ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Κυριακή | 10 Δεκεμβρίου 2023
Αττική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σε καλό κλίμα έγινε η πρώτη συνάντηση εργασίας του νέου Περιφερειάρχη Αττικής με τους νεοεκλεγέντες Δημάρχους Ανατολικής Αττικής

Άκρως εποικοδομητική ήταν η πρώτη συνάντηση εργασίας του νέου Περιφερειάρχη Αττικής κ. Νίκου Χαρδαλιά με τους νεοεκλεγέντες Δημάρχους της Ανατολικής Αττικής, που είχε ως στόχο την ενημέρωσή τους για το πώς θα κινηθεί η Περιφέρεια την επόμενη αυτοδιοικητική περίοδο 2024-2028.
Ιστορία Κεντρικός Τομέας Κοινωνία

Εξαιρετική η διάλεξη του κορυφαίου ερευνητή της κοπτικής γλώσσας π. Ugo Zanetti στην Εταιρεία Φίλων του Λαού, στην Αθήνα

Το απόγευμα της Δευτέρας 27 Νοεμβρίου 2023, στον χώρο της Εταιρείας Φίλων του Λαού, στην Αθήνα, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων μαθημάτων της Καθηγήτριας Αραβικού Πολιτισμού και Αραβικής Λογοτεχνίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. κ. Ελένης Κονδύλη, ο καλεσμένος της, κορυφαίος ερευνητής της κοπτικής γλώσσας, αλλά και άλλων αρχαίων ανατολικών γλωσσών, π. Ugo Zanetti, Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Λουβαίν, έδωσε μια εξαιρετική διάλεξη, στην ελληνική γλώσσα, με θέμα: «Μοναχισμός στις σκήτες της ερήμου, άλλοτε και τώρα.».
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σύσκεψη φορέων για τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Πάτρας

Το απόγευμα της Τετάρτης 29 Νοεμβρίου 2023, με πρωτοβουλία της Δημοτική Αρχή του Δήμου Πατρέων, πραγματοποιήθηκε μια σημαντική σύσκεψη στο Δημαρχείο της Πάτρας σχετική με τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης, όπου συμμετείχαν φορείς της πόλης, οι οποίοι μεταξύ άλλων εκτίμησαν σε ποιο σημείο βρίσκεται το ζήτημα αυτό, προς ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθούν οι διάφοροι φορείς και πώς μπορούν να ξεπεραστούν τα διάφορα εμπόδια που βάζει η κυβερνητική πολιτική στο σοβαρό αυτό κοινωνικό θέμα.

Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια της Ομαδικής Εικαστικής Έκθεσης του project #23 #24 ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ, στον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο

Το απόγευμα της Δευτέρας 4 Δεκεμβρίου 2023, στον ιστορικό χώρο του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου (Πλατεία Κολωνακίου 2, 4ος όροφος, είσοδος δίπλα από την τράπεζα Πειραιώς), πραγματοποιήθηκαν παρουσία πλήθους κόσμου τα εγκαίνια της τέταρτης Ομαδικής Εικαστικής Έκθεσης του project #23 #24 ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ, με θέμα τα λόγια του σπουδαίου Ολλανδού ζωγράφου Vincent Willem van Gogh: «Δεν υπάρχει τίποτε πιο καλλιτεχνικό από το ν’ αγαπάς κάποιον.».

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση Υγεία

«Η Πρόληψη κοντά μας» - Ολοκληρώθηκε η δράση ιατρικών ελέγχων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Οι υπηρεσίες πρόληψης και προαγωγής υγείας (προληπτικός καρδιολογικός έλεγχος, αλλεργικά τεστ, πνευμονολογικός...
Δυτική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Υπογραφή σύμβασης για τη ριζική ανάπλαση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου Γρεβενών

Το έργο αφορά στην καθολική αναβάθμιση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

«Σκοτσέζικο Ντους», της Χρύσας Σπηλιώτη, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσόγκα | Από 2 Δεκεμβρίου 2023, στο Θέατρο «ΠΡΟΒΑ»

