ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Παρασκευή | 19 Απριλίου 2024
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ο Δήμος Πατρέων εγκαινίασε το Μνημείο προς τιμήν του Πελοπίδα Σταθακόπουλου για την ευγενή προσφορά και την ευαισθησία του

Στην Πλατεία Μπακογιάννη, που κατασκευάστηκε από το Κληροδότημα Πελοπίδα Α. Σταθακόπουλου και τον Δήμο Πατρέων, ο Δήμος εγκαινίασε το Μνημείο προς τιμήν του Πελοπίδα Σταθακόπουλου, αναγνωρίζοντας την ευγενή προσφορά και την ευαισθησία του.
Άλλα Αθλήματα Κρήτη Μπάσκετ Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Βραβεύθηκαν από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης για τις επιτυχίες τους στα σχολικά Πρωταθλήματα το 3ο το 8ο και το 11ο ΓΕ.Λ. Ηρακλείου

Οι πρωταθλήτριες ομάδες σχολείων του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης τιμήθηκαν σε μια σεμνή τελετή, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Απριλίου 2024, στις εγκαταστάσεις του Παγκρητίου Σταδίου από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δράση για την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πύργου

«Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τους κοινόχρηστους χώρους», είναι το μήνυμα της δράσης, που υλοποίησε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024 ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας.

Πώς ο «Μεγάλος Αδελφός» απειλεί μαθητές και μαθήτριες στην πολύπαθη Νέα Ιωνία Αττικής

Τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2024, συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Ιωνίας Αττικής, όπου εκτός Ημερήσιας Διάταξης συζητήθηκε το σοβαρότατο ζήτημα, που έθεσε προς ψήφιση η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Νέας Ιωνίας, και αφορούσε στη μη τοποθέτηση και λειτουργία καμερών στα σχολεία, το οποίο καταψηφίστηκε, λαμβάνοντας 13 ψήφους υπέρ και 16 κατά. Για το μείζον αυτό θέμα, την τοποθέτηση της Προέδρου της «Ένωσης» κ. Μαρίας Ζαχουδάνη και τη στάση της συντριπτικής πλειοψηφίας της Δημοτικής Αρχής, πλην δύο δημοτικών συμβούλων, οι οποίοι υπερψήφισαν το προτεινόμενο κείμενο, η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Νέας Ιωνίας εξέδωσε σχετικό Δελτίο Τύπου. Μετά από τις εξελίξεις αυτές και με ανοιχτό το ενδεχόμενο ο «Μεγάλος Αδελφός» να «πήγε» στην πολύπαθη Νέα Ιωνία για να μείνει, απειλώντας μαθητές και μαθήτριες, εκπαιδευτικούς και γονείς, «μετρώντας στην καλύτερη περίπτωση τις μπουκιές τους», δεν μένει παρά να αναμένουμε να δούμε ποιες θα είναι οι αντιδράσεις των ίδιων των μαθητών, των μαθητριών, αλλά και των γονιών και των εκπαιδευτικών τους στην πιθανότητα να τοποθετηθούν καταγραφικά συστήματα βιντεοεπιτήρησης σε όλα τα σχολεία της περιοχής, με το πρόσχημα της προστασίας της δημόσιας περιουσίας, που κανείς δεν γνωρίζει έως πού θα μπορούσε να επεκταθεί (παιδικές χαρές, αίθουσες εκδηλώσεων κ.λπ.). Στο «καυτό» αυτό θέμα θα επανέλθουμε σύντομα, όπως οφείλουμε, διότι πάνω από όλα τίθενται η ελευθερία και η δημοκρατία, και πολύ περισσότερο η ελευθερία των νέων ανθρώπων και αυριανών πολιτών.

Μεγάλη ανταπόκριση στην Εσπερίδα του Συλλόγου Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Ν. Πιερίας

Εσπερίδα με θέμα: «Το παζλ του αυτισμού-πολύχρωμα και έντονα», πραγματοποίησε ο Σύλλογος Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Νομού Πιερίας, με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Υπηρεσιών Προσχολικής Αγωγής & Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Κατερίνης, στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Κατερίνης.

Τον Μάιο θα αποδοθεί στους πολίτες το Αισθητικό Άλσος στη Λάρισα

Μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες, από την ανάληψη των καθηκόντων της Δημοτικής Αρχής, η εικόνα του Άλσους έχει αλλάξει ριζικά, με τους βασικούς χώρους να έχουν αποκατασταθεί στο μεγαλύτερο τμήμα τους. Στο Αισθητικό Άλσος βρέθηκε για ακόμη μία φορά ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ....
Αττική Ιστορία Κοινωνία

Την 198η επέτειο από την Έξοδο τίμησαν οι Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής

Ακολουθώντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Ράπτης απηύθυνε χαιρετισμό προς τους Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.
Βιβλίο Ιστορία Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Παρουσιάστηκε το Λεύκωμα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με τίτλο: «Στερεά Ελλάδα, στο σταυροδρόμι της Ιστορίας»

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, παρουσίασε το Λεύκωμα με τίτλο: «Στερεά Ελλάδα, στο σταυροδρόμι της Ιστορίας», το οποίο περιέχει αναπαραγωγές από πρωτότυπα χαρακτικά, γραμμικές χαλκογραφίες, χρωμολιθογραφίες και επιχρωματισμένες λιθογραφίες, που χρονολογούνται από το 1620 έως το 1885.

