ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τετάρτη | 24 Απριλίου 2024
Auto-Moto Βόρειος Τομέας Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Περισσότερα από 30 αυτοκίνητα ηλικίας 40 ετών και άνω συμμετείχαν στο 1ο Regularity Sprint Πεντέλης

Ένα νοσταλγικό ταξίδι στο παρελθόν απόλαυσαν όσοι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού βρέθηκαν στην Πλατεία Αγίας Τριάδας στην Πεντέλη, στο 1ο Regularity Sprint, που διοργάνωσε ο Δήμος Πεντέλης.
Ελληνική Οικονομία Ιόνια Νησιά Τοπική Αυτοδιοίκηση

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Κύπρου «Travel Expo Cyprus 2024»

Πρόκειται για τη Διεθνή Τουριστική Έκθεση, που διεξάγεται στην Κύπρο, με περισσότερους από 10.000 επισκέπτες κάθε χρόνο και φιλοξενεί εκθέτες από την Κύπρο, την Ελλάδα και το εξωτερικό. Την Ελλάδα επισκέπτονται πάνω από 650.000 Κύπριοι και ως εκ τούτου η Κύπρος αποτελεί μια αγορά στόχο για την Περιφέρεια μας.
Άλλα Αθλήματα Νότιο Αιγαίο Τοπική Αυτοδιοίκηση

Στη Ρόδο βρέθηκαν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας και ο Ομοσπονδιακός Προπονητής

Στο πλαίσιο της ανάπτυξης και προώθησης, αλλά και την επίλυση διαφόρων προβλημάτων του Αθλήματος της Τοξοβολίας, βρέθηκαν στη Ρόδο ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας κ. Αθανάσιος Ρέρρας και ο Ομοσπονδιακός Προπονητής κ. Αλέξανδρος Νασούλας, οι οποίοι παραχώρησαν Συνέντευξη Τύπου, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Ρόδου.

Νέες επιτυχίες για τον Α.Σ. ΚΑΛΛΙΡΡΟΟΝ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ 2024

Με επτά αθλητές συμμετείχε ο Α.Σ. ΚΑΛΛΙΡΡΟΟΝ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΓΟΥΣΟΥ-ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ 2024, που πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Γήπεδο «Γ. Στεφανόπουλος», στην Αθήνα, και επέστρεψε στην έδρα του με πέντε χρυσά και ένα ασημένιο μετάλλιο, καθώς και μια τέταρτη θέση.

Πασχαλινό τραπέζι για όλους από τον Δήμο Σκύδρας

Ο Δήμος Σκύδρας, αναγνωρίζοντας την οφειλή όλων να στηρίζουνε και να βοηθάνε τα πάσχοντα και ευάλωτα μέλη της κοινωνίας, όχι με τη μορφή οίκτου και ελεημοσύνης, αλλά ως ένα βοήθημα για να μπορέσουν να σταθούν με αξιοπρέπεια στη ζωή, συνεχίζει και φέτος τη δράση: «Πασχαλινό τραπέζι για όλους», ώστε, αφού συγκεντρωθούν τρόφιμα, να μοιραστούν στους πολίτες που τα χρειάζονται.

Πετυχημένο το ομαδικό εργαστήριο του Κέντρου Κοινότητας Νάουσας

Τα άτομα, που συμμετείχαν, είχαν την ευκαιρία να λάβουν πληροφορίες σχετικά με το πώς να διαμορφώσουν ένα πλάνο αναζήτησης εργασίας αλλά και απαντήσεις σε ερωτήματα, που τέθηκαν σε εργασιακά θέματα. Επίσης, το Κέντρο Κοινότητας Νάουσας εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς την κ. Θωμαή Δημητριάδου για...
Αττική Ιστορία Κοινωνία

Την 198η επέτειο από την Έξοδο τίμησαν οι Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής

Ακολουθώντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Ράπτης απηύθυνε χαιρετισμό προς τους Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.
Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Παρεμβάσεις του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στον Δήμο Λαμιέων έργων οριστικής αποκατάστασης από την κακοκαιρία «Daniel»

Έργα άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ θα υλοποιήσει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στον Δήμο Λαμιέων, που αφορούν σε αποκαταστάσεις μόνιμου χαρακτήρα στις περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία «Daniel».

