ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τρίτη | 28 Νοεμβρίου 2023
Κεντρικός Τομέας Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Νέα οριζόντια μείωση κατά 5% στα δημοτικά τέλη στην Αθήνα με εισήγηση του Κώστα Μπακογιάννη

Την οριζόντια μείωση των δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού κατά 5% για όλους τους δημότες αποφάσισε σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, κατόπιν εισήγησης του Δημάρχου Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη, επιστρέφοντας πίσω στους δημότες, για δεύτερη συνεχή χρονιά, μέρος της αποδοτικής οικονομικής διαχείρισης των προηγούμενων τεσσάρων ετών.
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκίνησε η ενημερωτική διημερίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. για τους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες Δημάρχους της Κρήτης

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023 η διημερίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. για τους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες Δημάρχους της Κρήτης, σε συνεργασία με την Ε.Ε.Τ.Α.Α., η οποία συνεχίζεται και ολοκληρώνεται σήμερα στο Ξενοδοχείο «Aquila Atlantis» (Υγείας 2, Ηράκλειο Κρήτης), με συμμετέχοντες τους αιρετούς της Περιφέρειας Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκε η ανοιχτή διαβούλευση για την επικαιροποίηση της Σ.Β.Α.Α. της Πάτρας

Ανοιχτή διαβούλευση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2023 το απόγευμα, στον πολυχώρο «Παλαιά Σφαγεία», στο πλαίσιο της διαδικασίας επικαιροποίησης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Πάτρας, που αναμένεται να συμβάλλει στην ώθηση της τοπικής οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης.

Ονοματοδοσία οδού στη μνήμη του ιατρού Γεωργίου Χριστιανόπουλου στη Φλώρινα

Εκδήλωση ονοματοδοσίας της οδού «Ιατρού ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ» πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας, με παρόντες στη λιτή τελετή και στα αποκαλυπτήρια της σχετικής πινακίδας τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχάλη Χάτζιο, την Αντιδήμαρχος Φλώρινας κ. Χαρούλα Βοζινίδου, τη σύζυγο του Γιώργου Χριστιανόπουλου, Μαρία, τα παιδιά του Λύδια και Λάζαρο/Αντωνία και τα εγγόνια Γιώργο και Αλέξανδρο.

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκινούν εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας στον Δήμο Δωρίδος, αρχικού προϋπολογισμού 5,9 εκ. ευρώ

Πρόκειται για σημαντικό έργο, αρχικού προϋπολογισμού ύψους 5.900.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδότησε...
Ιόνια Νησιά Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δωρεάν δημοτικό πάρκινγκ στον Αη Γόρδη Κέρκυρας

Ο νέος, ελεύθερος αυτός δημοτικός χώρος θα παρέχεται δωρεάν για κατοίκους και...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

Ο Κύκλος με την Κιμωλία, του Μπέρτολτ Μπρεχτ | ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΚΑΙΡΟΙ | ΓΚΑΖΙ | Από 21 Οκτωβρίου 2023

Πρόκειται για «ένα ωραίο δραματικό παραμύθι, με πλήθος από κωμικά περιστατικά και αίσιο τέλος», κάθε στιγμή του οποίου «αποτελεί και ένα σχόλιο, κάθε σκηνή και μία σκέψη, μια πρόταση διαλεκτικής, μια πορεία συνειδητοποίησης», όπως μεταξύ άλλων αναφέρεται και στο σχετικό Δελτίο Τύπου που ακολουθεί:...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Εικαστικά Κεντρικός Τομέας

Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια της έκθεσης της κ. Έπης Νικολακοπούλου: «Εσωτερικός Θρίαμβος»

Με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση φιλότεχνων και προσωπικών φίλων της διακεκριμένης Εικαστικού κ. Έπης Νικολακοπούλου, την Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023, στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης», πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της σημαντικής έκθεσής της με τον χαρακτηριστικό τίτλο: «Εσωτερικός Θρίαμβος».

