ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Σάββατο | 18 Μαΐου 2024
Αρχαιολογία Δυτική Μακεδονία Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συνάντηση του Δημάρχου Φλώρινας με την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φλώρινας

Με την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φλώρινας, κ. Χριστίνα Ζιώτα, συναντήθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης, επαναβεβαιώνοντας τη στενή συνεργασία των δύο πλευρών και συζητώντας θέματα κοινού ενδιαφέροντος και την προοπτική ανάπτυξης περαιτέρω κοινών δράσεων και εκδηλώσεων.
Βόρειος Τομέας Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σε εκδήλωση μνήμης του αείμνηστου Προέδρου του Εκδρομικού & Περιηγητικού Ομίλου Αμαρουσίου Μάκη Ουΐλς ο Δήμαρχος Αμαρουσίου

Στην ειδική εκδήλωση, που διοργάνωσε ο Εκδρομικός & Περιηγητικός Όμιλος Αμαρουσίου, στη μνήμη του εκλιπόντος αείμνηστου Προέδρου Μάκη Ουΐλς, παρέστησαν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου, συγγενείς και φίλοι του εκλιπόντος, καθώς και μέλη του Ομίλου.
Ελληνική Οικονομία Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Στην τακτική συνεδρίαση της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας η Δήμαρχος Χαλκιδέων

Στη Χαλκίδα, πραγματοποιήθηκε η τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (Ε.Σ.Ε.Ε), στην οποία παραβρέθηκε η Δήμαρχος Χαλκιδέων, κ. Έλενα Βάκα.

Παρουσιάστηκε στον Ιωνικό Σύνδεσμο η ποιητική συλλογή του κ. Κωνσταντίνου Στούπη, με τίτλο: «ALMA LIBRE»

Το απόγευμα της Τετάρτης 15 Μαΐου 2024 παρουσιάστηκε στον Ιωνικό Σύνδεσμο, στη Νέα Ιωνία Αττικής, η νέα ποιητική συλλογή του κ. Κωνσταντίνου Στούπη, με τίτλο: «ALMA LIBRE», η οποία κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις «ΝΙΚΑΣ».

Εγκαινιάστηκε η εξαιρετική και συνάμα πρωτότυπη Ατομική Εικαστική Έκθεση του κ. Ανδρέα Νικολαΐδη: «Σκιές Φωτιάς»

Στον χώρο του καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου Αθηνών θα φιλοξενηθεί έως και τις 5 Ιουνίου 2024 η Ατομική Έκθεση του κ. Ανδρέα Νικολαΐδη, με τίτλο: «Σκιές Φωτιάς», σε επιμέλεια της Ιστορικού Τέχνης κ. Ελένης Γατσά, τα εγκαίνια της οποίας πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 14 Μαΐου 2024.
Δυτικός Τομέας Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Τοποθετήθηκαν νέοι βυθιζόμενοι κάδοι στον Δήμο Αιγάλεω

Οι νέοι υπόγειοι κάδοι, που τοποθετήθηκαν έπειτα από ενέργειες του Δήμου Αιγάλεω,...
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Κρήτης με επαγγελματίες της οδού 1866

Ο κ. Αλέξης Καλοκαιρινός άκουσε με προσοχή τους επαγγελματίες, επισήμανε πως «με...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Αποκατάσταση οδικών υποδομών στον Άγιο Δημήτριο του Δήμου Κατερίνης

Το έργο, εκτιμώμενης αξίας 201.612,90 ευρώ, εκτός Φ.Π.Α., χρηματοδοτείται από πιστώσεις του...

Υπογράφτηκε σύμβαση συνεργασίας του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης

Η Σύμβαση Συνεργασίας αποτελεί την ολοκλήρωση των εργασιών της ομάδας εργασίας, που αποτελούνταν από εκπροσώπους του Υπουργείου Πολιτισμού και των δύο φορέων, και η οποία εργάστηκε με σύμπνοια, οδηγώντας καταρχάς στο Μνημόνιο Συνεργασίας, που υπογράφτηκε έναν χρόνο πριν, φτάνοντας μέχρι την τελική διαμόρφωση της...
Βιβλίο Δυτική Μακεδονία Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ο Δήμαρχος Φλώρινας στα εγκαίνια της Αίθουσας Φιλαναγνωσίας «Λάζαρος Μέλλιος», του 2ου Γενικού Λυκείου Φλώρινας

