ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Σάββατο | 18 Μαΐου 2024
Αρχαιολογία Δυτική Μακεδονία Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συνάντηση του Δημάρχου Φλώρινας με την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φλώρινας

Με την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φλώρινας, κ. Χριστίνα Ζιώτα, συναντήθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης, επαναβεβαιώνοντας τη στενή συνεργασία των δύο πλευρών και συζητώντας θέματα κοινού ενδιαφέροντος και την προοπτική ανάπτυξης περαιτέρω κοινών δράσεων και εκδηλώσεων.
Βόρειος Τομέας Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σε εκδήλωση μνήμης του αείμνηστου Προέδρου του Εκδρομικού & Περιηγητικού Ομίλου Αμαρουσίου Μάκη Ουΐλς ο Δήμαρχος Αμαρουσίου

Στην ειδική εκδήλωση, που διοργάνωσε ο Εκδρομικός & Περιηγητικός Όμιλος Αμαρουσίου, στη μνήμη του εκλιπόντος αείμνηστου Προέδρου Μάκη Ουΐλς, παρέστησαν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου, συγγενείς και φίλοι του εκλιπόντος, καθώς και μέλη του Ομίλου.
Ελληνική Οικονομία Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Στην τακτική συνεδρίαση της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας η Δήμαρχος Χαλκιδέων

Στη Χαλκίδα, πραγματοποιήθηκε η τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (Ε.Σ.Ε.Ε), στην οποία παραβρέθηκε η Δήμαρχος Χαλκιδέων, κ. Έλενα Βάκα.

Παρουσιάστηκε στον Ιωνικό Σύνδεσμο η ποιητική συλλογή του κ. Κωνσταντίνου Στούπη, με τίτλο: «ALMA LIBRE»

Το απόγευμα της Τετάρτης 15 Μαΐου 2024 παρουσιάστηκε στον Ιωνικό Σύνδεσμο, στη Νέα Ιωνία Αττικής, η νέα ποιητική συλλογή του κ. Κωνσταντίνου Στούπη, με τίτλο: «ALMA LIBRE», η οποία κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις «ΝΙΚΑΣ».

Εγκαινιάστηκε η εξαιρετική και συνάμα πρωτότυπη Ατομική Εικαστική Έκθεση του κ. Ανδρέα Νικολαΐδη: «Σκιές Φωτιάς»

Στον χώρο του καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου Αθηνών θα φιλοξενηθεί έως και τις 5 Ιουνίου 2024 η Ατομική Έκθεση του κ. Ανδρέα Νικολαΐδη, με τίτλο: «Σκιές Φωτιάς», σε επιμέλεια της Ιστορικού Τέχνης κ. Ελένης Γατσά, τα εγκαίνια της οποίας πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 14 Μαΐου 2024.
Δυτικός Τομέας Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Τοποθετήθηκαν νέοι βυθιζόμενοι κάδοι στον Δήμο Αιγάλεω

Οι νέοι υπόγειοι κάδοι, που τοποθετήθηκαν έπειτα από ενέργειες του Δήμου Αιγάλεω,...
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Κρήτης με επαγγελματίες της οδού 1866

Ο κ. Αλέξης Καλοκαιρινός άκουσε με προσοχή τους επαγγελματίες, επισήμανε πως «με...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Αποκατάσταση οδικών υποδομών στον Άγιο Δημήτριο του Δήμου Κατερίνης

Το έργο, εκτιμώμενης αξίας 201.612,90 ευρώ, εκτός Φ.Π.Α., χρηματοδοτείται από πιστώσεις του...

Υπογράφτηκε σύμβαση συνεργασίας του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης

Η Σύμβαση Συνεργασίας αποτελεί την ολοκλήρωση των εργασιών της ομάδας εργασίας, που αποτελούνταν από εκπροσώπους του Υπουργείου Πολιτισμού και των δύο φορέων, και η οποία εργάστηκε με σύμπνοια, οδηγώντας καταρχάς στο Μνημόνιο Συνεργασίας, που υπογράφτηκε έναν χρόνο πριν, φτάνοντας μέχρι την τελική διαμόρφωση της...
Βιβλίο Δυτική Μακεδονία Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ο Δήμαρχος Φλώρινας στα εγκαίνια της Αίθουσας Φιλαναγνωσίας «Λάζαρος Μέλλιος», του 2ου Γενικού Λυκείου Φλώρινας

