ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τετάρτη | 29 Νοεμβρίου 2023
Κεντρικός Τομέας Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Νέα οριζόντια μείωση κατά 5% στα δημοτικά τέλη στην Αθήνα με εισήγηση του Κώστα Μπακογιάννη

Την οριζόντια μείωση των δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού κατά 5% για όλους τους δημότες αποφάσισε σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, κατόπιν εισήγησης του Δημάρχου Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη, επιστρέφοντας πίσω στους δημότες, για δεύτερη συνεχή χρονιά, μέρος της αποδοτικής οικονομικής διαχείρισης των προηγούμενων τεσσάρων ετών.
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκίνησε η ενημερωτική διημερίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. για τους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες Δημάρχους της Κρήτης

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023 η διημερίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. για τους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες Δημάρχους της Κρήτης, σε συνεργασία με την Ε.Ε.Τ.Α.Α., η οποία συνεχίζεται και ολοκληρώνεται σήμερα στο Ξενοδοχείο «Aquila Atlantis» (Υγείας 2, Ηράκλειο Κρήτης), με συμμετέχοντες τους αιρετούς της Περιφέρειας Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκε η ανοιχτή διαβούλευση για την επικαιροποίηση της Σ.Β.Α.Α. της Πάτρας

Ανοιχτή διαβούλευση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2023 το απόγευμα, στον πολυχώρο «Παλαιά Σφαγεία», στο πλαίσιο της διαδικασίας επικαιροποίησης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Πάτρας, που αναμένεται να συμβάλλει στην ώθηση της τοπικής οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης.

Ονοματοδοσία οδού στη μνήμη του ιατρού Γεωργίου Χριστιανόπουλου στη Φλώρινα

Εκδήλωση ονοματοδοσίας της οδού «Ιατρού ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ» πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας, με παρόντες στη λιτή τελετή και στα αποκαλυπτήρια της σχετικής πινακίδας τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχάλη Χάτζιο, την Αντιδήμαρχος Φλώρινας κ. Χαρούλα Βοζινίδου, τη σύζυγο του Γιώργου Χριστιανόπουλου, Μαρία, τα παιδιά του Λύδια και Λάζαρο/Αντωνία και τα εγγόνια Γιώργο και Αλέξανδρο.

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκινούν εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας στον Δήμο Δωρίδος, αρχικού προϋπολογισμού 5,9 εκ. ευρώ

Πρόκειται για σημαντικό έργο, αρχικού προϋπολογισμού ύψους 5.900.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδότησε...
Ιόνια Νησιά Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δωρεάν δημοτικό πάρκινγκ στον Αη Γόρδη Κέρκυρας

Ο νέος, ελεύθερος αυτός δημοτικός χώρος θα παρέχεται δωρεάν για κατοίκους και...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

Ο Κύκλος με την Κιμωλία, του Μπέρτολτ Μπρεχτ | ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΚΑΙΡΟΙ | ΓΚΑΖΙ | Από 21 Οκτωβρίου 2023

Πρόκειται για «ένα ωραίο δραματικό παραμύθι, με πλήθος από κωμικά περιστατικά και αίσιο τέλος», κάθε στιγμή του οποίου «αποτελεί και ένα σχόλιο, κάθε σκηνή και μία σκέψη, μια πρόταση διαλεκτικής, μια πορεία συνειδητοποίησης», όπως μεταξύ άλλων αναφέρεται και στο σχετικό Δελτίο Τύπου που ακολουθεί:...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Διασκέδαση Δυτική Ελλάδα Ελλάδα

Οι σημερινές (23/2) εκδηλώσεις του Πατρινού Καρναβαλιού

Το Πατρινό Καρναβάλι ανεβάζει ολοένα μεγαλύτερες ταχύτητες, τόσο στο κέντρο της πόλης, όσο και στην περιφέρεια, καθώς οδεύει προς την κορύφωση των αποκριάτικων εκδηλώσεων του τελευταίου τριημέρου.

