ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Πέμπτη | 20 Ιουνίου 2024
Αθλητικά Ήπειρος Τοπική Αυτοδιοίκηση

Κατασκευή νέων κερκίδων και βοηθητικών χώρων στο Δημοτικό Στάδιο Πάργας

Ένα σημαντικό έργο για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων ολοκληρώνεται στο Δημοτικό Στάδιο Πάργας με την κατασκευή νέων κερκίδων και βοηθητικών χώρων (αποδυτήρια, γυμναστήριο κ.λπ.), με το έργο να χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», του Υπουργείου Εσωτερικών.
Ήπειρος Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος της εκπαιδευτικής δράσης: «Όσο Μεγαλώνω θα Ανακυκλώνω», στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Πάργας

Ο πρώτος κύκλος της εκπαιδευτικής δράσης, με τίτλο: «Όσο Μεγαλώνω θα Ανακυκλώνω», ολοκληρώθηκε στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Πάργας.
Θέατρο Κρήτη Μουσική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η μουσική παράσταση: «Σκύλος στον Δρόμο», από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Μουσική Παράσταση: «Σκύλος στον Δρόμο», από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης, στην κατάμεστη «Πύλη Βηθλεέμ», με περισσότερους από 400 παρευρισκόμενους το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024.

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο κ. Μιλτιάδης Καναβός, δημιουργώντας τεράστιο εκνευρισμό στη Δημοτική Αρχή της Νέας Ιωνίας Αττικής

Στην 22η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 17 Ιουνίου 2024, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημαρχείου, μεταξύ άλλων, προέκυψε η αναπάντεχη κοινοποίηση της ανεξαρτητοποίησης του πρώην δημοτικού συμβούλου της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη», κ. Μιλτιάδη Καναβού, προκαλώντας τεράστιο εκνευρισμό τόσο στον Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Μανούρη όσο και στους Αντιδημάρχους και στους δημοτικούς του συμβούλους, γεγονός που αποτυπώθηκε τόσο στην αντιπαράθεση των κ.κ. Μιλτιάδη Καναβού και Παναγιώτη Μανούρη, όσο και των υπολοίπων στη συνέχεια του Συνεδρίασης, σχεδόν για κάθε θέμα, με την αδρεναλίνη να εκτινάσσεται σε δυσθεώρητα ύψη, σε βάρος πάντοτε των επιχειρημάτων.

Mέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Νεολαίας της Κ.Ε.Δ.Ε. ορίστηκε ο κ. Βασίλης Χριστοδούλου, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία»

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία» και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, κ. Βασίλης Χριστοδούλου, ορίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) ως Μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Νεολαίας της Κ.Ε.Δ.Ε., με τον Πρόεδρό της και Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, κ. Λάζαρο Κυρίζογλου, να του εύχεται: «Καλή επιτυχία, γνωρίζοντας ότι η εξεύρεση των βέλτιστων λύσεων στα θέματα που αφορούν στον θεσμό, αποτελεί κοινό στόχο όλων μας.».

Ρεσιτάλ ερμηνείας από τους σπουδαστές πιάνου του Δημοτικού Ωδείου Φυλής στην εκδήλωση λήξης της χρονιάς

Θερμά συγχαρητήρια για το υψηλό επίπεδο σπουδών έδωσε ο Δήμαρχος Φυλής κ. Χρήστος Παππούς στην Καθηγήτρια κ. Ρούλα Λεβαντή και στην Αντιδήμαρχο κ. Χρυσούλα Κουράση, που έχει την ευθύνη λειτουργίας του Δημοτικού Ωδείου, και ακόμη δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη δεξιοτεχνία των σπουδαστών στην απόδοση...
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Μουσική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Μάγεψαν το κοινό οι Χορωδίες του Morgan State University και του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου

Η Δημοτική Χορωδία της Ι.Π. Μεσολογγίου, υπό τη Διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της κ. Σπύρου Χολέβα, έδωσε το μουσικό έναυσμα, αποδίδοντας γνωστά και αγαπημένα μουσικά κομμάτια. Στη συνέχεια, ακολούθησε το παγκοσμίου φήμης χορωδιακό σύνολο του Morgan State University, υπό τη Διεύθυνση του κ. Eric Conway, Πρόεδρο του Τμήματος Καλών και Παραστατικών Τεχνών του αμερικανικού πανεπιστημίου. Με επιλογές, που κυμαίνονταν από Gospel, Spirituals έως και σύγχρονα τραγούδια, τα 28 μέλη της Χορωδίας πραγματικά συνεπήραν το κοινό, που συμμετείχε με ενθουσιασμό, χτυπώντας ρυθμικά τα χέρια και τραγουδώντας. Ωστόσο, η μεγάλη έκπληξη για...
Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκε η επίκαιρη Ημερίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. και του Δήμου Βοΐου στη Σιάτιστα

Με το συμπέρασμα πως είναι πολύ σημαντικό να προλαμβάνεται μία κρίση πριν συμβεί, ολοκληρώθηκε η Ημερίδα με το δραματικά επίκαιρο θέμα της «Αποτελεσματικής Οργάνωσης της Πολιτικής Προστασίας», την οποία συνδιοργάνωσαν την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023 η Κ.Ε.Δ.Ε. και ο Δήμος Βοΐου, στη Σιάτιστα.

