ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Σάββατο | 18 Μαΐου 2024
Αρχαιολογία Δυτική Μακεδονία Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συνάντηση του Δημάρχου Φλώρινας με την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φλώρινας

Με την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φλώρινας, κ. Χριστίνα Ζιώτα, συναντήθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης, επαναβεβαιώνοντας τη στενή συνεργασία των δύο πλευρών και συζητώντας θέματα κοινού ενδιαφέροντος και την προοπτική ανάπτυξης περαιτέρω κοινών δράσεων και εκδηλώσεων.
Βόρειος Τομέας Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σε εκδήλωση μνήμης του αείμνηστου Προέδρου του Εκδρομικού & Περιηγητικού Ομίλου Αμαρουσίου Μάκη Ουΐλς ο Δήμαρχος Αμαρουσίου

Στην ειδική εκδήλωση, που διοργάνωσε ο Εκδρομικός & Περιηγητικός Όμιλος Αμαρουσίου, στη μνήμη του εκλιπόντος αείμνηστου Προέδρου Μάκη Ουΐλς, παρέστησαν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου, συγγενείς και φίλοι του εκλιπόντος, καθώς και μέλη του Ομίλου.
Ελληνική Οικονομία Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Στην τακτική συνεδρίαση της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας η Δήμαρχος Χαλκιδέων

Στη Χαλκίδα, πραγματοποιήθηκε η τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (Ε.Σ.Ε.Ε), στην οποία παραβρέθηκε η Δήμαρχος Χαλκιδέων, κ. Έλενα Βάκα.

Παρουσιάστηκε στον Ιωνικό Σύνδεσμο η ποιητική συλλογή του κ. Κωνσταντίνου Στούπη, με τίτλο: «ALMA LIBRE»

Το απόγευμα της Τετάρτης 15 Μαΐου 2024 παρουσιάστηκε στον Ιωνικό Σύνδεσμο, στη Νέα Ιωνία Αττικής, η νέα ποιητική συλλογή του κ. Κωνσταντίνου Στούπη, με τίτλο: «ALMA LIBRE», η οποία κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις «ΝΙΚΑΣ».

Εγκαινιάστηκε η εξαιρετική και συνάμα πρωτότυπη Ατομική Εικαστική Έκθεση του κ. Ανδρέα Νικολαΐδη: «Σκιές Φωτιάς»

Στον χώρο του καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου Αθηνών θα φιλοξενηθεί έως και τις 5 Ιουνίου 2024 η Ατομική Έκθεση του κ. Ανδρέα Νικολαΐδη, με τίτλο: «Σκιές Φωτιάς», σε επιμέλεια της Ιστορικού Τέχνης κ. Ελένης Γατσά, τα εγκαίνια της οποίας πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 14 Μαΐου 2024.
Δυτικός Τομέας Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Τοποθετήθηκαν νέοι βυθιζόμενοι κάδοι στον Δήμο Αιγάλεω

Οι νέοι υπόγειοι κάδοι, που τοποθετήθηκαν έπειτα από ενέργειες του Δήμου Αιγάλεω,...
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Κρήτης με επαγγελματίες της οδού 1866

Ο κ. Αλέξης Καλοκαιρινός άκουσε με προσοχή τους επαγγελματίες, επισήμανε πως «με...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Αποκατάσταση οδικών υποδομών στον Άγιο Δημήτριο του Δήμου Κατερίνης

Το έργο, εκτιμώμενης αξίας 201.612,90 ευρώ, εκτός Φ.Π.Α., χρηματοδοτείται από πιστώσεις του...

Υπογράφτηκε σύμβαση συνεργασίας του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης

Η Σύμβαση Συνεργασίας αποτελεί την ολοκλήρωση των εργασιών της ομάδας εργασίας, που αποτελούνταν από εκπροσώπους του Υπουργείου Πολιτισμού και των δύο φορέων, και η οποία εργάστηκε με σύμπνοια, οδηγώντας καταρχάς στο Μνημόνιο Συνεργασίας, που υπογράφτηκε έναν χρόνο πριν, φτάνοντας μέχρι την τελική διαμόρφωση της...
Βιβλίο Δυτική Μακεδονία Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ο Δήμαρχος Φλώρινας στα εγκαίνια της Αίθουσας Φιλαναγνωσίας «Λάζαρος Μέλλιος», του 2ου Γενικού Λυκείου Φλώρινας

