ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τρίτη | 16 Απριλίου 2024
Ελληνική Οικονομία Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι συναντήσεις εργασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Κροατία

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός και η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Πολιτισμού κ. Φανή Παπαθωμά ολοκλήρωσαν την Τρίτη 9 Απριλίου 2024 τον κύκλο επαφών και συναντήσεων εργασίας στην Κροατία, όπου στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν, επίσης, η Προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Μαριάννα Λιάσκου και το στέλεχος του Γραφείου Περιφερειάρχη κ. Μέλπω Στεφανίδη.
Κοινωνία Κρήτη Μπάσκετ Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συμμαχία για το περιβάλλον από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Μια συμμαχία για το περιβάλλον μεταξύ Δήμου Ηρακλείου Κρήτης και Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.) ξεκινάει να αναπτύσσεται, με τον Δήμο να δηλώνει παρών στο πρόγραμμα Στρατηγικής Κοινωνικής και Περιβαλλοντικής Υπευθυνότητας της Ε.Ο.Κ., φέρνοντας την κυκλική οικονομία και τις πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης, σε αθλητικούς χώρους του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δράση για την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πύργου

«Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τους κοινόχρηστους χώρους», είναι το μήνυμα της δράσης, που υλοποίησε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024 ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας.

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Χανίων για την αντιμετώπιση σεισμών, σύμφωνα με το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

Συνεδρίασε την Παρασκευή το πρωί 12 Απριλίου 2024 το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χανίων, με κυρίαρχα θέματα τη συνεργασία μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων, υπηρεσιών και εθελοντικών οργανώσεων, αναφορικά με την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, λόγω σεισμών. Παράλληλα, στο επίκεντρο τέθηκε και η Επιχειρησιακή Άσκηση Πεδίου «ΜΙΝΩΑΣ 2024», που θα πραγματοποιηθεί το τρίτο δεκαήμερο του Απριλίου.

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά, από τον Κ.Ο.ΔΗ.Π. και το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου Πατρέων

Υλοποιήθηκε με επιτυχία τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2024 η εκδήλωση ευαισθητοποίησης, που διοργάνωσε ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων (Κ.Ο.ΔΗ.Π.) με το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά.

Ενισχύεται ο στόλος των Υπηρεσιών Καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων μετά από την παραλαβή ενός νέου οχήματος για πλύσιμο κάδων

Η προσθήκη του καινούριου οχήματος στον υπάρχοντα στόλο καδοπλυντηρίων της Υπηρεσίας Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου Λαρισαίων αναμένεται να συμβάλλει αποφασιστικά στην ενίσχυση των προγραμμάτων πλύσης κάδων λόγω της αυξημένης χωρητικότητάς του (4 m3).Το συγκεκριμένο όχημα έχει τη δυνατότητα να πλένει εν κινήσει κάδους...
Αττική Ιστορία Κοινωνία

Την 198η επέτειο από την Έξοδο τίμησαν οι Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής

Ακολουθώντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Ράπτης απηύθυνε χαιρετισμό προς τους Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.
Βιβλίο Βόρειος Τομέας Τοπική Αυτοδιοίκηση

Παρουσιάστηκε στο Δημαρχείο Αμαρουσίου το βιβλίο: «Η Τρίπολη στοχάζεται την Ιστορία της και την παλιά κοινωνική της ζωή»

Το απόγευμα της Τετάρτης 22 Μαρτίου 2023, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, παρουσιάστηκε το βιβλίο της κ. Πόπης Βραχιώτη-Λυμπεροπούλου, με τίτλο: «Η Τρίπολη στοχάζεται την Ιστορία της και την παλιά κοινωνική της ζωή», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Λιοτρίβι-Παναγιώτα Γ. Σαράφη».

