ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Κυριακή | 10 Δεκεμβρίου 2023
Αττική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σε καλό κλίμα έγινε η πρώτη συνάντηση εργασίας του νέου Περιφερειάρχη Αττικής με τους νεοεκλεγέντες Δημάρχους Ανατολικής Αττικής

Άκρως εποικοδομητική ήταν η πρώτη συνάντηση εργασίας του νέου Περιφερειάρχη Αττικής κ. Νίκου Χαρδαλιά με τους νεοεκλεγέντες Δημάρχους της Ανατολικής Αττικής, που είχε ως στόχο την ενημέρωσή τους για το πώς θα κινηθεί η Περιφέρεια την επόμενη αυτοδιοικητική περίοδο 2024-2028.
Ιστορία Κεντρικός Τομέας Κοινωνία

Εξαιρετική η διάλεξη του κορυφαίου ερευνητή της κοπτικής γλώσσας π. Ugo Zanetti στην Εταιρεία Φίλων του Λαού, στην Αθήνα

Το απόγευμα της Δευτέρας 27 Νοεμβρίου 2023, στον χώρο της Εταιρείας Φίλων του Λαού, στην Αθήνα, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων μαθημάτων της Καθηγήτριας Αραβικού Πολιτισμού και Αραβικής Λογοτεχνίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. κ. Ελένης Κονδύλη, ο καλεσμένος της, κορυφαίος ερευνητής της κοπτικής γλώσσας, αλλά και άλλων αρχαίων ανατολικών γλωσσών, π. Ugo Zanetti, Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Λουβαίν, έδωσε μια εξαιρετική διάλεξη, στην ελληνική γλώσσα, με θέμα: «Μοναχισμός στις σκήτες της ερήμου, άλλοτε και τώρα.».
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σύσκεψη φορέων για τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Πάτρας

Το απόγευμα της Τετάρτης 29 Νοεμβρίου 2023, με πρωτοβουλία της Δημοτική Αρχή του Δήμου Πατρέων, πραγματοποιήθηκε μια σημαντική σύσκεψη στο Δημαρχείο της Πάτρας σχετική με τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης, όπου συμμετείχαν φορείς της πόλης, οι οποίοι μεταξύ άλλων εκτίμησαν σε ποιο σημείο βρίσκεται το ζήτημα αυτό, προς ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθούν οι διάφοροι φορείς και πώς μπορούν να ξεπεραστούν τα διάφορα εμπόδια που βάζει η κυβερνητική πολιτική στο σοβαρό αυτό κοινωνικό θέμα.

Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια της Ομαδικής Εικαστικής Έκθεσης του project #23 #24 ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ, στον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο

Το απόγευμα της Δευτέρας 4 Δεκεμβρίου 2023, στον ιστορικό χώρο του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου (Πλατεία Κολωνακίου 2, 4ος όροφος, είσοδος δίπλα από την τράπεζα Πειραιώς), πραγματοποιήθηκαν παρουσία πλήθους κόσμου τα εγκαίνια της τέταρτης Ομαδικής Εικαστικής Έκθεσης του project #23 #24 ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ, με θέμα τα λόγια του σπουδαίου Ολλανδού ζωγράφου Vincent Willem van Gogh: «Δεν υπάρχει τίποτε πιο καλλιτεχνικό από το ν’ αγαπάς κάποιον.».

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση Υγεία

«Η Πρόληψη κοντά μας» - Ολοκληρώθηκε η δράση ιατρικών ελέγχων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Οι υπηρεσίες πρόληψης και προαγωγής υγείας (προληπτικός καρδιολογικός έλεγχος, αλλεργικά τεστ, πνευμονολογικός...
Δυτική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Υπογραφή σύμβασης για τη ριζική ανάπλαση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου Γρεβενών

Το έργο αφορά στην καθολική αναβάθμιση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

«Σκοτσέζικο Ντους», της Χρύσας Σπηλιώτη, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσόγκα | Από 2 Δεκεμβρίου 2023, στο Θέατρο «ΠΡΟΒΑ»

Ο κ. Σωτήρης Τσόγκας, εμπνευσμένος από το κείμενο, του οποίου υπογράφει και τη θεατρική προσαρμογή, με τη σκηνοθετική αριστοτεχνική του ματιά, μας βάζει διαδραστικά στο κλίμα της δημιουργίας μια θεατρικής παράστασης, από τα καμαρίνια έως τη σκηνή. Κωμικές μέχρι δακρύων σκηνές εξελίσσονται μπροστά στα...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Αττική Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Παράδοση στον Δήμο Διονύσου εξοπλισμού για την ανακύκλωση βιοαποβλήτων από την Περιφέρεια Αττικής