Τοποθετούμενος ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. και Δήμαρχος Τρικκαίων, κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, σημείωσε μεταξύ άλλων πως: «Η Ημερίδα είναι επίκαιρη, γιατί πραγματοποιείται λίγες μόλις ημέρες μετά το τραγικό και αδιανόητο δυστύχημα των Τεμπών, αφού το θέμα αφορά ακριβώς την αποτελεσματική οργάνωση της Πολιτικής Προστασίας σε τοπικό επίπεδο, αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες αλλά και τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία.».
Επίσης, ο κ. Παπαστεργίου υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως: «Σήμερα, είναι απολύτως αναγκαίο και περισσότερο από ποτέ άλλοτε, να δημιουργηθεί μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ των πολιτών και του κράτους στα θέματα Πολιτικής Προστασίας. Πρέπει να εργαστούμε όλοι μαζί, ώστε ο πολίτης να εμπιστευτεί τη δημόσια διοίκηση. Μια σχέση, που ευθύνη μας είναι να οικοδομήσουμε και μέσα από τον δικό μας θεσμό, τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.», κι ακόμη συμπλήρωσε πως: «Είναι σημαντικό να προλαμβάνουμε μια κρίση πριν συμβεί. Αλλά ακόμη και αν συμβεί, κάτι που είναι αδύνατον να προβλεφθεί, οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι να εργαστούμε, ώστε να είμαστε άμεσα σε θέση να περιορίσουμε τις επιπτώσεις που προκαλούνται. Όπως συμβαίνει με την κλιματική κρίση, που βιώνουμε όλοι,».
Ακόμη, ο κ. Παπαστεργίου αναφέρθηκε στον ρόλο και στη θέση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο συνολικό σύστημα Πολιτικής Προστασίας της χώρας, υπογραμμίζοντας «την καλή συνεργασία, που «τρέχει» μεταξύ Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, λέγοντας μεταξύ άλλων πως: «Για πρώτη φορά καταφέραμε ως Αυτοδιοίκηση να βάλουμε τους δήμους μας στο σύστημα διαχείρισης εισόδου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση ενός συμβάντος η Πυροσβεστική Υπηρεσία θα γνωρίζει πού βρίσκονται, για παράδειγμα, οι υδροφόρες του δήμου ή άλλα μηχανήματα έργου μέσω GPS και θα μας ζητάει ή όχι τη συμβολή μας. Είναι μια ευκαιρία να προλαμβάνουμε πλέον τα γεγονότα αντί να συμβαίνει το αντίθετο.».
Επιπλέον, ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. τόνισε πως: «Η συνεχώς κλιμακούμενη κλιματική αλλαγή υπαγορεύει να επισπευστούν και τα έργα Πολιτικής Προστασίας.», ενώ αναφερόμενος στο Πρόγραμμα Πολιτικής Προστασίας «ΑΙΓΙΣ», με χρηματοδότηση 1,7 δις ευρώ, είπε χαρακτηριστικά πως: «Αποτελεί μια καλή ευκαιρία να εξοπλιστούμε με τα αναγκαία μέσα, την τεχνολογική και εν γένει υλικοτεχνική υποδομή και τον επιχειρησιακό εξοπλισμό.».
Στη συνέχεια, ο κ. Παπαστεργίου είπε πως: «Η Κ.Ε.Δ.Ε., στο πλαίσιο των συνεχών διεκδικήσεών της σε ό,τι αφορά στην Πολιτική Προστασία, καταφέραμε, σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, να δημιουργηθεί μια πλατφόρμα, όπου θα φιλοξενεί όλα τα σημεία που θα πρέπει να κατευθύνεται ο κόσμος σε περίπτωση ενός σεισμού, για παράδειγμα.», και ακόμη γνωστοποίησε πως «η Κ.Ε.Δ.Ε., σε σύσκεψη με το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, ζήτησε να ξεκινήσει άμεσα πρωτοβάθμιος και δευτεροβάθμιος προσεισμικός έλεγχος στα σχολεία και στα δημοτικά κτίρια, ενώ σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία και το Τ.Ε.Ε., εισάγεται τροπολογία για πρωτοβάθμιο, και όπου απαιτηθεί και δευτεροβάθμιο, προσεισμικό έλεγχο σε σχολεία και νοσοκομεία.», τονίζοντας πως «Η χρηματοδότηση έχει εξασφαλισθεί και οι διαδικασίες θα γίνονται άμεσα μέσω του Τ.Ε.Ε.. Το τραγικό συμβάν με τον σεισμό της Τουρκίας κατέδειξε την αναγκαιότητα του ελέγχου στα δικά μας κτίρια. Κάποια δήμοι, έχουν προβεί ήδη σε ελέγχους και πολύ σωστά έπραξαν. Άποψή μας είναι πως αυτό πρέπει να αποτελέσει ζήτημα οριζόντιας πολιτικής. Ως Κ.Ε.Δ.Ε., επιμείναμε πολύ σε αυτό, διότι θεωρήσαμε πως αποτελεί πρώτης προτεραιότητας ζήτημα, το ζήτημα της ασφάλειας των κτιρίων μας.».
Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Παπαστεργίου ανέφερε πως: «Οι προσπάθειες όλων μας αντιμετωπίζουν σε πολλά πεδία γνωστές δυσκολίες, όπως τη γραφειοκρατία. Έχουν γίνει, βέβαια, κάποια βήματα απλοποίησης των διαδικασιών, όπως για παράδειγμα στο θέμα των καθαρισμών των οικοπέδων, όπου πλέον απεμπλέκεται από τη διαδικασία της εισαγγελικής άδειας. Ωστόσο, ζητούμε από τα αρμόδια υπουργεία να πολλαπλασιαστούν οι πόροι που δίδονται στους Δήμους για τον για τον σκοπό αυτό, αλλά και οι τετράμηνες συμβάσεις προσωπικού Πολιτικής Προστασίας να γίνουν εξάμηνες.».