ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Πέμπτη | 20 Ιουνίου 2024
Αθλητικά Ήπειρος Τοπική Αυτοδιοίκηση

Κατασκευή νέων κερκίδων και βοηθητικών χώρων στο Δημοτικό Στάδιο Πάργας

Ένα σημαντικό έργο για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων ολοκληρώνεται στο Δημοτικό Στάδιο Πάργας με την κατασκευή νέων κερκίδων και βοηθητικών χώρων (αποδυτήρια, γυμναστήριο κ.λπ.), με το έργο να χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», του Υπουργείου Εσωτερικών.
Ήπειρος Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος της εκπαιδευτικής δράσης: «Όσο Μεγαλώνω θα Ανακυκλώνω», στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Πάργας

Ο πρώτος κύκλος της εκπαιδευτικής δράσης, με τίτλο: «Όσο Μεγαλώνω θα Ανακυκλώνω», ολοκληρώθηκε στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Πάργας.
Θέατρο Κρήτη Μουσική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η μουσική παράσταση: «Σκύλος στον Δρόμο», από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Μουσική Παράσταση: «Σκύλος στον Δρόμο», από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης, στην κατάμεστη «Πύλη Βηθλεέμ», με περισσότερους από 400 παρευρισκόμενους το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024.

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο κ. Μιλτιάδης Καναβός, δημιουργώντας τεράστιο εκνευρισμό στη Δημοτική Αρχή της Νέας Ιωνίας Αττικής

Στην 22η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 17 Ιουνίου 2024, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημαρχείου, μεταξύ άλλων, προέκυψε η αναπάντεχη κοινοποίηση της ανεξαρτητοποίησης του πρώην δημοτικού συμβούλου της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη», κ. Μιλτιάδη Καναβού, προκαλώντας τεράστιο εκνευρισμό τόσο στον Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Μανούρη όσο και στους Αντιδημάρχους και στους δημοτικούς του συμβούλους, γεγονός που αποτυπώθηκε τόσο στην αντιπαράθεση των κ.κ. Μιλτιάδη Καναβού και Παναγιώτη Μανούρη, όσο και των υπολοίπων στη συνέχεια του Συνεδρίασης, σχεδόν για κάθε θέμα, με την αδρεναλίνη να εκτινάσσεται σε δυσθεώρητα ύψη, σε βάρος πάντοτε των επιχειρημάτων.

Mέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Νεολαίας της Κ.Ε.Δ.Ε. ορίστηκε ο κ. Βασίλης Χριστοδούλου, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία»

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία» και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, κ. Βασίλης Χριστοδούλου, ορίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) ως Μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Νεολαίας της Κ.Ε.Δ.Ε., με τον Πρόεδρό της και Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, κ. Λάζαρο Κυρίζογλου, να του εύχεται: «Καλή επιτυχία, γνωρίζοντας ότι η εξεύρεση των βέλτιστων λύσεων στα θέματα που αφορούν στον θεσμό, αποτελεί κοινό στόχο όλων μας.».

Ρεσιτάλ ερμηνείας από τους σπουδαστές πιάνου του Δημοτικού Ωδείου Φυλής στην εκδήλωση λήξης της χρονιάς

Θερμά συγχαρητήρια για το υψηλό επίπεδο σπουδών έδωσε ο Δήμαρχος Φυλής κ. Χρήστος Παππούς στην Καθηγήτρια κ. Ρούλα Λεβαντή και στην Αντιδήμαρχο κ. Χρυσούλα Κουράση, που έχει την ευθύνη λειτουργίας του Δημοτικού Ωδείου, και ακόμη δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη δεξιοτεχνία των σπουδαστών στην απόδοση...
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Μουσική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Μάγεψαν το κοινό οι Χορωδίες του Morgan State University και του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου

Η Δημοτική Χορωδία της Ι.Π. Μεσολογγίου, υπό τη Διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της κ. Σπύρου Χολέβα, έδωσε το μουσικό έναυσμα, αποδίδοντας γνωστά και αγαπημένα μουσικά κομμάτια. Στη συνέχεια, ακολούθησε το παγκοσμίου φήμης χορωδιακό σύνολο του Morgan State University, υπό τη Διεύθυνση του κ. Eric Conway, Πρόεδρο του Τμήματος Καλών και Παραστατικών Τεχνών του αμερικανικού πανεπιστημίου. Με επιλογές, που κυμαίνονταν από Gospel, Spirituals έως και σύγχρονα τραγούδια, τα 28 μέλη της Χορωδίας πραγματικά συνεπήραν το κοινό, που συμμετείχε με ενθουσιασμό, χτυπώντας ρυθμικά τα χέρια και τραγουδώντας. Ωστόσο, η μεγάλη έκπληξη για...
Κεντρική Μακεδονία Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση Υγεία

