ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Πέμπτη | 20 Ιουνίου 2024
Αθλητικά Ήπειρος Τοπική Αυτοδιοίκηση

Κατασκευή νέων κερκίδων και βοηθητικών χώρων στο Δημοτικό Στάδιο Πάργας

Ένα σημαντικό έργο για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων ολοκληρώνεται στο Δημοτικό Στάδιο Πάργας με την κατασκευή νέων κερκίδων και βοηθητικών χώρων (αποδυτήρια, γυμναστήριο κ.λπ.), με το έργο να χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», του Υπουργείου Εσωτερικών.
Ήπειρος Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος της εκπαιδευτικής δράσης: «Όσο Μεγαλώνω θα Ανακυκλώνω», στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Πάργας

Ο πρώτος κύκλος της εκπαιδευτικής δράσης, με τίτλο: «Όσο Μεγαλώνω θα Ανακυκλώνω», ολοκληρώθηκε στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Πάργας.
Θέατρο Κρήτη Μουσική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η μουσική παράσταση: «Σκύλος στον Δρόμο», από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Μουσική Παράσταση: «Σκύλος στον Δρόμο», από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης, στην κατάμεστη «Πύλη Βηθλεέμ», με περισσότερους από 400 παρευρισκόμενους το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024.

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο κ. Μιλτιάδης Καναβός, δημιουργώντας τεράστιο εκνευρισμό στη Δημοτική Αρχή της Νέας Ιωνίας Αττικής

Στην 22η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 17 Ιουνίου 2024, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημαρχείου, μεταξύ άλλων, προέκυψε η αναπάντεχη κοινοποίηση της ανεξαρτητοποίησης του πρώην δημοτικού συμβούλου της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη», κ. Μιλτιάδη Καναβού, προκαλώντας τεράστιο εκνευρισμό τόσο στον Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Μανούρη όσο και στους Αντιδημάρχους και στους δημοτικούς του συμβούλους, γεγονός που αποτυπώθηκε τόσο στην αντιπαράθεση των κ.κ. Μιλτιάδη Καναβού και Παναγιώτη Μανούρη, όσο και των υπολοίπων στη συνέχεια του Συνεδρίασης, σχεδόν για κάθε θέμα, με την αδρεναλίνη να εκτινάσσεται σε δυσθεώρητα ύψη, σε βάρος πάντοτε των επιχειρημάτων.

Mέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Νεολαίας της Κ.Ε.Δ.Ε. ορίστηκε ο κ. Βασίλης Χριστοδούλου, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία»

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία» και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, κ. Βασίλης Χριστοδούλου, ορίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) ως Μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Νεολαίας της Κ.Ε.Δ.Ε., με τον Πρόεδρό της και Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, κ. Λάζαρο Κυρίζογλου, να του εύχεται: «Καλή επιτυχία, γνωρίζοντας ότι η εξεύρεση των βέλτιστων λύσεων στα θέματα που αφορούν στον θεσμό, αποτελεί κοινό στόχο όλων μας.».

Ρεσιτάλ ερμηνείας από τους σπουδαστές πιάνου του Δημοτικού Ωδείου Φυλής στην εκδήλωση λήξης της χρονιάς

Θερμά συγχαρητήρια για το υψηλό επίπεδο σπουδών έδωσε ο Δήμαρχος Φυλής κ. Χρήστος Παππούς στην Καθηγήτρια κ. Ρούλα Λεβαντή και στην Αντιδήμαρχο κ. Χρυσούλα Κουράση, που έχει την ευθύνη λειτουργίας του Δημοτικού Ωδείου, και ακόμη δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη δεξιοτεχνία των σπουδαστών στην απόδοση...
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Μουσική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Μάγεψαν το κοινό οι Χορωδίες του Morgan State University και του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου

Η Δημοτική Χορωδία της Ι.Π. Μεσολογγίου, υπό τη Διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της κ. Σπύρου Χολέβα, έδωσε το μουσικό έναυσμα, αποδίδοντας γνωστά και αγαπημένα μουσικά κομμάτια. Στη συνέχεια, ακολούθησε το παγκοσμίου φήμης χορωδιακό σύνολο του Morgan State University, υπό τη Διεύθυνση του κ. Eric Conway, Πρόεδρο του Τμήματος Καλών και Παραστατικών Τεχνών του αμερικανικού πανεπιστημίου. Με επιλογές, που κυμαίνονταν από Gospel, Spirituals έως και σύγχρονα τραγούδια, τα 28 μέλη της Χορωδίας πραγματικά συνεπήραν το κοινό, που συμμετείχε με ενθουσιασμό, χτυπώντας ρυθμικά τα χέρια και τραγουδώντας. Ωστόσο, η μεγάλη έκπληξη για...
Βόρειος Τομέας Τοπική Αυτοδιοίκηση Υγεία

