ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Δευτέρα | 4 Δεκεμβρίου 2023
Δυτική Μακεδονία Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Μετά από την ένταξη στο Ε.Σ.Π.Α. 2021-2027 συνεχίζεται η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Κοζάνης

Συνεχίζεται η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Κοζάνης, έπειτα από την ένταξη της πράξης: «Συνέχιση λειτουργίας Κέντρου Κοινότητας Δήμου Κοζάνης» στο πρόγραμμα: «Δυτική Μακεδονία 2011-2027», χρηματοδοτούμενου ύψους 402.655,21 ευρώ.
Ιστορία Κεντρικός Τομέας Κοινωνία

Εξαιρετική η διάλεξη του κορυφαίου ερευνητή της κοπτικής γλώσσας π. Ugo Zanetti στην Εταιρεία Φίλων του Λαού, στην Αθήνα

Το απόγευμα της Δευτέρας 27 Νοεμβρίου 2023, στον χώρο της Εταιρείας Φίλων του Λαού, στην Αθήνα, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων μαθημάτων της Καθηγήτριας Αραβικού Πολιτισμού και Αραβικής Λογοτεχνίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. κ. Ελένης Κονδύλη, ο καλεσμένος της, κορυφαίος ερευνητής της κοπτικής γλώσσας, αλλά και άλλων αρχαίων ανατολικών γλωσσών, π. Ugo Zanetti, Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Λουβαίν, έδωσε μια εξαιρετική διάλεξη, στην ελληνική γλώσσα, με θέμα: «Μοναχισμός στις σκήτες της ερήμου, άλλοτε και τώρα.».
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σύσκεψη φορέων για τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Πάτρας

Το απόγευμα της Τετάρτης 29 Νοεμβρίου 2023, με πρωτοβουλία της Δημοτική Αρχή του Δήμου Πατρέων, πραγματοποιήθηκε μια σημαντική σύσκεψη στο Δημαρχείο της Πάτρας σχετική με τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης, όπου συμμετείχαν φορείς της πόλης, οι οποίοι μεταξύ άλλων εκτίμησαν σε ποιο σημείο βρίσκεται το ζήτημα αυτό, προς ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθούν οι διάφοροι φορείς και πώς μπορούν να ξεπεραστούν τα διάφορα εμπόδια που βάζει η κυβερνητική πολιτική στο σοβαρό αυτό κοινωνικό θέμα.

Περικλής Λιανός: «Αυτό που θα ήθελα από έναν καινούργιο κόσμο είναι να υπάρχει περισσότερος σεβασμός.».

Είναι ένας κατά κοινή ομολογία αξιολογότατος ηθοποιός, ιδιαίτερα αγαπητός στο ευρύ κοινό, αλλά και στους συναδέλφους του. Φέτος, πρωταγωνιστεί σε τρεις ιδιαίτερα απαιτητικές παραστάσεις. Ο κ. Περικλής Λιανός γεννήθηκε στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας, όπου ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του. Κατόπιν, εισήχθη στη Δραματική Σχολή (14/11) και την ίδια χρονιά πέρασε στη Νομική Σχολή Αθηνών (23/11 βγήκαν τα αποτελέσματα), από όπου πήρε το πτυχίο του, έκανε την απαιτούμενη άσκηση, εγγράφηκε στον Δικηγορικό Σύλλογο και παρέμεινε στην ενεργή δικηγορία για μία, περίπου, εξαετία, εργαζόμενος παράλληλα και ως ηθοποιός, καθώς άρχισε να δουλεύει από πολύ νωρίς, ήδη από την περίοδο που σπούδαζε στη Δραματική Σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη, κάνοντας θέατρο και τηλεόραση. Τελικά, όμως, αφοσιώθηκε στη Δραματική Τέχνη, την οποία ασκεί με υποδειγματική συνέπεια, αγάπη και επαγγελματισμό.

