ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τετάρτη | 24 Απριλίου 2024
Auto-Moto Βόρειος Τομέας Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Περισσότερα από 30 αυτοκίνητα ηλικίας 40 ετών και άνω συμμετείχαν στο 1ο Regularity Sprint Πεντέλης

Ένα νοσταλγικό ταξίδι στο παρελθόν απόλαυσαν όσοι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού βρέθηκαν στην Πλατεία Αγίας Τριάδας στην Πεντέλη, στο 1ο Regularity Sprint, που διοργάνωσε ο Δήμος Πεντέλης.
Ελληνική Οικονομία Ιόνια Νησιά Τοπική Αυτοδιοίκηση

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Κύπρου «Travel Expo Cyprus 2024»

Πρόκειται για τη Διεθνή Τουριστική Έκθεση, που διεξάγεται στην Κύπρο, με περισσότερους από 10.000 επισκέπτες κάθε χρόνο και φιλοξενεί εκθέτες από την Κύπρο, την Ελλάδα και το εξωτερικό. Την Ελλάδα επισκέπτονται πάνω από 650.000 Κύπριοι και ως εκ τούτου η Κύπρος αποτελεί μια αγορά στόχο για την Περιφέρεια μας.
Άλλα Αθλήματα Νότιο Αιγαίο Τοπική Αυτοδιοίκηση

Στη Ρόδο βρέθηκαν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας και ο Ομοσπονδιακός Προπονητής

Στο πλαίσιο της ανάπτυξης και προώθησης, αλλά και την επίλυση διαφόρων προβλημάτων του Αθλήματος της Τοξοβολίας, βρέθηκαν στη Ρόδο ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας κ. Αθανάσιος Ρέρρας και ο Ομοσπονδιακός Προπονητής κ. Αλέξανδρος Νασούλας, οι οποίοι παραχώρησαν Συνέντευξη Τύπου, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Ρόδου.

Νέες επιτυχίες για τον Α.Σ. ΚΑΛΛΙΡΡΟΟΝ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ 2024

Με επτά αθλητές συμμετείχε ο Α.Σ. ΚΑΛΛΙΡΡΟΟΝ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΓΟΥΣΟΥ-ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ 2024, που πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Γήπεδο «Γ. Στεφανόπουλος», στην Αθήνα, και επέστρεψε στην έδρα του με πέντε χρυσά και ένα ασημένιο μετάλλιο, καθώς και μια τέταρτη θέση.

Πασχαλινό τραπέζι για όλους από τον Δήμο Σκύδρας

Ο Δήμος Σκύδρας, αναγνωρίζοντας την οφειλή όλων να στηρίζουνε και να βοηθάνε τα πάσχοντα και ευάλωτα μέλη της κοινωνίας, όχι με τη μορφή οίκτου και ελεημοσύνης, αλλά ως ένα βοήθημα για να μπορέσουν να σταθούν με αξιοπρέπεια στη ζωή, συνεχίζει και φέτος τη δράση: «Πασχαλινό τραπέζι για όλους», ώστε, αφού συγκεντρωθούν τρόφιμα, να μοιραστούν στους πολίτες που τα χρειάζονται.

Πετυχημένο το ομαδικό εργαστήριο του Κέντρου Κοινότητας Νάουσας

Τα άτομα, που συμμετείχαν, είχαν την ευκαιρία να λάβουν πληροφορίες σχετικά με το πώς να διαμορφώσουν ένα πλάνο αναζήτησης εργασίας αλλά και απαντήσεις σε ερωτήματα, που τέθηκαν σε εργασιακά θέματα. Επίσης, το Κέντρο Κοινότητας Νάουσας εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς την κ. Θωμαή Δημητριάδου για...
Αττική Ιστορία Κοινωνία

Την 198η επέτειο από την Έξοδο τίμησαν οι Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής

Ακολουθώντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Ράπτης απηύθυνε χαιρετισμό προς τους Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.
Δυτική Ελλάδα Ιστορία Κινηματογράφος Τοπική Αυτοδιοίκηση

Πανελλήνια πρεμιέρα ταινίας κινουμένων σχεδίων «Τόποι του Ελληνισμού: Μεσολόγγι» | Σήμερα 24/3, ώρα 19:30

Ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, σε συνεργασία με το ANIMASYROS Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων, διοργανώνει την πανελλήνια πρεμιέρα της ιστορικής ταινίας κινουμένων σχεδίων με τίτλο: «Τόποι του Ελληνισμού: Μεσολόγγι», η οποία θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Κυριακή 24 Μαρτίου 2024, ώρα 19.30, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας (Κύπρου 30, Μεσολόγγι).

