ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τετάρτη | 29 Νοεμβρίου 2023
Κεντρικός Τομέας Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Νέα οριζόντια μείωση κατά 5% στα δημοτικά τέλη στην Αθήνα με εισήγηση του Κώστα Μπακογιάννη

Την οριζόντια μείωση των δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού κατά 5% για όλους τους δημότες αποφάσισε σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, κατόπιν εισήγησης του Δημάρχου Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη, επιστρέφοντας πίσω στους δημότες, για δεύτερη συνεχή χρονιά, μέρος της αποδοτικής οικονομικής διαχείρισης των προηγούμενων τεσσάρων ετών.
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκίνησε η ενημερωτική διημερίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. για τους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες Δημάρχους της Κρήτης

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023 η διημερίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. για τους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες Δημάρχους της Κρήτης, σε συνεργασία με την Ε.Ε.Τ.Α.Α., η οποία συνεχίζεται και ολοκληρώνεται σήμερα στο Ξενοδοχείο «Aquila Atlantis» (Υγείας 2, Ηράκλειο Κρήτης), με συμμετέχοντες τους αιρετούς της Περιφέρειας Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκε η ανοιχτή διαβούλευση για την επικαιροποίηση της Σ.Β.Α.Α. της Πάτρας

Ανοιχτή διαβούλευση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2023 το απόγευμα, στον πολυχώρο «Παλαιά Σφαγεία», στο πλαίσιο της διαδικασίας επικαιροποίησης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Πάτρας, που αναμένεται να συμβάλλει στην ώθηση της τοπικής οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης.

Ονοματοδοσία οδού στη μνήμη του ιατρού Γεωργίου Χριστιανόπουλου στη Φλώρινα

Εκδήλωση ονοματοδοσίας της οδού «Ιατρού ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ» πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας, με παρόντες στη λιτή τελετή και στα αποκαλυπτήρια της σχετικής πινακίδας τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχάλη Χάτζιο, την Αντιδήμαρχος Φλώρινας κ. Χαρούλα Βοζινίδου, τη σύζυγο του Γιώργου Χριστιανόπουλου, Μαρία, τα παιδιά του Λύδια και Λάζαρο/Αντωνία και τα εγγόνια Γιώργο και Αλέξανδρο.

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκινούν εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας στον Δήμο Δωρίδος, αρχικού προϋπολογισμού 5,9 εκ. ευρώ

Πρόκειται για σημαντικό έργο, αρχικού προϋπολογισμού ύψους 5.900.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδότησε...
Ιόνια Νησιά Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δωρεάν δημοτικό πάρκινγκ στον Αη Γόρδη Κέρκυρας

Ο νέος, ελεύθερος αυτός δημοτικός χώρος θα παρέχεται δωρεάν για κατοίκους και...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

Ο Κύκλος με την Κιμωλία, του Μπέρτολτ Μπρεχτ | ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΚΑΙΡΟΙ | ΓΚΑΖΙ | Από 21 Οκτωβρίου 2023

Πρόκειται για «ένα ωραίο δραματικό παραμύθι, με πλήθος από κωμικά περιστατικά και αίσιο τέλος», κάθε στιγμή του οποίου «αποτελεί και ένα σχόλιο, κάθε σκηνή και μία σκέψη, μια πρόταση διαλεκτικής, μια πορεία συνειδητοποίησης», όπως μεταξύ άλλων αναφέρεται και στο σχετικό Δελτίο Τύπου που ακολουθεί:...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Γαστρονομία Δυτική Ελλάδα Ελληνική Οικονομία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Παρουσίαση καμπάνιας Western Greece Seafood από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

H επίσημη παρουσίαση της καμπάνιας WESTERN GREECE SEAFOOD πραγματοποιήθηκε στη συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας να είναι οι διοργανωτές φορείς, οι οποίοι υλοποιούν από κοινού εξειδικευμένες δράσεις προώθησης για τα εκλεκτά αλιεύματα της Αιτωλοακαρνανίας σε ευρωπαϊκές και Τρίτες Χώρες-στόχους.