Ο κ. Σωτήρης Τσόγκας, εμπνευσμένος από το κείμενο, του οποίου υπογράφει και τη θεατρική προσαρμογή, με τη σκηνοθετική αριστοτεχνική του ματιά, μας βάζει διαδραστικά στο κλίμα της δημιουργίας μια θεατρικής παράστασης, από τα καμαρίνια έως τη σκηνή. Κωμικές μέχρι δακρύων σκηνές εξελίσσονται μπροστά στα...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Βόρειος Τομέας Παρουσιάσεις

Πλήθος επισήμων στην κοπή της Βασιλόπιτας της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας, Νέας Φιλαδελφείας-Νέας Χαλκηδόνος και Ηρακλείου

Σχεδόν ένα πλήρες υπουργικό συμβούλιο, βουλευτές, ο περιφερειάρχης, δήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, πολιτευτές, πρόεδροι Πολιτιστικών και Μικρασιατικών σωματείων, καθώς και πλήθος πιστών παραβρέθηκαν στην εορταστική εκδήλωση της κοπής της Βασιλόπιτας της Ιεράς Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας, Ν. Φιλαδελφείας-Ν. Χαλκηδόνος και Ηρακλείου.

Της Παναγιώτας Σούγια

Το απόγευμα της Κυριακής 22 Ιανουαρίου 2023, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νέας Ιωνίας, πραγματοποιήθηκε η κοπή της Βασιλόπιτας της Μητρόπολης Ν. Ιωνίας, Ν. Φιλαδελφείας-Ν. Χαλκηδόνος και Ηρακλείου, παρουσία του Σεβασμιότατου τοπικού Μητροπολίτη κ.κ. Γαβριήλ και του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ανέων κ.κ. Μακαρίου.

Η όμορφη εορταστική εκδήλωση,  την οποία συντόνισε η φιλόλογος και συγγραφέας κ. Ευαγγελία Μαρούδη, ξεκίνησε με τον Πανοσιολογιότατο Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτη π. Επιφάνιο Αρβανίτη να λαμβάνει τον λόγο,  παρουσιάζοντας έναν σύντομο απολογισμό των ποιμαντικών, κοινωνικών και φιλανθρωπικών δράσεων της Μητρόπολης κατά το έτος 2022.

Αμέσως μετά τα μέλη της Βυζαντινής Χορωδίας του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ηρακλείου Αττικής, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Στέφανου Λούτζη, παρουσίασαν ένα μουσικό πρόγραμμα διανθισμένο με κάλαντα, τραγούδια, επίκαιρους ύμνους και σκοπούς από τη Μικρά Ασία και άλλες περιοχές της χώρας, αποσπώντας δίκαια το χειροκρότημα των παρευρισκόμενων.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Γαβριήλ ευχαρίστησε όλους όσοι παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ευλόγησε τη Βασιλόπιτα, εξέφρασε τις θερμότερες ευχές του για το νέο έτος, τονίζοντας μεταξύ άλλων «την ελπίδα και την ευκαιρία που ανατέλλει με την απαρχή του νέου έτους για ένα δημιουργικό καινούργιο ξεκίνημα για όλους», και έκοψε το πρώτο κομμάτι της, αφιερώνοντάς το στον Κύριο ημών Ιησού Χριστό.

(Για βίντεο πατήστε ΕΔΩ)

Ακολούθως, κομμάτια Βασιλόπιτας έκοψαν και εξέφρασαν τις ευχές τους κατά σειρά οι κ.κ.:

Νίκη Κεραμέως, υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων

(Για βίντεο πατήστε ΕΔΩ)

Σπυρίδων-Άδωνης Γεωργιάδης, υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων

(Για βίντεο πατήστε ΕΔΩ)

Κωστής Χατζηδάκης, υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

(Για βίντεο πατήστε ΕΔΩ)

Νικόλαος Παπαθανάσης, υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων

Ο βουλευτής του Βόρειου Τομέα Αθηνών, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος (Σημ.: Λυπούμαστε πολύ, διότι υπήρξε τεχνικό πρόβλημα με τη φωτογραφία του κατά την κοπή της Βασιλόπιτας).

