ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Πέμπτη | 20 Ιουνίου 2024
Αθλητικά Ήπειρος Τοπική Αυτοδιοίκηση

Κατασκευή νέων κερκίδων και βοηθητικών χώρων στο Δημοτικό Στάδιο Πάργας

Ένα σημαντικό έργο για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων ολοκληρώνεται στο Δημοτικό Στάδιο Πάργας με την κατασκευή νέων κερκίδων και βοηθητικών χώρων (αποδυτήρια, γυμναστήριο κ.λπ.), με το έργο να χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», του Υπουργείου Εσωτερικών.
Ήπειρος Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος της εκπαιδευτικής δράσης: «Όσο Μεγαλώνω θα Ανακυκλώνω», στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Πάργας

Ο πρώτος κύκλος της εκπαιδευτικής δράσης, με τίτλο: «Όσο Μεγαλώνω θα Ανακυκλώνω», ολοκληρώθηκε στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Πάργας.
Θέατρο Κρήτη Μουσική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η μουσική παράσταση: «Σκύλος στον Δρόμο», από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Μουσική Παράσταση: «Σκύλος στον Δρόμο», από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης, στην κατάμεστη «Πύλη Βηθλεέμ», με περισσότερους από 400 παρευρισκόμενους το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024.

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο κ. Μιλτιάδης Καναβός, δημιουργώντας τεράστιο εκνευρισμό στη Δημοτική Αρχή της Νέας Ιωνίας Αττικής

Στην 22η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 17 Ιουνίου 2024, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημαρχείου, μεταξύ άλλων, προέκυψε η αναπάντεχη κοινοποίηση της ανεξαρτητοποίησης του πρώην δημοτικού συμβούλου της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη», κ. Μιλτιάδη Καναβού, προκαλώντας τεράστιο εκνευρισμό τόσο στον Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Μανούρη όσο και στους Αντιδημάρχους και στους δημοτικούς του συμβούλους, γεγονός που αποτυπώθηκε τόσο στην αντιπαράθεση των κ.κ. Μιλτιάδη Καναβού και Παναγιώτη Μανούρη, όσο και των υπολοίπων στη συνέχεια του Συνεδρίασης, σχεδόν για κάθε θέμα, με την αδρεναλίνη να εκτινάσσεται σε δυσθεώρητα ύψη, σε βάρος πάντοτε των επιχειρημάτων.

Mέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Νεολαίας της Κ.Ε.Δ.Ε. ορίστηκε ο κ. Βασίλης Χριστοδούλου, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία»

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία» και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, κ. Βασίλης Χριστοδούλου, ορίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) ως Μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Νεολαίας της Κ.Ε.Δ.Ε., με τον Πρόεδρό της και Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, κ. Λάζαρο Κυρίζογλου, να του εύχεται: «Καλή επιτυχία, γνωρίζοντας ότι η εξεύρεση των βέλτιστων λύσεων στα θέματα που αφορούν στον θεσμό, αποτελεί κοινό στόχο όλων μας.».

Ρεσιτάλ ερμηνείας από τους σπουδαστές πιάνου του Δημοτικού Ωδείου Φυλής στην εκδήλωση λήξης της χρονιάς

Θερμά συγχαρητήρια για το υψηλό επίπεδο σπουδών έδωσε ο Δήμαρχος Φυλής κ. Χρήστος Παππούς στην Καθηγήτρια κ. Ρούλα Λεβαντή και στην Αντιδήμαρχο κ. Χρυσούλα Κουράση, που έχει την ευθύνη λειτουργίας του Δημοτικού Ωδείου, και ακόμη δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη δεξιοτεχνία των σπουδαστών στην απόδοση...
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Μουσική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Μάγεψαν το κοινό οι Χορωδίες του Morgan State University και του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου

Η Δημοτική Χορωδία της Ι.Π. Μεσολογγίου, υπό τη Διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της κ. Σπύρου Χολέβα, έδωσε το μουσικό έναυσμα, αποδίδοντας γνωστά και αγαπημένα μουσικά κομμάτια. Στη συνέχεια, ακολούθησε το παγκοσμίου φήμης χορωδιακό σύνολο του Morgan State University, υπό τη Διεύθυνση του κ. Eric Conway, Πρόεδρο του Τμήματος Καλών και Παραστατικών Τεχνών του αμερικανικού πανεπιστημίου. Με επιλογές, που κυμαίνονταν από Gospel, Spirituals έως και σύγχρονα τραγούδια, τα 28 μέλη της Χορωδίας πραγματικά συνεπήραν το κοινό, που συμμετείχε με ενθουσιασμό, χτυπώντας ρυθμικά τα χέρια και τραγουδώντας. Ωστόσο, η μεγάλη έκπληξη για...
Αττική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Παραδόθηκαν πλήρως ανακαινισμένα τα γήπεδα στο 2ο–4ο Γυμνάσιο & 2ο Λύκειο Ελευσίνας