Για σήμερα, λοιπόν, Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023, έχουν προγραμματιστεί δύο περιφερειακές καρναβαλικές παρελάσεις, στην Αγυιά και στο Νότιο Διαμέρισμα, ενώ το ψυχαγωγικό κομμάτι στο κέντρο της Πάτρας έχουν αναλάβει: το μικρό θέαμα για το Πατρινό Καρναβάλι του Αθλητικού Ομίλου «Ολυμπιονίκης Πατρών», το θέατρο δρόμου με την παράσταση «Μια δόση καρναβάλι ξανά!», από το Θεατρικό Εργαστήρι του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, και η δεύτερη παράσταση της ομάδας ΣΦήγΚΕΣ.
Αναλυτικότερα, το σημερινό πρόγραμμα έχει ως εξής:

«ξεπΑΓΥΙΑσαμε!» – 3η Περιφερειακή Καρναβαλική Παρέλαση

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγυιάς–Τερψιθέας, με την υποστήριξη της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Πατρών (Κ.Ε.ΔΗ.Π.)–Καρναβάλι Πάτρας, διοργανώνει την 3η περιφερειακή παρέλαση, ώρα 7 το απόγευμα, που θα ξεκινήσει από την πλατεία Ελλήνων Πεζογράφων (Καζαντζάκη), με τίτλο: «ξεπΑΓΥΙΑσαμε!».
Το θέμα καυτηριάζει την ακρίβεια, που οδηγεί τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις να κλείνουν τους διακόπτες τους και να διαβιούν σε συνθήκες ψύχους, προκειμένου να εξοικονομήσουν ρεύμα. Με αυτόν τον τίτλο, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγυιάς–Τερψιθέας καλεί όλους να φορέσουν ρούχα «βαριά», καρναβαλικά. Να ντυθούν σόμπες, καλοριφέρ, θερμοφόρες. Να φέρουν χιονοπέδιλα, κουβέρτες, αλυσίδες χιονιού και να τουρτουρίσουν μαζί.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
18.00–19.00: Θεματικό μακιγιάζ συμμετεχόντων (λευκό πρόσωπο–μωβ χείλη) στην αίθουσα των Κ.Α.Π.Η. Αγυιάς και καρναβαλική μουσική στην πλατεία Ελλήνων Πεζογράφων (Καζαντζάκη).
18.30: Συγκέντρωση συμμετεχόντων και φορέων στην πλατεία Ελλήνων Πεζογράφων (Καζαντζάκη).
19.00: Έναρξη καρναβαλικής παρέλασης, με τη συνοδεία μουσικού άρματος, αυτοφωτιζόμενου άρματος και των X–Saltibagos, ακολουθώντας τις οδούς Καζαντζάκη και Νοταρά.
20.00: Λήξη καρναβαλικής παρέλασης στην πλατεία Ντε Μιράντα (Παναχαϊκής), με τους Χ-Saltibagos σε ένα «Σόου» με Φωτιές και, δωρεάν, ζεστή τοματόσουπα.
Τη δράση υποστηρίζει και ο Κοινωνικός Οργανισμός Δήμου Πατρέων.

«Oι Μπούλες βγήκαν παγανιά …στα Ζαρουχλεϊκα: Καρναβαλική παρέλαση στο Νότιο Διαμέρισμα

Στο πλαίσιο του προγράμματος εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού 2023, θα πραγματοποιηθεί καρναβαλική παρέλαση με θέμα: «Oι Μπούλες βγήκαν παγανιά …στα Ζαρουχλεϊκα!».
Η παρέλαση, με ώρα εκκίνησης τις 6 το απόγευμα, θα ξεκινήσει από το 3ο ΓΕ.Λ.-3ο ΕΠΑ.Λ. (Εσπερινό) και θα καταλήξει στις Εργατικές Κατοικίες Ταραμπούρα.
Την παρέλαση των μεταμφιεσμένων θα συνοδεύουν ένα άρμα του Καρναβαλιού των Μικρών και το Μουσικό Άρμα, που θα δίνει τον ρυθμό της διασκέδασης.
Την παρέλαση θα πλαισιώσουν οι Εκπολιτιστικοί Σύλλογοι, το χορευτικό τμήμα του Π.Ο. του Δήμου Πατρέων και Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων της περιοχής του Νοτίου Διαμερίσματος.
Στη λήξη της παρέλασης θα πραγματοποιηθούν δρώμενα.

Θέαμα, χορού, ακροβατικής, ενόργανης γυμναστικής από τον Αθλητικό Όμιλο «Ολυμπιονίκης Πατρών»

Το δικό του αποτύπωμα στο Πατρινό Καρναβάλι θα αφήσει ο Αθλητικός Όμιλος «Ολυμπιονίκης Πατρών», ώρα 19:45, στην πλατεία Γεωργίου.
Ο «Ολυμπιονίκης Πατρών», με τη συμμετοχή 25 αθλητριών, θα παρουσιάσει το θέαμα χορού, ακροβατικής και ενόργανης γυμναστικής «Πατρινό Καρναβάλι», που είχε δώσει στον όμιλο την τρίτη θέση στο Φεστιβάλ Γυμναστικής στην Αθήνα, το οποίο είχε πραγματοποιηθεί τον περασμένο Ιούνιο.
Το σύντομο θέαμα θα ακολουθήσει πάρτι στην πλατεία Γεωργίου Α΄.