Ολοκληρώθηκαν οι δωρεάν μαστογραφίες του Δήμου Ηρακλείου και του Ενιαίου Παραρτήματος Ν.Ι.Φ.Η.Μ. της Ε.Α.Ε.

Το διήμερο 22 και 23 Μαρτίου 2023 πραγματοποιήθηκαν για μία ακόμη φορά δωρεάν μαστογραφίες έξω από το Πολιτιστικό Πολύκεντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου», όπου βρέθηκε η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Κ.Ε.Π. Υγείας του Δήμου Ηρακλείου και με το τοπικό Ενιαίο Παράρτημα Νέας Ιωνίας, Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας, Ηρακλείου και Μεταμόρφωσης (Ν.Ι.Φ.Η.Μ.) της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (Ε.Α.Ε.).

Της Παναγιώτας Σούγια
Δεκάδες Ηρακλειώτισσες επισκέφτηκαν την Κινητή Μονάδα Μαστογράφου και πραγματοποίησαν την απαραίτητη προληπτική εξέταση για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, δίχως ταλαιπωρία.

Αξίζει να αναφέρουμε πως οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν με τη χορηγία της Δημοτικής Επιχείρησης «Κ.Ε.Α.Ε.Δ.Η.Α. Α.Ε.», η οποία, όπως τόνισε ο Πρόεδρός της, κ. Νίκος Σπυρόπουλος «δείχνει με κάθε ευκαιρία την κοινωνική της εταιρική ευθύνη για τους πολίτες του Ηρακλείου». Επίσης, ο κ. Σπυρόπουλος μας δήλωσε πως: «Πέρσι το καλοκαίρι, σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου μας και με το Ενιαίο Παράρτημα Ν.Ι.Φ.Η.Μ. της Ε.Α.Ε., είχαμε κάνει κάποιες δράσεις στον Δημοτικό Κινηματογράφο, και όλα τα έσοδα από την πώληση εισιτηρίων δόθηκαν για τη σημερινή δράση του Κινητού Μαστογράφου. Με τον τρόπο αυτόν στηρίξαμε όσο μπορούσαμε το έργο της Αντικαρκινικής, την οποία ευχαριστούμε πολύ για την πολύ καλή συνεργασία που έχουμε.».
Για τη σημαντική αυτή διήμερη υγειονομική δράση, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, κ. Νίκος Μπάμπαλος, είπε χαρακτηριστικά πως: «Δεν θα κουραστούμε να το λέμε, ότι η πρόληψη σώζει ζωές. Ο Δήμος, είτε μόνος του, είτε σε συνεργασία με φορείς και ειδικούς του τομέα, πραγματοποιεί τακτικές δράσεις, που δίνουν την ευκαιρία στους δημότες μας να φροντίσουν για την υγεία τους, να προστατεύσουν ό,τι πολυτιμότερο έχουν. Σε αυτή την κατεύθυνση συνεχίζουμε τις πάγιες, τις περιοδικές, αλλά και τις έκτακτες παροχές προς όφελος του πολίτη, προς όφελος της Υγείας μας.».

Η υπεύθυνη του Κ.Ε.Π. Υγείας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, κ. Ελένη Πορτοκάλη

