ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Πέμπτη | 20 Ιουνίου 2024
Αθλητικά Ήπειρος Τοπική Αυτοδιοίκηση

Κατασκευή νέων κερκίδων και βοηθητικών χώρων στο Δημοτικό Στάδιο Πάργας

Ένα σημαντικό έργο για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων ολοκληρώνεται στο Δημοτικό Στάδιο Πάργας με την κατασκευή νέων κερκίδων και βοηθητικών χώρων (αποδυτήρια, γυμναστήριο κ.λπ.), με το έργο να χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», του Υπουργείου Εσωτερικών.
Ήπειρος Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος της εκπαιδευτικής δράσης: «Όσο Μεγαλώνω θα Ανακυκλώνω», στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Πάργας

Ο πρώτος κύκλος της εκπαιδευτικής δράσης, με τίτλο: «Όσο Μεγαλώνω θα Ανακυκλώνω», ολοκληρώθηκε στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Πάργας.
Θέατρο Κρήτη Μουσική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η μουσική παράσταση: «Σκύλος στον Δρόμο», από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Μουσική Παράσταση: «Σκύλος στον Δρόμο», από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης, στην κατάμεστη «Πύλη Βηθλεέμ», με περισσότερους από 400 παρευρισκόμενους το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024.

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο κ. Μιλτιάδης Καναβός, δημιουργώντας τεράστιο εκνευρισμό στη Δημοτική Αρχή της Νέας Ιωνίας Αττικής

Στην 22η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 17 Ιουνίου 2024, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημαρχείου, μεταξύ άλλων, προέκυψε η αναπάντεχη κοινοποίηση της ανεξαρτητοποίησης του πρώην δημοτικού συμβούλου της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη», κ. Μιλτιάδη Καναβού, προκαλώντας τεράστιο εκνευρισμό τόσο στον Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Μανούρη όσο και στους Αντιδημάρχους και στους δημοτικούς του συμβούλους, γεγονός που αποτυπώθηκε τόσο στην αντιπαράθεση των κ.κ. Μιλτιάδη Καναβού και Παναγιώτη Μανούρη, όσο και των υπολοίπων στη συνέχεια του Συνεδρίασης, σχεδόν για κάθε θέμα, με την αδρεναλίνη να εκτινάσσεται σε δυσθεώρητα ύψη, σε βάρος πάντοτε των επιχειρημάτων.

Mέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Νεολαίας της Κ.Ε.Δ.Ε. ορίστηκε ο κ. Βασίλης Χριστοδούλου, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία»

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία» και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, κ. Βασίλης Χριστοδούλου, ορίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) ως Μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Νεολαίας της Κ.Ε.Δ.Ε., με τον Πρόεδρό της και Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, κ. Λάζαρο Κυρίζογλου, να του εύχεται: «Καλή επιτυχία, γνωρίζοντας ότι η εξεύρεση των βέλτιστων λύσεων στα θέματα που αφορούν στον θεσμό, αποτελεί κοινό στόχο όλων μας.».

Ρεσιτάλ ερμηνείας από τους σπουδαστές πιάνου του Δημοτικού Ωδείου Φυλής στην εκδήλωση λήξης της χρονιάς

Θερμά συγχαρητήρια για το υψηλό επίπεδο σπουδών έδωσε ο Δήμαρχος Φυλής κ. Χρήστος Παππούς στην Καθηγήτρια κ. Ρούλα Λεβαντή και στην Αντιδήμαρχο κ. Χρυσούλα Κουράση, που έχει την ευθύνη λειτουργίας του Δημοτικού Ωδείου, και ακόμη δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη δεξιοτεχνία των σπουδαστών στην απόδοση...
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Μουσική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Μάγεψαν το κοινό οι Χορωδίες του Morgan State University και του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου

Η Δημοτική Χορωδία της Ι.Π. Μεσολογγίου, υπό τη Διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της κ. Σπύρου Χολέβα, έδωσε το μουσικό έναυσμα, αποδίδοντας γνωστά και αγαπημένα μουσικά κομμάτια. Στη συνέχεια, ακολούθησε το παγκοσμίου φήμης χορωδιακό σύνολο του Morgan State University, υπό τη Διεύθυνση του κ. Eric Conway, Πρόεδρο του Τμήματος Καλών και Παραστατικών Τεχνών του αμερικανικού πανεπιστημίου. Με επιλογές, που κυμαίνονταν από Gospel, Spirituals έως και σύγχρονα τραγούδια, τα 28 μέλη της Χορωδίας πραγματικά συνεπήραν το κοινό, που συμμετείχε με ενθουσιασμό, χτυπώντας ρυθμικά τα χέρια και τραγουδώντας. Ωστόσο, η μεγάλη έκπληξη για...
Αθήνα Βόρειος Τομέας Ελλάδα Παρουσιάσεις

Ο Σύνδεσμος Αλαγιωτών Νέας Ιωνίας έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

Στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Αστέρας», στη Νέα Ιωνία, ο Σύνδεσμος Αλαγιωτών Νέας Ιωνίας, Αττικής και Περιχώρων έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του, σε μια εορταστική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 15 Ιανουαρίου, στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Αστέρας» Νέας Ιωνίας.