«Μια δόση Καρναβάλι ξανά!!!»: Θέατρο δρόμου από το Θεατρικό Εργαστήρι του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας

Στις 8 το απόγευμα, στην πλατεία Γεωργίου Α΄, το Θεατρικό Εργαστήρι του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας θα παρουσιάσει το θέατρο δρόμου: «Μια δόση Καρναβάλι ξανά!!!».
Επιτέλους Καρναβάλι!!! Καρναβάλι ξανά!!! Μια δόση Καρναβάλι, παρακαλώ!!!
Οι έφηβοι (16-19 ετών) του Θεατρικού Εργαστηρίου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας εκφράζονται δημιουργικά και πάντα θεατρικά, και αυτό το Καρναβάλι! Τι σημαίνει Καρναβάλι; Γιατί αποτελεί οργανική μας ανάγκη; Πόσο επηρεάζει τη ζωή μας και κυρίως… γιατί; Πώς θα ήταν η ζωή χωρίς αυτό; Χωρίς … Καρναβάλιιι;;;
Η Λίλα, το μικρό μας μερμηγκάκι, δεν ήταν πια μικρό. Μα ούτε και μεγάλο. Μια μέρα, καθώς κουβαλούσε έναν τεράστιο σπόρο σιταριού, θέλοντας να αποδείξει σε όλους, μα κυρίως στον εαυτό της, ότι μπορεί να τα καταφέρει, ένας γνώριμος σκοπός μπήκε στα χείλη της ξαφνικά…
Είχε μεγαλώσει πια και ήξερε! Πως οι σπόροι γίνονται πιο ελαφριοί όταν πριν έχεις λουστεί λιγάκι στο φως με εκείνους που αγαπάνε τα τραγούδια και τους χορούς!
Κείμενο-Εμψύχωση: Γιούλη Δούβου.
Οργάνωση: Θεατρικό Εργαστήρι ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας.
Εκφράζονται και δημιουργούν (με αλφαβητική σειρά): Βουδούκη Μαρία, Διονυσάτου Ρεβέκκα, Δούκουρη Ιωάννα, Κουνάδη Νάγια, Λάζαρη Ελένη, Μηχανετζή Σοφία–Αικατερίνη, Μιχαηλίδη Δέσποινα, Μπέτσου Μαριλένα, Νικολαΐδη Μαριέττα, Παναγιωτόπουλος Βασίλης, Παπαδοπούλου Μελίνα, Πιεράκος Δανιήλ, Τζακώστα Κωνσταντίνα, Τζανή Σοφία, Τσιπούρα Κωνσταντίνα και Χαρτά Ελεάννα.

«Οι ΣΦήγΚΕΣ στις σκάλες»

Στις σκάλες της Γεροκωστοπούλου, ώρα 8:30 το βράδυ, η εκλεκτή ομάδα ΣΦήγΚΕΣ παρουσιάζει για δεύτερη φορά το καρναβαλικό μουσικοχορευτικό υπερθέαμα με τίτλο: «Οι ΣΦήγΚΕΣ στις σκάλες». Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, με την υποστήριξη της ΚΕ.ΔΗ.Π.-Καρναβάλι Πάτρας.
Πρόκειται για μια ολοκαίνουρια παράσταση της δραστήρια ομάδας, με τη σκηνοθετική σφραγίδα και επιλογή των «σκετς» από την κ. Βικτωρία Αγγελοπούλου. Η παράσταση αποτελείται από 10 μουσικοχορευτικά «σκετς», αποσπάσματα του παλαιού ελληνικού κινηματογράφου. Τα κείμενα ανάμεσα στα «σκετς» είναι γραμμένα από τον κ. Τζίμη Πολίτη, ο οποίος θα είναι και ο παρουσιαστής της βραδιάς μαζί με την κ. Κατερίνα Τσουκαλά.
Επίσης, συμμετέχουν 30 άτομα, μεταξύ των οποίων οι «ΣΦήγΚΕΣ», φίλοι του Καρναβαλιού και ομάδα κρουστών, που διευθύνει ο κ. Νίκος Φορλίδας.
Διεύθυνση παραγωγής: Τζίμης Πολίτης.
Διδασκαλία των χορευτικών: Μαριμίλλη Ασημακοπούλου.
Ήχος και ηχητικές εγγραφές: Διονύσης Μπάστας.
Φωτισμός: Κωνσταντίνος Πήττας, τον οποίο οι ΣΦήγΚΕΣ ευχαριστούν για τη διάθεση του χώρου «Frida», που θα φιλοξενήσει τα καμαρίνια της παράστασης.