ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τρίτη | 28 Νοεμβρίου 2023
Κεντρικός Τομέας Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Νέα οριζόντια μείωση κατά 5% στα δημοτικά τέλη στην Αθήνα με εισήγηση του Κώστα Μπακογιάννη

Την οριζόντια μείωση των δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού κατά 5% για όλους τους δημότες αποφάσισε σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, κατόπιν εισήγησης του Δημάρχου Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη, επιστρέφοντας πίσω στους δημότες, για δεύτερη συνεχή χρονιά, μέρος της αποδοτικής οικονομικής διαχείρισης των προηγούμενων τεσσάρων ετών.
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκίνησε η ενημερωτική διημερίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. για τους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες Δημάρχους της Κρήτης

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023 η διημερίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. για τους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες Δημάρχους της Κρήτης, σε συνεργασία με την Ε.Ε.Τ.Α.Α., η οποία συνεχίζεται και ολοκληρώνεται σήμερα στο Ξενοδοχείο «Aquila Atlantis» (Υγείας 2, Ηράκλειο Κρήτης), με συμμετέχοντες τους αιρετούς της Περιφέρειας Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκε η ανοιχτή διαβούλευση για την επικαιροποίηση της Σ.Β.Α.Α. της Πάτρας

Ανοιχτή διαβούλευση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2023 το απόγευμα, στον πολυχώρο «Παλαιά Σφαγεία», στο πλαίσιο της διαδικασίας επικαιροποίησης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Πάτρας, που αναμένεται να συμβάλλει στην ώθηση της τοπικής οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης.

Ονοματοδοσία οδού στη μνήμη του ιατρού Γεωργίου Χριστιανόπουλου στη Φλώρινα

Εκδήλωση ονοματοδοσίας της οδού «Ιατρού ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ» πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας, με παρόντες στη λιτή τελετή και στα αποκαλυπτήρια της σχετικής πινακίδας τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχάλη Χάτζιο, την Αντιδήμαρχος Φλώρινας κ. Χαρούλα Βοζινίδου, τη σύζυγο του Γιώργου Χριστιανόπουλου, Μαρία, τα παιδιά του Λύδια και Λάζαρο/Αντωνία και τα εγγόνια Γιώργο και Αλέξανδρο.

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκινούν εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας στον Δήμο Δωρίδος, αρχικού προϋπολογισμού 5,9 εκ. ευρώ

Πρόκειται για σημαντικό έργο, αρχικού προϋπολογισμού ύψους 5.900.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδότησε...
Ιόνια Νησιά Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δωρεάν δημοτικό πάρκινγκ στον Αη Γόρδη Κέρκυρας

Ο νέος, ελεύθερος αυτός δημοτικός χώρος θα παρέχεται δωρεάν για κατοίκους και...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

Ο Κύκλος με την Κιμωλία, του Μπέρτολτ Μπρεχτ | ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΚΑΙΡΟΙ | ΓΚΑΖΙ | Από 21 Οκτωβρίου 2023

Πρόκειται για «ένα ωραίο δραματικό παραμύθι, με πλήθος από κωμικά περιστατικά και αίσιο τέλος», κάθε στιγμή του οποίου «αποτελεί και ένα σχόλιο, κάθε σκηνή και μία σκέψη, μια πρόταση διαλεκτικής, μια πορεία συνειδητοποίησης», όπως μεταξύ άλλων αναφέρεται και στο σχετικό Δελτίο Τύπου που ακολουθεί:...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Αττική Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός στο Λιμάνι της Παλαιάς Φώκαιας, του Δήμου Σαρωνικού

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο υποθαλάσσιος καθαρισμός στο Λιμάνι της Παλαιάς Φώκαιας, που πραγματοποίησαν η «Beach Cleaning Hellas» και το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Σαρωνικού, στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος «Μπλε Σαρωνικός».

Ο Δήμος Σαρωνικού, σε συνεργασία με την ομάδα «Beach Cleaning» και με το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Σαρωνικού, και τη στήριξη του καταδυτικού κέντρου «Cool Experience Dive Center», πραγματοποίησε την τρίτη παρόμοια δράση καθαρισμού για το 2023.
Με τη συνδρομή 26 εθελοντών, εκ των οποίων οι 5 ήταν δύτες, ανασύρθηκαν 258 κιλά απορρίμματα από τον βυθό. Με ιδιαίτερη ικανοποίηση οι συμμετέχοντες παρατήρησαν πως τα απόβλητα ήταν εμφανώς λιγότερα σε σύγκριση με όσα είχαν συλλεχθεί κατά τη δράση που πραγματοποιήθηκε στο ίδιο σημείο πριν από έναν χρόνο. Μάλιστα, σύμφωνα με τους δύτες, ο βυθός ήταν αισθητά λιγότερο επιβαρυμένος σε σχέση με τον καθαρισμό του 2022, μια ιδιαίτερα ευχάριστη διαπίστωση τόσο για το περιβάλλον όσο και για την ομάδα «Beach Cleaning», αλλά και για τους πολίτες της περιοχής.
Επίσης, στη δράση συμμετείχαν μέλη του 1ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Σαρωνικού, ενώ στη συνέχεια προσωπικό του Δήμου Σαρωνικού πήρε όλα τα απορρίμματα που συλλέχθηκαν, τα οποία μεταφέρθηκαν σε ειδικό χώρο επεξεργασίας.

\Αξίζει να σημειωθεί πως το πρόγραμμα «Μπλε Σαρωνικός» πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά, με στόχο την αποσυμφόρηση του Σαρωνικού Κόλπου, καθώς και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών γύρω από την περιβαλλοντική ρύπανση.
Χαιρετίζοντας τη σημαντική αυτή δράση, ο Δήμαρχος Σαρωνκού, κ. Χρήστος Γκίνης, ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Στηρίζουμε κάθε ενέργεια, που συμβάλει στη βελτίωση του θαλάσσιου περιβάλλοντος και στην απαλλαγή του από κάθε είδους απορρίμματα. Η θάλασσα αποτελεί ζωοδότη της περιοχής μας και εμείς ως πολίτες οφείλουμε να την προστατεύουμε με κάθε μέσο. Πριν από κάθε ενέργειά μας κοντά σε θαλάσσιο χώρο ας σκεφτούμε τι απόβλητα θα παράξουμε και πού θα τα απορρίψουμε. Σίγουρα ο βυθός δεν είναι το κατάλληλο μέρος.».
Από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής, κ. Γιάννης Κυριακόπουλος, με τη συμβολή του οποίου προωθήθηκε η δράση, ευχαρίστησε τόσο τα μέλη του «Beach Cleaning Hellas» όσο και τους ναυτοπρόσκοπους για τη συμβολή τους στη σημαντική αυτή ενέργεια, λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «Ευχαριστώ από καρδιάς τους προσκόπους μας, γιατί στηρίζουν τις δράσεις μας με όλες τους τις δυνάμεις, καθώς και τα μέλη του «Beach Cleaning Hellas», για τη σπουδαία πρωτοβουλία και το σημαντικό έργο του υποθαλάσσιου καθαρισμού. Τους ευχαριστούμε, επίσης, γιατί διδάσκουν πόσο σημαντική είναι η προστασία του περιβάλλοντος για τη ζωή μας.».
Τέλος, το 2022, το πρόγραμμα «Μπλε Σαρωνικός» ολοκληρώθηκε με 16 δράσεις σε 10 Δήμους και την ανάσυρση περισσότερων των 12.000 κιλών απορρίμματα.