Της Παναγιώτας Σούγια

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε ο Σύνδεσμος Αλαγιωτών Νέας Ιωνίας, Αττικής και Περιχώρων, σε μια εορταστική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Αστέρας» Νέας Ιωνίας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με κάλαντα που τραγούδησαν μικρά παιδάκια, υπό την καθοδήγηση της χοροδιδασκάλου κ. Γεωργίας Σκουμπούρη.

Αμέσως μετά τον λόγο έλαβε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αλαγιωτών κ. Γιώργος Νουβέλογλου, ο οποίος παρουσίασε τα πεπραγμένα του συλλόγου για το 2022.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αλαγιωτών Ν. Ιωνίας, Αττικής και Περιχώρων κ. Γιώργος Νουβέλογλου

Στη συνέχεια, αναγνώστηκε το πλούσιο βιογραφικό του διακεκριμένου ιατρού και πολυγραφότατου συγγραφέα κ. Βάσου Ηλία Βογιατζόγλου, στον οποίο επιδόθηκε τιμητικό αναμνηστικό για την τεράστια προσφορά του στη Μικρασιατική κουλτούρα και τη διάσωσή της, και ιδιαίτερα για το βιβλίο του: «Η Αλάγια της Μικράς Ασίας».

Το τιμώμενο πρόσωπο της εκδήλωσης, κ. Βάσος Ηλία Βογιατζόγλου

Ευχαριστώντας το Δ.Σ. του Συνδέσμου Αλαγιωτών, ο κ. Βογιατζόγλου είπε μεταξύ άλλων πως: «Ευχή μου και ελπίδα μου είναι να επανεκδοθεί το βιβλίο αυτό, για το οποίο πράγματι κατέβαλα πολύ μεγάλη προσπάθεια και χρησιμοποίησα πάρα πολλές ζωντανές πηγές μαρτυριών από Αλαγιώτες, γιατί είχα την τύχη να βρίσκομαι σε μία γειτονιά που κυριολεκτικά κατακλυζόταν από Αλαγιώτες και Σπαρταλήδες, και δεν μου πήγαινε πραγματικά να αφήσω αυτόν τον θησαυρό, τον λαογραφικό κυρίως, άγραφο.» (Όλα όσα είπε ο κ. Βάσος Ηλία Βογιατζόγλου μπορείτε να τα παρακολουθήσετε πατώντας ΕΔΩ).

Ο κ. Βάσος Ηλία Βογιατζόγλου, ευχαριστεί τον Σύνδεσμο Αλαγιωτών

Ακολούθως, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Νέας Φιλαδελφείας-Νέας Χαλκηδόνος και Ηρακλείου κ.κ. Γαβριήλ ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη πίτα, έκοψε το πρώτο κομμάτι της και μεταξύ άλλων ευχήθηκε: «Ο Ιησούς Χριστός να χαρίζει υγεία σε όλες και όλους».

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας, Ν. Φιλαδελφείας-Ν. Χαλκηδόνος και Ηρακλείου κ.κ. Γαβριήλ

Κατόπιν, κομμάτια πίτας έκοψαν και ευχήθηκαν για τη νέα χρονιά μεταξύ άλλων οι κ.κ.:

Γιώργος Νουβέλογλου, Πρόεδρος του Συνδέσμου Αλαγιωτών Ν. Ιωνίας
Δέσποινα Θωμαΐδου, Δήμαρχος Νέας Ιωνίας
Παναγιώτης Μανούρης, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Δημιουργία Αλληλεγγύη”
Πέτρος Μπουρδούκος, πρώην Δήμαρχος Νέας Ιωνίας
Λουκάς Χριστοδούλου, Πρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. Ν. Ιωνίας και της Ένωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας
Αριστείδης Χατζησαββίδης, Αντιδήμαρχος Οικονομικών Δήμου Ν. Ιωνίας
Βασίλης Χριστοδούλου, ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία”

Επίσης, Μικρασιατικά τραγούδια ερμήνευσε η Μικτή Χορωδία Αλαγιωτών, υπό τη Διεύθυνση της μαέστρου κ. Καίτης Τσεκούρα, με τη συμμετοχή της κ. Δέσποινας Στεφανίδου στο πιάνο και τα φωνητικά.

Η Μικτή Χορωδία του Συνδέσμου Αλαγιωτών, με μαέστρο την κ. Καίτη Τσεκούρα

Τέλος, προβλήθηκε η ταινία μικρού μήκους, με τίτλο: «ΑΛΑΓΙΑ-ΑΤΤΑΛΕΙΑ, ΠΟΔΑΡΑΔΕΣ-ΤΑΥΡΟΣ: ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΟΙΚΙΣΜΟΙ», την οποία προλόγισε η εκπαιδευτικός κ. Κωνσταντίνα Σόγια.

Η εκπαιδευτικός κ. Κωνσταντίνα Σόγια

Ο κ. Λουκάς Χριστοδούλου με την Αρχαιολόγο κ. Όλγα Δακουρά-Βογιατζόγλου