ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τρίτη | 16 Απριλίου 2024
Ελληνική Οικονομία Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι συναντήσεις εργασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Κροατία

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός και η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Πολιτισμού κ. Φανή Παπαθωμά ολοκλήρωσαν την Τρίτη 9 Απριλίου 2024 τον κύκλο επαφών και συναντήσεων εργασίας στην Κροατία, όπου στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν, επίσης, η Προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Μαριάννα Λιάσκου και το στέλεχος του Γραφείου Περιφερειάρχη κ. Μέλπω Στεφανίδη.
Κοινωνία Κρήτη Μπάσκετ Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συμμαχία για το περιβάλλον από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Μια συμμαχία για το περιβάλλον μεταξύ Δήμου Ηρακλείου Κρήτης και Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.) ξεκινάει να αναπτύσσεται, με τον Δήμο να δηλώνει παρών στο πρόγραμμα Στρατηγικής Κοινωνικής και Περιβαλλοντικής Υπευθυνότητας της Ε.Ο.Κ., φέρνοντας την κυκλική οικονομία και τις πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης, σε αθλητικούς χώρους του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δράση για την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πύργου

«Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τους κοινόχρηστους χώρους», είναι το μήνυμα της δράσης, που υλοποίησε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024 ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας.

Εξαιρετική η εκδήλωση του Μικρασιατικού Συλλόγου Νέου Ψυχικού «Ο Άγιος Γεώργιος», για τη «Συνθήκη της Λοζάνης», με ομιλητή τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο

Το απόγευμα της Κυριακής 14 Απριλίου 2024, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του 1ου Λυκείου Νέου Ψυχικού, ο Μικρασιατικός Σύλλογος Νέου Ψυχικού «Ο Άγιος Γεώργιος» διοργάνωσε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση, με τίτλο: «Συνθήκη της Λοζάνης – Οι αλήθειες που «καίνε» τις αυθαίρετες παρερμηνείες της Τουρκίας», με ομιλητή τον τέως Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο.

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά, από τον Κ.Ο.ΔΗ.Π. και το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου Πατρέων

Υλοποιήθηκε με επιτυχία τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2024 η εκδήλωση ευαισθητοποίησης, που διοργάνωσε ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων (Κ.Ο.ΔΗ.Π.) με το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά.

Ενισχύεται ο στόλος των Υπηρεσιών Καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων μετά από την παραλαβή ενός νέου οχήματος για πλύσιμο κάδων

Η προσθήκη του καινούριου οχήματος στον υπάρχοντα στόλο καδοπλυντηρίων της Υπηρεσίας Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου Λαρισαίων αναμένεται να συμβάλλει αποφασιστικά στην ενίσχυση των προγραμμάτων πλύσης κάδων λόγω της αυξημένης χωρητικότητάς του (4 m3).Το συγκεκριμένο όχημα έχει τη δυνατότητα να πλένει εν κινήσει κάδους...
Αττική Ιστορία Κοινωνία

Την 198η επέτειο από την Έξοδο τίμησαν οι Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής

Ακολουθώντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Ράπτης απηύθυνε χαιρετισμό προς τους Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.
Βόρειος Τομέας Παρουσιάσεις

Ο Σύλλογος Σμυρναίων Νέας Ιωνίας Αττικής έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

Το πρωί της Κυριακής 22 Ιανουαρίου 2023, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Νέας Ιωνίας, ο Σύλλογος Σμυρναίων Νέας Ιωνίας Αττικής γιόρτασε τον ερχομό του νέου έτους κόβοντας την πρωτοχρονιάτικη πίτα του.

Με μία εορταστική εκδήλωση ο Σύλλογος Σμυρναίων Νέας Ιωνίας Αττικής υποδέχτηκε το 2.023 και έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του, παρουσία πλήθους κόσμου, στο Δημοτικό Συνεδριακό Κέντρο Νέας Ιωνίας.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με κάλαντα και παραδοσιακά τραγούδια, ερμηνευμένα από τη Χορωδία Παραδοσιακού Τραγουδιού του Ο.Π.Α.Ν. Δήμου Νέας Ιωνίας, με τον μαέστρο κ. Βαγγέλη Σαραντίδη στο βιολί και την κ. Δέσποινα Παναγιωτάρα στο σαντούρι.