Ζωή Ράπτη, υφυπουργός Υγείας
Γιώργος Πατούλης, περιφερειάρχης Αττικής

(Για βίντεο πατήστε ΕΔΩ)

Κώστας Ζαχαριάδης, βουλευτής Βόρειου Τομέα Αθηνών ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία
Δημήτριος Καιρίδης, βουλευτής Βόρειου Τομέα Αθηνών Ν.Δ.
Μιλένα Αποστολάκη, πρώην υπουργός, εκ μέρους όλων των παριστάμενων υποψήφιων του ΠΑ.ΣΟ.Κ.-ΚΙΝ.ΑΛΛ.
Δέσποινα Θωμαΐδου, δήμαρχος Νέας Ιωνίας
Γιάννης Βούρος, δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας
Νίκος Μπάμπαλος, δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής
Λουκάς Χριστοδούλου, Πρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. Νέας Ιωνίας και Πρόεδρος της Ένωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας

(Για βίντεο πατήστε ΕΔΩ)

Η σεμνή εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ. Γαβριήλ να εύχεται για ακόμη μία φορά προς όλες και όλους, λέγοντας πως: «Σας εύχομαι μέσα από την καρδιά μου Καλή Χρονιά, να έχετε υγεία, να είσαστε όλοι ευλογημένοι. Το ίδιο εύχομαι σε όλους τους Δήμους μας, όλα τα σπίτια σας, όλες τις οικογένειές σας. Χρόνια πολλά.».

Ο κ. Γιώργος Πατούλης με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ. Γαβριήλ
Ο κ. Γεωργιάδης χαιρετά τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ανέων κ.κ. Μακάριο
Σε πρώτο πλάνο οι Σεβασμιότατοι Μητροπολίτες κ.κ. Μακάριος και Γαβριήλ (Αριστερά, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Δημιουργία Αλληλεγγύη” κ. Παναγιώτης Μανούρης, στο κέντρο ο κ. Γιάννης Βούρος)
Ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας κ. Γιάννης Βούρος
Χαιρετισμός μεταξύ των κ.κ. Γιώργου Πατούλη και Γιάννη Βούρου
Χαιρετισμός μεταξύ του βουλευτή Βόρειου Τομέα Αθηνών κ. Γιώργου Κουμουτσάκου και του κ. Γιάννη Βούρου
Χαιρετισμός μεταξύ του Δημάρχου Ηρακλείου Αττικής κ. Νίκου Μπάμπαλου και του κ. Γιώργου Κουμουτσάκου
Από αριστερά οι κ.κ.: Ζαχαριάδης, Μπάμπαλος, Θωμαΐδου, Λουκία Κεφαλογιάννη (αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθήνας), Παπαθανάσης, Αποστολάκη και Γεωργιάδης
Από αριστερά οι κ.κ.: Ζαχαριάδης, Μπάμπαλος, Θωμαΐδου, Παπαθανάσης και Γεωργιάδης
Από αριστερά οι κ.κ.: Παπαθανάσης, Αποστολάκη και Γεωργιάδης,
Από αριστερά οι κ.κ.: Θωμαΐδου, Παπαθανάσης και Γεωργιάδης
Από αριστερά οι κ.κ.: Ράπτη, Κεραμέως και οι Σεβασμιότατοι Μητροπολίτες κ.κ. Γαβριήλ και Μακάριος
Από αριστερά οι κ.κ.: Θωμαΐδου, Παπαθανάσης, Αποστολάκη και Γεωργιάδης
Στο κέντρο ο κ. Κώστας Ζαχαριάδης
Στο κέντρο η αναπληρώτρια δημάρχου και αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου Αττικής κ. Δέσποινα Αϊβατζίδου-Ποριώτου
Από αριστερά ο πρώην δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Πέτρος Μπουρδούκος, ο κ. Λουκάς Χριστοδούλου, ο επίτιμος Πρόεδρος της Ένωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας κ. Χάρης Σαπουτζάκης και η σύζυγός του