ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Δευτέρα | 4 Δεκεμβρίου 2023
Δυτική Μακεδονία Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Μετά από την ένταξη στο Ε.Σ.Π.Α. 2021-2027 συνεχίζεται η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Κοζάνης

Συνεχίζεται η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Κοζάνης, έπειτα από την ένταξη της πράξης: «Συνέχιση λειτουργίας Κέντρου Κοινότητας Δήμου Κοζάνης» στο πρόγραμμα: «Δυτική Μακεδονία 2011-2027», χρηματοδοτούμενου ύψους 402.655,21 ευρώ.
Ιστορία Κεντρικός Τομέας Κοινωνία

Εξαιρετική η διάλεξη του κορυφαίου ερευνητή της κοπτικής γλώσσας π. Ugo Zanetti στην Εταιρεία Φίλων του Λαού, στην Αθήνα

Το απόγευμα της Δευτέρας 27 Νοεμβρίου 2023, στον χώρο της Εταιρείας Φίλων του Λαού, στην Αθήνα, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων μαθημάτων της Καθηγήτριας Αραβικού Πολιτισμού και Αραβικής Λογοτεχνίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. κ. Ελένης Κονδύλη, ο καλεσμένος της, κορυφαίος ερευνητής της κοπτικής γλώσσας, αλλά και άλλων αρχαίων ανατολικών γλωσσών, π. Ugo Zanetti, Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Λουβαίν, έδωσε μια εξαιρετική διάλεξη, στην ελληνική γλώσσα, με θέμα: «Μοναχισμός στις σκήτες της ερήμου, άλλοτε και τώρα.».
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σύσκεψη φορέων για τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Πάτρας

Το απόγευμα της Τετάρτης 29 Νοεμβρίου 2023, με πρωτοβουλία της Δημοτική Αρχή του Δήμου Πατρέων, πραγματοποιήθηκε μια σημαντική σύσκεψη στο Δημαρχείο της Πάτρας σχετική με τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης, όπου συμμετείχαν φορείς της πόλης, οι οποίοι μεταξύ άλλων εκτίμησαν σε ποιο σημείο βρίσκεται το ζήτημα αυτό, προς ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθούν οι διάφοροι φορείς και πώς μπορούν να ξεπεραστούν τα διάφορα εμπόδια που βάζει η κυβερνητική πολιτική στο σοβαρό αυτό κοινωνικό θέμα.

Περικλής Λιανός: «Αυτό που θα ήθελα από έναν καινούργιο κόσμο είναι να υπάρχει περισσότερος σεβασμός.».

Είναι ένας κατά κοινή ομολογία αξιολογότατος ηθοποιός, ιδιαίτερα αγαπητός στο ευρύ κοινό, αλλά και στους συναδέλφους του. Φέτος, πρωταγωνιστεί σε τρεις ιδιαίτερα απαιτητικές παραστάσεις. Ο κ. Περικλής Λιανός γεννήθηκε στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας, όπου ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του. Κατόπιν, εισήχθη στη Δραματική Σχολή (14/11) και την ίδια χρονιά πέρασε στη Νομική Σχολή Αθηνών (23/11 βγήκαν τα αποτελέσματα), από όπου πήρε το πτυχίο του, έκανε την απαιτούμενη άσκηση, εγγράφηκε στον Δικηγορικό Σύλλογο και παρέμεινε στην ενεργή δικηγορία για μία, περίπου, εξαετία, εργαζόμενος παράλληλα και ως ηθοποιός, καθώς άρχισε να δουλεύει από πολύ νωρίς, ήδη από την περίοδο που σπούδαζε στη Δραματική Σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη, κάνοντας θέατρο και τηλεόραση. Τελικά, όμως, αφοσιώθηκε στη Δραματική Τέχνη, την οποία ασκεί με υποδειγματική συνέπεια, αγάπη και επαγγελματισμό.

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση Υγεία

«Η Πρόληψη κοντά μας» - Ολοκληρώθηκε η δράση ιατρικών ελέγχων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Οι υπηρεσίες πρόληψης και προαγωγής υγείας (προληπτικός καρδιολογικός έλεγχος, αλλεργικά τεστ, πνευμονολογικός...
Δυτική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Υπογραφή σύμβασης για τη ριζική ανάπλαση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου Γρεβενών

Το έργο αφορά στην καθολική αναβάθμιση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

«Σκοτσέζικο Ντους», της Χρύσας Σπηλιώτη, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσόγκα | Από 2 Δεκεμβρίου 2023, στο Θέατρο «ΠΡΟΒΑ»

