ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Σάββατο | 13 Απριλίου 2024
Ελληνική Οικονομία Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι συναντήσεις εργασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Κροατία

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός και η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Πολιτισμού κ. Φανή Παπαθωμά ολοκλήρωσαν την Τρίτη 9 Απριλίου 2024 τον κύκλο επαφών και συναντήσεων εργασίας στην Κροατία, όπου στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν, επίσης, η Προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Μαριάννα Λιάσκου και το στέλεχος του Γραφείου Περιφερειάρχη κ. Μέλπω Στεφανίδη.
Κοινωνία Κρήτη Μπάσκετ Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συμμαχία για το περιβάλλον από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Μια συμμαχία για το περιβάλλον μεταξύ Δήμου Ηρακλείου Κρήτης και Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.) ξεκινάει να αναπτύσσεται, με τον Δήμο να δηλώνει παρών στο πρόγραμμα Στρατηγικής Κοινωνικής και Περιβαλλοντικής Υπευθυνότητας της Ε.Ο.Κ., φέρνοντας την κυκλική οικονομία και τις πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης, σε αθλητικούς χώρους του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δράση για την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πύργου

«Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τους κοινόχρηστους χώρους», είναι το μήνυμα της δράσης, που υλοποίησε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024 ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας.

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Χανίων για την αντιμετώπιση σεισμών, σύμφωνα με το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

Συνεδρίασε την Παρασκευή το πρωί 12 Απριλίου 2024 το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χανίων, με κυρίαρχα θέματα τη συνεργασία μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων, υπηρεσιών και εθελοντικών οργανώσεων, αναφορικά με την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, λόγω σεισμών. Παράλληλα, στο επίκεντρο τέθηκε και η Επιχειρησιακή Άσκηση Πεδίου «ΜΙΝΩΑΣ 2024», που θα πραγματοποιηθεί το τρίτο δεκαήμερο του Απριλίου.

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά, από τον Κ.Ο.ΔΗ.Π. και το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου Πατρέων

Υλοποιήθηκε με επιτυχία τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2024 η εκδήλωση ευαισθητοποίησης, που διοργάνωσε ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων (Κ.Ο.ΔΗ.Π.) με το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά.

Ενισχύεται ο στόλος των Υπηρεσιών Καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων μετά από την παραλαβή ενός νέου οχήματος για πλύσιμο κάδων

Η προσθήκη του καινούριου οχήματος στον υπάρχοντα στόλο καδοπλυντηρίων της Υπηρεσίας Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου Λαρισαίων αναμένεται να συμβάλλει αποφασιστικά στην ενίσχυση των προγραμμάτων πλύσης κάδων λόγω της αυξημένης χωρητικότητάς του (4 m3).Το συγκεκριμένο όχημα έχει τη δυνατότητα να πλένει εν κινήσει κάδους...
Κατοικίδια Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ενημερωτικές δράσεις σε σχολεία, για τα αδέσποτα ζώα, από τον Δήμο Χαλκιδέων

Την προηγούμενη εβδομάδα, κλιμάκιο της Γεωτεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, μαζί με τον...
Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συνεχίζεται ο εκσυγχρονισμός του δικτύου ηλεκτροφωτισμού στον Δήμο Χαλκιδέων

Τα νέα φωτιστικά σώματα εγκαταστάθηκαν στις ακόλουθες περιοχές: Γηπεδάκι μπάσκετ και παιδική...
Κεντρική Μακεδονία Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Καθημερινές παρεμβάσεις στις Κοινότητες του Δήμου Κατερίνης

«Με στόχο την υποστήριξη της καθημερινότητας, τη βελτίωση των υποδομών και την...
Δυτική Μακεδονία Κατοικίδια Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ενημέρωση από τον Δήμο Φλώρινας στο 3ο Γενικό Λύκειο με αφορμή την Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας

Η ενημέρωση είχε εξ' αρχής τη μορφή ανοικτής συζήτησης και ερωταπαντήσεων με τα παιδιά του 3ου Λυκείου, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους συμμετέχοντες να θέσουν τις ερωτήσεις και τις απορίες τους, λαμβάνοντας και τις ανάλογες έγκυρες απαντήσεις. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, αξιοσημείωτο υπήρξε το ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών και των μαθητών, καθώς και η ευστοχία των ερωτημάτων που έθεσαν.
Κοινωνία Νότιο Αιγαίο Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Παρουσιάστηκε η ταινία μικρού μήκους του Δημοτικού Σχολείου Παραδεισίου, με τίτλο: «Νιώσε», στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου

Ο Δήμος Ρόδου, σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Παραδεισίου, παρουσίασαν την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024, στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου, τη βουβή ταινία μικρού μήκους με τίτλο: «ΝΙΩΣΕ», που δημιουργήθηκε από τους μαθητές και τις μαθήτριες της έκτης τάξης του σχολείου ενάντια στον σχολικό εκφοβισμό-bullying, στη διαφορετικότητα και στον ρατσισμό, με τη βοήθεια και τη στήριξη του κ. Νίκου Χατζηκαλημέρη.