Ολοκληρώθηκε η δράση ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού στον Δήμο Σκύδρας

Ο Οκτώβριος έχει καθιερωθεί από το Υπουργείο Υγείας ως μήνας ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού. Στο πλαίσιο αυτό, το πρωί της Δευτέρας 23 Οκτωβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε μπροστά από το Δημαρχείο Σκύδρας σχετική ενημερωτική δράση, σε συνεργασία του Δήμου Σκύδρας με το Κέντρο Υγείας (Κ.Υ.) Σκύδρας και τη σύμπραξη των Κ.Υ. Γιαννιτσών και Κρύας Βρύσης.

Με προμετωπίδα, λοιπόν, το: «Μάθε – Πρόλαβε – Αντιμετώπισε», στελέχη των παραπάνω Κέντρων Υγείας ενημέρωναν τις γυναίκες για τη σωτήρια σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού. Η ενημέρωση συμπεριελάμβανε τη διανομή έντυπου πληροφοριακού υλικού, οδηγίες για την αυτοεξέταση του μαστού, για τους γενικούς παράγοντες κινδύνου που πρέπει να γνωρίζει κάθε γυναίκα και για το τι πρέπει να προσέχει και τι να αποφεύγει.
Την ευθύνη της στήριξης και της υλοποίησης της δράσης είχαν από το Κέντρο Υγείας Σκύδρας οι κ.κ.: Σάββας Ζουμπουλίδης (Γενικός Ιατρός–Διευθυντής), Ευαγγελία Γεράση (Γενική Ιατρός—Αναπληρώτρια Διευθύντρια), Κωνσταντίνα Κουτσάκη (Παιδίατρος) και Νικολέτα Ποζίδου (Προϊσταμένη Νοσηλευτικής Υπηρεσίας), οι Επισκέπτριες Υγείας κ.κ.: Μελανία Μιχαηλίδου, Αθηνά Τασιώνα και Θεοδώρα Τσίπκα, οι Νοσηλεύτριες κ.κ.: Κατερίνα Βόμβα, Κατερίνα Δημητρίου, Μαρία Ελευθεριάδου, Μαριάνθη Καλλέντζη, Στυλιανή Μπατιμαρούδη και Κυριακή Χρυσαφίδου, η Κοινωνική Λειτουργός κ. Βασιλική Παππά και το Διοικητικό Στέλεχος κ. Κατερίνα Ελληνόγλου.
Από το Κ.Υ. Γιαννιτσών οι Μαίες κ.κ.: Γερακίνα Λιόλιου, Στυλιανή Μεταξά και Ευθυμία Σάλλη.
Από το Κ.Υ. Κρύας Βρύσης οι κ.κ.: Δροσούλα Μπανιώτου (Προϊσταμένη Νοσηλευτικής) και Θεοφανία Ζιανού (Μαία).
Από τον Δήμο Σκύδρας οι κ.κ.: Ευφροσύνη Κρητίδου (Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής) Χαρούλα Γραμματοπούλου (Προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής) Κωνσταντίνα Χαχούδη (Κοινωνική Λειτουργός) Παρασκευή Κελεσίδου (Νοσηλεύτρια) και Ευφροσύνη Δημούλτση (Οικογενειακή Βοηθός).
Επίσης, η Δήμαρχος Σκύδρας, κ. Κατερίνα Ιγνατιάδου, η οποία συμμετείχε στην εκδήλωση, ευχαρίστησε θερμά το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό των Κέντρων Υγείας και τους συνεργάτες της για την επιτυχημένη υλοποίηση της σπουδαίας σημασίας συγκεκριμένη δράση για την ανθρώπινη ζωή και τόνισε μεταξύ άλλων πως «Οι προληπτικές εξετάσεις είναι καθοριστικές για την πορεία της υγείας και της ζωής μας, και γι’ αυτό δεν πρέπει να τις παραμελούμε.».
Με την ευκαιρία υπογράμμισε ότι ο Δήμος Σκύδρας θα συνεχίζει σε συνεργασία με συναρμόδιους φορείς να δίνει προτεραιότητα στα θέματα της βελτίωσης της ποιότητας ζωής και της πρόληψης της υγείας των πολιτών.