ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Πέμπτη | 20 Ιουνίου 2024
Αθλητικά Ήπειρος Τοπική Αυτοδιοίκηση

Κατασκευή νέων κερκίδων και βοηθητικών χώρων στο Δημοτικό Στάδιο Πάργας

Ένα σημαντικό έργο για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων ολοκληρώνεται στο Δημοτικό Στάδιο Πάργας με την κατασκευή νέων κερκίδων και βοηθητικών χώρων (αποδυτήρια, γυμναστήριο κ.λπ.), με το έργο να χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», του Υπουργείου Εσωτερικών.
Ήπειρος Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος της εκπαιδευτικής δράσης: «Όσο Μεγαλώνω θα Ανακυκλώνω», στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Πάργας

Ο πρώτος κύκλος της εκπαιδευτικής δράσης, με τίτλο: «Όσο Μεγαλώνω θα Ανακυκλώνω», ολοκληρώθηκε στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Πάργας.
Θέατρο Κρήτη Μουσική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η μουσική παράσταση: «Σκύλος στον Δρόμο», από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Μουσική Παράσταση: «Σκύλος στον Δρόμο», από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης, στην κατάμεστη «Πύλη Βηθλεέμ», με περισσότερους από 400 παρευρισκόμενους το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024.

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο κ. Μιλτιάδης Καναβός, δημιουργώντας τεράστιο εκνευρισμό στη Δημοτική Αρχή της Νέας Ιωνίας Αττικής

Στην 22η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 17 Ιουνίου 2024, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημαρχείου, μεταξύ άλλων, προέκυψε η αναπάντεχη κοινοποίηση της ανεξαρτητοποίησης του πρώην δημοτικού συμβούλου της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη», κ. Μιλτιάδη Καναβού, προκαλώντας τεράστιο εκνευρισμό τόσο στον Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Μανούρη όσο και στους Αντιδημάρχους και στους δημοτικούς του συμβούλους, γεγονός που αποτυπώθηκε τόσο στην αντιπαράθεση των κ.κ. Μιλτιάδη Καναβού και Παναγιώτη Μανούρη, όσο και των υπολοίπων στη συνέχεια του Συνεδρίασης, σχεδόν για κάθε θέμα, με την αδρεναλίνη να εκτινάσσεται σε δυσθεώρητα ύψη, σε βάρος πάντοτε των επιχειρημάτων.

Mέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Νεολαίας της Κ.Ε.Δ.Ε. ορίστηκε ο κ. Βασίλης Χριστοδούλου, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία»

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία» και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, κ. Βασίλης Χριστοδούλου, ορίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) ως Μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Νεολαίας της Κ.Ε.Δ.Ε., με τον Πρόεδρό της και Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, κ. Λάζαρο Κυρίζογλου, να του εύχεται: «Καλή επιτυχία, γνωρίζοντας ότι η εξεύρεση των βέλτιστων λύσεων στα θέματα που αφορούν στον θεσμό, αποτελεί κοινό στόχο όλων μας.».

Ρεσιτάλ ερμηνείας από τους σπουδαστές πιάνου του Δημοτικού Ωδείου Φυλής στην εκδήλωση λήξης της χρονιάς

Θερμά συγχαρητήρια για το υψηλό επίπεδο σπουδών έδωσε ο Δήμαρχος Φυλής κ. Χρήστος Παππούς στην Καθηγήτρια κ. Ρούλα Λεβαντή και στην Αντιδήμαρχο κ. Χρυσούλα Κουράση, που έχει την ευθύνη λειτουργίας του Δημοτικού Ωδείου, και ακόμη δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη δεξιοτεχνία των σπουδαστών στην απόδοση...
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Μουσική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Μάγεψαν το κοινό οι Χορωδίες του Morgan State University και του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου

