ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τρίτη | 16 Απριλίου 2024
Ελληνική Οικονομία Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι συναντήσεις εργασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Κροατία

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός και η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Πολιτισμού κ. Φανή Παπαθωμά ολοκλήρωσαν την Τρίτη 9 Απριλίου 2024 τον κύκλο επαφών και συναντήσεων εργασίας στην Κροατία, όπου στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν, επίσης, η Προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Μαριάννα Λιάσκου και το στέλεχος του Γραφείου Περιφερειάρχη κ. Μέλπω Στεφανίδη.
Κοινωνία Κρήτη Μπάσκετ Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συμμαχία για το περιβάλλον από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Μια συμμαχία για το περιβάλλον μεταξύ Δήμου Ηρακλείου Κρήτης και Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.) ξεκινάει να αναπτύσσεται, με τον Δήμο να δηλώνει παρών στο πρόγραμμα Στρατηγικής Κοινωνικής και Περιβαλλοντικής Υπευθυνότητας της Ε.Ο.Κ., φέρνοντας την κυκλική οικονομία και τις πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης, σε αθλητικούς χώρους του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δράση για την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πύργου

«Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τους κοινόχρηστους χώρους», είναι το μήνυμα της δράσης, που υλοποίησε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024 ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας.

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Χανίων για την αντιμετώπιση σεισμών, σύμφωνα με το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

Συνεδρίασε την Παρασκευή το πρωί 12 Απριλίου 2024 το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χανίων, με κυρίαρχα θέματα τη συνεργασία μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων, υπηρεσιών και εθελοντικών οργανώσεων, αναφορικά με την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, λόγω σεισμών. Παράλληλα, στο επίκεντρο τέθηκε και η Επιχειρησιακή Άσκηση Πεδίου «ΜΙΝΩΑΣ 2024», που θα πραγματοποιηθεί το τρίτο δεκαήμερο του Απριλίου.

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά, από τον Κ.Ο.ΔΗ.Π. και το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου Πατρέων

Υλοποιήθηκε με επιτυχία τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2024 η εκδήλωση ευαισθητοποίησης, που διοργάνωσε ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων (Κ.Ο.ΔΗ.Π.) με το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά.

Ενισχύεται ο στόλος των Υπηρεσιών Καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων μετά από την παραλαβή ενός νέου οχήματος για πλύσιμο κάδων

Η προσθήκη του καινούριου οχήματος στον υπάρχοντα στόλο καδοπλυντηρίων της Υπηρεσίας Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου Λαρισαίων αναμένεται να συμβάλλει αποφασιστικά στην ενίσχυση των προγραμμάτων πλύσης κάδων λόγω της αυξημένης χωρητικότητάς του (4 m3).Το συγκεκριμένο όχημα έχει τη δυνατότητα να πλένει εν κινήσει κάδους...
Αττική Ιστορία Κοινωνία

Την 198η επέτειο από την Έξοδο τίμησαν οι Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής

Ακολουθώντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Ράπτης απηύθυνε χαιρετισμό προς τους Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.
Διασκέδαση Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Πολύχρωμες αποκριάτικες εκδηλώσεις από άκρη σε άκρη του Δήμου Κατερίνης

Γεμάτος από χαρταετούς ήταν ο ουρανός στον εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας στον Δήμο Κατερίνης, όπου εκατοντάδες δημότες και επισκέπτες αποχαιρέτισαν την Αποκριά και υποδέχτηκαν τη Σαρακοστή, με πολύ κέφι, χαρούμενη διάθεση και μεγάλη συμμετοχή.

Τα εορταστικά δρώμενα για την Αποκριά & τα Κούλουμα, τα οποία διοργάνωσε σε διάφορα σημεία της επικράτειάς του ο Δήμος Κατερίνης, συνδύασαν μοναδικά τις παραδόσεις με εκδηλώσεις ελκυστικές για μικρούς και μεγάλους.
Αρχικά οι εκδηλώσεις αναβίωσης αποκριάτικων εθίμων κορυφώθηκαν το βράδυ της Κυριακής 26 Φεβρουαρίου 2023, στην πλατεία Μακεδονίας, όπου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Λιβαδιωτών Κατερίνης «Γεωργάκης Ολύμπιος» και τη συνοδεία ορχήστρας δημοτικής μουσικής αναβίωσαν τα έθιμα: «Κάψιμο του Φανού» & «Παραδοσιακό Γαϊτανάκι».


