ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τετάρτη | 29 Νοεμβρίου 2023
Κεντρικός Τομέας Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Νέα οριζόντια μείωση κατά 5% στα δημοτικά τέλη στην Αθήνα με εισήγηση του Κώστα Μπακογιάννη

Την οριζόντια μείωση των δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού κατά 5% για όλους τους δημότες αποφάσισε σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, κατόπιν εισήγησης του Δημάρχου Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη, επιστρέφοντας πίσω στους δημότες, για δεύτερη συνεχή χρονιά, μέρος της αποδοτικής οικονομικής διαχείρισης των προηγούμενων τεσσάρων ετών.
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκίνησε η ενημερωτική διημερίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. για τους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες Δημάρχους της Κρήτης

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023 η διημερίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. για τους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες Δημάρχους της Κρήτης, σε συνεργασία με την Ε.Ε.Τ.Α.Α., η οποία συνεχίζεται και ολοκληρώνεται σήμερα στο Ξενοδοχείο «Aquila Atlantis» (Υγείας 2, Ηράκλειο Κρήτης), με συμμετέχοντες τους αιρετούς της Περιφέρειας Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκε η ανοιχτή διαβούλευση για την επικαιροποίηση της Σ.Β.Α.Α. της Πάτρας

Ανοιχτή διαβούλευση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2023 το απόγευμα, στον πολυχώρο «Παλαιά Σφαγεία», στο πλαίσιο της διαδικασίας επικαιροποίησης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Πάτρας, που αναμένεται να συμβάλλει στην ώθηση της τοπικής οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης.

Ονοματοδοσία οδού στη μνήμη του ιατρού Γεωργίου Χριστιανόπουλου στη Φλώρινα

Εκδήλωση ονοματοδοσίας της οδού «Ιατρού ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ» πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας, με παρόντες στη λιτή τελετή και στα αποκαλυπτήρια της σχετικής πινακίδας τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχάλη Χάτζιο, την Αντιδήμαρχος Φλώρινας κ. Χαρούλα Βοζινίδου, τη σύζυγο του Γιώργου Χριστιανόπουλου, Μαρία, τα παιδιά του Λύδια και Λάζαρο/Αντωνία και τα εγγόνια Γιώργο και Αλέξανδρο.

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκινούν εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας στον Δήμο Δωρίδος, αρχικού προϋπολογισμού 5,9 εκ. ευρώ

Πρόκειται για σημαντικό έργο, αρχικού προϋπολογισμού ύψους 5.900.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδότησε...
Ιόνια Νησιά Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δωρεάν δημοτικό πάρκινγκ στον Αη Γόρδη Κέρκυρας

Ο νέος, ελεύθερος αυτός δημοτικός χώρος θα παρέχεται δωρεάν για κατοίκους και...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

Ο Κύκλος με την Κιμωλία, του Μπέρτολτ Μπρεχτ | ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΚΑΙΡΟΙ | ΓΚΑΖΙ | Από 21 Οκτωβρίου 2023

Πρόκειται για «ένα ωραίο δραματικό παραμύθι, με πλήθος από κωμικά περιστατικά και αίσιο τέλος», κάθε στιγμή του οποίου «αποτελεί και ένα σχόλιο, κάθε σκηνή και μία σκέψη, μια πρόταση διαλεκτικής, μια πορεία συνειδητοποίησης», όπως μεταξύ άλλων αναφέρεται και στο σχετικό Δελτίο Τύπου που ακολουθεί:...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Κεντρική Μακεδονία Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση Υγεία

Ολοκληρώθηκε η δράση ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού στον Δήμο Σκύδρας

Ο Οκτώβριος έχει καθιερωθεί από το Υπουργείο Υγείας ως μήνας ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού. Στο πλαίσιο αυτό, το πρωί της Δευτέρας 23 Οκτωβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε μπροστά από το Δημαρχείο Σκύδρας σχετική ενημερωτική δράση, σε συνεργασία του Δήμου Σκύδρας με το Κέντρο Υγείας (Κ.Υ.) Σκύδρας και τη σύμπραξη των Κ.Υ. Γιαννιτσών και Κρύας Βρύσης.

Με προμετωπίδα, λοιπόν, το: «Μάθε – Πρόλαβε – Αντιμετώπισε», στελέχη των παραπάνω Κέντρων Υγείας ενημέρωναν τις γυναίκες για τη σωτήρια σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού. Η ενημέρωση συμπεριελάμβανε τη διανομή έντυπου πληροφοριακού υλικού, οδηγίες για την αυτοεξέταση του μαστού, για τους γενικούς παράγοντες κινδύνου που πρέπει να γνωρίζει κάθε γυναίκα και για το τι πρέπει να προσέχει και τι να αποφεύγει.
Την ευθύνη της στήριξης και της υλοποίησης της δράσης είχαν από το Κέντρο Υγείας Σκύδρας οι κ.κ.: Σάββας Ζουμπουλίδης (Γενικός Ιατρός–Διευθυντής), Ευαγγελία Γεράση (Γενική Ιατρός—Αναπληρώτρια Διευθύντρια), Κωνσταντίνα Κουτσάκη (Παιδίατρος) και Νικολέτα Ποζίδου (Προϊσταμένη Νοσηλευτικής Υπηρεσίας), οι Επισκέπτριες Υγείας κ.κ.: Μελανία Μιχαηλίδου, Αθηνά Τασιώνα και Θεοδώρα Τσίπκα, οι Νοσηλεύτριες κ.κ.: Κατερίνα Βόμβα, Κατερίνα Δημητρίου, Μαρία Ελευθεριάδου, Μαριάνθη Καλλέντζη, Στυλιανή Μπατιμαρούδη και Κυριακή Χρυσαφίδου, η Κοινωνική Λειτουργός κ. Βασιλική Παππά και το Διοικητικό Στέλεχος κ. Κατερίνα Ελληνόγλου.
Από το Κ.Υ. Γιαννιτσών οι Μαίες κ.κ.: Γερακίνα Λιόλιου, Στυλιανή Μεταξά και Ευθυμία Σάλλη.
Από το Κ.Υ. Κρύας Βρύσης οι κ.κ.: Δροσούλα Μπανιώτου (Προϊσταμένη Νοσηλευτικής) και Θεοφανία Ζιανού (Μαία).
Από τον Δήμο Σκύδρας οι κ.κ.: Ευφροσύνη Κρητίδου (Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής) Χαρούλα Γραμματοπούλου (Προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής) Κωνσταντίνα Χαχούδη (Κοινωνική Λειτουργός) Παρασκευή Κελεσίδου (Νοσηλεύτρια) και Ευφροσύνη Δημούλτση (Οικογενειακή Βοηθός).
Επίσης, η Δήμαρχος Σκύδρας, κ. Κατερίνα Ιγνατιάδου, η οποία συμμετείχε στην εκδήλωση, ευχαρίστησε θερμά το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό των Κέντρων Υγείας και τους συνεργάτες της για την επιτυχημένη υλοποίηση της σπουδαίας σημασίας συγκεκριμένη δράση για την ανθρώπινη ζωή και τόνισε μεταξύ άλλων πως «Οι προληπτικές εξετάσεις είναι καθοριστικές για την πορεία της υγείας και της ζωής μας, και γι’ αυτό δεν πρέπει να τις παραμελούμε.».
Με την ευκαιρία υπογράμμισε ότι ο Δήμος Σκύδρας θα συνεχίζει σε συνεργασία με συναρμόδιους φορείς να δίνει προτεραιότητα στα θέματα της βελτίωσης της ποιότητας ζωής και της πρόληψης της υγείας των πολιτών.