπλαρχηγού Κυριακούλη Μαυρομιχάλη

Κορυφώθηκαν οι επετειακές εκδηλώσεις μνήμης του Δήμου Πάργας προς τιμή του οπλαρχηγού Κυριακούλη Μαυρομιχάλη, ο οποίος έπεσε μαχόμενος στη Μάχη της Σπλάντζας στις 4 Ιουλίου 1822.

Συντονισμός υπηρεσιών για την ολοκλήρωση των έργων στις οδούς Μανωλάκη και Άνθιμου Γαζή στη Λάρισα

Εντός των χρονοδιαγραμμάτων βρίσκονται οι εργασίες για την υλοποίηση των έργων στις οδούς Μανωλάκη και Ανθίμου Γαζή, στα τμήματά τους που βρίσκονται υπό διαμόρφωση, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Λαρισαίων, κ. Θανάση Μαμάκο. Παράλληλα, δίνεται έμφαση στην ενίσχυση του πρασίνου, με την τοποθέτηση περισσότερων δένδρων από αυτά που προϋπήρχαν, ενώ και ο σχεδιασμός της πορείας των εργασιών είναι προσεκτικός, με στόχο τη μικρότερη δυνατή όχληση των πολιτών.

Υπογραφή εργολαβικής σύμβασης αντιπλημμυρικών εργασιών στην Π.Ε. Μεσσηνίας

Υπεγράφη την Τρίτη 16 Ιουλίου 2024 από τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Στάθη Αναστασόπουλο η εργολαβική σύμβαση του έργου: «Καθαρισμοί ρεμάτων και αντιπλημμυρικά έργα στην Π.Ε. Μεσσηνίας», προϋπολογισμού 320.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το τεχνικό πρόγραμμα Ιδίων Πόρων της Περιφερειακής Ενότητας.

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου Κρήτης η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την προστασία της ακτογραμμής

Στόχος του έργου είναι η προστασία της ακτής από τα έντονα φαινόμενα διάβρωσης στον κόλπο του Δερματά και την υποχώρηση της ακτογραμμής, τα οποία έχουν προέλθει από την έντονη κυματική δράση σε συνδυασμό με το μικρό πλάτος της παραλίας και το κατακόρυφο τοιχίο αντιστήριξης...
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Επίσκεψη του Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα στο Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Γιώργος Αγριμανάκης καλωσόρισε τον Πρέσβη της Κίνας εκ μέρους του Δημάρχου Ηρακλείου Κρήτης και μετέφερε την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να ενδυναμώσει τις σχέσεις της με την Κίνα σε κάθε επίπεδο. Η ανάπτυξη του τουρισμού, του πρωτογενή τομέα και της επιχειρηματικότητας τέθηκαν ως ζητήματα προτεραιότητας από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κατά τη διάρκεια της συζήτησης, στην οποία εξετάστηκε η προοπτική ανάπτυξης συνεργασιών στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού, της τεχνολογίας και της ενέργειας, ενώ αναφορά έγινε και στην αδελφοποίηση του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης με...
Διασκέδαση Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Πολύχρωμες αποκριάτικες εκδηλώσεις από άκρη σε άκρη του Δήμου Κατερίνης

Γεμάτος από χαρταετούς ήταν ο ουρανός στον εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας στον Δήμο Κατερίνης, όπου εκατοντάδες δημότες και επισκέπτες αποχαιρέτισαν την Αποκριά και υποδέχτηκαν τη Σαρακοστή, με πολύ κέφι, χαρούμενη διάθεση και μεγάλη συμμετοχή.

Τα εορταστικά δρώμενα για την Αποκριά & τα Κούλουμα, τα οποία διοργάνωσε σε διάφορα σημεία της επικράτειάς του ο Δήμος Κατερίνης, συνδύασαν μοναδικά τις παραδόσεις με εκδηλώσεις ελκυστικές για μικρούς και μεγάλους.
Αρχικά οι εκδηλώσεις αναβίωσης αποκριάτικων εθίμων κορυφώθηκαν το βράδυ της Κυριακής 26 Φεβρουαρίου 2023, στην πλατεία Μακεδονίας, όπου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Λιβαδιωτών Κατερίνης «Γεωργάκης Ολύμπιος» και τη συνοδεία ορχήστρας δημοτικής μουσικής αναβίωσαν τα έθιμα: «Κάψιμο του Φανού» & «Παραδοσιακό Γαϊτανάκι».


