ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Παρασκευή | 21 Ιουνίου 2024
Αθλητικά Ήπειρος Τοπική Αυτοδιοίκηση

Κατασκευή νέων κερκίδων και βοηθητικών χώρων στο Δημοτικό Στάδιο Πάργας

Ένα σημαντικό έργο για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων ολοκληρώνεται στο Δημοτικό Στάδιο Πάργας με την κατασκευή νέων κερκίδων και βοηθητικών χώρων (αποδυτήρια, γυμναστήριο κ.λπ.), με το έργο να χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», του Υπουργείου Εσωτερικών.
Ήπειρος Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος της εκπαιδευτικής δράσης: «Όσο Μεγαλώνω θα Ανακυκλώνω», στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Πάργας

Ο πρώτος κύκλος της εκπαιδευτικής δράσης, με τίτλο: «Όσο Μεγαλώνω θα Ανακυκλώνω», ολοκληρώθηκε στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Πάργας.
Θέατρο Κρήτη Μουσική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η μουσική παράσταση: «Σκύλος στον Δρόμο», από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Μουσική Παράσταση: «Σκύλος στον Δρόμο», από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης, στην κατάμεστη «Πύλη Βηθλεέμ», με περισσότερους από 400 παρευρισκόμενους το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024.

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο κ. Μιλτιάδης Καναβός, δημιουργώντας τεράστιο εκνευρισμό στη Δημοτική Αρχή της Νέας Ιωνίας Αττικής

Στην 22η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 17 Ιουνίου 2024, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημαρχείου, μεταξύ άλλων, προέκυψε η αναπάντεχη κοινοποίηση της ανεξαρτητοποίησης του πρώην δημοτικού συμβούλου της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη», κ. Μιλτιάδη Καναβού, προκαλώντας τεράστιο εκνευρισμό τόσο στον Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Μανούρη όσο και στους Αντιδημάρχους και στους δημοτικούς του συμβούλους, γεγονός που αποτυπώθηκε τόσο στην αντιπαράθεση των κ.κ. Μιλτιάδη Καναβού και Παναγιώτη Μανούρη, όσο και των υπολοίπων στη συνέχεια του Συνεδρίασης, σχεδόν για κάθε θέμα, με την αδρεναλίνη να εκτινάσσεται σε δυσθεώρητα ύψη, σε βάρος πάντοτε των επιχειρημάτων.

Mέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Νεολαίας της Κ.Ε.Δ.Ε. ορίστηκε ο κ. Βασίλης Χριστοδούλου, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία»

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία» και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, κ. Βασίλης Χριστοδούλου, ορίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) ως Μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Νεολαίας της Κ.Ε.Δ.Ε., με τον Πρόεδρό της και Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, κ. Λάζαρο Κυρίζογλου, να του εύχεται: «Καλή επιτυχία, γνωρίζοντας ότι η εξεύρεση των βέλτιστων λύσεων στα θέματα που αφορούν στον θεσμό, αποτελεί κοινό στόχο όλων μας.».

Ρεσιτάλ ερμηνείας από τους σπουδαστές πιάνου του Δημοτικού Ωδείου Φυλής στην εκδήλωση λήξης της χρονιάς

Θερμά συγχαρητήρια για το υψηλό επίπεδο σπουδών έδωσε ο Δήμαρχος Φυλής κ. Χρήστος Παππούς στην Καθηγήτρια κ. Ρούλα Λεβαντή και στην Αντιδήμαρχο κ. Χρυσούλα Κουράση, που έχει την ευθύνη λειτουργίας του Δημοτικού Ωδείου, και ακόμη δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη δεξιοτεχνία των σπουδαστών στην απόδοση...
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Μουσική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Μάγεψαν το κοινό οι Χορωδίες του Morgan State University και του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου

Η Δημοτική Χορωδία της Ι.Π. Μεσολογγίου, υπό τη Διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της κ. Σπύρου Χολέβα, έδωσε το μουσικό έναυσμα, αποδίδοντας γνωστά και αγαπημένα μουσικά κομμάτια. Στη συνέχεια, ακολούθησε το παγκοσμίου φήμης χορωδιακό σύνολο του Morgan State University, υπό τη Διεύθυνση του κ. Eric Conway, Πρόεδρο του Τμήματος Καλών και Παραστατικών Τεχνών του αμερικανικού πανεπιστημίου. Με επιλογές, που κυμαίνονταν από Gospel, Spirituals έως και σύγχρονα τραγούδια, τα 28 μέλη της Χορωδίας πραγματικά συνεπήραν το κοινό, που συμμετείχε με ενθουσιασμό, χτυπώντας ρυθμικά τα χέρια και τραγουδώντας. Ωστόσο, η μεγάλη έκπληξη για...
Εικαστικά Κεντρικός Τομέας

Πλήθος κόσμου στην έκθεση: «Θεωρήματα 3», της Ένωσης Ελλήνων Τεχνοκριτών AICA Ελλάς στην Α.Σ.Κ.Τ.