Επίσης, ο Δήμαρχος Φλώρινας, κ. Βασίλης Γιαννάκης, έδωσε συγχαρητήρια στη Διευθύντρια κ. Ειρήνη Κουρεμένου, στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές του σχολείου για την εξαιρετική πρωτοβουλία τους, έκανε ειδική αναφορά στον αείμνηστο Λάζαρο Μέλλιο, υπογραμμίζοντας πως: «Η ονοματοδοσία του χώρου στη μνήμη του σπουδαίου δασκάλου, λαογράφου και ιστορικού της Φλώρινας, αποτελεί μια εξαιρετικά τιμητική πρωτοβουλία, ιδιαίτερα φέτος, που συμπληρώνονται 10 χρόνια από την εκδημία του. Γέννημα θρέμμα της Φλώρινας, ο Λάζαρος Μέλλιος αγάπησε βαθιά και ανιδιοτελώς τον τόπο μας και το συγγραφικό του έργο δεν αποτελεί απλώς μια περιγραφή της τοπικής...
Βόρειος Τομέας Πολιτισμός Τοπική Αυτοδιοίκηση

Πολιτιστικός χώρος ολόκληρο το ακίνητο της Κεραμικής με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιου Αμαρουσίου

Τον χαρακτηρισμό σε πολιτιστικό χώρο πολλαπλών λειτουργιών ολόκληρου του χώρου της Κεραμικής, εντός του Ο.Τ. 93-94 του Δήμου Αμαρουσίου, με την άμεση τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου, αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου, στην 9η τακτική συνεδρίασή του.

Το Δ.Σ. ενέκρινε την εισήγηση για την τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου με τον χαρακτηρισμό «πολιτιστικός χώρος» και στο υπόλοιπο τμήμα του ακινήτου της Κεραμικής, εμβαδού 911,17 τ.μ..
Ο χώρος αυτός χρησιμοποιείται εδώ και δεκαετίες από την Πανελλήνια Ένωση Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών, η οποία επένδυσε σε αυτό, ώστε να γίνει ένας εμβληματικός πολιτιστικός χώρος. Σήμερα, στους χώρους της Κεραμικής Αμαρουσίου υλοποιούνται επιδείξεις, εκθέσεις κεραμικών και γίνεται εκπαίδευση των κεραμιστών και αγγειοπλαστών Ι.Ε.Κ., που ήδη λειτουργεί με παράλληλη ανάπτυξη καινοτομιών, που βασίζονται στην παράδοση.
Παράλληλα, αποφασίστηκε η διαβίβαση του σχετικού φακέλου στο Υπουργείο Πολιτισμού, προκειμένου να κηρυχθεί ως διατηρητέο, τόσο το κτήριο, όσο και ο περιβάλλοντας χώρος, λόγω του χαρακτήρα της χρήσης.
Επίσης, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου, τόνισε σχετικά πως: «Είναι αδιαπραγμάτευτη η ταυτότητα του Κέντρου Ελληνικής Κεραμικής, καθώς αποτελεί τοπόσημο για τους Μαρουσιώτες, τους κεραμίστες και το σύνολο της πόλης, που συνδέεται με την αρχέγονη Τέχνη της Κεραμικής και Αγγειοπλαστικής, και συνδέει το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον της πόλης.
Ακόμη, αναφορικά με το ακίνητο, κύριο μέλημα του Δήμου αποτελεί η δημιουργία ενός Πολιτιστικού Κέντρου, έτσι ώστε να παραμείνει ο χώρος της Κεραμικής ζωτικός για την κεραμούπολη της πόλης του Αμαρουσίου, καθώς σημαίνει πολλά για τους Δημότες της.
Άλλωστε, η συνεργασία του Δήμου και του Κέντρου Ελληνικής Κεραμικής είναι αδιάλειπτη και συνεχής.
Στόχος είναι στον συγκεκριμένο χώρο να λειτουργούν και Βιωματικό Μουσείο, χώρος έκθεσης Κεραμικής Τέχνης και, γενικά, να έχει χρήση Πολιτισμού.
Παράλληλα, θα δοθεί η δυνατότητα για τη διοργάνωση δράσεων, που αφορούν στις σύγχρονες εφαρμογές ανάπτυξης του κλάδου της Κεραμικής, καθιστώντας τον συγκεκριμένο χώρο ως «εστία πολιτισμού και Κεραμικής Τέχνης».