ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Σάββατο | 2 Δεκεμβρίου 2023
Αττική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Καθοριστική η συμβολή του 1544 και των συνεργείων άμεσης επέμβασης στη βελτίωση του οδικού δικτύου της Αττικής

Ο τετραψήφιος τηλεφωνικός αριθμός 1544 αποτελεί αποδεδειγμένα πλέον ένα αποτελεσματικό τεχνολογικό εργαλείο, το οποίο συμβάλλει στην επίτευξη του στρατηγικού σχεδίου της Περιφέρειας Αττικής στον τομέα της οδικής ασφάλειας και της βελτίωσης του οδικού δικτύου.
Ιστορία Κεντρικός Τομέας Κοινωνία

Εξαιρετική η διάλεξη του κορυφαίου ερευνητή της κοπτικής γλώσσας π. Ugo Zanetti στην Εταιρεία Φίλων του Λαού, στην Αθήνα

Το απόγευμα της Δευτέρας 27 Νοεμβρίου 2023, στον χώρο της Εταιρείας Φίλων του Λαού, στην Αθήνα, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων μαθημάτων της Καθηγήτριας Αραβικού Πολιτισμού και Αραβικής Λογοτεχνίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. κ. Ελένης Κονδύλη, ο καλεσμένος της, κορυφαίος ερευνητής της κοπτικής γλώσσας, αλλά και άλλων αρχαίων ανατολικών γλωσσών, π. Ugo Zanetti, Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Λουβαίν, έδωσε μια εξαιρετική διάλεξη, στην ελληνική γλώσσα, με θέμα: «Μοναχισμός στις σκήτες της ερήμου, άλλοτε και τώρα.».
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σύσκεψη φορέων για τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Πάτρας

Το απόγευμα της Τετάρτης 29 Νοεμβρίου 2023, με πρωτοβουλία της Δημοτική Αρχή του Δήμου Πατρέων, πραγματοποιήθηκε μια σημαντική σύσκεψη στο Δημαρχείο της Πάτρας σχετική με τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης, όπου συμμετείχαν φορείς της πόλης, οι οποίοι μεταξύ άλλων εκτίμησαν σε ποιο σημείο βρίσκεται το ζήτημα αυτό, προς ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθούν οι διάφοροι φορείς και πώς μπορούν να ξεπεραστούν τα διάφορα εμπόδια που βάζει η κυβερνητική πολιτική στο σοβαρό αυτό κοινωνικό θέμα.

Ξεκίνησε το πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων αδέσποτων ζώων του Δήμου Γαλατσίου

Το Γραφείο Προστασίας Ζώων του Δήμου Γαλατσίου ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων μέσω του Προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ», για αδέσποτα ζώα στην πόλη.

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση Υγεία

«Η Πρόληψη κοντά μας» - Ολοκληρώθηκε η δράση ιατρικών ελέγχων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Οι υπηρεσίες πρόληψης και προαγωγής υγείας (προληπτικός καρδιολογικός έλεγχος, αλλεργικά τεστ, πνευμονολογικός...
Δυτική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Υπογραφή σύμβασης για τη ριζική ανάπλαση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου Γρεβενών

Το έργο αφορά στην καθολική αναβάθμιση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

«Σκοτσέζικο Ντους», της Χρύσας Σπηλιώτη, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσόγκα | Από 2 Δεκεμβρίου 2023, στο Θέατρο «ΠΡΟΒΑ»

Ο κ. Σωτήρης Τσόγκας, εμπνευσμένος από το κείμενο, του οποίου υπογράφει και τη θεατρική προσαρμογή, με τη σκηνοθετική αριστοτεχνική του ματιά, μας βάζει διαδραστικά στο κλίμα της δημιουργίας μια θεατρικής παράστασης, από τα καμαρίνια έως τη σκηνή. Κωμικές μέχρι δακρύων σκηνές εξελίσσονται μπροστά στα...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Βιβλίο Βόρειος Τομέας Τοπική Αυτοδιοίκηση

Παρουσιάστηκε στο Δημαρχείο Αμαρουσίου το βιβλίο: «Η Τρίπολη στοχάζεται την Ιστορία της και την παλιά κοινωνική της ζωή»

Το απόγευμα της Τετάρτης 22 Μαρτίου 2023, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, παρουσιάστηκε το βιβλίο της κ. Πόπης Βραχιώτη-Λυμπεροπούλου, με τίτλο: «Η Τρίπολη στοχάζεται την Ιστορία της και την παλιά κοινωνική της ζωή», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Λιοτρίβι-Παναγιώτα Γ. Σαράφη».