Γέμισε από κόσμο ο Εκθεσιακός Χώρος «Νίκος Κεσσανλής» της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών (Α.Σ.Κ.Τ.) κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της εντυπωσιακής έκθεσης της Ένωσης Ελλήνων Τεχνοκριτών AICA Ελλάς, μέλους της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Τέχνης AICA International, με τον χαρακτηριστικό τίτλο: «Θεωρήματα 3: ΣΩΜΑ. Ένα Πεδίο Ανταγωνισμού, 25 επιμελητές», που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023.

Ρεπορτάζ-Φωτογραφίες: Παναγιώτα Σούγια
Η σπουδαία αυτή έκθεση-θεσμός, η οποία πραγματοποιείται για τρίτη φορά, προτάθηκε και ονοματίστηκε το 2017 από τον τότε Πρόεδρο της AICA Ελλάς, κ. Εμμανουήλ Μαυρομμάτη, Ταμία του Δ.Σ. της AICA Hellas και Ομότιμο Καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μετά από πολλά δύσκολα χρόνια για τον φορέα. Η δημιουργία του θεσμού αυτού είχε ως σκοπό να επαναλαμβάνεται ανά διετία, με τη μορφή μιας έκθεσης, και να καλούνται τα μέλη της AICA Ελλάς να προτείνουν μέχρι τρεις καλλιτέχνες πάνω σε συγκεκριμένο θέμα, με την επιλογή των καλλιτεχνών και των έργων τους να βασίζεται στον αντικατοπτρισμό της ελληνικής καλλιτεχνικής παραγωγής και στη διαδικασία δημιουργίας της.
Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Εμμανουήλ Μαυρομάτη: «Η ανάγκη των «Θεωρημάτων» προέκυψε ως ανταπόκριση σε μια κατεξοχήν κοινωνική ανάγκη: την πλήρη αδυναμία των νέων Εικαστικών, που αποφοιτούν από τις πολλές σήμερα Σχολές Καλών Τεχνών στην Ελλάδα, να εκθέσουν κάπου το έργο τους, να δείξουν τις ιδέες τους και να ακούσουν μια γνώμη. Αυτό εννοεί ότι αποκλείονται από την ιστορία. Είναι σχεδόν ιδεατό ότι το εμπορικό περιβάλλον της Τέχνης θα τους αναλάβει, το δε δημόσιο περιβάλλον της Τέχνης εργάζεται με κριτήρια συνδεδεμένα με την ιδεολογία των εκάστοτε φορέων.».

Για την έκθεση: «Θεωρήματα 3: ΣΩΜΑ. Ένα Πεδίο Ανταγωνισμού, 25 επιμελητές», θεωρητικοί και Κριτικοί της Τέχνης, μέλη του Ελληνικού τμήματος της AICA, πρότειναν 58 καλλιτέχνες, οι οποίοι, έχοντας ως άξονα το Ανθρώπινο/Μη-ανθρώπινο/Μετά-ανθρώπινο Σώμα, προέβαλαν τη λειτουργία της Τέχνης ως εναλλακτικό εκπαιδευτικό εργαλείο, με δυνατότητες δυναμικής παρέμβασης στον κοινωνικό ιστό.