Η ταινία έχει διάρκεια περίπου 15 λεπτών και καταγράφει με ιστορική αξιοπιστία τα μεγάλα και τα μικρά γεγονότα, που συνθέτουν τη μοναδική ιστορία της Ιεράς Πόλεως, τεκμήρια και αφηγήσεις, πορτραίτα σημαντικών Μεσολογγιτών και, βέβαια, την ανεκτίμητη συμβολή της Εξόδου στην Ελληνική Επανάσταση και στη σύγχρονη ελληνική ταυτότητα, ξεκινώντας από την αρχαιότητα και φθάνοντας έως σήμερα.
Η ταινία αποτελεί το τρίτο επεισόδιο της φερώνυμης σειράς, που υλοποιείται σε συμπαραγωγή με την COSMOTE TV.
Με την ευκαιρία αυτή, ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, κ. Σπύρος Διαμαντόπουλος, δήλωσε σχετικά πως: «Ο Δήμος μας, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ψηφιακή ανάδειξη της σπουδαίας ιστορικής κληρονομιάς της Ιεράς Πόλεώς μας. Έτσι, και η πρωτοβουλία μας για τη συμπαραγωγή αυτής της ταινίας «animation», που με ιστορική τεκμηρίωση και τρόπο εξαιρετικά προσιτό, ιδίως στα νεανικά κοινά, αποδεικνύει ότι το χθες του Μεσολογγίου είναι οδηγός για το κοινό μας αύριο.».
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:
19:30 Χαιρετισμός Δημάρχου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, κ. Σπύρου Διαμαντόπουλου.
19:35 Λοιποί χαιρετισμοί.
19:40 Εισαγωγή και παρουσίαση των βασικών συντελεστών της ταινίας, οι οποίοι είναι οι κ.κ.: Δάφνη Ξουράφη, Αγησίλαος Ρόμπολας (σχεδιαστής κινουμένων σχεδίων), Μαρία Σαμπατακάκη, Βασίλης Κ. Καραμητσάνης (εκτελεστής παραγωγός), Αλέξανδρος Παναγιωτόπουλος (σύμβουλος παραγωγής).
19:50 Προβολή της ταινίας.
20:10 Συζήτηση με το κοινό.
20:30. Μικρό κέρασμα.
21:15 Πέρας εκδήλωσης.
Αναλυτικά οι συντελεστές της ταινίας είναι:
Σκηνοθεσία-Πρωτότυπα Κινούμενα Σχέδια: κ. Δάφνη Ξουράφη.
Σενάριο: κ. Μαρία Σαμπατακάκη.
Σχεδιασμός κινουμένων σχεδίων: κ. Αγησίλαος Ρόμπολας.
Μουσική – σχεδιασμός ήχου: κ. Χρήστος Πανάγος.
Αφήγηση: κ. Επιστήμη Μπινάζη.
Ιστορική έρευνα: Hιστορισταί.
Σχεδιασμός τίτλων-αφίσας: κ. Χαράλαμπος Μαργαρίτης.
Σύμβουλος παραγωγής: κ. Αλέξανδρος Παναγιωτόπουλος.
Καλλιτεχνική σύμβουλος: κ. Μαρία Ανεστοπούλου.
Επιμέλεια συμπαραγωγής COSMOTE TV: κ. Γιώτα Καλαφάτη.
Συντονισμός παραγωγής: κ. Αθηνά Καλκοπούλου.
Συνεκτελέστρια παραγωγός COSMOTE TV: κ. Φαίη Τσιτσιπή.
Εκτελεστής παραγωγός: κ. Βασίλης Κ. Καραμητσάνης.
Συμπαραγωγοί: ANIMASYROS Productions / Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου / COSMOTE TV.