ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Σάββατο | 13 Ιουλίου 2024
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Απομακρύνονται οι πυλώνες φωτισμού από την Πλατεία Ελευθερίας του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης

Στην Πλατεία Ελευθερίας βρέθηκε στις 6 το πρωί της Τετάρτης 10 Ιουλίου 2024 ο Δήμαρχος Ηρακλείου Κρήτης, κ. Αλέξης Καλοκαιρινός, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, κ. Γιώργο Σισαμάκη, κατά τη διαδικασία απομάκρυνσης των πυλώνων φωτισμού λόγω των προβλημάτων στατικότητας που αντιμετώπιζαν.
Ιόνια Νησιά Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού και εκβάθυνσης του ποταμιού στον Ποταμό Κέρκυρας

Σε εξέλιξη είναι οι εργασίες στο ποτάμι του Ποταμού στην Κέρκυρα, οι οποίες αφορούν σε εκβάθυνση του ποταμιού, καθαρισμό του από τα φερτά υλικά και διαμόρφωση των εκβολών του. Ήδη, ο εργολάβος έχει εγκαταστήσει ειδικά μηχανήματα, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εργασίες στο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Αυστηρές συστάσεις για τις παράνομες αφισοκολλήσεις από τον Δήμο Ναυπακτίας

Για ακόμη μία φορά απευθύνεται αυστηρή σύσταση από τον Δήμο Ναυπακτίας και τις αρμόδιες υπηρεσίες σε φορείς, πολιτιστικούς συλλόγους και ιδιώτες, που προβαίνουν σε παράνομες αφισοκολλήσεις.

Μοναδική συναυλιακή εμπειρία από το «Ξέφραγο Αμπέλι» στη Νέα Πεντέλη

Το μουσικό συγκρότημα «Ξέφραγο Αμπέλι» χάρισε σε πλήθος κόσμου μια μοναδική συναυλιακή εμπειρία, συνδυάζοντας την αυθόρμητη βιωματική πλευρά του παραδοσιακού γλεντιού, παρασύροντας μικρούς και μεγάλους, που ένωσαν τα βήματά τους σε κύκλους, που αγκάλιασαν την κεντρική πλατεία της Νέας Πεντέλης.

Αθλητικά έργα προϋπολογισμού 1,12 εκ. ευρώ στον Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου χρηματοδοτεί το Υπουργείο Αθλητισμού

Το Υπουργείο Αθλητισμού χρηματοδοτεί αθλητικά έργα συνολικού προϋπολογισμού ύψους 1.123.287 ευρώ στον Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού κ. Γιάννης Βρούτσης, κατόπιν της συνάντησης, που είχε με τον Δήμαρχο κ. Σπύρο Διαμαντόπουλο, την Τρίτη 9 Ιουλίου 2024, στην Αθήνα.

Συντήρηση διαβάσεων στο οδικό δίκτυο της πόλης του Κιλκίς

Με επιμέλεια συνεργείου της Τεχνικής Υπηρεσίας και τη συνδρομή των ελαιοχρωματιστών, που απασχολούνται στον Δήμο από το πρόγραμμα επιχορήγησης ανέργων άνω των 55, διαβάσεις πεζών έχουν ολοκληρωθεί στην κεντρική οδό της 21ης Ιουνίου από το ύψος των Δικαστηρίων μέχρι και την είσοδο του Γενικού...
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Επίσκεψη του Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα στο Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Γιώργος Αγριμανάκης καλωσόρισε τον Πρέσβη της Κίνας εκ μέρους του Δημάρχου Ηρακλείου Κρήτης και μετέφερε την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να ενδυναμώσει τις σχέσεις της με την Κίνα σε κάθε επίπεδο. Η ανάπτυξη του τουρισμού, του πρωτογενή τομέα και της επιχειρηματικότητας τέθηκαν ως ζητήματα προτεραιότητας από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κατά τη διάρκεια της συζήτησης, στην οποία εξετάστηκε η προοπτική ανάπτυξης συνεργασιών στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού, της τεχνολογίας και της ενέργειας, ενώ αναφορά έγινε και στην αδελφοποίηση του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης με...
Τοπική Αυτοδιοίκηση Υγεία

Ο Δήμος Σκύδρας συμμετείχε στη διαδικτυακή ημερίδα: «Μύθοι και αλήθειες για τα αντιβιοτικά και τα εμβόλια»