Τα πολύτιμα προϊόντα της Αιτωλικής γης, το αυγοτάραχο, τα αλίπαστα της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου, το χέλι, η αθερίνα Τριχωνίδας και η γάμπαρη Αμβρακικού είναι στο επίκεντρο της καμπάνιας προώθησης WESTERN GREECE SEAFOOD, η οποία έχει ως στόχο τη συστηματική και εντατική προώθηση των προϊόντων αυτών στις ευρωπαϊκές και διεθνείς αγορές. Με «positioning» στα «delicatessen» είδη, τα αλιεύματα της Δυτικής Ελλάδας διεκδικούν κεντρικό ρόλο στις κουζίνες των καλών εστιατορίων, αλλά και των «foodies» καταναλωτών.
Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας κ. Παναγιώτης Τσιχριτζής παρουσίασαν το πλαίσιο της στρατηγικής για την προώθηση των τοπικών αλιευμάτων, ενώ ακολούθησε παρουσίαση των υλοποιούμενων δράσεων και προβολή των «σποτ», που παρήχθησαν στο πλαίσιο της καμπάνιας για την προώθηση της περιοχής παραγωγής και των προωθούμενων προϊόντων. Ντυμένα με τη χαρακτηριστική φωνή του κ. Αιμίλιου Χειλάκη, τα πλάνα της Δυτικής Ελλάδας ταξιδεύουν σε Η.Π.Α., Γερμανία, Ολλανδία, Σιγκαπούρη, Σαουδική Αραβία και αλλού, μέσω των δράσεων της Western Greece Seafood, κερδίζοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.
Κατά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης οι συμμετέχοντες είχαν, επίσης, την ευκαιρία να δοκιμάσουν όλα τα προωθούμενα προϊόντα, προετοιμασμένα σε εξαιρετικές συνταγές.
Επίσης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, κ. Νεκτάριος Φαρμάκης, δήλωσε σχετικά πως: «Οι θησαυροί της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου, της λίμνης Τριχωνίδας και του Αμβρακικού κόλπου αποτελούν γνώριμα προϊόντα για τους κατοίκους της Αιτωλοακαρνανίας και ευρύτερα της Δυτικής Ελλάδας, αλλά δεν έχουν ακόμη εδραιώσει την παρουσία που τους αξίζει στις διεθνείς αγορές. Μέσω του Western Greece Seafood, δίνουμε στους παραγωγούς και μεταποιητές τη δυνατότητα να εκσυγχρονίσουν τις μεθόδους προώθησης των προϊόντων τους, να αποκτήσουν γνώσεις και να εκθέσουν τα προϊόντα τους σε ένα ευρύτατο κοινό μέσω συμμετοχής σε σημαντικές εκθέσεις τροφίμων και εξειδικευμένες εκδηλώσεις με αγοραστές. Σκοπός μας είναι να ενισχύσουμε τις επιχειρηματικές πρωτοβουλίες και να παρέχουμε κάθε εργαλείο για τους υφιστάμενους και νέους παραγωγούς αλιευμάτων, προκειμένου να επεκταθούν και επιτύχουν στο παγκόσμιο κοινό.».

Από την πλευρά του, ο κ. Τσιχριτζής δήλωσε πως: «Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας στέκεται αρωγός σε όλες τις προσπάθειες και πρωτοβουλίες εξωστρέφειας των μελών του. Στο πλαίσιο αυτό, με ενθουσιασμό συμμετέχουμε στην καμπάνια Western Greece Seafood, προκειμένου να προβάλλουμε τα εξαιρετικά προϊόντα της Αιτωλικής γης και θάλασσας. Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας υλοποιεί αυτή τη στιγμή σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών εξειδικευμένες καταρτίσεις με σύγχρονη προσέγγιση σε θέματα εμπορίας και εξωστρέφειας προϊόντων, προσπαθώντας να δώσει τα εφόδια στις τοπικές επιχειρήσεις και σε δυνητικούς επιχειρηματίες για την εξέλιξή τους στη διεθνή αγορά.».
Στην εκδήλωση, υπό τον συντονισμό του Δημοσιογράφου κ. Παντελή Κούτσικου, συμμετείχαν εκπρόσωποι του δημοσιογραφικού χώρου της Αιτωλοακαρνανίας, καθώς και επιχειρήσεις παραγωγής και μεταποίησης αλιευμάτων.
Επόμενη δράση της καμπάνιας είναι η συμμετοχή στην έκθεση Saudi Horeca, η οποία πραγματοποιείται στο Ριάντ από 27-29/11/2023, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον του αραβικού κλάδου τροφίμων.

Το έργο Western Greece Seafood έχει ως στόχο την ανάδειξη και προώθηση των εκλεκτών αλιευμάτων, τα οποία παράγονται και τυποποιούνται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, όπως το αυγοτάραχο Μεσολογγίου, η γάμπαρη Αμβρακικού, τα αλίπαστα της λιμνοθάλασσας, η αθερίνα της λίμνης Τριχωνίδας και το χέλι.
Οι δράσεις προώθησης εντάσσονται στο έργο: «Προώθηση αλιευμάτων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε Ε.Ε. και Τρίτες Χώρες» του Ε.Π. Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020, με συγχρηματοδότηση από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.