ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τρίτη | 28 Νοεμβρίου 2023
Κεντρικός Τομέας Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Νέα οριζόντια μείωση κατά 5% στα δημοτικά τέλη στην Αθήνα με εισήγηση του Κώστα Μπακογιάννη

Την οριζόντια μείωση των δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού κατά 5% για όλους τους δημότες αποφάσισε σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, κατόπιν εισήγησης του Δημάρχου Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη, επιστρέφοντας πίσω στους δημότες, για δεύτερη συνεχή χρονιά, μέρος της αποδοτικής οικονομικής διαχείρισης των προηγούμενων τεσσάρων ετών.
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκίνησε η ενημερωτική διημερίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. για τους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες Δημάρχους της Κρήτης

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023 η διημερίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. για τους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες Δημάρχους της Κρήτης, σε συνεργασία με την Ε.Ε.Τ.Α.Α., η οποία συνεχίζεται και ολοκληρώνεται σήμερα στο Ξενοδοχείο «Aquila Atlantis» (Υγείας 2, Ηράκλειο Κρήτης), με συμμετέχοντες τους αιρετούς της Περιφέρειας Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκε η ανοιχτή διαβούλευση για την επικαιροποίηση της Σ.Β.Α.Α. της Πάτρας

Ανοιχτή διαβούλευση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2023 το απόγευμα, στον πολυχώρο «Παλαιά Σφαγεία», στο πλαίσιο της διαδικασίας επικαιροποίησης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Πάτρας, που αναμένεται να συμβάλλει στην ώθηση της τοπικής οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης.

Ονοματοδοσία οδού στη μνήμη του ιατρού Γεωργίου Χριστιανόπουλου στη Φλώρινα

Εκδήλωση ονοματοδοσίας της οδού «Ιατρού ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ» πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας, με παρόντες στη λιτή τελετή και στα αποκαλυπτήρια της σχετικής πινακίδας τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχάλη Χάτζιο, την Αντιδήμαρχος Φλώρινας κ. Χαρούλα Βοζινίδου, τη σύζυγο του Γιώργου Χριστιανόπουλου, Μαρία, τα παιδιά του Λύδια και Λάζαρο/Αντωνία και τα εγγόνια Γιώργο και Αλέξανδρο.

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκινούν εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας στον Δήμο Δωρίδος, αρχικού προϋπολογισμού 5,9 εκ. ευρώ

Πρόκειται για σημαντικό έργο, αρχικού προϋπολογισμού ύψους 5.900.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδότησε...
Ιόνια Νησιά Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δωρεάν δημοτικό πάρκινγκ στον Αη Γόρδη Κέρκυρας

Ο νέος, ελεύθερος αυτός δημοτικός χώρος θα παρέχεται δωρεάν για κατοίκους και...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

Ο Κύκλος με την Κιμωλία, του Μπέρτολτ Μπρεχτ | ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΚΑΙΡΟΙ | ΓΚΑΖΙ | Από 21 Οκτωβρίου 2023

Πρόκειται για «ένα ωραίο δραματικό παραμύθι, με πλήθος από κωμικά περιστατικά και αίσιο τέλος», κάθε στιγμή του οποίου «αποτελεί και ένα σχόλιο, κάθε σκηνή και μία σκέψη, μια πρόταση διαλεκτικής, μια πορεία συνειδητοποίησης», όπως μεταξύ άλλων αναφέρεται και στο σχετικό Δελτίο Τύπου που ακολουθεί:...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Βόρειος Τομέας Τοπική Αυτοδιοίκηση

Παρουσιάστηκε στο Μαρούσι η νέα Ψηφιακή Πλατφόρμα για τη Διαχείριση Καταστροφών

Η νέα Ψηφιακή Πλατφόρμα για τη Διαχείριση Καταστροφών και Έκτακτων Αναγκών, που δημιούργησε ο εθελοντής Πολιτικής Προστασίας κ. Σπυρίδων Μοστράτος, παρουσιάστηκε σε εκδήλωση, την οποία διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.), και πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.

