ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τρίτη | 23 Ιουλίου 2024
Κρήτη Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δύο σύγχρονους βυθιζόμενους κάδους απορριμμάτων παρέλαβε και τοποθέτησε ο Δήμος Ρεθύμνης επί της οδού Γερακάρη, στο ύψος της Πλατείας Ιερολοχιτών

Ο Δήμος Ρεθύμνης παρέλαβε και τοποθέτησε δύο σύγχρονους βυθιζόμενους κάδου απορριμμάτων στην οδό Γερακάρη, στο ύψους της Πλατείας Ιερολοχιτών. Πρόκειται για ένα οικολογικό σύστημα βυθιζόμενων κάδων απορριμμάτων, ένας για σύμμικτα οικιακά και ένας άλλος για ανακυκλώσιμα απορρίμματα, χωρητικότητας 1.100 λίτρων έκαστος, τους οποίους προμηθεύτηκε ο Δήμος Ρεθύμνης κατόπιν δημόσιας διεθνούς ανοικτής ηλεκτρονικής διαδικασίας επιλογής αναδόχου, στο πλαίσιο του έργου: «Προμήθεια εξοπλισμού αναβάθμισης Δημόσιου χώρου, συστημάτων έξυπνης πόλης και βιώσιμης κινητικότητας», του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου (Open Mall).
Κοινωνία Πειραιάς Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εκπαιδευτικό σεμινάριο φυλάκων-πυροφυλάκων πραγματοποίησε ο Δήμος Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη

Σε εκπαίδευση των φυλάκων-πυροφυλάκων, που προσλήφθηκαν για τις αυξημένες ανάγκες της αντιπυρικής περιόδου, προχώρησε για πρώτη φορά ο Δήμος Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη, όπου το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με τον Τεχνικό Ασφαλείας, διαπιστευμένο για εκπαίδευση και πιστοποίηση, εκπαίδευσαν το προσωπικό του Δήμου, που εμπλέκεται στη φύλαξη των Αλσών Δεξαμενής, Βώκου και Νυμφών (Κηποθέατρο), αλλά και προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας, σε ζητήματα που αφορούν την πρόληψη και διαχείριση πυρκαγιών, και ειδικότερα στη χρήση πυροσβεστικών μέσων. Οι υπάλληλοι που συμμετείχαν στην εκπαίδευση θα λάβουν σχετική πιστοποίηση.
Ήπειρος Ιστορία Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εκδηλώσεις μνήμης και τιμής του Δήμου Πάργας για τη Μάχη της Σπλάντζας και τη θυσία του οπλαρχηγού Κυριακούλη Μαυρομιχάλη

Κορυφώθηκαν οι επετειακές εκδηλώσεις μνήμης του Δήμου Πάργας προς τιμή του οπλαρχηγού Κυριακούλη Μαυρομιχάλη, ο οποίος έπεσε μαχόμενος στη Μάχη της Σπλάντζας στις 4 Ιουλίου 1822.

Συντονισμός υπηρεσιών για την ολοκλήρωση των έργων στις οδούς Μανωλάκη και Άνθιμου Γαζή στη Λάρισα

Εντός των χρονοδιαγραμμάτων βρίσκονται οι εργασίες για την υλοποίηση των έργων στις οδούς Μανωλάκη και Ανθίμου Γαζή, στα τμήματά τους που βρίσκονται υπό διαμόρφωση, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Λαρισαίων, κ. Θανάση Μαμάκο. Παράλληλα, δίνεται έμφαση στην ενίσχυση του πρασίνου, με την τοποθέτηση περισσότερων δένδρων από αυτά που προϋπήρχαν, ενώ και ο σχεδιασμός της πορείας των εργασιών είναι προσεκτικός, με στόχο τη μικρότερη δυνατή όχληση των πολιτών.

Υπογραφή εργολαβικής σύμβασης αντιπλημμυρικών εργασιών στην Π.Ε. Μεσσηνίας

Υπεγράφη την Τρίτη 16 Ιουλίου 2024 από τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Στάθη Αναστασόπουλο η εργολαβική σύμβαση του έργου: «Καθαρισμοί ρεμάτων και αντιπλημμυρικά έργα στην Π.Ε. Μεσσηνίας», προϋπολογισμού 320.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το τεχνικό πρόγραμμα Ιδίων Πόρων της Περιφερειακής Ενότητας.