Η αξιόλογη αυτή εκδήλωση, την οποία διοργάνωσε η Ένωση Πελοποννησίων Αμαρουσίου, υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου, ξεκίνησε με έναν χαιρετισμό που απηύθυνε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου, ο οποίος αναφέρθηκε στην εμβληματική μορφή της συγγραφέως κ. Πόπης Βραχιώτη-Λυμπεροπούλου, εκφράζοντας τα συγχαρητήριά του, αλλά και τις θερμές ευχαριστίες του στο πρόσωπό της για την προσφορά της στον Πολιτισμό και στην Ιστορία του τόπου, και ακόμη έκανε μνεία στο σημαντικό έργο της Ένωσης Πελοποννησίων, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων πως: «Πρωτοβουλίες όπως η παρούσα, που γίνονται στην πόλη από τους τοπικούς μας συλλόγους, είναι εξαιρετικά σημαντικές, καθώς κρατούν ζωντανή την Ιστορία και τις παραδόσεις μας, και τις μεταλαμπαδεύουν στις επόμενες γενιές. Τις αγκαλιάζουμε και έχουν την απόλυτη στήριξή μας, γιατί η ζωή της πόλης είναι συνυφασμένη με τον Πολιτισμό και την Τοπική Ιστορία, που εκπροσωπούν οι Σύλλογοί της.».

Αμέσως μετά τον λόγο έλαβε ο Πρόεδρος της Ένωσης Πελοποννησίων και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Αμαρουσίου, κ. Δημήτρης Σμυρνής, ο οποίος αναφέρθηκε συνοπτικά στο σπουδαίο έργο της Επίτιμης Προέδρου της Ένωσης και συγγραφέως κ. Πόπης Βραχιώτη-Λυμπεροπούλου, και, ταυτόχρονα, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Αμαρουσίου για τη στήριξή του στην «Ένωση», καθώς και όλα τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου για τη συμμετοχή τους στο σπουδαίο έργο της δημιουργίας και μετάδοσης της Ιστορίας.

Ακολούθως, μίλησε η συγγραφέας κ. Πόπη Βραχιώτη-Λυμπεροπούλου, η οποία ευχαρίστησε τον Δήμαρχο κ. Θεόδωρο Αμπατζόγλου για την τιμητική παρουσία του, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και όλους όσοι συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης, ενώ συγκινημένη μίλησε για την πόλη που υπήρξε ορμητήριο για την Ελευθερία στην Επανάσταση του 1821, την Τρίπολη.
Στη συνέχεια, για το βιβλίο μίλησαν η εκδότρια, εκπαιδευτικός, ερευνήτρια, μεταφράστρια και υποψήφια διδάκτωρ στο Τμήμα Ξένων Γλωσσών Μετάφρασης και Διερμηνείας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο κ. Παναγιώτα Σαράφη, η διδάκτωρ Συγκριτικής Γραμματολογίας, συγγραφέας κ. Ευαγγελία Δαμουλή και ο ιστορικός ερευνητής, δημοσιογράφος κ. Γεώργιος Ρεκουνιώτης-Κυριακόπουλος (Λόης).

Επίσης, οφείλουμε να αναφέρουμε πως μεταξύ των παρευρισκομένων διακρίναμ3 τον βουλευτή Βόρειου Τομέα Αθήνας της Ν.Δ. κ. Γιώργο Κουμπουτσάκο, τους Αντιπεριφερειάρχες Βόρειο Τομέα Αθήνας κ.κ. Λουκία Κεφαλογιάννη, Γιάννη Κεχρή και Βασίλη Γιαννακόπουλο, τους Αντιδημάρχους του Δήμου Αμαρουσίου κ.κ. Ρένα Χαλιώτη, Επαμεινώνδα Κατσιγιάννη και Κωνσταντίνο Αντωνόπουλο, τη Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μαρία-Δήμητρα Ρώτα, τον Πρόεδρο του ΟΚΟΙΠΑΔΑ κ. Πέτρο Κόνιαρη, την Αντιπρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Α. κ. Κατερίνα Βουρλάκη, την Πρόεδρο της Επιτροπής Ισότητας και της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κ. Ελένη Λέκκα, καθώς και εκπροσώπους συλλόγων & φορέων της πόλης του Αμαρουσίου.