Η σημαντική συμβολή του «Ψηφιακού Κέντρου Επιχειρήσεων Διαχείρισης Καταστροφών και Έκτακτων Αναγκών» στον συντονισμό των φορέων που επιχειρούν στο πεδίο και στη δυνατότητα άμεσης επαφής και συνεργασίας με τους πολίτες, επισημάνθηκε στην εκδήλωση παρουσίασης του Ψηφιακού Κέντρου, παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Θεόδωρου Αμπατζόγλου, του Προέδρου του Σ.Π.Α.Π. κ. Βλάσση Σιώμου και του αρμόδιου Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αμαρουσίου κ. Στέφανου Τσιπουράκη.

Την παρουσίαση έκανε ο δημιουργός της Ψηφιακής Πλατφόρμας, κ. Σπυρίδων Μοστράτος, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Η εγκατάσταση του «Ψηφιακού Κέντρου Επιχειρήσεων Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Αναγκών» παρέχει τη δυνατότητα σε κάθε Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης να έχει πρόσβαση σε πληροφορίες και πλήρη εικόνα σε τοπικά έκτακτα φαινόμενα, όπως: σεισμούς, πυρκαγιές, πλημμύρες, ακραία καιρικά φαινόμενα, καθώς, μέσω της «mobile» συσκευής, οι πολίτες μπορούν να αναφέρουν σε πραγματικό χρόνο για ό,τι συμβαίνει στη γειτονιά τους.», συμπληρώνοντας πως: «Η εφαρμογή συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία των ομάδων Πολιτικής Προστασίας, που ενεργούν στο πεδίο, λόγω του καλύτερου συντονισμού με το Κέντρο Επιχειρήσεων, αλλά και της αμεσότητας στην αναφορά εκδήλωσης ενδεχόμενων συμβάντων από τους πολίτες.».

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου, αφού καλωσόρισε τους εκπροσώπους και τα στελέχη των Δήμων, μελών του Σ.Π.Α.Π., στην «ουσιαστική» όπως τη χαρακτήρισε αυτή συνάντηση, υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως: «Το Ψηφιακό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Αναγκών συνιστά τη διακριτή αναβάθμιση των υποδομών, που συντελούν στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση και εποπτεία των καταστάσεων, που διαχειρίζεται ο τομέας Πολιτικής Προστασίας κάθε πόλης.».

Επίσης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας, Αντιπρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. κ. Στέφανος Τσιπουράκης τόνισε μεταξύ άλλων «τη σημασία εγκατάστασης του Ψηφιακού Κέντρου από όλους τους Δήμους μέλη του Σ.Π.Α.Π., ώστε να επιτευχθεί η καλύτερη διαχείριση των πόρων, μέσω της κοινής τους συνεργασίας, λόγω της ευρύτητας λειτουργίας του Συνδέσμου.».
Η διοργάνωση ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή απόψεων και ευρεία συζήτηση επί του θέματος, στην οποία συμμετείχαν οι εκπρόσωποι και τα στελέχη των Δήμων μελών του Σ.Π.Α.Π., όπως: Ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Κηφισιάς και Αντιπρόεδρος Εκτελεστικής Επιτροπής Σ.Π.Α.Π. κ. Δημήτρης Λιανός, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Εκάλης κ. Πέτρος Σφυκάκης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης κ. Σταύρος Μονεμβασιώτης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Λυκόβρυσης-Πεύκης, μέλος του Δ.Σ. του Σ.Π.ΑΠ. κ.Παναγιώτης Ιωάννου, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Ραφήνας–Πικερμίου κ. Παύλος Μπατάλης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Χαλανδρίου, μέλος του Δ.Σ. του Σ.Π.Α.Π. και Πρόεδρος της νεοσύστατης ομάδας Πολιτικής Προστασίας κ. Χάρης Μαυρουδής και ο Αντιδήμαρχος Βριλησσίων κ. Αλέξης Μαυραγάνης, και από τον «οικοδεσπότη» Δήμο Αμαρουσίου συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Σπύρος Σταθούλης, Ευάγγελος Κάββαλος, Ρένα Χαλιώτη και Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και της Επιτροπής Ισότητας κ. Ελένη Λέκκα, ο Δημοτικός Σύμβουλος και μέλος Δ.Σ. του Σ.Π.Α.Π. κ. Σπύρος Μπόγδανος.