ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Κυριακή | 10 Δεκεμβρίου 2023
Αττική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σε καλό κλίμα έγινε η πρώτη συνάντηση εργασίας του νέου Περιφερειάρχη Αττικής με τους νεοεκλεγέντες Δημάρχους Ανατολικής Αττικής

Άκρως εποικοδομητική ήταν η πρώτη συνάντηση εργασίας του νέου Περιφερειάρχη Αττικής κ. Νίκου Χαρδαλιά με τους νεοεκλεγέντες Δημάρχους της Ανατολικής Αττικής, που είχε ως στόχο την ενημέρωσή τους για το πώς θα κινηθεί η Περιφέρεια την επόμενη αυτοδιοικητική περίοδο 2024-2028.
Ιστορία Κεντρικός Τομέας Κοινωνία

Εξαιρετική η διάλεξη του κορυφαίου ερευνητή της κοπτικής γλώσσας π. Ugo Zanetti στην Εταιρεία Φίλων του Λαού, στην Αθήνα

Το απόγευμα της Δευτέρας 27 Νοεμβρίου 2023, στον χώρο της Εταιρείας Φίλων του Λαού, στην Αθήνα, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων μαθημάτων της Καθηγήτριας Αραβικού Πολιτισμού και Αραβικής Λογοτεχνίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. κ. Ελένης Κονδύλη, ο καλεσμένος της, κορυφαίος ερευνητής της κοπτικής γλώσσας, αλλά και άλλων αρχαίων ανατολικών γλωσσών, π. Ugo Zanetti, Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Λουβαίν, έδωσε μια εξαιρετική διάλεξη, στην ελληνική γλώσσα, με θέμα: «Μοναχισμός στις σκήτες της ερήμου, άλλοτε και τώρα.».
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σύσκεψη φορέων για τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Πάτρας

Το απόγευμα της Τετάρτης 29 Νοεμβρίου 2023, με πρωτοβουλία της Δημοτική Αρχή του Δήμου Πατρέων, πραγματοποιήθηκε μια σημαντική σύσκεψη στο Δημαρχείο της Πάτρας σχετική με τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης, όπου συμμετείχαν φορείς της πόλης, οι οποίοι μεταξύ άλλων εκτίμησαν σε ποιο σημείο βρίσκεται το ζήτημα αυτό, προς ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθούν οι διάφοροι φορείς και πώς μπορούν να ξεπεραστούν τα διάφορα εμπόδια που βάζει η κυβερνητική πολιτική στο σοβαρό αυτό κοινωνικό θέμα.

Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια της Ομαδικής Εικαστικής Έκθεσης του project #23 #24 ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ, στον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο

Το απόγευμα της Δευτέρας 4 Δεκεμβρίου 2023, στον ιστορικό χώρο του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου (Πλατεία Κολωνακίου 2, 4ος όροφος, είσοδος δίπλα από την τράπεζα Πειραιώς), πραγματοποιήθηκαν παρουσία πλήθους κόσμου τα εγκαίνια της τέταρτης Ομαδικής Εικαστικής Έκθεσης του project #23 #24 ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ, με θέμα τα λόγια του σπουδαίου Ολλανδού ζωγράφου Vincent Willem van Gogh: «Δεν υπάρχει τίποτε πιο καλλιτεχνικό από το ν’ αγαπάς κάποιον.».

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση Υγεία

«Η Πρόληψη κοντά μας» - Ολοκληρώθηκε η δράση ιατρικών ελέγχων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Οι υπηρεσίες πρόληψης και προαγωγής υγείας (προληπτικός καρδιολογικός έλεγχος, αλλεργικά τεστ, πνευμονολογικός...
Δυτική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Υπογραφή σύμβασης για τη ριζική ανάπλαση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου Γρεβενών

Το έργο αφορά στην καθολική αναβάθμιση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

«Σκοτσέζικο Ντους», της Χρύσας Σπηλιώτη, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσόγκα | Από 2 Δεκεμβρίου 2023, στο Θέατρο «ΠΡΟΒΑ»

Ο κ. Σωτήρης Τσόγκας, εμπνευσμένος από το κείμενο, του οποίου υπογράφει και τη θεατρική προσαρμογή, με τη σκηνοθετική αριστοτεχνική του ματιά, μας βάζει διαδραστικά στο κλίμα της δημιουργίας μια θεατρικής παράστασης, από τα καμαρίνια έως τη σκηνή. Κωμικές μέχρι δακρύων σκηνές εξελίσσονται μπροστά στα...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Διασκέδαση Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Πολύχρωμες αποκριάτικες εκδηλώσεις από άκρη σε άκρη του Δήμου Κατερίνης

Γεμάτος από χαρταετούς ήταν ο ουρανός στον εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας στον Δήμο Κατερίνης, όπου εκατοντάδες δημότες και επισκέπτες αποχαιρέτισαν την Αποκριά και υποδέχτηκαν τη Σαρακοστή, με πολύ κέφι, χαρούμενη διάθεση και μεγάλη συμμετοχή.

