ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Σάββατο | 2 Δεκεμβρίου 2023
Αττική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Καθοριστική η συμβολή του 1544 και των συνεργείων άμεσης επέμβασης στη βελτίωση του οδικού δικτύου της Αττικής

Ο τετραψήφιος τηλεφωνικός αριθμός 1544 αποτελεί αποδεδειγμένα πλέον ένα αποτελεσματικό τεχνολογικό εργαλείο, το οποίο συμβάλλει στην επίτευξη του στρατηγικού σχεδίου της Περιφέρειας Αττικής στον τομέα της οδικής ασφάλειας και της βελτίωσης του οδικού δικτύου.
Ιστορία Κεντρικός Τομέας Κοινωνία

Εξαιρετική η διάλεξη του κορυφαίου ερευνητή της κοπτικής γλώσσας π. Ugo Zanetti στην Εταιρεία Φίλων του Λαού, στην Αθήνα

Το απόγευμα της Δευτέρας 27 Νοεμβρίου 2023, στον χώρο της Εταιρείας Φίλων του Λαού, στην Αθήνα, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων μαθημάτων της Καθηγήτριας Αραβικού Πολιτισμού και Αραβικής Λογοτεχνίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. κ. Ελένης Κονδύλη, ο καλεσμένος της, κορυφαίος ερευνητής της κοπτικής γλώσσας, αλλά και άλλων αρχαίων ανατολικών γλωσσών, π. Ugo Zanetti, Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Λουβαίν, έδωσε μια εξαιρετική διάλεξη, στην ελληνική γλώσσα, με θέμα: «Μοναχισμός στις σκήτες της ερήμου, άλλοτε και τώρα.».
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σύσκεψη φορέων για τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Πάτρας

Το απόγευμα της Τετάρτης 29 Νοεμβρίου 2023, με πρωτοβουλία της Δημοτική Αρχή του Δήμου Πατρέων, πραγματοποιήθηκε μια σημαντική σύσκεψη στο Δημαρχείο της Πάτρας σχετική με τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης, όπου συμμετείχαν φορείς της πόλης, οι οποίοι μεταξύ άλλων εκτίμησαν σε ποιο σημείο βρίσκεται το ζήτημα αυτό, προς ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθούν οι διάφοροι φορείς και πώς μπορούν να ξεπεραστούν τα διάφορα εμπόδια που βάζει η κυβερνητική πολιτική στο σοβαρό αυτό κοινωνικό θέμα.

Ξεκίνησε το πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων αδέσποτων ζώων του Δήμου Γαλατσίου

Το Γραφείο Προστασίας Ζώων του Δήμου Γαλατσίου ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων μέσω του Προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ», για αδέσποτα ζώα στην πόλη.

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση Υγεία

«Η Πρόληψη κοντά μας» - Ολοκληρώθηκε η δράση ιατρικών ελέγχων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Οι υπηρεσίες πρόληψης και προαγωγής υγείας (προληπτικός καρδιολογικός έλεγχος, αλλεργικά τεστ, πνευμονολογικός...
Δυτική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Υπογραφή σύμβασης για τη ριζική ανάπλαση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου Γρεβενών

Το έργο αφορά στην καθολική αναβάθμιση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

«Σκοτσέζικο Ντους», της Χρύσας Σπηλιώτη, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσόγκα | Από 2 Δεκεμβρίου 2023, στο Θέατρο «ΠΡΟΒΑ»

Ο κ. Σωτήρης Τσόγκας, εμπνευσμένος από το κείμενο, του οποίου υπογράφει και τη θεατρική προσαρμογή, με τη σκηνοθετική αριστοτεχνική του ματιά, μας βάζει διαδραστικά στο κλίμα της δημιουργίας μια θεατρικής παράστασης, από τα καμαρίνια έως τη σκηνή. Κωμικές μέχρι δακρύων σκηνές εξελίσσονται μπροστά στα...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Εργασία Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Παρουσιάστηκε η πλατφόρμα Ανάπτυξης Δεξιοτήτων στον Δήμο Χανίων

Η Πλατφόρμα Ανάπτυξης Δεξιοτήτων & Προώθησης της Απασχόλησης του Δήμου Χανίων παρουσιάστηκε στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου αιρετοί εκπρόσωποι και στελέχη κοινωνικών και άλλων αρμόδιων υπηρεσιών ενημερώθηκαν για το καινοτόμο αυτό διαδικτυακό εργαλείο, εργασιακής καθοδήγησης και προώθησης της απασχόλησης (διαδικτυακή πλατφόρμα: https://mentoring.sw.hmu.gr).