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου Κρήτης η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την προστασία της ακτογραμμής

Στόχος του έργου είναι η προστασία της ακτής από τα έντονα φαινόμενα διάβρωσης στον κόλπο του Δερματά και την υποχώρηση της ακτογραμμής, τα οποία έχουν προέλθει από την έντονη κυματική δράση σε συνδυασμό με το μικρό πλάτος της παραλίας και το κατακόρυφο τοιχίο αντιστήριξης...
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Επίσκεψη του Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα στο Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Γιώργος Αγριμανάκης καλωσόρισε τον Πρέσβη της Κίνας εκ μέρους του Δημάρχου Ηρακλείου Κρήτης και μετέφερε την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να ενδυναμώσει τις σχέσεις της με την Κίνα σε κάθε επίπεδο. Η ανάπτυξη του τουρισμού, του πρωτογενή τομέα και της επιχειρηματικότητας τέθηκαν ως ζητήματα προτεραιότητας από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κατά τη διάρκεια της συζήτησης, στην οποία εξετάστηκε η προοπτική ανάπτυξης συνεργασιών στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού, της τεχνολογίας και της ενέργειας, ενώ αναφορά έγινε και στην αδελφοποίηση του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης με...
Εικαστικά Νότιο Αιγαίο Τοπική Αυτοδιοίκηση

Πινακοθήκη Κυκλάδων: «Επιχωματώσεις», των Χριστίνας Νάκου και Άννας Παγκάλου

Το κοινό έργο της Εικαστικού κ. Χριστίνας Νάκου και της «Sound Artist/Performer» κ. Άννας Παγκάλου, με τον χαρακτηριστικό τίτλο: «Transiens Nostrum_Επιχωματώσεις», θα παρουσιάζεται από σήμερα, Σάββατο 18 Μαρτίου, έως και τις 31 Μαρτίου 2023, στον εκθεσιακό χώρο της Πινακοθήκης Κυκλάδων, στη Σύρο.

Η συγκεκριμένη έκθεση, η οποία αναπτύσσεται ως περίπλους σε λιμάνια της Μεσογείου, αποτελεί τον δεύτερο σταθμό του εγχειρήματος «TRANSIENS NOSTRUM», που στη Σύρο βασίζεται στις μεταμορφώσεις του τοπίου στο Νησάκι και του κτηρίου της Πινακοθήκης, στην εξέλιξη της ναυσιπλοΐας, στην έννοια της μετακίνησης, στο πρώτο λοιμοκαθαρτήριο της Σύρου, στη διαχείριση του αγνώστου και στη σύνδεση όλων αυτών με τη θάλασσα.
Το πρωτοποριακό αυτό έργο είναι μια εικαστική και ηχητική εγκατάσταση, που παρατηρεί τη θάλασσα ως τόπο συνεχούς απόσυρσης και ανάδυσης, και προτείνει μια ποιητική συνάντηση με τις πολλαπλές και συχνά αδιόρατες αποχρώσεις της μεταμορφωτικής λειτουργίας του χρόνου.
Η έκθεση περιλαμβάνει ιστορικά αρχεία και ηχογραφημένη συζήτηση ανάμεσα στις δύο καλλιτέχνιδες και στον Ιστορικό κ. Τάσο Σακελλαρόπουλο, υπεύθυνο των Ιστορικών Αρχείων του Μουσείου Μπενάκη και μέλος των Αρχείων Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας (Α.Σ.Κ.Ι.), όπου αναπτύσσονται θέματα όπως: η οικουμενικότητα των λιμανιών και οι έννοιες της μετακίνησης και του αγνώστου.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, η κ. Άννα Παγκάλου παρουσιάζει ηχητικές «performances», χρησιμοποιώντας τον ποιητικό χώρο ως μια τρισδιάστατη παρτιτούρα, που συνομιλεί με τη ροή του χρόνου. Η καλλιτέχνης επιλέγει τα ηχοχρώματα εμπνεόμενη από τις αντανακλάσεις των έργων, τον φωτισμό των χώρων, τα ίχνη του χρόνου στο εσωτερικό της Πινακοθήκης Κυκλάδων και το γλωσσικό ιδίωμα του νησιού.
Οι επισκέπτες της έκθεσης προσκαλούνται να περιηγηθούν μέσα στην ηχητική και εικαστική εγκατάσταση και να συνδεθούν με τις μεταμορφώσεις του τόπου, την ιστορία, την αρχιτεκτονική και τη λειτουργία του κτηρίου.
Επίσης, κατά τη διάρκεια της έκθεσης, θα πραγματοποιηθούν συζητήσεις και διαλέξεις, που αφορούν στην ιστορία του λιμανιού, ενώ υπάρχει ανοιχτή πρόσκληση από το «ISTORIMA Archive» προς το κοινό για συλλογή προφορικής ιστορίας μέσω συνεντεύξεων.
Ακόμη, οφείλουμε να αναφέρουμε πως η έκθεση αυτή συνοδεύεται από πρόγραμμα Τέχνης για παιδιά, εφήβους, νέους και ανθρώπους τρίτης ηλικίας, που θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με την Παιδική Βιβλιοθήκη και εκπαιδευτικές δομές του νησιού.
Τα εγκαίνια της έκθεσης, η οποία παρουσιάζεται με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Ερμούπολης Σύρου, πρόκειται να πραγματοποιηθούν σήμερα, Σάββατο 18 Μαρτίου, ώρες 18.00-20.00.