ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τρίτη | 16 Απριλίου 2024
Ελληνική Οικονομία Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι συναντήσεις εργασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Κροατία

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός και η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Πολιτισμού κ. Φανή Παπαθωμά ολοκλήρωσαν την Τρίτη 9 Απριλίου 2024 τον κύκλο επαφών και συναντήσεων εργασίας στην Κροατία, όπου στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν, επίσης, η Προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Μαριάννα Λιάσκου και το στέλεχος του Γραφείου Περιφερειάρχη κ. Μέλπω Στεφανίδη.
Κοινωνία Κρήτη Μπάσκετ Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συμμαχία για το περιβάλλον από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Μια συμμαχία για το περιβάλλον μεταξύ Δήμου Ηρακλείου Κρήτης και Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.) ξεκινάει να αναπτύσσεται, με τον Δήμο να δηλώνει παρών στο πρόγραμμα Στρατηγικής Κοινωνικής και Περιβαλλοντικής Υπευθυνότητας της Ε.Ο.Κ., φέρνοντας την κυκλική οικονομία και τις πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης, σε αθλητικούς χώρους του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δράση για την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πύργου

«Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τους κοινόχρηστους χώρους», είναι το μήνυμα της δράσης, που υλοποίησε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024 ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας.

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Χανίων για την αντιμετώπιση σεισμών, σύμφωνα με το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

Συνεδρίασε την Παρασκευή το πρωί 12 Απριλίου 2024 το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χανίων, με κυρίαρχα θέματα τη συνεργασία μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων, υπηρεσιών και εθελοντικών οργανώσεων, αναφορικά με την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, λόγω σεισμών. Παράλληλα, στο επίκεντρο τέθηκε και η Επιχειρησιακή Άσκηση Πεδίου «ΜΙΝΩΑΣ 2024», που θα πραγματοποιηθεί το τρίτο δεκαήμερο του Απριλίου.

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά, από τον Κ.Ο.ΔΗ.Π. και το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου Πατρέων

Υλοποιήθηκε με επιτυχία τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2024 η εκδήλωση ευαισθητοποίησης, που διοργάνωσε ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων (Κ.Ο.ΔΗ.Π.) με το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά.

Ενισχύεται ο στόλος των Υπηρεσιών Καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων μετά από την παραλαβή ενός νέου οχήματος για πλύσιμο κάδων

Η προσθήκη του καινούριου οχήματος στον υπάρχοντα στόλο καδοπλυντηρίων της Υπηρεσίας Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου Λαρισαίων αναμένεται να συμβάλλει αποφασιστικά στην ενίσχυση των προγραμμάτων πλύσης κάδων λόγω της αυξημένης χωρητικότητάς του (4 m3).Το συγκεκριμένο όχημα έχει τη δυνατότητα να πλένει εν κινήσει κάδους...
Αττική Ιστορία Κοινωνία

Την 198η επέτειο από την Έξοδο τίμησαν οι Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής

Ακολουθώντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Ράπτης απηύθυνε χαιρετισμό προς τους Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.
Βόρειος Τομέας Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκαν οι παρεμβάσεις του Κέντρου «Προνόη» στο Αναξαγόρειο Λύκειο Νέας Ερυθραίας

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο κύκλος των ολιστικών παρεμβάσεων στο Αναξαγόρειο Λύκειο Νέας Ερυθραίας από το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Δήμου Κηφισιάς «Προνόη», ο οποίος διήρκησε από τον Ιανουάριο έως τα τέλη Μαρτίου.

Αναλυτικότερα, οι κεντρικές δράσεις του συγκεκριμένου κύκλου ολιστικών παρεμβάσεων στο Αναξαγόρειο Λύκειο Νέας Ερυθραίας ήταν οι ακόλουθες:
-Δια ζώσης ενδοσχολική επιμόρφωση στον Σύλλογο Διδασκόντων του Σχολείου, με θέμα: «Διαχείριση επιθετικών συμπεριφορών στον χώρο του σχολείου», με συντονίστρια την Κοινωνική Λειτουργό MEd-Ψυχοθεραπεύτρια, κ. Βασιλική Αλεξάκη.
-Δια ζώσης ομιλία στους γονείς του σχολείου με θέμα: «Πρόληψη και Αντιμετώπιση Σχολικού Εκφοβισμού», με συντονίστρια την Κοινωνική Λειτουργό–Ψυχοθεραπεύτρια, Αν. Επιστημονικά Υπεύθυνη, κ. Διονυσία Γιαννοπούλου.
Επίσης, υλοποιήθηκαν παρεμβάσεις σε όλους τους μαθητές των τεσσάρων τμημάτων της Β΄ τάξης, με θέμα: «Καλές Πρακτικές Πρόληψης και Διαχείρισης Επιθετικών Συμπεριφορών στον χώρο του σχολείου», με συντονίστριες τις κ.κ. Αρχοντούλα Αλεξάκη (Κοινωνική Λειτουργός, MSc-Ψυχοθεραπεύτρια) και Βασιλική Αλεξάκη (Κοινωνική Λειτουργός MEd-Ψυχοθεραπεύτρια).

Ακόμη, αξίζει να αναφέρουμε πως, σύμφωνα με τους υπεύθυνους του Κέντρου Πρόληψης «Προνόη», «από τα αιτήματα που γίνονται τον τελευταίο χρόνο, παρατηρείται αυξημένη ανάγκη της σχολικής κοινότητας για παρεμβάσεις εστιασμένες στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση επιθετικών συμπεριφορών». Έτσι, το «Κέντρο» επιδιώκει να ανταποκρίνεται σε αυτά τα αιτήματα με ολιστικές παρεμβάσεις, προκειμένου να αυξήσει τις γνώσεις και τη συνειδητοποίηση του προβλήματος, αλλά και την ενθάρρυνση για την αξιοποίηση κανόνων, που θα έχουν προκύψει μέσα από διαπραγμάτευση μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων.
Άλλωστε, η φιλοσοφία της «Προνόης» έχει τις βάσεις της σε μια οικοσυστημική αρχή, που προϋποθέτει την ταυτοποίηση των παραγόντων κινδύνου και την ενίσχυση των προστατευτικών παραγόντων της οικογένειας, των εκπαιδευτικών και των μαθητών.
Η ολιστική παρέμβαση στο Αναξαγόρειο Λύκειο Νέας Ερυθραίας ήταν μια σύγχρονη και συντονισμένη προσπάθεια, που διασύνδεσε όλους τους εμπλεκόμενους και έδωσε την ευκαιρία για το πέρασμα στην πρόληψη και την αντιμετώπιση των προαναφερθέντων συμπεριφορών.