Επίσης, ο Δήμαρχος Φλώρινας, κ. Βασίλης Γιαννάκης, έδωσε συγχαρητήρια στη Διευθύντρια κ. Ειρήνη Κουρεμένου, στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές του σχολείου για την εξαιρετική πρωτοβουλία τους, έκανε ειδική αναφορά στον αείμνηστο Λάζαρο Μέλλιο, υπογραμμίζοντας πως: «Η ονοματοδοσία του χώρου στη μνήμη του σπουδαίου δασκάλου, λαογράφου και ιστορικού της Φλώρινας, αποτελεί μια εξαιρετικά τιμητική πρωτοβουλία, ιδιαίτερα φέτος, που συμπληρώνονται 10 χρόνια από την εκδημία του. Γέννημα θρέμμα της Φλώρινας, ο Λάζαρος Μέλλιος αγάπησε βαθιά και ανιδιοτελώς τον τόπο μας και το συγγραφικό του έργο δεν αποτελεί απλώς μια περιγραφή της τοπικής...
Δυτική Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ο πρώην Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου, κ. Κώστας Λύρος, απαντά σε δημοσίευμα, που τον φέρει ως κατηγορούμενο για αυθαίρετη κατασκευή στην Τουρλίδα

Ο κ. Κώστας Λύρος, πρώην Δήμαρχος του Δήμου της Ι.Π. Μεσολογγίου, με αφορμή δημοσίευμα τοπικού Μέσου Ενημέρωσης, το οποίο αναφέρει πως κατηγορείται ο ίδιος για αυθαίρετη κατασκευή στην Τουρλίδα, εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, στην οποία κάνει λόγο για «παραπλανητικά δημοσιεύματα, που στόχο έχουν να παραπληροφορούν και να υπηρετήσουν ευνόητες σκοπιμότητες».

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Δημοτικού Συνδυασμού: «Δημιουργική Ανατροπή», με επικεφαλής τον πρώην Δήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου, κ. Κώστα Λύρο:

Επειδή πολλές ταμπέλες «ειδήσεων» γράφονται έτσι όπως γράφονται, «μισές» και παραπλανητικές, μόνο και μόνο για να παραπληροφορούν και να υπηρετήσουν  ευνόητες σκοπιμότητες αντιπερισπασμού, σε ό,τι αφορά στο πρόσφατο δημοσίευμα περί κατηγορίας μου για αυθαίρετη κατασκευή στην Τουρλίδα, ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΣΑΦΕΣ  ΟΤΙ:

Φέρομαι ως κατηγορούμενος, κατόπιν καταγγελίας στην Κτηματική Υπηρεσία  για το έργο που επί των ημερών μου, ήτοι το 2021, ολοκληρώσαμε στον Δήμο μας και αφορά στην αποκατάσταση των τσιμέντων στη θέση «Μαρόκια» στην ΤΟΥΡΛΙΔΑ.

Ένα έργο, που ήταν μια μεγάλη ανάγκη για τους επισκέπτες και λουόμενους της Τουρλίδας!

Ένα έργο, που το επικρότησαν και το απολαμβάνουν ΟΛΟΙ!

Οι λόγοι της καταγγελίας για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της περιοχής του έργου από τα γνωστά συμφέροντα της περιοχής θα κριθούν ως προς τη βασιμότητά τους από το Δικαστήριο.

Δυστυχώς, πέραν της γενικής αντικειμενικής ευθύνης, η υπεράσπιση των συμφερόντων του Δήμου  πολλές φορές φέρνει έναν Δήμαρχο, που δεν θέλει να συμβιβαστεί με κατεστημένες καταστάσεις, που πάνε πίσω τον τόπο… και τον υπερασπίζεται με έργα …ακόμη και σε δικαστικές διενέξεις.

Κατανοώντας την ανάγκη  του αντιπολιτευτικού αντιπερισπασμού στην κριτική που ασκείται για τις ΑΣΥΣΤΟΛΕΣ πράξεις ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ στη Δημοτική Αρχή …απλά θα πούμε …«αστοχήσατε να τις υπερασπιστείτε. Φροντίστε να τις διορθώσετε όσο  προλαβαίνετε…».

Εκ του Γραφείου Τύπου Συνδυασμού «Δημιουργικής Ανατροπής»
Κώστας Λύρος
(Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου 2019-2023)