Ο Φανός άναψε από τον Δήμαρχο Κατερίνης, κ. Κώστα Κουκοδήμο, ενώ ακολούθησε ο καθιερωμένος χορός γύρω από τη φωτιά και η προσφορά εδεσμάτων, σε όλες και όλους όσοι βρέθηκαν στην εκδήλωση. Μάλιστα, ο κ. Κουκοδήμος, απευθύνοντας έναν σύντομο χαιρετισμό, ευχαρίστησε τον Σύλλογο Λιβαδιωτών για τη συνεργασία, τους δημότες για τη μεγάλη ανταπόκριση και ευχήθηκε στους πάντες «Καλή Σαρακοστή».

Ο Δήμαρχος Κατερίνης, κ. Κώστας Κουκουδήμος

Το παραδοσιακό «Κάψιμο του Φανού» αναβίωσε και από τη Θρακική Εστία Κατερίνης, στον αύλειο χώρο του συλλόγου, στον Τρίλοφο, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τριλόφου, καθώς και στην Πέτρα, από τον πολιτιστικό σύλλογο Πέτρας «Η ΛΟΚΟΒΗ».

Νωρίτερα, το απόγευμα, «νέοι και νέες της Τρίτης Ηλικίας» αποχαιρέτησαν την Αποκριά και υποδέχτηκαν τη Σαρακοστή. Στην όμορφη εκδήλωση του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας (Ο.Π.Π.Α.Π.) του Δήμου Κατερίνης, στο Β΄ Κ.Α.Π.Η., όπου κέφι και χορός πρωταγωνίστησαν, σύντομο χαιρετισμό απεύθυναν ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Κώστας Κουκοδήμος και ο Πρόεδρος του Ο.Π.Π.Α.Π. κ. Γιάννης Νταντάμης.

Σε ό,τι αφορά στις εκδηλώσεις, που πραγματοποιήθηκαν στην Πλατεία Ελευθερίας, άτομα όλων των ηλικιών και, κυρίως, μικρά παιδιά συμμετείχαν σε μία πανδαισία χρωμάτων, ήχων, με έμπνευση και φαντασία, από το πρωί έως το μεσημέρι του Σαββάτου, στον πεζόδρομο και τους γύρω δρόμους. Τα παιδιά το διασκέδασαν με την ψυχή τους, σε μια διοργάνωση, που τον πρώτο λόγο είχε η ανεβασμένη διάθεση.

Πιο συγκεκριμένα, χορευτικά από το γυμναστήριο «Μagic», «facepainting» και «ανιματέρ» συνέθεσαν μεταξύ άλλων το εορταστικό σκηνικό και τις πολύχρωμες εκδηλώσεις, και παρέσυραν όλους όσοι γέμισαν ασφυκτικά τον χώρο στον ξέφρενο αποκριάτικο ρυθμό.

Όμως, και τα ΚΟΥΛΟΥΜΑ γιορτάστηκαν σε κάθε γωνιά του Δήμου Κατερίνης, σε μία ημέρα γεμάτη χαρά, με σαρακοστιανά εδέσματα, μουσική και χορό.
Από νωρίς το πρωί της Καθαράς Δευτέρας, κάτοικοι και επισκέπτες συμμετείχαν στον εορτασμό και στις εκδηλώσεις, που συνδιοργανώθηκαν με κατά τόπους φορείς και συλλόγους.
Αναλυτικότερα, στην Ανδρομάχη, στον αύλειο χώρο του παρεκκλησίου του Αγίου Νικολάου, καθώς, επίσης, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σιδηροδρομικού Σταθμού Κατερίνης, στην πλατεία «το φουγάρο», με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Παναγία Σουμελά», στην πλατεία Μυλαυλάκου, στα Φωτεινά στο Δημοτικό Σχολείο, στην Παραλία Κατερίνης-κεντρική πλατεία, στη Γανόχωρα-αύλειος χώρος του Πολιτιστικού Συλλόγου, στην Παραλία Κορινού, στον Λόφο, στην Άνω Μηλιά κ.ά..

Και, βέβαια, όλο το 3ήμερο των εκδηλώσεων παρέστησαν σε αυτές: αντιδήμαρχοι, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης, τοπικοί σύμβουλοι, μέλη συλλόγων, εκπρόσωποι τοπικών αρχών, φορέων και, φυσικά, πλήθος κόσμου.