Ο Φανός άναψε από τον Δήμαρχο Κατερίνης, κ. Κώστα Κουκοδήμο, ενώ ακολούθησε ο καθιερωμένος χορός γύρω από τη φωτιά και η προσφορά εδεσμάτων, σε όλες και όλους όσοι βρέθηκαν στην εκδήλωση. Μάλιστα, ο κ. Κουκοδήμος, απευθύνοντας έναν σύντομο χαιρετισμό, ευχαρίστησε τον Σύλλογο Λιβαδιωτών για τη συνεργασία, τους δημότες για τη μεγάλη ανταπόκριση και ευχήθηκε στους πάντες «Καλή Σαρακοστή».

Ο Δήμαρχος Κατερίνης, κ. Κώστας Κουκουδήμος

Το παραδοσιακό «Κάψιμο του Φανού» αναβίωσε και από τη Θρακική Εστία Κατερίνης, στον αύλειο χώρο του συλλόγου, στον Τρίλοφο, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τριλόφου, καθώς και στην Πέτρα, από τον πολιτιστικό σύλλογο Πέτρας «Η ΛΟΚΟΒΗ».

Νωρίτερα, το απόγευμα, «νέοι και νέες της Τρίτης Ηλικίας» αποχαιρέτησαν την Αποκριά και υποδέχτηκαν τη Σαρακοστή. Στην όμορφη εκδήλωση του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας (Ο.Π.Π.Α.Π.) του Δήμου Κατερίνης, στο Β΄ Κ.Α.Π.Η., όπου κέφι και χορός πρωταγωνίστησαν, σύντομο χαιρετισμό απεύθυναν ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Κώστας Κουκοδήμος και ο Πρόεδρος του Ο.Π.Π.Α.Π. κ. Γιάννης Νταντάμης.

Σε ό,τι αφορά στις εκδηλώσεις, που πραγματοποιήθηκαν στην Πλατεία Ελευθερίας, άτομα όλων των ηλικιών και, κυρίως, μικρά παιδιά συμμετείχαν σε μία πανδαισία χρωμάτων, ήχων, με έμπνευση και φαντασία, από το πρωί έως το μεσημέρι του Σαββάτου, στον πεζόδρομο και τους γύρω δρόμους. Τα παιδιά το διασκέδασαν με την ψυχή τους, σε μια διοργάνωση, που τον πρώτο λόγο είχε η ανεβασμένη διάθεση.

Πιο συγκεκριμένα, χορευτικά από το γυμναστήριο «Μagic», «facepainting» και «ανιματέρ» συνέθεσαν μεταξύ άλλων το εορταστικό σκηνικό και τις πολύχρωμες εκδηλώσεις, και παρέσυραν όλους όσοι γέμισαν ασφυκτικά τον χώρο στον ξέφρενο αποκριάτικο ρυθμό.

Όμως, και τα ΚΟΥΛΟΥΜΑ γιορτάστηκαν σε κάθε γωνιά του Δήμου Κατερίνης, σε μία ημέρα γεμάτη χαρά, με σαρακοστιανά εδέσματα, μουσική και χορό.
Από νωρίς το πρωί της Καθαράς Δευτέρας, κάτοικοι και επισκέπτες συμμετείχαν στον εορτασμό και στις εκδηλώσεις, που συνδιοργανώθηκαν με κατά τόπους φορείς και συλλόγους.
Αναλυτικότερα, στην Ανδρομάχη, στον αύλειο χώρο του παρεκκλησίου του Αγίου Νικολάου, καθώς, επίσης, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σιδηροδρομικού Σταθμού Κατερίνης, στην πλατεία «το φουγάρο», με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Παναγία Σουμελά», στην πλατεία Μυλαυλάκου, στα Φωτεινά στο Δημοτικό Σχολείο, στην Παραλία Κατερίνης-κεντρική πλατεία, στη Γανόχωρα-αύλειος χώρος του Πολιτιστικού Συλλόγου, στην Παραλία Κορινού, στον Λόφο, στην Άνω Μηλιά κ.ά..

Και, βέβαια, όλο το 3ήμερο των εκδηλώσεων παρέστησαν σε αυτές: αντιδήμαρχοι, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης, τοπικοί σύμβουλοι, μέλη συλλόγων, εκπρόσωποι τοπικών αρχών, φορέων και, φυσικά, πλήθος κόσμου.