Με επιπλέον 2 σύγχρονα απορριμματοφόρα για τη συλλογή βιοαποβλήτων και 498 καφέ κάδους ενισχύθηκε ο Δήμος Διονύσου από την Περιφέρεια Αττικής, έχοντας συνολικά λάβει 3 απορριμματοφόρα και 688 καφέ κάδους βιοαποβλήτων. Ο εξοπλισμός ανακύκλωσης διανέμεται στους δήμους της Αττικής με κονδύλια που αντλεί η Περιφέρεια από ευρωπαϊκά, κυρίως, προγράμματα, χωρίς καμία επιβάρυνση για τους δήμους και τους πολίτες.

Ο εξοπλισμός παραδόθηκε στον Δήμαρχο Διονύσου κ. Γιάννη Καλαφατέλη από τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη, ο οποίος συνοδευόταν από τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος και Πρόεδρο του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (Ε.Δ.Σ.Ν.Α.) κ. Βασίλη Κόκκαλη, τον Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών κ. Νίκο Πέππα και τον Αντιπεριφερειάρχη Αν. Αττικής κ. Θανάση Αυγερινό. Παρόντες ήταν, επίσης, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Διονύσου κ.κ. Εμμανουήλ Κόκκαλης, Μιχάλης Τσιλιγκίρης και Γιούλα Λακαφώση.

Κατά την παράδοση του εξοπλισμού ανακύκλωσης, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, αναφέρθηκε στην πρόοδο του δήμου στα θέματα ανακύκλωσης, που επιβεβαιώνει την επιτυχημένη εφαρμογή του στρατηγικού σχεδίου της Περιφέρειας Αττικής για τη βελτίωση των ποσοστών Ανακύκλωσης δια της εφαρμογής του νέου μοντέλου διαχείρισης στερεών αποβλήτων. Επιπλέον, ο κ. Πατούλης ανέφερε πως: «Σήμερα, έχουμε τη χαρά να παραδίδουμε άλλα δύο υπερσύγχρονα απορριμματοφόρα και 498 καφέ κάδους, δηλαδή, σε σύνολο, έχουν παραδοθεί τρία απορριμματοφόρα και 688 καφέ κάδοι στον Δήμο Διονύσου. Χαίρομαι, διότι βλέπω τον Δήμαρχο Γιάννη Καλαφατέλη, με τους δικούς του υπηρεσιακούς παράγοντες, να έχουν ενστερνιστεί την ανακύκλωση των βιοαποβλήτων, και γι’ αυτό ακριβώς παραδώσαμε αυτόν τον εξοπλισμό, ώστε να τοποθετηθεί σε κάθε γειτονιά και να συμμετέχει κάθε πολίτης. Επιπλέον, παραδίδουμε και εδαφοβελτιωτικά, σε μορφή «κομπόστ». Προχωράμε για μία πράσινη Αττική, και χαίρομαι που σε αυτόν τον κρίκο της αλυσίδας εντάσσεται απολύτως ο Δήμος Διονύσου και ο Γιάννης Καλαφατέλης.».

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Διονύσου κ. Γιάννης Καλαφατέλης, δήλωσε μεταξύ άλλων πως: «Είναι ιδιαίτερη χαρά που έχουμε σήμερα εδώ τον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη και στελέχη της Περιφέρειας Αττικής. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Γιώργο Πατούλη για την προσφορά δύο επιπλέον απορριμματοφόρων και καφέ κάδων για τη συλλογή βιοαποβλήτων. Αναπτύσσουμε ένα δίκτυο συλλογής βιοαποβλήτων στην πηγή τους σε μεγάλους παραγωγούς. Περαιτέρω θα συνεχίσουμε και στα νοικοκυριά, αφού πρώτα ενημερώσουμε ευρύτερα τους δημότες. Η ανακύκλωση για μας είναι στάση ζωής, την εφαρμόζουμε, την αναπτύσσουμε, την επεκτείνουμε, όχι μόνο γιατί το επιβάλλουν οι ευρωπαϊκές οδηγίες, αλλά γιατί το επιβάλλει η αισθητική μας και η περιβαλλοντική μας συνείδηση. Ευχαριστώ για άλλη μία φορά τον Γιώργο τον Πατούλη.».