ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Σάββατο | 13 Ιουλίου 2024
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Απομακρύνονται οι πυλώνες φωτισμού από την Πλατεία Ελευθερίας του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης

Στην Πλατεία Ελευθερίας βρέθηκε στις 6 το πρωί της Τετάρτης 10 Ιουλίου 2024 ο Δήμαρχος Ηρακλείου Κρήτης, κ. Αλέξης Καλοκαιρινός, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, κ. Γιώργο Σισαμάκη, κατά τη διαδικασία απομάκρυνσης των πυλώνων φωτισμού λόγω των προβλημάτων στατικότητας που αντιμετώπιζαν.
Ιόνια Νησιά Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού και εκβάθυνσης του ποταμιού στον Ποταμό Κέρκυρας

Σε εξέλιξη είναι οι εργασίες στο ποτάμι του Ποταμού στην Κέρκυρα, οι οποίες αφορούν σε εκβάθυνση του ποταμιού, καθαρισμό του από τα φερτά υλικά και διαμόρφωση των εκβολών του. Ήδη, ο εργολάβος έχει εγκαταστήσει ειδικά μηχανήματα, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εργασίες στο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Αυστηρές συστάσεις για τις παράνομες αφισοκολλήσεις από τον Δήμο Ναυπακτίας

Για ακόμη μία φορά απευθύνεται αυστηρή σύσταση από τον Δήμο Ναυπακτίας και τις αρμόδιες υπηρεσίες σε φορείς, πολιτιστικούς συλλόγους και ιδιώτες, που προβαίνουν σε παράνομες αφισοκολλήσεις.

Μοναδική συναυλιακή εμπειρία από το «Ξέφραγο Αμπέλι» στη Νέα Πεντέλη

Το μουσικό συγκρότημα «Ξέφραγο Αμπέλι» χάρισε σε πλήθος κόσμου μια μοναδική συναυλιακή εμπειρία, συνδυάζοντας την αυθόρμητη βιωματική πλευρά του παραδοσιακού γλεντιού, παρασύροντας μικρούς και μεγάλους, που ένωσαν τα βήματά τους σε κύκλους, που αγκάλιασαν την κεντρική πλατεία της Νέας Πεντέλης.

Αθλητικά έργα προϋπολογισμού 1,12 εκ. ευρώ στον Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου χρηματοδοτεί το Υπουργείο Αθλητισμού

Το Υπουργείο Αθλητισμού χρηματοδοτεί αθλητικά έργα συνολικού προϋπολογισμού ύψους 1.123.287 ευρώ στον Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού κ. Γιάννης Βρούτσης, κατόπιν της συνάντησης, που είχε με τον Δήμαρχο κ. Σπύρο Διαμαντόπουλο, την Τρίτη 9 Ιουλίου 2024, στην Αθήνα.

Συντήρηση διαβάσεων στο οδικό δίκτυο της πόλης του Κιλκίς

Με επιμέλεια συνεργείου της Τεχνικής Υπηρεσίας και τη συνδρομή των ελαιοχρωματιστών, που απασχολούνται στον Δήμο από το πρόγραμμα επιχορήγησης ανέργων άνω των 55, διαβάσεις πεζών έχουν ολοκληρωθεί στην κεντρική οδό της 21ης Ιουνίου από το ύψος των Δικαστηρίων μέχρι και την είσοδο του Γενικού...
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Επίσκεψη του Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα στο Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Γιώργος Αγριμανάκης καλωσόρισε τον Πρέσβη της Κίνας εκ μέρους του Δημάρχου Ηρακλείου Κρήτης και μετέφερε την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να ενδυναμώσει τις σχέσεις της με την Κίνα σε κάθε επίπεδο. Η ανάπτυξη του τουρισμού, του πρωτογενή τομέα και της επιχειρηματικότητας τέθηκαν ως ζητήματα προτεραιότητας από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κατά τη διάρκεια της συζήτησης, στην οποία εξετάστηκε η προοπτική ανάπτυξης συνεργασιών στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού, της τεχνολογίας και της ενέργειας, ενώ αναφορά έγινε και στην αδελφοποίηση του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης με...
Ανατολική Αττική Βιβλίο Τοπική Αυτοδιοίκηση

Παρουσίαση βιβλίου: «Ανάλεκτα από τα χειρόγραφα του Χρίστου Ν. Πέτρου-Μεσογείτη» στο Δημαρχείο Σαρωνικού

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού κ. Χρήστος Γκίνης, η Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Αριστόδικος» του Δήμου Σαρωνικού κ. Δήμητρα Ράπτη, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλυβίων του Ν.Π.Δ.Δ. «Αριστόδικος» και ο πρώην Δήμαρχος Σαρωνικού κ. Πέτρος Φιλίππου, συγγραφέας-επιμελητής της έκδοσης, συνδιοργανώνουν μία εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του κ. Φιλίππου, με τίτλο: «Ανάλεκτα από τα χειρόγραφα Χρίστου Ν. Πέτρου Μεσογείτη (1909-1944)», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Μαρτίου 2023, ώρα 19:00, στο Αμφιθέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου Σαρωνικού (Αθηνών και Ρήγα Φεραίου, Καλύβια).

Για το βιβλίο, το οποίο αποτελεί έκδοση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καλυβίων, θα μιλήσουν: η Φιλόλογος κ. Κυριακή Τριαλώνη, ο Δρ. Αρχαιολόγος κ. Γιώργος Τζωράκης, ο Συντηρητής Αρχαιοτήτων-Μουσειολόγος κ. Φώτης Κατέβας, η Msc Βιβλιοθηκονόμος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καλυβίων κ. Λυδία Αλαγιάννη, ο Αναπληρωτής Καθηγητής Γλωσσολογίας του Ε.Κ.Π.Α. κ. Νίκος Παντελίδης και ο Καθηγητής Ιατρικής Ε.Κ.Π.Α., Ιστοριοδίφης κ. Κώστας Πρίφτης.
Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος κ. Νάντια Βασιλειάδου, ενώ αποσπάσματα από την έκδοση θα διαβαστούν από τη μαθήτρια Κατερίνα Γιαννούλα και τον μαθητή Δημήτρη Βορβολάκο, της Γ΄ τάξης του 1ου Γυμνασίου Καλυβίων.
Επίσης, θα παρουσιαστών δρώμενα από το Τμήμα Ελληνικών Χορών Καλυβίων Δήμου Σαρωνικού του Ν.Π.Δ.Δ. «Αριστόδικος», με την επιμέλεια του χοροδιδάσκαλου κ. Γιάννη Κοντογιάννη.