Ρεπορτάζ-Φωτογραφίες: Παναγιώτα Σούγια
Την κ. Έπη Νικολακοπούλου τίμησε το κοινό με τη μεγάλη προσέλευση του, ανάμεσα στο οποίο βρίσκονταν άνθρωποι του επιχειρηματικού και επιστημονικού κόσμου, συλλέκτες και εικαστικοί, οι οποίοι εντυπωσιάστηκαν από τα έργα της Εικαστικού.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης η κ. Αλεξάνδρα Γεωργοπούλου, Διευθύντρια του τμήματος Καλλιτεχνικού Σχεδιασμού και Παραγωγής μετέφερε τον χαιρετισμό της Προέδρου του Ιδρύματος, κ. Ξένιας Καρδάρα, η οποία δεν παραβρέθηκε, καθώς βρισκόταν στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Αμέσως μετά τον λόγο έλαβε ο Επιμελητής της έκθεσης, κ. Κωνσταντίνος Κασπίρης, ο οποίος αφού ανέφερε πως: «Ξεκινώντας θα ήθελα να ευχαριστήσω την Έπη Νικολακοπούλου που με επέλεξε να επιμεληθώ την έκθεσή της με τίτλο: «Εσωτερικός Θρίαμβος». Θεωρώ μεγάλη τιμή μου, που συνεργάζομαι με μία καλλιτέχνιδα διεθνούς εμβέλειας, όπως είναι η Έπη. Από τον σχεδιασμό της αφίσας, του δελτίου Τύπου και του βίντεο έως και την τοποθέτηση των έργων ήταν ακούραστη δίπλα μου.», συνέχισε μιλώντας με θερμά λόγια τόσο για τα έργα της έκθεσης, όσο και για την ίδια τη δημιουργό τους.

Επίσης, τον λόγο έλαβε και η κ. Έπη Νικολακοπούλου, η οποία είπε λακωνικά πως: «Ήθελα να πω διάφορα πράγματα, αλλά όλα όσα είναι να σας πω τα βλέπετε. Δεν έχω τίποτε άλλο να σας πω. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ, που ήσαστε εδώ. Είσαστε όλοι φίλοι μου. Και αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα για μένα στη ζωή μου. Ευχαριστώ πάρα πολύ.».

Στη συνέχεια, η κ. Νικολακοπούλου βρέθηκε πολλές φορές στο ισόγειο του Ιδρύματος, όπου εκτίθεται η περίφημη «πυραμίδα» της, ενώ συνέχισε να δέχεται συγχαρητήρια από τους παρευρισκόμενους στον πρώτο και στον δεύτερο όροφο, όπου εκτίθενται τα παλαιότερα και τα καινούρια της έργα.

Η ατομική έκθεση της Εικαστικού κ. Έπης Νικολακοπούλου θα διαρκέσει έως και τις 30 Νοεμβρίου και είναι επισκέψιμη καθημερινά, από Δευτέρα έως Κυριακή, κατά τις ώρες 6-10 μ.μ..

Επιπλέον, οφείλουμε να αναφέρουμε πως η διεθνούς αναγνώρισης Εικαστικός κ. Έπη Νικολακοπούλου είναι ζωγράφος και γλύπτρια, γεννημένη στην Αθήνα και με καταγωγή από την Ύδρα και την Ιρλανδία.

Έχει ήδη παρουσιάσει ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε σημαντικές ομαδικές εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Έργα της κοσμούν μουσεία, κρατικά κτήρια και ιδιωτικές συλλογές.

Με σύγχρονα υλικά, «plexiglass», πλαστικά, σιλικόνη, οπτικές ίνες, ηλεκτρικά καλώδια και «led» φωτισμούς, δημιουργεί έργα με έντονο, ιδιότυπο προσωπικό ύφος.
Η κοινωνική της προσφορά είναι έντονη και τα ενδιαφέροντά της πολλαπλά, τόσο στην πολιτική όσο και στα πολιτιστικά.

Είναι γνωστή για την ενεργή συμμετοχή της σε συλλόγους με έντονη κοινωνική προσφορά, όπως στον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με καρκίνο «Ελπίδα», στην «Παναθηναϊκή» Πανελλήνια Οργάνωση Γυναικών, στον MEDASSET (ιδρυτικό μέλος), τον μεσογειακό σύνδεσμο για τη σωτηρία των θαλάσσιων χελωνών, στον Ελληνοχιλιανό Σύνδεσμο, στον σύλλογο «Φέρμελη», που διαφυλάττει την ιστορία της φορεσιάς των Ευζώνων και σε πολλούς άλλους συλλόγους.