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση Υγεία

«Η Πρόληψη κοντά μας» - Ολοκληρώθηκε η δράση ιατρικών ελέγχων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Οι υπηρεσίες πρόληψης και προαγωγής υγείας (προληπτικός καρδιολογικός έλεγχος, αλλεργικά τεστ, πνευμονολογικός...
Δυτική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Υπογραφή σύμβασης για τη ριζική ανάπλαση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου Γρεβενών

Το έργο αφορά στην καθολική αναβάθμιση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

«Σκοτσέζικο Ντους», της Χρύσας Σπηλιώτη, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσόγκα | Από 2 Δεκεμβρίου 2023, στο Θέατρο «ΠΡΟΒΑ»

Ο κ. Σωτήρης Τσόγκας, εμπνευσμένος από το κείμενο, του οποίου υπογράφει και τη θεατρική προσαρμογή, με τη σκηνοθετική αριστοτεχνική του ματιά, μας βάζει διαδραστικά στο κλίμα της δημιουργίας μια θεατρικής παράστασης, από τα καμαρίνια έως τη σκηνή. Κωμικές μέχρι δακρύων σκηνές εξελίσσονται μπροστά στα...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου Κρήτης η θεμελίωση του Αθλητικού Κέντρου Αγίας Αικατερίνης

Στη θεμελίωση της πρώτης φάσης του νέου Αθλητικού Κέντρου στην περιοχή των ανατολικών συνοικιών του Ηρακλείου Κρήτης, στην περιοχή της Αγίας Αικατερίνης, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Λαμπρινός, όπου τελέστηκε αγιασμός από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κνωσσού Θεοφιλέστατος π. Μεθόδιο Βερνιδάκη.

Στον χώρο πρόκειται να κατασκευαστεί ένα γήπεδο μπάσκετ, ένα γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5, καθώς και κερκίδες χωρητικότητας 200 θεατών.

Το έργο περιλαμβάνει ακόμη δίκτυο απορροής των ομβρίων επιφανειών άθλησης και τις περιφράξεις τους, ενώ θα προβλεφθεί ελεύθερη επιφάνεια, προκειμένου να μπορέσει μελλοντικά να χωροθετηθεί κτήριο αποδυτηρίων αίθουσας εκγύμνασης, τουαλετών και χώρου υποδοχής αθλητών.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 453.000 ευρώ και η χρηματοδότησή του προέρχεται από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ με ποσό 400.000 ευρώ και από ιδίους πόρους του Δήμου με συμμετοχή 53.000 ευρώ.
Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως η έκταση 5.154 τ.μ. έχει παραχωρηθεί δωρεάν για χρήση προς τον Δήμο Ηρακλείου από το Υπουργείο Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με τη μορφή χρησιδανείου.

Σε σχετική δήλωσή του ο Δήμαρχος Ηρακλείου Κρήτης, κ. Βασίλης Λαμπρινός, ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Άλλο ένα σημαντικό έργο για την περιοχή μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης. Με την ολοκλήρωση κατασκευής των εγκαταστάσεων του Αθλητικού Κέντρου, οι ανατολικές συνοικίες του Ηρακλείου θα αποκτήσουν έναν νέο χώρο αθλητισμού, που θα ενισχύσει τις δυνατότητες εκγύμνασης, ενώ θα συμβάλει και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής. Η άθληση σε υπαίθριους χώρους είναι για εμάς ζητούμενο. Στον Δήμο Ηρακλείου έχουμε δημιουργήσει πολλούς τέτοιους χώρους και συνεχίζουμε.».
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Αικατερίνης, κ. Μήνας Μαυροειδής, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα του έργου και ευχαρίστησε όλους όσοι συνετέλεσαν στην ολοκλήρωση των απαιτούμενων διαδικασιών μέχρι την έναρξη κατασκευής του έργου.

Επίσης, στην τελετή θεμελίωσης, την οποία διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Αικατερίνης, παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων: ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης, οι βουλευτές κ.κ. Μάξιμος Σενετάκης και Νίκος Ηγουμενίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Σταύρος Τζεδάκης ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Κρήτης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γρηγόρης Πασπάτης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Γιάννης Αναστασάκης, Κώστας Βαρδαβάς, Στέλα Αρχοντάκη-Καλογεράκη, Μαρία Καναβάκη και Μανόλης Βασιλάκης, ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Ηρακλείου κ. Γιώργος Βουρεξάκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης «Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες» κ. Σπύρος Δοκιανάκης, εκπρόσωποι της εκπαίδευσης, υπηρεσιακά στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, καθώς και κάτοικοι της περιοχής.