Επίσης, ο Δήμαρχος Φλώρινας, κ. Βασίλης Γιαννάκης, έδωσε συγχαρητήρια στη Διευθύντρια κ. Ειρήνη Κουρεμένου, στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές του σχολείου για την εξαιρετική πρωτοβουλία τους, έκανε ειδική αναφορά στον αείμνηστο Λάζαρο Μέλλιο, υπογραμμίζοντας πως: «Η ονοματοδοσία του χώρου στη μνήμη του σπουδαίου δασκάλου, λαογράφου και ιστορικού της Φλώρινας, αποτελεί μια εξαιρετικά τιμητική πρωτοβουλία, ιδιαίτερα φέτος, που συμπληρώνονται 10 χρόνια από την εκδημία του. Γέννημα θρέμμα της Φλώρινας, ο Λάζαρος Μέλλιος αγάπησε βαθιά και ανιδιοτελώς τον τόπο μας και το συγγραφικό του έργο δεν αποτελεί απλώς μια περιγραφή της τοπικής...
Βόρειος Τομέας Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Πλήθος κόσμου στις εκδηλώσεις για τη Ζωοδόχο Πηγή και την αναβίωση του εθίμου «Κεσκέκι» στη Δ.Κ. Μελισσίων, του Δήμου Πεντέλης

Με κατάνυξη και κάθε λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της Ζωοδόχου Πηγής την Παρασκευή 3 Μαΐου 2024 στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Μελισσίων, στον Δήμο Πεντέλης.

Ανήμερα το πρωί της εορτής της Ζωοδόχου Πηγής τελέστηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ.κ. Κύριλλος, και το απόγευμα, μετά από τον Πανηγυρικό Εσπερινό, ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας γύρω από τον Ιερό Ναό.

Στον εορτασμό παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων η Δήμαρχος Πεντέλης κ. Νατάσσα Κοσμοπούλου, ο Γενικός Γραμματέας Ιθαγένειας Υπουργείου Εσωτερικών κ. Άγγελος Δημοσθένους, η Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα κ. Λουκία Κεφαλογιάννη, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Όθωνας Δημοσθένους, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Δημήτρης Τσούκλερης, Ελένη Πολίτη, Ηλίας Τσουχνικάς, Δήμητρα Γιαννακοπούλου, Άρτεμις Αργύρη και Ιωάννης Ζούνης, οι επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων κ.κ. Δήμητρα Κεχαγιά και Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Γεώργιος Τάκας, Αναστασία Κοτσιρέα, Βασίλης Κουβελης, Δημήτρης Αποστολάκος, Βλάσσης Σιώμος και Γιάννης Μπουλούκος, τοπικοί φορείς και πλήθος κόσμου.

Επίσης, η Δήμαρχος Πεντέλης, κ. Νατάσσα Κοσμοπούλου, παραβρέθηκε και στο παραδοσιακό έθιμο «Κεσκέκι», που αναβίωσε για 64η χρονιά στα Μελίσσια, όπου ο Μικρασιατικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μελισσίων «Άγιος Γεώργιος Γκιούλμπαξε» τήρησε το πατροπαράδοτο αυτό έθιμο, που αναβιώνει από το 1958, προς τιμή του Αγίου Γεωργίου. Μάλιστα, από πολύ νωρίς στήθηκαν τα καζάνια για το βράσιμο του κρέατος με το αποφλοιωμένο στάρι, το οποίο μοιράστηκε σε όλους τους παρευρισκόμενους.
Επίσης, η Δήμαρχος Πεντέλης, κ. Νατάσσα Κοσμοπούλου, δήλωσε σχετικά πως: «Είμαστε σήμερα εδώ ως ελάχιστη ένδειξη τιμής και σεβασμού στους Μικρασιάτες προγόνους μας, που ξεκίνησαν ξυπόλυτοι με λίγα κειμήλια από το Γκιούλμπαξε της Μικράς Ασίας, ένα χωριό των Βούρλων κοντά στην Σμύρνη, και έφτασαν στα Μελίσσια για να σώσουν τη ζωή τους και τις οικογένειές τους. Τα Μελίσσια έγιναν η δεύτερη πατρίδα τους, όπου στήσανε τα σπιτικά τους, με προστάτη τον ίδιο Άγιο, τον Άη Γιώργη. Συγχαρητήρια στον Σύλλογο για μια ακόμη άψογη εκδήλωση στη μνήμη των προσφύγων του τόπου μας.».