ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Σάββατο | 13 Ιουλίου 2024
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Απομακρύνονται οι πυλώνες φωτισμού από την Πλατεία Ελευθερίας του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης

Στην Πλατεία Ελευθερίας βρέθηκε στις 6 το πρωί της Τετάρτης 10 Ιουλίου 2024 ο Δήμαρχος Ηρακλείου Κρήτης, κ. Αλέξης Καλοκαιρινός, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, κ. Γιώργο Σισαμάκη, κατά τη διαδικασία απομάκρυνσης των πυλώνων φωτισμού λόγω των προβλημάτων στατικότητας που αντιμετώπιζαν.
Ιόνια Νησιά Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού και εκβάθυνσης του ποταμιού στον Ποταμό Κέρκυρας

Σε εξέλιξη είναι οι εργασίες στο ποτάμι του Ποταμού στην Κέρκυρα, οι οποίες αφορούν σε εκβάθυνση του ποταμιού, καθαρισμό του από τα φερτά υλικά και διαμόρφωση των εκβολών του. Ήδη, ο εργολάβος έχει εγκαταστήσει ειδικά μηχανήματα, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εργασίες στο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Αυστηρές συστάσεις για τις παράνομες αφισοκολλήσεις από τον Δήμο Ναυπακτίας

Για ακόμη μία φορά απευθύνεται αυστηρή σύσταση από τον Δήμο Ναυπακτίας και τις αρμόδιες υπηρεσίες σε φορείς, πολιτιστικούς συλλόγους και ιδιώτες, που προβαίνουν σε παράνομες αφισοκολλήσεις.

Μοναδική συναυλιακή εμπειρία από το «Ξέφραγο Αμπέλι» στη Νέα Πεντέλη

Το μουσικό συγκρότημα «Ξέφραγο Αμπέλι» χάρισε σε πλήθος κόσμου μια μοναδική συναυλιακή εμπειρία, συνδυάζοντας την αυθόρμητη βιωματική πλευρά του παραδοσιακού γλεντιού, παρασύροντας μικρούς και μεγάλους, που ένωσαν τα βήματά τους σε κύκλους, που αγκάλιασαν την κεντρική πλατεία της Νέας Πεντέλης.

Αθλητικά έργα προϋπολογισμού 1,12 εκ. ευρώ στον Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου χρηματοδοτεί το Υπουργείο Αθλητισμού

Το Υπουργείο Αθλητισμού χρηματοδοτεί αθλητικά έργα συνολικού προϋπολογισμού ύψους 1.123.287 ευρώ στον Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού κ. Γιάννης Βρούτσης, κατόπιν της συνάντησης, που είχε με τον Δήμαρχο κ. Σπύρο Διαμαντόπουλο, την Τρίτη 9 Ιουλίου 2024, στην Αθήνα.

Συντήρηση διαβάσεων στο οδικό δίκτυο της πόλης του Κιλκίς

Με επιμέλεια συνεργείου της Τεχνικής Υπηρεσίας και τη συνδρομή των ελαιοχρωματιστών, που απασχολούνται στον Δήμο από το πρόγραμμα επιχορήγησης ανέργων άνω των 55, διαβάσεις πεζών έχουν ολοκληρωθεί στην κεντρική οδό της 21ης Ιουνίου από το ύψος των Δικαστηρίων μέχρι και την είσοδο του Γενικού...
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Επίσκεψη του Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα στο Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Γιώργος Αγριμανάκης καλωσόρισε τον Πρέσβη της Κίνας εκ μέρους του Δημάρχου Ηρακλείου Κρήτης και μετέφερε την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να ενδυναμώσει τις σχέσεις της με την Κίνα σε κάθε επίπεδο. Η ανάπτυξη του τουρισμού, του πρωτογενή τομέα και της επιχειρηματικότητας τέθηκαν ως ζητήματα προτεραιότητας από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κατά τη διάρκεια της συζήτησης, στην οποία εξετάστηκε η προοπτική ανάπτυξης συνεργασιών στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού, της τεχνολογίας και της ενέργειας, ενώ αναφορά έγινε και στην αδελφοποίηση του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης με...
Γαστρονομία Δυτική Ελλάδα Ελληνική Οικονομία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Παρουσίαση καμπάνιας Western Greece Seafood από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

H επίσημη παρουσίαση της καμπάνιας WESTERN GREECE SEAFOOD πραγματοποιήθηκε στη συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας να είναι οι διοργανωτές φορείς, οι οποίοι υλοποιούν από κοινού εξειδικευμένες δράσεις προώθησης για τα εκλεκτά αλιεύματα της Αιτωλοακαρνανίας σε ευρωπαϊκές και Τρίτες Χώρες-στόχους.