Η Δημοτική Χορωδία της Ι.Π. Μεσολογγίου, υπό τη Διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της κ. Σπύρου Χολέβα, έδωσε το μουσικό έναυσμα, αποδίδοντας γνωστά και αγαπημένα μουσικά κομμάτια. Στη συνέχεια, ακολούθησε το παγκοσμίου φήμης χορωδιακό σύνολο του Morgan State University, υπό τη Διεύθυνση του κ. Eric Conway, Πρόεδρο του Τμήματος Καλών και Παραστατικών Τεχνών του αμερικανικού πανεπιστημίου. Με επιλογές, που κυμαίνονταν από Gospel, Spirituals έως και σύγχρονα τραγούδια, τα 28 μέλη της Χορωδίας πραγματικά συνεπήραν το κοινό, που συμμετείχε με ενθουσιασμό, χτυπώντας ρυθμικά τα χέρια και τραγουδώντας. Ωστόσο, η μεγάλη έκπληξη για...
Βόρειος Τομέας Παρουσιάσεις

Πλήθος επισήμων στην κοπή της Βασιλόπιτας της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας, Νέας Φιλαδελφείας-Νέας Χαλκηδόνος και Ηρακλείου

Σχεδόν ένα πλήρες υπουργικό συμβούλιο, βουλευτές, ο περιφερειάρχης, δήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, πολιτευτές, πρόεδροι Πολιτιστικών και Μικρασιατικών σωματείων, καθώς και πλήθος πιστών παραβρέθηκαν στην εορταστική εκδήλωση της κοπής της Βασιλόπιτας της Ιεράς Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας, Ν. Φιλαδελφείας-Ν. Χαλκηδόνος και Ηρακλείου.

Της Παναγιώτας Σούγια

Το απόγευμα της Κυριακής 22 Ιανουαρίου 2023, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νέας Ιωνίας, πραγματοποιήθηκε η κοπή της Βασιλόπιτας της Μητρόπολης Ν. Ιωνίας, Ν. Φιλαδελφείας-Ν. Χαλκηδόνος και Ηρακλείου, παρουσία του Σεβασμιότατου τοπικού Μητροπολίτη κ.κ. Γαβριήλ και του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ανέων κ.κ. Μακαρίου.

Η όμορφη εορταστική εκδήλωση,  την οποία συντόνισε η φιλόλογος και συγγραφέας κ. Ευαγγελία Μαρούδη, ξεκίνησε με τον Πανοσιολογιότατο Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτη π. Επιφάνιο Αρβανίτη να λαμβάνει τον λόγο,  παρουσιάζοντας έναν σύντομο απολογισμό των ποιμαντικών, κοινωνικών και φιλανθρωπικών δράσεων της Μητρόπολης κατά το έτος 2022.

Αμέσως μετά τα μέλη της Βυζαντινής Χορωδίας του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ηρακλείου Αττικής, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Στέφανου Λούτζη, παρουσίασαν ένα μουσικό πρόγραμμα διανθισμένο με κάλαντα, τραγούδια, επίκαιρους ύμνους και σκοπούς από τη Μικρά Ασία και άλλες περιοχές της χώρας, αποσπώντας δίκαια το χειροκρότημα των παρευρισκόμενων.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Γαβριήλ ευχαρίστησε όλους όσοι παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ευλόγησε τη Βασιλόπιτα, εξέφρασε τις θερμότερες ευχές του για το νέο έτος, τονίζοντας μεταξύ άλλων «την ελπίδα και την ευκαιρία που ανατέλλει με την απαρχή του νέου έτους για ένα δημιουργικό καινούργιο ξεκίνημα για όλους», και έκοψε το πρώτο κομμάτι της, αφιερώνοντάς το στον Κύριο ημών Ιησού Χριστό.

(Για βίντεο πατήστε ΕΔΩ)

Ακολούθως, κομμάτια Βασιλόπιτας έκοψαν και εξέφρασαν τις ευχές τους κατά σειρά οι κ.κ.:

Νίκη Κεραμέως, υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων

(Για βίντεο πατήστε ΕΔΩ)

Σπυρίδων-Άδωνης Γεωργιάδης, υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων

(Για βίντεο πατήστε ΕΔΩ)

Κωστής Χατζηδάκης, υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

(Για βίντεο πατήστε ΕΔΩ)

Νικόλαος Παπαθανάσης, υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων

Ο βουλευτής του Βόρειου Τομέα Αθηνών, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος (Σημ.: Λυπούμαστε πολύ, διότι υπήρξε τεχνικό πρόβλημα με τη φωτογραφία του κατά την κοπή της Βασιλόπιτας).