Η Χορωδία Παραδοσιακού Τραγουδιού του Ο.Π.Α.Ν. Ν. Ιωνίας

Αμέσως μετά, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Νέας Φιλαδελφείας-Νέας Χαλκηδόνος και Ηρακλείου κ.κ. Γαβριήλ ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του συλλόγου, εξέφρασε τις ευχές του για τη νέα χρονιά και έκοψε το πρώτο κομμάτι της.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας, Ν. Φιλαδελφείας-Ν. Χαλκηδόνος & Ηρακλείου κ.κ. Γαβριήλ

Στη συνέχεια, στο βήμα ανέβηκε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σμυρναίων Νέας Ιωνίας Αττικής κ. Άγγελος Μελεμενής, ο οποίος παρουσίασε τον απολογισμό των πεπραγμένων του συλλόγου για την περασμένη χρονιά.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Σμυρναίων Νέας Ιωνίας Αττικής, κ. Άγγελος Μελεμενής

Ακολούθως, ο κ. Μίμης Νίκαινας παρουσίασε το πλούσιο βιογραφικό της διακεκριμένης Αρχαιολόγου, κ. Όλγας Δακουρά-Βογιατζόγλου, την οποία τίμησε ο σύλλογος για την προσφορά της στην επιστήμη της Αρχαιολογίας, καθώς και για την προσφορά της στην πόλη της Νέας Ιωνίας, μέσα από την εργασία της σχετικά με τη Βιομηχανική κληρονομιά της περιοχής.

Ο κ. Μίμης Νίκαινας

Την τιμητική πλακέτα στην κ. Όλγα Δακουρά-Βογιατζόγλου επέδωσε η δήμαρχος Ν. Ιωνίας κ. Δέσποινα Θωμαΐδου.

Η κ. Δέσποινα Θωμαΐδου επιδίδει την τιμητική διάκριση στην κ. Όλγα Δακουρά-Βογιατζόγλου

Κατόπιν, ευχαριστώντας τα μέλη του συλλόγου για τη βράβευσή της, η κ. Όλγα Δακουρά-Βογιατζόγλου ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Μέσα από τις επαφές μου νιώθω ότι έχει αναπτυχθεί αμοιβαία σχέση αγάπης και εκτίμησης, και αυτό το χαίρομαι πολύ. Τελικά, δεν ξέρω αν εγώ έκανα τίποτε σπουδαίο για να αξίζω την εύνοιά σας γι’ αυτή την τιμητική διάκριση, αλλά μπορώ να ομολογήσω σήμερα ότι εσείς κάνετε κάτι πολύ σημαντικό για εμένα, αναγνωρίζοντάς με ως μέλος της κοινότητάς σας, ως ενεργό πολίτη του τόπου σας, του τόπου μας, που αγαπώ και συνεχίζω να αγαπώ. Σας ευχαριστώ από καρδιάς.».

Στο βήμα, η Αρχαιολόγος κ. Όλγα Δακουρρά-Βογιατζόγλου
Οι κ.κ. Άγγελος Μελεμενής και Όλγα Δακουρά-Βογιατζόγλου
Η κ. Όλγα Δακουρά-Βογιατζόγλου, κρατώντας την τιμητική διάκριση που της απονεμήθηκε

Ακολούθησε η διαδικασία της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας, κατά τη διάρκεια της οποίας έκοψαν κομμάτια της και ευχήθηκαν για το 2.023 κατά σειρά οι ακόλουθοι κ.κ.:

Άγγελος Μελεμενής, πρόεδρος του Συλλόγου Σμυρναίων Νέας Ιωνίας Αττικής
Δέσποινα Θωμαΐδου, δήμαρχος Νέας Ιωνίας
Πέτρος Μπουρδούκος, πρώην δήμαρχος Νέας Ιωνίας
Παναγιώτης Μανούρης, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Δημιουργία Αλληλεγγύη”
Χρήστος Κανλής, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ενότητα για τη Νέα Ιωνία”
Κώστας Κατημερτζόγλου, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση”
Βασίλειος Χριστοδούλου, ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία”
Αθανάσιος Αποστολόπουλος, ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος
Χρυσούλα Αθηνάκη, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Σμυρναίων Ν. Ιωνίας
Γιάννης Κοντίτσης, πρόεδρος του Ιωνικού Συνδέσμου
Δημήτρης Σακελλάρης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία

Η εορταστική εκδήλωση ολοκληρώθηκε με όμορφα και χαρούμενα τραγούδια, που ερμήνευσε η Παιδική-Νεανική Χορωδία του Ο.Π.Α.Ν. του Δήμου Νέας Ιωνίας, υπό τη διδασκαλία της μαέστρου κ. Εύης Χλωρού, η οποία συνόδευσε τα παιδιά στο πιάνο, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκόμενων.

Η κ. Εύη Χλωρού στο πιάνο

Τέλος, οφείλουμε να αναφέρουμε πως ανάμεσα στο πλήθος, που παρακολούθησε την εκδήλωση, διακρίναμε αρκετούς δημοτικούς συμβούλους των δημοτικών παρατάξεων της Ν. Ιωνίας, καθώς και πρόεδροι και μέλη Πολιτιστικών και Μικρασιατικών συλλόγων και σωματείων της πόλης.

Από αριστερά οι κ.κ.: Δημήτρης Σακελλάρης, Κώστας Κατημερτζόγλου, Φιλίππα Αθυμαρίτου και Χρήστος Κανλής