Στην ειδική αυτή εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ.κ. Συμεών και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός, ενώ την εκδήλωση συντόνισε η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Πολιτισμού κ. Φανή Παπαθωμά.
Το Λεύκωμα παρουσίασε ο Καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Δημήτρης Παυλόπουλος, δίγλωσσο κείμενο του οποίου περιλαμβάνεται στο Λεύκωμα, επεξηγώντας και τεκμηριώνοντας τον κατάλογο των έργων, που προέρχονται από τη συλλογή του Λαμιώτη Φιλόλογου-Ιστορικού και Συλλέκτη, κ. Ευάγγελου Στεφανή, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές του έργου, επισήμανε για τη συγκεκριμένη συλλογή πως: «Η Στερεά Ελλάδα έχει ένα μοναδικό πολιτιστικό κεφάλαιο, το οποίο μέχρι στιγμής αναζητά τη δικαίωσή του, επιδιώκει να έρθει στο φως της δημοσιότητας, να λυτρωθεί ως γνώση, που ανήκει στις νεότερες γενιές, ως γνώση που έχει φωτίσει την ευρωπαϊκή πολιτιστική αναγέννηση. Αυτό προσπαθεί να επιτύχει αυτή η συλλεκτική έκδοση. Η αξία της είναι σημαντική, ως κατάθεση συνειδητή στην επιχειρούμενη αποσιώπηση ή και υποτίμηση του πολιτιστικού παρελθόντος, το οποίο προσδιορίζει σε μεγάλο βαθμό το αξιακό σύστημα της σύγχρονης Ελλάδας. Η προστιθέμενη αξία της είναι ουσιαστική ως συμβολική λειτουργία κατάθεσης ψυχής σε έναν κόσμο που θα παραδοθεί στις επόμενες γενιές. Γιατί όλοι αυτοί οι τόποι, που είναι ποτισμένοι με ιστορία, με δόξα, με τιμή, με αγώνες, με γνώση της ζωής, με ψυχή, έχουν τη δική τους μοναδική αλήθεια: Είναι τόποι προσκυνήματος, είναι τόποι που αναδύουν βαθιά ελληνικότητα, είναι τόποι που δίνουν στο μυαλό μας την αίσθηση της αντίστασης στον χρόνο ως ανάγκη, ως χρέος. Αυτό υπηρετεί η συγκεκριμένη συλλεκτική έκδοση: την προστασία από την μαζική αμνησία που επιχειρείται.».
Ακόμη, οφείλουμε να αναφέρουμε πως τα πρωτότυπα έργα της συλλογής του κ. Ευάγγελου Στεφανή κοσμούν ήδη τους επισκέψιμους χώρους του κτηρίου της Π.Ε. Φθιώτιδας (Πλατεία Ελευθερίας 13, Λαμία), όπου θα εκτίθενται για ικανό χρονικό διάστημα, ώστε να είναι εφικτή η παρουσίασή τους σε μαθητές σχολείων, μέλη συλλόγων και λοιπούς ενδιαφερόμενους.
Επίσης, με αφορμή την παρουσίαση του Λευκώματος, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Φάνης Σπανός, δήλωσε μεταξύ άλλων πως: «Ό,τι συμβαίνει σε κάθε γωνιά και κάθε στιγμή ενός τόπου είναι όχι απλώς συνέχεια, αλλά και εν πολλοίς αιτιατό του παρελθόντος.», προσθέτοντας πως: «Μερικές από αυτές τις «γωνιές» και τις «στιγμές» του δικού μας τόπου, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, αποπειραθήκαμε να αποτυπώσουμε στο συγκεκριμένο Λεύκωμα, με σεβασμό στο ένδοξο παρελθόν, αλλά και με βαθιά συναίσθηση της ιστορικής ευθύνης. Δίχως τη ρηχή φιλοδοξία μιας ρετρό χωροχρονικής σύνοψης, αλλά με την ειλικρινή προσδοκία να δημιουργήσουμε μια ιστορική και πολιτιστική παρακαταθήκη. Μια ελάχιστη καταβολή έναντι μιας βαριάς διττής οφειλής «σε όσους ήρθαν, πέρασαν, θα ΄ρθούνε, θα περάσουν»…».
Επίσης, παρόντες στην εκδήλωση ήταν μεταξύ άλλων ο βουλευτής Ν.Δ. Φθιώτιδας κ. Γιώργος Κοτρωνιάς και πρώην Υπουργοί, αιρετοί του Α΄ και του Β΄ Βαθμού Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι του Στρατού, Αρχών και Φορέων του τόπου, και πολλοί πολίτες.