Ζωή Ράπτη, υφυπουργός Υγείας
Γιώργος Πατούλης, περιφερειάρχης Αττικής

(Για βίντεο πατήστε ΕΔΩ)

Κώστας Ζαχαριάδης, βουλευτής Βόρειου Τομέα Αθηνών ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία
Δημήτριος Καιρίδης, βουλευτής Βόρειου Τομέα Αθηνών Ν.Δ.
Μιλένα Αποστολάκη, πρώην υπουργός, εκ μέρους όλων των παριστάμενων υποψήφιων του ΠΑ.ΣΟ.Κ.-ΚΙΝ.ΑΛΛ.
Δέσποινα Θωμαΐδου, δήμαρχος Νέας Ιωνίας
Γιάννης Βούρος, δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας
Νίκος Μπάμπαλος, δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής
Λουκάς Χριστοδούλου, Πρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. Νέας Ιωνίας και Πρόεδρος της Ένωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας

(Για βίντεο πατήστε ΕΔΩ)

Η σεμνή εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ. Γαβριήλ να εύχεται για ακόμη μία φορά προς όλες και όλους, λέγοντας πως: «Σας εύχομαι μέσα από την καρδιά μου Καλή Χρονιά, να έχετε υγεία, να είσαστε όλοι ευλογημένοι. Το ίδιο εύχομαι σε όλους τους Δήμους μας, όλα τα σπίτια σας, όλες τις οικογένειές σας. Χρόνια πολλά.».

Ο κ. Γιώργος Πατούλης με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ. Γαβριήλ
Ο κ. Γεωργιάδης χαιρετά τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ανέων κ.κ. Μακάριο
Σε πρώτο πλάνο οι Σεβασμιότατοι Μητροπολίτες κ.κ. Μακάριος και Γαβριήλ (Αριστερά, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Δημιουργία Αλληλεγγύη” κ. Παναγιώτης Μανούρης, στο κέντρο ο κ. Γιάννης Βούρος)
Ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας κ. Γιάννης Βούρος
Χαιρετισμός μεταξύ των κ.κ. Γιώργου Πατούλη και Γιάννη Βούρου
Χαιρετισμός μεταξύ του βουλευτή Βόρειου Τομέα Αθηνών κ. Γιώργου Κουμουτσάκου και του κ. Γιάννη Βούρου
Χαιρετισμός μεταξύ του Δημάρχου Ηρακλείου Αττικής κ. Νίκου Μπάμπαλου και του κ. Γιώργου Κουμουτσάκου
Από αριστερά οι κ.κ.: Ζαχαριάδης, Μπάμπαλος, Θωμαΐδου, Λουκία Κεφαλογιάννη (αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθήνας), Παπαθανάσης, Αποστολάκη και Γεωργιάδης
Από αριστερά οι κ.κ.: Ζαχαριάδης, Μπάμπαλος, Θωμαΐδου, Παπαθανάσης και Γεωργιάδης
Από αριστερά οι κ.κ.: Παπαθανάσης, Αποστολάκη και Γεωργιάδης,
Από αριστερά οι κ.κ.: Θωμαΐδου, Παπαθανάσης και Γεωργιάδης
Από αριστερά οι κ.κ.: Ράπτη, Κεραμέως και οι Σεβασμιότατοι Μητροπολίτες κ.κ. Γαβριήλ και Μακάριος
Από αριστερά οι κ.κ.: Θωμαΐδου, Παπαθανάσης, Αποστολάκη και Γεωργιάδης
Στο κέντρο ο κ. Κώστας Ζαχαριάδης
Στο κέντρο η αναπληρώτρια δημάρχου και αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου Αττικής κ. Δέσποινα Αϊβατζίδου-Ποριώτου
Από αριστερά ο πρώην δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Πέτρος Μπουρδούκος, ο κ. Λουκάς Χριστοδούλου, ο επίτιμος Πρόεδρος της Ένωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας κ. Χάρης Σαπουτζάκης και η σύζυγός του