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η διαδικτυακή ημερίδα με θέμα: «Μύθοι και αλήθειες για τα αντιβιοτικά και τα εμβόλια», η οποία ήταν ενταγμένη στην ομώνυμη εκστρατεία, η οποία υλοποιήθηκε για 10η συνεχή χρονιά από το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, με τη συνεργασία της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σκοπός της ημερίδας ήταν η ευαισθητοποίηση πολιτών και εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Προσχολικής Αγωγής και την παρακολούθησαν ενδιαφερόμενοι από τους Δήμους Σκύδρας, Νεάπολης-Συκεών, Πυλαίας-Χορτιάτη, Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Θέρμης και Πύδνας, Ορεστιάδας και Κολινδρού.
Η Δήμαρχος Σκύδρας, κ. Κατερίνα Ιγνατιάδου, στον χαιρετισμό της δήλωσε μεταξύ των άλλων πως: «Η περίοδος της πανδημίας ανέδειξε και ένα άλλο πρόβλημα, που υπάρχει σχετικά με την έλλειψη ενημέρωσης, όσον αφορά στη χρήση των αντιβιοτικών και, γενικά, των φαρμακευτικών σκευασμάτων, καθώς, επίσης, και των εμβολίων. Ειδικά για τα εμβόλια ακούσαμε πάρα πολλές θεωρίες, εξαιτίας των οποίων πολλοί συνάνθρωποί μας αποφάσισαν να μην εμβολιαστούν κατά του COVID, και αυτό μπορεί να στοίχισε ακόμη και την ίδια τους τη ζωή. Επομένως, χρειάζεται ενημέρωση, χρειάζεται να γνωρίζουμε την άποψη και τη θέση της επιστήμης. Προχωράμε μπροστά και προχωράμε με την επιστήμη. Γι’ αυτόν τον λόγο θέλω να συγχαρώ πραγματικά τους διοργανωτές για την επιλογή του θέματος, καθώς και όλους αυτούς που παρακολουθούν τη σημερινή ημερίδα. Με το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, στο οποίο ο Δήμος Σκύδρας συμμετέχει εδώ και πολλά χρόνια, πραγματοποιήσαμε πολλές δράσεις, πολλές εκδηλώσεις με στόχο την προστασία της Δημόσιας Υγείας. Επίσης, με το Κ.Ε.Π. Υγείας, που έχουμε ιδρύσει εδώ και πολλά χρόνια στον Δήμο μας, έχουμε πραγματοποιήσει αντίστοιχες δράσεις. Γι’ αυτόν τον λόγο θέλω να ευχαριστήσω για την αγαστή και αποτελεσματική συνεργασία το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και όλους τους φορείς, με τους οποίους συνεργαζόμαστε για να προάγουμε και να αναδείξουμε τα θέματα προστασίας και πρόληψης της Δημόσιας Υγείας. Θέλω, επίσης, να συγχαρώ την αρμόδια Αντιδήμαρχο κ. Ευφροσύνη Κρητίδου, καθώς, επίσης, και την υπηρεσία του Κ.Ε.Π. Υγείας του Δήμου Σκύδρας και την Κοινωνική Υπηρεσία. Προχωράμε μπροστά, λοιπόν, προχωράμε με την επιστήμη. Καλή ημερίδα.».

Επίσης, ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης, απηύθυνε χαιρετισμό στη διαδικτυακή αυτή εκδήλωση, ευχαριστώντας τους οργανωτές και τους συμμετέχοντες για την υποστήριξή τους στη δράση αυτή, και ακόμη τόνισε μεταξύ άλλων πως: «Οι επιστήμονες, που βρίσκονται σήμερα μαζί μας, είναι αρωγοί στην προσπάθειά μας για τη διάδοση της γνώσης. Με τις εξειδικευμένες συμβουλές τους και την πολυετή πείρα τους γνωρίζουν τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να βοηθήσουν όλους τους πολίτες στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση των λοιμώξεων. Οι εκπαιδευτικοί, μέσα από τη συνάντηση αυτή, μπορούν να λάβουν την πληροφορία και να τη μεταφέρουν ορθά στους μαθητές τους, με γνώμονα την αλλαγή νοοτροπίας και την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής.».
Επίσης, σε διάφορες ερωτήσεις, που τέθηκαν από τους συμμετέχοντες στη διαδικτυακή ημερίδα, απάντησαν ο Καθηγητής Παθολογίας-Λοιμώξεων Α.Π.Θ., Α΄ Παθολογική Κλινική Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης κ. Συμεών Μεταλλίδης, ο Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος, Αναπληρωτής Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Περικλής Παναγόπουλος και η Καθηγήτρια Παιδιατρικής-Λοιμώξεων, Διευθύντρια στη Β΄ Παιδιατρική Κλινική του Ε.Κ.Π.Α. και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών κ. Μαρίζα Τσολιά.
Επίσης, οφείλουμε να αναφέρουμε πως τον γενικό συντονισμό της ημερίδας είχε η Π.Ε. Ψυχολόγων, MSc, Αν. Προϊσταμένη Τμήματος Υγείας, Πρόληψης & Εθελοντισμού του Δήμου Νεάπολης-Συκεών κ. Νικολέτα Δαλάτση, τον συντονισμό των ερωτήσεων για τα αντιβιοτικά έκανε η Διοικητική Υπάλληλος της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Σκύδρας κ. Χριστίνα Φασουλάκου, ενώ τον συντονισμό των ερωτήσεων για τα εμβόλια είχε η Νοσηλεύτρια Τ.Ε. του Δημοτικού Ιατρείου του Δήμου Καλαμαριάς κ. Άννα Πρατάνου.
Η παρουσίαση του εκπαιδευτικού υλικού «e-bug» πραγματοποιήθηκε από τη Γενική Γραμματέα του Δήμου Ορεστιάδας κ. Ζαχαρούλα Πέπη, ενώ η παρουσίαση του Παιδικού Παραμυθιού, με τίτλο: «Ποιος παγίδεψε την Πένυ Κιλλίνη», το οποίο δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της εκστρατείας: «Μύθοι και αλήθειες για τα αντιβιοτικά», πραγματοποιήθηκε από τη Διοικητική–Συντονίστρια του Κ.Ε.Π. Υγείας Δήμου Θέρμης και Συντονίστρια του Προγράμματος «Υγιείς Πόλεις» στον ίδιο δήμο κ. Μάγδα Ε. Παπανίκου, και η Π.Ε. Κοινωνικών Λειτουργών, από το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Αμπελοκήπων–Μενεμένης κ. Ουρανία Παπαγεωργίου.