Επίσης, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας, κ. Δέσποινα Αϊβατζίδου–Ποριώτου, επισήμανε μεταξύ άλλων πως: «Για δεύτερη ημέρα σήμερα είναι κοντά μας ο Κινητός Μαστογράφος της Αντικαρκινικής. Τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα για άλλη μια φορά, που ήταν πιστοί στο ραντεβού στην πόλη μας, και έτσι η Κοινωνικής μας Υπηρεσία πραγματοποίησε αυτή τη δράση, σε συνεργασία με το Παράρτημα Ν.Ι.Φ.Η.Μ. της Ε.Α.Ε.. Δράττομαι της ευκαιρίας να ευχαριστήσω την Πρόεδρο του Παραρτήματος και όλο το Δ.Σ. του, που έχουμε αυτή την άψογη συνεργασία. Έχουν, λοιπόν, οι Ηρακλειώτισσες και όχι μόνο, επισκεπτόμενες τον Κινητό Μαστογράφο, να έχουν αυτή τη δράση, προασπιζόμενες την προσωπική υγεία τους, κυρίως όσον αφορά τον καρκίνο του μαστού, έναν καρκίνο που χτυπάει συχνά-πυκνά την πόρτα της γυναίκας. Πρέπει, λοιπόν, να επενδύουμε στην πρόληψη από το να φτάνουμε στη θεραπεία. Γι’ αυτόν τον λόγο είμαστε εδώ, ώστε να υπερασπιζόμαστε αυτό το δικαίωμα της γυναίκας, αυτή την υποχρέωσή της, πρώτα από όλα στον εαυτό της, στην οικογένειά της και στο κοινωνικό σύνολο. Ως Κοινωνική Υπηρεσία έχουμε καθήκον να υπηρετήσουμε τον άνθρωπο και να εξυπηρετήσουμε τις ανάγκες του. Επίσης, οφείλω να επισημάνω πως αυτό το διήμερο, ο αριθμός των γυναικών που προσήλθαν είναι ικανοποιητικός και πέραν των προκαθορισμένων ραντεβού που υπήρχαν, καθώς οι συνεργάτες της Αντικαρκινικής μας έδωσαν τη δυνατότητα να έχουμε και έκτακτα ραντεβού, τα οποία εξυπηρετήθηκαν από το επιστημονικό προσωπικό της Αντικαρκινικής, τους οποίους ευχαριστούμε ιδιαίτερα γι’ αυτό. Άλλωστε, η συγκεκριμένη δράση είναι μια από τις πολλές, για τις οποίες ο Δήμος έχει συμπράξει με την Αντικαρκινική, προκειμένου να προσφέρει ακόμα περισσότερες υπηρεσίες Υγείας στους πολίτες.».
Ακόμη, η δημοτική σύμβουλος, εντεταλμένη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Ηρακλείου Αττικής και Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης «Κ.Ε.Α.Ε.Δ.Η.Α. Α.Ε.» κ. Έφη Κανλή μας είπε πως: «Είμαστε σήμερα εδώ για τον Κινητό Μαστογράφο και είμαστε πολύ χαρούμενοι που συμβάλλουμε κι εμείς, μαζί με τη βοήθεια της Αντικαρκινικής, την οποία ευχαριστούμε πάρα πολύ που είναι δίπλα στις γυναίκες και παράγει κοινωνικό έργο, ώστε να μπορέσουν κάποιες γυναίκες να κάνουν δωρεάν προληπτικούς ελέγχους για τον καρκίνο του μαστού.».
Από την πλευρά της, η Πρόεδρος του Ενιαίου Παραρτήματος Ν.Ι.Φ.Η.Μ. της Ε.Α.Ε., κ. Ελισάβετ Γεωργιάδου, δήλωσε στην εφημερίδα μας πως: «Ευχαριστούμε τη Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου Ηρακλείου και την Αντιπρόεδρό της κ. Έφη Κανλή, καθώς και την κ. Αϊβατζίδου για την πολύ καλή συνεργασία μας. Πράγματι, η παρουσία του Κινητού Μαστογράφου για δύο ημέρες στον Δήμο Ηρακλείου, για δωρεάν μαστογραφίες στις Ηρακλειώτισσες, οφείλεται στην οικονομική συνδρομή από την κοινή εκδήλωση, που είχε γίνει με τη Δημοτική Επιχείρηση πέρσι το καλοκαίρι, τα έσοδα της οποίας διατέθηκαν για την έλευση του μαστογράφου για δύο ημέρες. Με τον Δήμο Ηρακλείου στα θέματα υγείας έχουμε μία συνεργασία από χρόνια και ελπίζουμε να ευοδωθεί και στο μέλλον. Πιστεύω πως θα έχουμε και άλλες πολλές κοινές δράσεις υγείας, που κάποιες από αυτές ήδη είναι σε εξέλιξη, και κάποιες άλλες που θα προγραμματίσουμε στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Και, βέβαια, ευχαριστούμε και το ΠΥΡΑNEWS, που είναι πάντοτε δίπλα μας και μας στηρίζει στις δράσεις μας με τα πολύ ωραία ρεπορτάζ του.».