Ο κ. Σωτήρης Τσόγκας, εμπνευσμένος από το κείμενο, του οποίου υπογράφει και τη θεατρική προσαρμογή, με τη σκηνοθετική αριστοτεχνική του ματιά, μας βάζει διαδραστικά στο κλίμα της δημιουργίας μια θεατρικής παράστασης, από τα καμαρίνια έως τη σκηνή. Κωμικές μέχρι δακρύων σκηνές εξελίσσονται μπροστά στα...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Βόρειος Τομέας Παιδεία

Παράσταση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Ηρακλείου Αττικής για την αξιολόγηση

Με δεδομένο το γεγονός πως για αύριο έχει προγραμματιστεί επίσκεψη Συμβούλου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων (Υ.ΠΑΙ.Θ.) στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Ηρακλείου (Πευκών 88-90, Ηράκλειο), προκειμένου να αξιολογήσει νεοδιόριστο εκπαιδευτικό, η Δ’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητά από όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν αύριο, Πέμπτη 23 Μαρτίου, ώρα 8:30, σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τον χώρο του σχολείου, προκειμένου να αποτρέψουν ακόμη μία απόπειρα νομιμοποίησης των αξιολογήσεων του Υπουργείου.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση της Δ΄ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής:

Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
αύριο, 23/3, ξεκινά η ατομική αξιολόγηση στην περιοχή μας.
Συγκεκριμένα, στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Ηρακλείου θα αξιολογηθεί νεοδιόριστος συνάδελφος από Σύμβουλο, που ορίστηκε σήμερα!!!
Βέβαια, καλό θα ήταν ο Σύμβουλος, πριν μπει στην τάξη για να εφαρμόσει τις αξιολογικές διαδικασίες, να δείξει και ένα παιδαγωγικό ενδιαφέρον σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο Ειδικό Σχολείο Ηρακλείου.
Το συγκεκριμένο κτήριο έχει σχεδιαστεί για τη φοίτηση 80 μαθητών και αυτή τη στιγμή στο δυναμικό του υπάρχουν 214 μαθητές, που χρήζουν ειδικής αγωγής. Ακόμα και τα αποδυτήρια χρησιμοποιούνται ως αίθουσες διδασκαλίας.
Αλήθεια, σε ποια αίθουσα θα παρακολουθήσει ο Σύμβουλος το μάθημα του υποψήφιου προς αξιολόγηση; Μήπως στα αποδυτήρια;
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
είναι ολοφάνερο πως το Υ.ΠΑΙ.Θ. δεν ενδιαφέρεται για «την ενδυνάμωση του εκπαιδευτικού και του έργου του». Γι’ αυτούς, οι σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες των μαθητών είναι κόστος. Το ίδιο και η κάλυψη όλων των κενών με μόνιμο προσωπικό. Θέλουν εκπαιδευτικό με σκυμμένο κεφάλι, υποταγμένο στις ελαστικές σχέσεις εργασίας.
Σε αυτόν τον αγώνα είμαστε όλοι μαζί.
Ακολουθούμε τα παρακάτω βήματα:
-Υπογράφουμε όλοι τη δήλωση απεργίας-αποχής της Ο.Λ.Μ.Ε..
-Δεν υποβάλλουμε αίτηση σε καμία πλατφόρμα. Είμαστε καλυμμένοι από την απεργία-αποχή της Ο.Λ.Μ.Ε..
-Δεν προχωράμε σε συζήτηση για την αξιολόγηση, ούτε σε συναντήσεις, σε περίπτωση που καλέσει Σύμβουλος. Αξιοποιούμε τις στάσεις εργασίας της Ο.Λ.Μ.Ε.. Το Σωματείο την ημέρα που θα παρουσιαστεί ο Σύμβουλος θα είναι παρόν.
-Συμμετέχουμε στην αυριανή (23/3) παράσταση διαμαρτυρίας στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Ηρακλείου, στις 8:30 το πρωί.
Επισυνάπτουμε για μία ακόμη φορά τις οδηγίες της Ο.Λ.Μ.Ε. για την απεργία-αποχή από την ατομική αξιολόγηση, τη δήλωση απεργίας-αποχής και τις απαντήσεις στα ερωτήματα των συναδέλφων σχετικά με την απεργία-αποχή.
Όλοι μαζί μπορούμε να εμποδίσουμε την εφαρμογή της ατομικής αξιολόγησης. Έχουν ήδη εμποδιστεί οι επίδοξοι αξιολογητές σε Κρήτη, Ιωάννινα, Λευκάδα.
Όλοι μαζί, όλοι κοντά στο Σωματείο.
Καλούμε τους συναδέλφους να επικοινωνούν με το Σωματείο για οποιοδήποτε θέμα προκύψει.

Το Δ.Σ. της Δ΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Αν. Αττικής