Τα εορταστικά δρώμενα για την Αποκριά & τα Κούλουμα, τα οποία διοργάνωσε σε διάφορα σημεία της επικράτειάς του ο Δήμος Κατερίνης, συνδύασαν μοναδικά τις παραδόσεις με εκδηλώσεις ελκυστικές για μικρούς και μεγάλους.
Αρχικά οι εκδηλώσεις αναβίωσης αποκριάτικων εθίμων κορυφώθηκαν το βράδυ της Κυριακής 26 Φεβρουαρίου 2023, στην πλατεία Μακεδονίας, όπου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Λιβαδιωτών Κατερίνης «Γεωργάκης Ολύμπιος» και τη συνοδεία ορχήστρας δημοτικής μουσικής αναβίωσαν τα έθιμα: «Κάψιμο του Φανού» & «Παραδοσιακό Γαϊτανάκι».


Ο Φανός άναψε από τον Δήμαρχο Κατερίνης, κ. Κώστα Κουκοδήμο, ενώ ακολούθησε ο καθιερωμένος χορός γύρω από τη φωτιά και η προσφορά εδεσμάτων, σε όλες και όλους όσοι βρέθηκαν στην εκδήλωση. Μάλιστα, ο κ. Κουκοδήμος, απευθύνοντας έναν σύντομο χαιρετισμό, ευχαρίστησε τον Σύλλογο Λιβαδιωτών για τη συνεργασία, τους δημότες για τη μεγάλη ανταπόκριση και ευχήθηκε στους πάντες «Καλή Σαρακοστή».

Ο Δήμαρχος Κατερίνης, κ. Κώστας Κουκουδήμος

Το παραδοσιακό «Κάψιμο του Φανού» αναβίωσε και από τη Θρακική Εστία Κατερίνης, στον αύλειο χώρο του συλλόγου, στον Τρίλοφο, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τριλόφου, καθώς και στην Πέτρα, από τον πολιτιστικό σύλλογο Πέτρας «Η ΛΟΚΟΒΗ».

Νωρίτερα, το απόγευμα, «νέοι και νέες της Τρίτης Ηλικίας» αποχαιρέτησαν την Αποκριά και υποδέχτηκαν τη Σαρακοστή. Στην όμορφη εκδήλωση του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας (Ο.Π.Π.Α.Π.) του Δήμου Κατερίνης, στο Β΄ Κ.Α.Π.Η., όπου κέφι και χορός πρωταγωνίστησαν, σύντομο χαιρετισμό απεύθυναν ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Κώστας Κουκοδήμος και ο Πρόεδρος του Ο.Π.Π.Α.Π. κ. Γιάννης Νταντάμης.

Σε ό,τι αφορά στις εκδηλώσεις, που πραγματοποιήθηκαν στην Πλατεία Ελευθερίας, άτομα όλων των ηλικιών και, κυρίως, μικρά παιδιά συμμετείχαν σε μία πανδαισία χρωμάτων, ήχων, με έμπνευση και φαντασία, από το πρωί έως το μεσημέρι του Σαββάτου, στον πεζόδρομο και τους γύρω δρόμους. Τα παιδιά το διασκέδασαν με την ψυχή τους, σε μια διοργάνωση, που τον πρώτο λόγο είχε η ανεβασμένη διάθεση.

Πιο συγκεκριμένα, χορευτικά από το γυμναστήριο «Μagic», «facepainting» και «ανιματέρ» συνέθεσαν μεταξύ άλλων το εορταστικό σκηνικό και τις πολύχρωμες εκδηλώσεις, και παρέσυραν όλους όσοι γέμισαν ασφυκτικά τον χώρο στον ξέφρενο αποκριάτικο ρυθμό.

Όμως, και τα ΚΟΥΛΟΥΜΑ γιορτάστηκαν σε κάθε γωνιά του Δήμου Κατερίνης, σε μία ημέρα γεμάτη χαρά, με σαρακοστιανά εδέσματα, μουσική και χορό.
Από νωρίς το πρωί της Καθαράς Δευτέρας, κάτοικοι και επισκέπτες συμμετείχαν στον εορτασμό και στις εκδηλώσεις, που συνδιοργανώθηκαν με κατά τόπους φορείς και συλλόγους.
Αναλυτικότερα, στην Ανδρομάχη, στον αύλειο χώρο του παρεκκλησίου του Αγίου Νικολάου, καθώς, επίσης, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σιδηροδρομικού Σταθμού Κατερίνης, στην πλατεία «το φουγάρο», με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Παναγία Σουμελά», στην πλατεία Μυλαυλάκου, στα Φωτεινά στο Δημοτικό Σχολείο, στην Παραλία Κατερίνης-κεντρική πλατεία, στη Γανόχωρα-αύλειος χώρος του Πολιτιστικού Συλλόγου, στην Παραλία Κορινού, στον Λόφο, στην Άνω Μηλιά κ.ά..

Και, βέβαια, όλο το 3ήμερο των εκδηλώσεων παρέστησαν σε αυτές: αντιδήμαρχοι, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης, τοπικοί σύμβουλοι, μέλη συλλόγων, εκπρόσωποι τοπικών αρχών, φορέων και, φυσικά, πλήθος κόσμου.