ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Δευτέρα | 4 Δεκεμβρίου 2023
Δυτική Μακεδονία Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Μετά από την ένταξη στο Ε.Σ.Π.Α. 2021-2027 συνεχίζεται η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Κοζάνης

Συνεχίζεται η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Κοζάνης, έπειτα από την ένταξη της πράξης: «Συνέχιση λειτουργίας Κέντρου Κοινότητας Δήμου Κοζάνης» στο πρόγραμμα: «Δυτική Μακεδονία 2011-2027», χρηματοδοτούμενου ύψους 402.655,21 ευρώ.
Ιστορία Κεντρικός Τομέας Κοινωνία

Εξαιρετική η διάλεξη του κορυφαίου ερευνητή της κοπτικής γλώσσας π. Ugo Zanetti στην Εταιρεία Φίλων του Λαού, στην Αθήνα

Το απόγευμα της Δευτέρας 27 Νοεμβρίου 2023, στον χώρο της Εταιρείας Φίλων του Λαού, στην Αθήνα, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων μαθημάτων της Καθηγήτριας Αραβικού Πολιτισμού και Αραβικής Λογοτεχνίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. κ. Ελένης Κονδύλη, ο καλεσμένος της, κορυφαίος ερευνητής της κοπτικής γλώσσας, αλλά και άλλων αρχαίων ανατολικών γλωσσών, π. Ugo Zanetti, Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Λουβαίν, έδωσε μια εξαιρετική διάλεξη, στην ελληνική γλώσσα, με θέμα: «Μοναχισμός στις σκήτες της ερήμου, άλλοτε και τώρα.».
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σύσκεψη φορέων για τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Πάτρας

Το απόγευμα της Τετάρτης 29 Νοεμβρίου 2023, με πρωτοβουλία της Δημοτική Αρχή του Δήμου Πατρέων, πραγματοποιήθηκε μια σημαντική σύσκεψη στο Δημαρχείο της Πάτρας σχετική με τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης, όπου συμμετείχαν φορείς της πόλης, οι οποίοι μεταξύ άλλων εκτίμησαν σε ποιο σημείο βρίσκεται το ζήτημα αυτό, προς ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθούν οι διάφοροι φορείς και πώς μπορούν να ξεπεραστούν τα διάφορα εμπόδια που βάζει η κυβερνητική πολιτική στο σοβαρό αυτό κοινωνικό θέμα.

Περικλής Λιανός: «Αυτό που θα ήθελα από έναν καινούργιο κόσμο είναι να υπάρχει περισσότερος σεβασμός.».

Είναι ένας κατά κοινή ομολογία αξιολογότατος ηθοποιός, ιδιαίτερα αγαπητός στο ευρύ κοινό, αλλά και στους συναδέλφους του. Φέτος, πρωταγωνιστεί σε τρεις ιδιαίτερα απαιτητικές παραστάσεις. Ο κ. Περικλής Λιανός γεννήθηκε στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας, όπου ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του. Κατόπιν, εισήχθη στη Δραματική Σχολή (14/11) και την ίδια χρονιά πέρασε στη Νομική Σχολή Αθηνών (23/11 βγήκαν τα αποτελέσματα), από όπου πήρε το πτυχίο του, έκανε την απαιτούμενη άσκηση, εγγράφηκε στον Δικηγορικό Σύλλογο και παρέμεινε στην ενεργή δικηγορία για μία, περίπου, εξαετία, εργαζόμενος παράλληλα και ως ηθοποιός, καθώς άρχισε να δουλεύει από πολύ νωρίς, ήδη από την περίοδο που σπούδαζε στη Δραματική Σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη, κάνοντας θέατρο και τηλεόραση. Τελικά, όμως, αφοσιώθηκε στη Δραματική Τέχνη, την οποία ασκεί με υποδειγματική συνέπεια, αγάπη και επαγγελματισμό.

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση Υγεία

«Η Πρόληψη κοντά μας» - Ολοκληρώθηκε η δράση ιατρικών ελέγχων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Οι υπηρεσίες πρόληψης και προαγωγής υγείας (προληπτικός καρδιολογικός έλεγχος, αλλεργικά τεστ, πνευμονολογικός...
Δυτική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Υπογραφή σύμβασης για τη ριζική ανάπλαση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου Γρεβενών

Το έργο αφορά στην καθολική αναβάθμιση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

«Σκοτσέζικο Ντους», της Χρύσας Σπηλιώτη, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσόγκα | Από 2 Δεκεμβρίου 2023, στο Θέατρο «ΠΡΟΒΑ»

Ο κ. Σωτήρης Τσόγκας, εμπνευσμένος από το κείμενο, του οποίου υπογράφει και τη θεατρική προσαρμογή, με τη σκηνοθετική αριστοτεχνική του ματιά, μας βάζει διαδραστικά στο κλίμα της δημιουργίας μια θεατρικής παράστασης, από τα καμαρίνια έως τη σκηνή. Κωμικές μέχρι δακρύων σκηνές εξελίσσονται μπροστά στα...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Ήπειρος Τοπική Αυτοδιοίκηση