Η αξιόλογη αυτή εκδήλωση, την οποία διοργάνωσε η Ένωση Πελοποννησίων Αμαρουσίου, υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου, ξεκίνησε με έναν χαιρετισμό που απηύθυνε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου, ο οποίος αναφέρθηκε στην εμβληματική μορφή της συγγραφέως κ. Πόπης Βραχιώτη-Λυμπεροπούλου, εκφράζοντας τα συγχαρητήριά του, αλλά και τις θερμές ευχαριστίες του στο πρόσωπό της για την προσφορά της στον Πολιτισμό και στην Ιστορία του τόπου, και ακόμη έκανε μνεία στο σημαντικό έργο της Ένωσης Πελοποννησίων, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων πως: «Πρωτοβουλίες όπως η παρούσα, που γίνονται στην πόλη από τους τοπικούς μας συλλόγους, είναι εξαιρετικά σημαντικές, καθώς κρατούν ζωντανή την Ιστορία και τις παραδόσεις μας, και τις μεταλαμπαδεύουν στις επόμενες γενιές. Τις αγκαλιάζουμε και έχουν την απόλυτη στήριξή μας, γιατί η ζωή της πόλης είναι συνυφασμένη με τον Πολιτισμό και την Τοπική Ιστορία, που εκπροσωπούν οι Σύλλογοί της.».

Αμέσως μετά τον λόγο έλαβε ο Πρόεδρος της Ένωσης Πελοποννησίων και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Αμαρουσίου, κ. Δημήτρης Σμυρνής, ο οποίος αναφέρθηκε συνοπτικά στο σπουδαίο έργο της Επίτιμης Προέδρου της Ένωσης και συγγραφέως κ. Πόπης Βραχιώτη-Λυμπεροπούλου, και, ταυτόχρονα, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Αμαρουσίου για τη στήριξή του στην «Ένωση», καθώς και όλα τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου για τη συμμετοχή τους στο σπουδαίο έργο της δημιουργίας και μετάδοσης της Ιστορίας.

Ακολούθως, μίλησε η συγγραφέας κ. Πόπη Βραχιώτη-Λυμπεροπούλου, η οποία ευχαρίστησε τον Δήμαρχο κ. Θεόδωρο Αμπατζόγλου για την τιμητική παρουσία του, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και όλους όσοι συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης, ενώ συγκινημένη μίλησε για την πόλη που υπήρξε ορμητήριο για την Ελευθερία στην Επανάσταση του 1821, την Τρίπολη.
Στη συνέχεια, για το βιβλίο μίλησαν η εκδότρια, εκπαιδευτικός, ερευνήτρια, μεταφράστρια και υποψήφια διδάκτωρ στο Τμήμα Ξένων Γλωσσών Μετάφρασης και Διερμηνείας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο κ. Παναγιώτα Σαράφη, η διδάκτωρ Συγκριτικής Γραμματολογίας, συγγραφέας κ. Ευαγγελία Δαμουλή και ο ιστορικός ερευνητής, δημοσιογράφος κ. Γεώργιος Ρεκουνιώτης-Κυριακόπουλος (Λόης).

Επίσης, οφείλουμε να αναφέρουμε πως μεταξύ των παρευρισκομένων διακρίναμ3 τον βουλευτή Βόρειου Τομέα Αθήνας της Ν.Δ. κ. Γιώργο Κουμπουτσάκο, τους Αντιπεριφερειάρχες Βόρειο Τομέα Αθήνας κ.κ. Λουκία Κεφαλογιάννη, Γιάννη Κεχρή και Βασίλη Γιαννακόπουλο, τους Αντιδημάρχους του Δήμου Αμαρουσίου κ.κ. Ρένα Χαλιώτη, Επαμεινώνδα Κατσιγιάννη και Κωνσταντίνο Αντωνόπουλο, τη Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μαρία-Δήμητρα Ρώτα, τον Πρόεδρο του ΟΚΟΙΠΑΔΑ κ. Πέτρο Κόνιαρη, την Αντιπρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Α. κ. Κατερίνα Βουρλάκη, την Πρόεδρο της Επιτροπής Ισότητας και της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κ. Ελένη Λέκκα, καθώς και εκπροσώπους συλλόγων & φορέων της πόλης του Αμαρουσίου.