Στην εκδήλωση μίλησαν οι κ.κ. Κυριάκος Κασάπης (Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου), Γεώργιος Πάττας (Αντιδήμαρχος Επικοινωνίας & Διοικητικών Υπηρεσιών), Σταύρος Τσούβαλης (Αντιδήμαρχος Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης), Γεώργιος Ντέντας (Διευθυντής Δημοτικού Σχολείου Παραδεισίου), Δημήτριος Μαντζάνος (Σχολικός Σύμβουλος Δημοτικού Σχολείου Παραδεισίου), Φλώρα Κεχαγιά (Εκπαιδευτικός Δημοτικού Σχολείου Παραδεισίου) και Ραφαηλία-Λέλα Γιακουμή (Videography Beyond Lens, βιντεογράφος).
Επίσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου, κ. Κυριάκος Κασάπης, έδωσε αναμνηστικούς επαίνους στους συντελεστές.

Ακόμη, παραθέτουμε την ανακοίνωση των δημιουργών, η οποία αναφέρει χαρακτηριστικά πως:
««ΝΙΩΣΕ»
6 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού.
21 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού.
Με αφορμή αυτές τις δύο πολύ σημαντικές ημερομηνίες και τα φαινόμενα που αντιπροσωπεύουν, οι μαθητές κι οι μαθήτριες της Έκτης Τάξης του σχολείου μας, δημιούργησαν την ταινία «ΝΙΩΣΕ».
Μια βουβή ταινία μικρού μήκους, στην οποία παρουσιάζονται καθημερινά περιστατικά, που συμβαίνουν στα σχολεία και όχι μόνο.
Η διαφορετικότητα, ο ρατσισμός, ο σχολικός εκφοβισμός είναι παράμετροι της ταινίας, στην οποία οι «αδύναμοι», σύμφωνα με τα κοινωνικά στερεότυπα, είναι οι «δυνατοί», που βοηθούν στην επίλυση των δύσκολων καταστάσεων.
«Νιώσε», ο τίτλος, καθώς μέσα από τη ροή της ταινίας ο θεατής «νιώθει» τόσο τους θύτες όσο και τα θύματα, αλλά το πιο ουσιαστικό είναι το πώς «νιώθει» κατά την επούλωση και τον ερχομό της συμφιλίωσης.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους γονείς των συμμετεχόντων παιδιών, οι οποίοι μάς επέτρεψαν τη δημόσια έκθεση των προσώπων των παιδιών τους. Επίσης, να τονιστεί πως οι ρόλοι των παιδιών δεν έχουν καμία σύνδεση με την πραγματικότητα.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες, που συμμετέχουν στην ταινία, είναι οι ακόλουθοι:
ΣΤ΄ 1
Απανοζίδης Δημήτριος
Γεωργάς Μιχαήλ
Ζαχαρία Αγγελική Γεωργία
Κατσαράς Μιχαήλ Χρήστος
Μαμουλίδου Γεωργία
Μπατζαλή Ειρήνη Μαρίνα
Στρατάκης Μιχαήλ
Τσιροδήμου Ανδριάνα Μαρία Νεκταρία
Φλάγκος Αναστάσιος
Χατζηαλεξίου Μαρίλια
ΣΤ΄ 2
Γιαννακού Μαρία Αγγελική
Ευθυμίου Νικόλαος
Κόνιαλης Κωνσταντίνος
Κυριαζής Φοίβος
Μοσχίδης Παντελεήμων Μιχαήλ
Μπαλάφας Δημήτριος
Πιλατέρης Θεόδωρος
Σαχίνη Τσαμπίκα Μαρία
Συλεούνη Μαρία
Συλεούνη Παναγιώτα
Χειρακάκη Παλαιστίνη Μαρία.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες για την τιμή που μας έκαναν να συμμετάσχουν στην ταινία μας θα θέλαμε να δώσουμε στους Παραολυμπιονίκες και παραθλητές κ.κ.: Μιχαήλ Χατζηδημητρίου και Εμμανουήλ Χατζηκαντή, από την Ομάδα Καλαθοσφαίρισης με αμαξίδιο Γ.Σ. Δωδεκάνησος, Πασχάλη Κουλούμογλου, Παραολυμπιονίκη και Πρωταθλητή Ευρώπης στην Άρση Βαρών σε Πάγκο, και Δήμητρα Μελλίνη, Παίκτρια Εθνικής Ομάδας Καλαθοσφαίρισης Κωφών Γυναικών.
Ευχαριστούμε, επίσης, τον ηθοποιό, κ. Γιάννη Παπαγεωργίου, μέλος της θεατρικής ομάδας «Πράξις».
Ξεχωριστό «ευχαριστώ» στη βιντεογράφο μας, κ. Ραφαηλία-Λέλα Γιακουμή, I Videography Beyond Lens, η οποία ανέλαβε τη σκηνοθεσία, τη βιντεογράφηση, το μοντάζ και τη μουσική σύνθεση της ταινίας μας δωρεάν και με δικό της εξοπλισμό.
Ακόμη, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Νίκο Χατζηπέτρο για τη βοήθειά του στη βιντεοσκόπηση της ταινίας μέσω drone.
Τέλος, ευχαριστούμε πολύ την εκπαιδευτικό του σχολείου μας, κ. Ευαγγελία Μποζατζίδη, η οποία έμαθε στα παιδιά τις λέξεις της ταινίας στη Νοηματική.
Η εμπειρία ήταν μοναδική και θα μείνει χαραγμένη στις καρδιές μας.
Απολαύστε την!!!
Ο σύνδεσμος της ταινίας: https://youtu.be/s3kJ7KZimv4?feature=shared.