Έτσι, σε μια προσπάθεια κατανόησης των σύγχρονων συσχετισμών, που αφορούν στις διάφορες αντιλήψεις περί σωματικότητας, μέσα από την κατανόηση των πολλαπλών ταυτοτήτων, που συνυπάρχουν στη δημόσια σφαίρα, στην έκθεση παρουσιάζονται εγκαταστάσεις, κατασκευές, γλυπτά, ζωγραφικά έργα, φωτογραφίες, σχέδια, βίντεο και δράσεις.
Ακολουθεί ο κατάλογος των καλλιτεχνών, οι οποίοι συμμετέχουν στην έκθεση, η οποία θα διαρκέσει έως και τις 3 Δεκεμβρίου 2023, καθώς και τα ονόματα των θεωρητικών Τέχνης που τους πρότειναν:
Μαρίνα Προβατίδου, σε πρόταση της Διονυσίας Γιακουμή.
Τζόνα Σαχπάζης, σε πρόταση της Γκέλλυ Γρυντάκη.
Άννη Καλτσίδου, σε πρόταση της Μαρίας Δ. Καγιαδάκη.
Κώστας Σταυρόπουλος, σε πρόταση της Κατερίνας Καζολέα.
Σοφία Δαμαλά, Δημήτρης Ζουρούδης, Ιωάννα Σιδέρη, σε πρόταση της Αρτέμιδος Καρδουλάκη.
Χαρίκλεια Παπαποστόλου και Τόλης Τατόλας, σε πρόταση της Εύας Κέκου.
Αντώνης Παυλάκης σε πρόταση της Αλεξάνδρας Κουρουτάκη
Κωνσταντίνος Κοντογεώργος και Ελένη Μωραϊτη, σε πρόταση της Έλλης Λεβεντάκη.
Έρση Βενετσάνου, Κώστας Βρούβας και Εύη Κυρμακίδου, σε πρόταση του Εμμανουήλ Μαυρομμάτη.
Φίλιππος Τσιτσόπουλος, σε πρόταση της Έφης Μιχάλαρου.
Κωστής και Αγγελική Λόη, Μάνος Ποντικάκης, σε πρόταση του Κωνσταντίνοu Μπάσιου.
Ασπασία Μπούρχα, σε πρόταση της Λαμπρινής Μπενάτση.
Γιώργος Δρίβας και Αλεξάνδρα Πετρανάκη, σε πρόταση της Μαρίας Ξυπολοπούλου.
Πέγκυ Κλιάφα, Ελένη Λύρα και Αιμιλία Παπαφιλίππου, σε πρόταση του Στρατή Πανταζή.
Νίκος Βρούβας, Δέσποινα Μεϊμάρογλου και Βιβέττα Χριστούλη, σε πρόταση της Μπίας Παπαδοπούλου.
Φωτεινή Πούλια, Δημήτρης Σκουρογιάννης και Μάριος Φούρναρης, σε πρόταση της Νίκης Παπασπύρου.
Μάριος Φούρναρης, σε πρόταση της Νίκης Παπασπύρου.
Νίκος Γιαβρόπουλος, Μαρία Μαραγκουδάκη και Λαμπρινή Μποβιάτσου, σε πρόταση του Κωνσταντίνου B. Πρώιμου.
Αντώνιος Παναγόπουλος, σε πρόταση της Ειρήνης Σαββανή.
Δημήτρης Αναστασίου, Ανδρέας Δεβετζής και Ηλίας Καφούρος, σε πρόταση της Αθηνάς Σχινά.
Ηλίας Καφούρος, σε πρόταση της Αθηνάς Σχινά.
Νίκη Ζαχαρή, σε πρόταση της Julia Sysalova.
Κατερίνα Διακομή, Βασιλική Σαγκιώτη, Οι Σκοπευτές/Άγιος Σεβαστιανός: Γιώργος Όιμπακ, Άκις Μπατζιάνας και Διονύσης Χριστοφιλογιάννης, σε πρόταση της Φαίης Τζανετουλάκου.
Δημήτριος Αντωνίτσης, Θεόδωρος Ζαφειρόπουλος και Στεφανία Στρούζα, σε πρόταση του Δημήτρη Τρίκα.
Δημήτριος Αντωνίτσης, σε πρόταση του Δημήτρη Τρίκα.
Ανδρέας Σάββα, Εύα Στεφανή, Ομάδα In doors: Μαριγώ Κάσση, Βάλλη Νομίδου, Σπυριδούλα Πολίτη και Μαίρη Χρηστέα, σε πρόταση της Λίνας Τσίκουτα.
Χριστίνα Θαλασσά, Κατερίνα Κασσαβέτη και Τάσσος Τριανταφύλλου, σε πρόταση της Μαρκέλλας-Ελπίδας Τσίχλα.
Μπάμπης Βενετόπουλος και Γιούλα Παπαδοπούλου, σε πρόταση της Άννας Χατζηγιαννάκη.

Επίσης, οφείλουμε να αναφέρουμε πως την έκθεση συνοδεύει ένας ιδιαίτερα χρηστικός δίγλωσσος κατάλογος (ελληνικά-αγγλικά), ο οποίος εκτός από τα έργα της έκθεσης περιλαμβάνει και εισαγωγικά κείμενα των κ.κ. Αρτέμιδας Ποταμιάνου, Εμμανουήλ Μαυρομμάτη και Έλλης Λεβεντάκη, κείμενα των επιμελητών για τα έργα της έκθεσης, φωτογραφίες των έργων και βιογραφίες επιμελητών και καλλιτεχνών.

Οργανωτική Επιτροπή:
Δ.Σ. AICA ΕΛΛΑΣ (Άρτεμις Ποταμιάνου-Πρόεδρος, Φαίη Τζανετουλάκου-Γενική Γραμματέας, Εμμανουήλ Μαυρομμάτης-Ταμίας, Κώστας Χριστόπουλος-Ειδικός Γραμματέας, Κατερίνα Κοσκινά-Μέλος) και τα μέλη Έλλη Λεβεντάκη, Έφη Μιχάλαρου και Νίκη Παπασπύρου.
Επιμέλεια έκθεσης:
Εμμανουήλ Μαυρομμάτης, Φαίη Τζανετουλάκου, Έλλη Λεβεντάκη και Νίκη Παπασπύρου.
Ανάρτηση Έργων: Με την ευγενική χορηγία της Move Art.

Με την οικονομική υποστήριξη και την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.
Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη–Κυριακή 17:00-21:00.