Τα πολύτιμα προϊόντα της Αιτωλικής γης, το αυγοτάραχο, τα αλίπαστα της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου, το χέλι, η αθερίνα Τριχωνίδας και η γάμπαρη Αμβρακικού είναι στο επίκεντρο της καμπάνιας προώθησης WESTERN GREECE SEAFOOD, η οποία έχει ως στόχο τη συστηματική και εντατική προώθηση των προϊόντων αυτών στις ευρωπαϊκές και διεθνείς αγορές. Με «positioning» στα «delicatessen» είδη, τα αλιεύματα της Δυτικής Ελλάδας διεκδικούν κεντρικό ρόλο στις κουζίνες των καλών εστιατορίων, αλλά και των «foodies» καταναλωτών.
Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας κ. Παναγιώτης Τσιχριτζής παρουσίασαν το πλαίσιο της στρατηγικής για την προώθηση των τοπικών αλιευμάτων, ενώ ακολούθησε παρουσίαση των υλοποιούμενων δράσεων και προβολή των «σποτ», που παρήχθησαν στο πλαίσιο της καμπάνιας για την προώθηση της περιοχής παραγωγής και των προωθούμενων προϊόντων. Ντυμένα με τη χαρακτηριστική φωνή του κ. Αιμίλιου Χειλάκη, τα πλάνα της Δυτικής Ελλάδας ταξιδεύουν σε Η.Π.Α., Γερμανία, Ολλανδία, Σιγκαπούρη, Σαουδική Αραβία και αλλού, μέσω των δράσεων της Western Greece Seafood, κερδίζοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.
Κατά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης οι συμμετέχοντες είχαν, επίσης, την ευκαιρία να δοκιμάσουν όλα τα προωθούμενα προϊόντα, προετοιμασμένα σε εξαιρετικές συνταγές.
Επίσης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, κ. Νεκτάριος Φαρμάκης, δήλωσε σχετικά πως: «Οι θησαυροί της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου, της λίμνης Τριχωνίδας και του Αμβρακικού κόλπου αποτελούν γνώριμα προϊόντα για τους κατοίκους της Αιτωλοακαρνανίας και ευρύτερα της Δυτικής Ελλάδας, αλλά δεν έχουν ακόμη εδραιώσει την παρουσία που τους αξίζει στις διεθνείς αγορές. Μέσω του Western Greece Seafood, δίνουμε στους παραγωγούς και μεταποιητές τη δυνατότητα να εκσυγχρονίσουν τις μεθόδους προώθησης των προϊόντων τους, να αποκτήσουν γνώσεις και να εκθέσουν τα προϊόντα τους σε ένα ευρύτατο κοινό μέσω συμμετοχής σε σημαντικές εκθέσεις τροφίμων και εξειδικευμένες εκδηλώσεις με αγοραστές. Σκοπός μας είναι να ενισχύσουμε τις επιχειρηματικές πρωτοβουλίες και να παρέχουμε κάθε εργαλείο για τους υφιστάμενους και νέους παραγωγούς αλιευμάτων, προκειμένου να επεκταθούν και επιτύχουν στο παγκόσμιο κοινό.».

Από την πλευρά του, ο κ. Τσιχριτζής δήλωσε πως: «Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας στέκεται αρωγός σε όλες τις προσπάθειες και πρωτοβουλίες εξωστρέφειας των μελών του. Στο πλαίσιο αυτό, με ενθουσιασμό συμμετέχουμε στην καμπάνια Western Greece Seafood, προκειμένου να προβάλλουμε τα εξαιρετικά προϊόντα της Αιτωλικής γης και θάλασσας. Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας υλοποιεί αυτή τη στιγμή σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών εξειδικευμένες καταρτίσεις με σύγχρονη προσέγγιση σε θέματα εμπορίας και εξωστρέφειας προϊόντων, προσπαθώντας να δώσει τα εφόδια στις τοπικές επιχειρήσεις και σε δυνητικούς επιχειρηματίες για την εξέλιξή τους στη διεθνή αγορά.».
Στην εκδήλωση, υπό τον συντονισμό του Δημοσιογράφου κ. Παντελή Κούτσικου, συμμετείχαν εκπρόσωποι του δημοσιογραφικού χώρου της Αιτωλοακαρνανίας, καθώς και επιχειρήσεις παραγωγής και μεταποίησης αλιευμάτων.
Επόμενη δράση της καμπάνιας είναι η συμμετοχή στην έκθεση Saudi Horeca, η οποία πραγματοποιείται στο Ριάντ από 27-29/11/2023, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον του αραβικού κλάδου τροφίμων.

Το έργο Western Greece Seafood έχει ως στόχο την ανάδειξη και προώθηση των εκλεκτών αλιευμάτων, τα οποία παράγονται και τυποποιούνται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, όπως το αυγοτάραχο Μεσολογγίου, η γάμπαρη Αμβρακικού, τα αλίπαστα της λιμνοθάλασσας, η αθερίνα της λίμνης Τριχωνίδας και το χέλι.
Οι δράσεις προώθησης εντάσσονται στο έργο: «Προώθηση αλιευμάτων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε Ε.Ε. και Τρίτες Χώρες» του Ε.Π. Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020, με συγχρηματοδότηση από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.