Το σημαντικό αυτό εργαλείο δημιουργήθηκε ως προϊόν του έργου «Κοινωνική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης: «Αποκεντρωμένες προμήθειες τροφίμων και βασικής υλικής συνδρομής, Διοικητικές Δαπάνες και παροχή Συνοδευτικών Μέτρων 2018-2019»», στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης και του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου.
Η συγκεκριμένη παρουσίαση είχε ως παράλληλο στόχο την εκπαίδευση από τα στελέχη του Πανεπιστημίου ενός αριθμού ωφελούμενων του προγράμματος Τ.Ε.Β.Α. στην αναζήτηση εργασίας ή εργασιακής καθοδήγησης μέσω αυτής.
Αξίζει να σημειωθεί πως η πλατφόρμα έχει ήδη συγκεντρώσει υψηλό ενδιαφέρον κεντρικών Διευθύνσεων των αρμόδιων υπουργείων, μεταξύ των οποίων των διοικήσεων των Δ.Υ.Π.Α. (ΟΑΕΔ), Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., Ε.Σ.Π.Α., κ.ά., καθώς χρησιμοποιεί εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης για την αυτοματοποιημένη αντιστοίχιση ανέργων με εργοδότες, όπως και ατόμων, που επιζητούν κατάρτιση και επαγγελματική καθοδήγηση με έμπειρους επαγγελματίες στον τομέα που τους ενδιαφέρει.
Το εργαλείο έχει εφαρμοστεί πιλοτικά στην Κρήτη σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (Ε.Κ.Ο.), στο πλαίσιο του προγράμματος της Περιφέρειας Κρήτης, με σημαντικά οφέλη στην επαγγελματική αποκατάσταση των χρηστών και με εξαιρετικές προοπτικές για την ενίσχυση της απασχόλησης, τον στοχευμένο και χωρίς κόστος επαγγελματικό προσανατολισμό των ανέργων, την υποστήριξη του θεσμού της μαθητείας και, γενικότερα, τη διασύνδεση με την αγορά εργασίας.
Μάλιστα, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χανίων, κ. Ελένη Ζερβουδάκη, επεσήμανε πως: «Πρόκειται για μία πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα, την οποία διοργανώνει η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, και αφορά στη δημιουργία πλατφόρμας ανάπτυξης δεξιοτήτων απασχόλησης ανέργων του Δήμου Χανίων. Στην ημερίδα λαμβάνουν μέρος όλοι οι εργαζόμενοι της Κοινωνικής Υπηρεσίας σε όλες τις δομές, καθώς, επίσης, και άνεργοι της πόλης μας. Η πλατφόρμα έχει να κάνει με το πώς οι άνθρωποι, που δεν έχουν εργασία αυτή τη στιγμή, μπορούν να αναπτύξουν δεξιότητες αξιοποίησης εργαλείων, να μπορέσουν να μπουν στην πλατφόρμα και να έλθουν σε επαφή με ελεύθερους επαγγελματίες της πόλης μας, έτσι ώστε και εκείνοι να μπορέσουν να βρουν εργασία, αλλά και οι ελεύθεροι επαγγελματίες να αποκτήσουν το κατάλληλο προσωπικό, ανάλογα με τις δεξιότητες, που ο καθένας θα παρουσιάσει. Οι εγγεγραμμένοι της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χανίων, που έχουν εκδηλώσει μέχρι στιγμής ενδιαφέρον, ανέρχονται στους εβδομήντα.».

η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χανίων, κ. Ελένη Ζερβουδάκη

Επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής, κ. Λάμπρος Καμπουράκης, δήλωσε μεταξύ άλλων πως: «Η Περιφέρεια, χρηματοδοτεί τη δημιουργία του προγράμματος, που αποτελεί τμήμα του συνολικού προγράμματος του Τ.Ε.Β.Α.. Προβλέπεται στήριξη σε ευάλωτες ομάδες, που αναζητούν εργασία, προκειμένου να αναπτύξουν δεξιότητες με τη βοήθεια ειδικών επαγγελματιών, που αφιλοκερδώς προσφέρουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους. Η πλατφόρμα είναι προσβάσιμη και δωρεάν για όλους.».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής, κ. Λάμπρος Καμπουράκης και η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας ΕΛΜΕΠΑ, κ. Μαρία Παπαδακάκη

Τέλος, από την πλευρά της, η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας ΕΛΜΕΠΑ, κ. Μαρία Παπαδακάκη, τόνισε πως: «Πρόκειται για ένα από τα προγράμματα Επισιτιστικής Υλικής Βοήθειας, που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Κρήτης, με συμπραττόμενο ίδρυμα το ΕΛΜΕΠΑ. Στο πλαίσιο των συνοδευτικών μέτρων, που έχουν ενεργοποιηθεί για την υποστήριξη των ευάλωτων ανθρώπων, δημιουργήθηκε μία πλατφόρμα, που έχει στόχο να υλοποιήσει την εύρεση εργασίας μέσα από δράσεις, που από τη μία βοηθούν στην καθοδήγηση των ανέργων για το πώς ακριβώς να αναζητήσουν εργασία και από την άλλη δίνουν πρόσβαση σε δυνατότητες απασχόλησης με έναν εύστοχο και έξυπνο τρόπο, χρησιμοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη.».