Πλήρως ανακαινισμένα παραδόθηκαν στη μαθητική κοινότητα τα 3 γήπεδα, που βρίσκονται εντός των σχολικών κτηρίων του 2ου-4ου Γυμνασίου Ελευσίνας και του 2ου Λυκείου «Πυρουνάκειο». Η ανακατασκευή και ανακαίνιση των χώρων πραγματοποιήθηκε με δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο σύμβασης δωρεάς μεταξύ Δήμου Ελευσίνας και Ιδρύματος Ωνάση, που υπεγράφη την 1η Μαρτίου 2023.

Πιο συγκεκριμένα, οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν στους προαύλιους χώρους των δύο προαναφερόμενων σχολικών μονάδων αφορούσαν σε επίστρωση ακρυλικού δαπέδου, επίστρωση τσιμεντοκονίας σε σημεία όπου εξέχουν ρίζες, καθώς και διαγραμμίσεις.
Αξίζει να σημειωθεί, πως στο πλαίσιο της σύμβασης δωρεάς με το Ίδρυμα Ωνάση εμπεριέχονται συνολικά, έργα που αφορούν σε ανακαίνιση και κατασκευή 6 υπαίθριων αθλητικών χώρων, καθώς και στην κατασκευή του πρώτου «skate park» της Ελευσίνας.

Για τα δύο αυτά έργα, ο Δήμαρχος Ελευσίνας, κ. Αργύρης Οικονόμου, είπε μεταξύ άλλων πως: «Είναι πολύ σπουδαίο, όχι μόνο να δημιουργούμε ασφαλείς χώρους για τους μαθητές των σχολείων μας, αλλά και χώρους αναψυχής για τους νέους. Ακόμα πιο σπουδαίο για εμάς, ως Δημοτική Αρχή, είναι η εμπιστοσύνη που μας έδειξε ένα Ίδρυμα, όπως το Ίδρυμα Ωνάση, το οποίο, στο πλαίσιο και της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, συνδράμει στο έργο μας μέσω δωρεάς. Τρία από τα γήπεδα, λοιπόν, που συμπεριλαμβάνονται στη σύμβαση, παραδόθηκαν στους μαθητές των σχολείων και το επόμενο διάστημα αναμένουμε να ολοκληρωθούν και τα επόμενα.».
Επίσης, μιλώντας για τις εργασίες που ολοκληρώθηκαν στα δύο σχολεία, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ελευσίνας, κ. Αθανάσιος Μαυρογιάννης, ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Στο πλαίσιο της σύμβασης δωρεάς του Δήμου μας με το Ίδρυμα Ωνάση συνεργαστήκαμε, σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε την ανακαίνιση των γηπέδων στους προαύλιους χώρους του 2ου και 4ου Γυμνασίου Ελευσίνας, καθώς και του 2ου Λυκείου Ελευσίνας. Στο πλαίσιο της ίδιας σύμβασης δωρεάς, το Ίδρυμα θα παραδώσει στον Δήμο μας προς χρήση τρεις πλήρως ανακαινισμένους χώρους άθλησης. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Ίδρυμα Ωνάση, τόσο για την προσφορά του προς τον Δήμο μας, όσο και για την άψογη και αποτελεσματική συνεργασία μας.».
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση, κ. Αντώνης Σ. Παπαδημητρίου, δήλωσε σχετικά πως: «Για εμάς, στο Ίδρυμα Ωνάση, η Ελευσίνα, που «πρωταγωνιστεί» φέτος ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, είναι ένας νέος σταθμός στην ολοκληρωμένη πολιτική μας για την ενεργοποίηση των κοινοτήτων και την απελευθέρωση των δυνάμεών τους. Αυτό συμβολίζει και η δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση, καθώς θέλουμε να λειτουργούμε πάντοτε ως καταλύτης σε τοπικό επίπεδο, με επίκεντρο τον άνθρωπο. Με τη δωρεά αυτή ανακατασκευάστηκαν και ανακαινίστηκαν τα 3 γήπεδα στο 2ο και 4ο Γυμνάσιο, όπως και στο 2ο Λύκειο Ελευσίνας. Θα ακολουθήσουν άλλοι 3 υπαίθριοι αθλητικοί χώροι, καθώς και το πρώτο «skate park». Με τον τρόπο αυτόν προσφέρουμε μία συνολική εμπειρία άθλησης στους μαθητές, «ακούμε» τις ιστορίες που συνθέτουν το αφήγημα της πόλης, που εξερευνά την καθημερινότητά της και πειραματίζεται. Μιας πόλης, που μπορεί να «επανασυστήνεται» στους κατοίκους και τους επισκέπτες της.».