Πιο συγκεκριμένα, τα έργα θα αφορούν στη δυτική παράκαμψη Λαμίας, την οδό Στυλίδος, την περιοχή της Μεγάλης Βρύσης, τη δημοτική οδό προς τον οικισμό Λιμογάρδι, την οδό από Υπάτη προς Καπνοχώρι και Μονή Αγάθωνος καθώς και σε άλλα σημεία.
Οι παρεμβάσεις αποκατάστασης, τέθηκαν και συμφωνήθηκαν ομόφωνα στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχιακό Κατάστημα ανάμεσα στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, τον υφυπουργό αρμόδιο για θέματα υποδομών κ. Νίκο Ταχιάο, τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας κ. Ηλία Σανίδα, τον Δήμαρχο Λαμιέων κ. Πανουργιά Παπαϊωάννου, με την παρουσία του Πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μάκη Πρέντζα, του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων και Πολεοδομίας κ. Κώστα Σταυρογιάννη και κλιμάκια συνεργατών του Υπουργείου Υποδομών, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Λαμιέων.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, μετά από τη συνάντηση, δήλωσε σχετικά πως: «Είχαμε, σήμερα, την ευκαιρία ως πολιτική ηγεσία να συζητήσουμε για τις παρεμβάσεις, που θα γίνουν στα γεωγραφικά όρια του Δήμου Λαμιέων. Καταλήξαμε και συμφωνήσαμε από κοινού με τον Δήμο Λαμιέων, αλλά και την Περιφέρεια, να υλοποιηθούν παρεμβάσεις που ξεπερνούν τα 10 εκατομμύρια ευρώ στον Δήμο Λαμιέων. Παρεμβάσεις σημαντικές, παρεμβάσεις που θα έχουν μονιμότερα χαρακτηριστικά και πιο μεγάλη σταθερότητα, αλλά και ανθεκτικότητα στον χρόνο. Ειδικά στην περιοχή εδώ, πέρα από τις μικροπαρεμβάσεις, που θα γίνουν σε διάφορα σημεία, υπάρχουν δυο πολύ σημαντικές παρεμβάσεις, η μία στην ευρύτερη περιοχή της Μεγάλης Βρύσης, που υπέστη και τη μεγαλύτερη ζημιά από τις πρόσφατες καταστροφές, αλλά και μια δεύτερη πέριξ της Μονής Αγάθωνος. Θεωρώ ότι οι παρεμβάσεις είναι σημαντικές και θα βελτιώσουν πολύ την καθημερινότητα του πολίτη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τις υπηρεσίες του Δήμου Λαμιέων και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Στερεάς, γιατί στο μεταξύ γίνονται παρεμβάσεις και από τον Δήμο και από την Περιφέρεια, και τις υπηρεσίες και τους συνεργάτες του Υπουργείου, για την εξαιρετική δουλειά που έχει γίνει έγκαιρα, ώστε να βγουν διαγωνισμοί το καλοκαίρι, και στα δυο με τρία χρόνια να ολοκληρωθούν τα έργα.».

Επίσης, ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα υποδομών, κ. Νίκος Ταχιάος, μετά από τη συνάντηση δήλωσε σχετικά πως: «Μαζί με τον υπουργό Χρήστο Σταϊκούρα επισκοπήσαμε τα έργα, που θα γίνουν με αφορμή την ανάγκη αποκαταστάσεων των καταστροφών, που προκάλεσε η κακοκαιρία «Daniel». Έχει βοηθήσει πάρα πολύ η συνεργασία με τους Δήμους, και σήμερα στον Δήμο Λαμιέων, όπως και στην Περιφέρεια, βρήκαμε εξαιρετικούς συμμάχους και ανθρώπους με πραγματική κατανόηση, γεγονός που έχει βοηθήσει πάρα πολύ στο να αντιληφθούμε τη σημασία που έχουν αυτές για τις κοινωνίες. Με την παρουσία του υπουργού τεκμηριώσαμε ότι αυτές οι παρεμβάσεις έχουν ολιστικά χαρακτηριστικά, ότι εντάσσονται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο, το οποίο έχει ως σκοπό όχι μόνο προσωρινές αποκαταστάσεις, αλλά μια γενικότερη επιχείρηση αποκατάστασης της ανθεκτικότητας στην περιοχή, που έχει δοκιμαστεί περισσότερες από μια φορά από τις πλημμύρες. Θα κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να μπορέσουμε σε συντομότερο χρόνο να δουν οι πολίτες εργοτάξια, που θα αποκαταστήσουν τις ζημιές.».

Ακόμη, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, κ. Ηλίας Σανίδας, με τη σειρά του δήλωσε πως: «Βρεθήκαμε, σήμερα, σε μια τεχνική σύσκεψη με τους δυο υπουργούς, οι οποίοι μετά τις πλημμύρες ασχολούνται με τον νομό μας. Θέλω να ευχαριστήσω για την ανακοίνωση των σημαντικών έργων, τα οποία θωρακίζουν αντιπλημμυρικά την περιοχή και τον Δήμο Λαμιέων. Η Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας, υλοποιεί εδώ και καιρό, και θα συνεχίσει να υλοποιεί, αντίστοιχα έργα μικρότερου βεληνεκούς, τα οποία συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση.».

Επιπλέον, από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Λαμιέων, κ. Πανουργιάς Παπαϊωάννου, ανέφερε σχετικά πως: «Σήμερα, είχαμε τη χαρά να έχουμε εδώ το Υπουργείο Υποδομών, τον συντοπίτη μας υπουργό Χρήστο Σταϊκούρα και τον υφυπουργό αρμόδιο για θέματα υποδομών Νίκο Ταχιάο. Έπειτα από μια μεγάλη συνεργασία καταφέραμε και οριστικοποιήσαμε ποιες παρεμβάσεις θα κάνει το Υπουργείο Υποδομών, γιατί ως Δήμος παρατηρείται αδυναμία στην κατασκευή μεγάλων έργων, αλλά και στο οικονομικό σκέλος, όπου καταφέραμε να αντλήσουμε ένα μεγάλο ποσό για να θωρακίσουμε την πόλη, τις Κοινότητες και όλους τους πολίτες. Θα συνεχίσουμε κάθε μέρα, κάθε στιγμή, να προστατεύουμε τους πολίτες.».
Μετά από το τέλος της σύσκεψης ακολούθησε επίσκεψη στο υπό κατασκευή Κλειστό Κολυμβητήριο Λαμίας, το οποίο δεν μπορεί να αποπερατωθεί και απαιτείται εξεύρεση πίστωσης, η οποία δεν είχε προβλεφθεί, με τους υπουργούς να δείχνουν έντονο ενδιαφέρον για την ολοκλήρωσή του, προκειμένου να αποδοθεί το έργο προς χρήση στην τοπική κοινωνία.