Οκτώ νέες παιδικές χαρές στον Δήμο Δωδώνης

Ξεκινά άμεσα η διαμόρφωση οκτώ παιδικών χαρών του Δήμου Δωδώνης, οι οποίες αναμένεται να αλλάξουν την εικόνα των αντίστοιχων Κοινοτήτων, στα όρια των οποίων βρίσκονται, με τον Δήμαρχο Δωδώνης κ. Χρήστο Ντακαλέτση και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας κ. Κωνσταντίνο Τόλιο να υπογράφουν τη σύμβαση της σχετικής δράσης, με τίτλο: «Προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού για τη δημιουργία παιδικών χαρών του Δήμου Δωδώνης».

Το σημαντικό αυτό έργο, προϋπολογισμού 209.693 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο και ως διάρκεια υλοποίησής του έργου έχει ορισθεί το χρονικό διάστημα 12 μηνών από την υπογραφή και ανάρτηση της σχετικής σύμβασης στο Κ.Η.Μ.Δ.Η.Σ..
Πρόκειται για ένα έργο που στοχεύει στη δημιουργία ολοκληρωμένων παιδικών χαρών σε κοινόχρηστους χώρους του Δήμου, οι οποίοι επιλέχτηκαν λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας ανήλικων παιδιών, η οποία προκαλείται από την έλλειψη άλλου χώρου δραστηριότητας γι’ αυτά.
Βασικός στόχος της παρέμβασης είναι η δημιουργία οκτώ παιδικών χαρών, που θα συμφωνούν αισθητικά με το ύφος του εκάστοτε οικισμού και θα εναρμονίζονται πλήρως με τους κοινόχρηστους χώρους, στους οποίους θα εγκατασταθούν. Τελικός στόχος της παρέμβασης είναι η πιστοποίηση και αδειοδότηση των εν λόγω παιδικών χαρών, σε εφαρμογή της υπ’ αρ.18239/05-05-2014 απόφασης του Υπουργείου Εσωτερικών.
Επίσης, οφείλουμε να επισημάνουμε πως η δρομολογούμενη παρέμβαση έρχεται να προστεθεί στην ολοκλήρωση και την παράδοση 36 συνολικά παιδικών χαρών, σε όλο το εύρος του Δήμου Δωδώνης, παιδικές χαρές για τις οποίες έχουν ξεκινήσει διαδικασίες ελέγχου συντήρησης και πιστοποίησής τους, στο πλαίσιο της υποχρέωσης συμμόρφωσης με την προαναφερθείσα διάταξη.
Οι εργασίες για τη διαμόρφωση των οκτώ νέων παιδικών χαρών θα εκτελεστούν στις εξής Τοπικές Κοινότητες:
-Τ.Κ. Θεριακησίου
-Τ.Κ. Πεντόλακκου
-Τ.Κ. Γεωργάνων
-Τ.Κ. Κ. Ανδρέα
-Τ.Κ. Βαλανιδιάς
-Τ.Κ. Αγίας Αναστασίας
-Τ.Κ. Ζωτικού
-Τ.Κ. Σερβιανών
Ικανοποιημένος από την εξέλιξη για τις 8 νέες παιδικές χαρές, ο Δήμαρχος Δωδώνης, κ. Χρήστος Ντακαλέτσης, δήλωσε πως: «Με την ολοκλήρωση του έργου αναβάθμισης των οκτώ νέων παιδικών χαρών φιλοδοξούμε να παράσχουμε ασφαλείς χώρους συνάθροισης και παιχνιδιού για τα παιδιά. Παράλληλα, με τις συγκεκριμένες παρεμβάσεις θα επιτευχθεί και η γενικότερη αισθητική, περιβαλλοντική και άλλη αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής, στην οποία είναι ενταγμένη η κάθε παιδική χαρά. Την ίδια ώρα εκπονούνται από τον Δήμο μας μελέτες, ώστε και στις ελάχιστες εναπομένουσες κοινότητες να κατασκευαστεί ή επισκευαστεί τουλάχιστον από μία παιδική χαρά. «Βαριές» υποδομές κάθε Δήμου είναι οι υποδομές που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των δημοτών του, ανεξαρτήτως ηλικίας. Και αυτός ήταν, είναι και θα παραμείνει ο διαρκής στόχος της δημοτικής μας αρχής. Υπηρετώντας αυτή την επιδίωξη, θέλω να ενημερώσω τους συνδημότες μας πως ολοκληρώνονται εντός του καλοκαιριού έργα ανακατασκευής σε τρία γήπεδα ποδοσφαίρου με χλοοτάπητα, σε Κρυφοβό, Δωδώνη και Τύρια.».