ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τρίτη | 23 Ιουλίου 2024
Κρήτη Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δύο σύγχρονους βυθιζόμενους κάδους απορριμμάτων παρέλαβε και τοποθέτησε ο Δήμος Ρεθύμνης επί της οδού Γερακάρη, στο ύψος της Πλατείας Ιερολοχιτών

Ο Δήμος Ρεθύμνης παρέλαβε και τοποθέτησε δύο σύγχρονους βυθιζόμενους κάδου απορριμμάτων στην οδό Γερακάρη, στο ύψους της Πλατείας Ιερολοχιτών. Πρόκειται για ένα οικολογικό σύστημα βυθιζόμενων κάδων απορριμμάτων, ένας για σύμμικτα οικιακά και ένας άλλος για ανακυκλώσιμα απορρίμματα, χωρητικότητας 1.100 λίτρων έκαστος, τους οποίους προμηθεύτηκε ο Δήμος Ρεθύμνης κατόπιν δημόσιας διεθνούς ανοικτής ηλεκτρονικής διαδικασίας επιλογής αναδόχου, στο πλαίσιο του έργου: «Προμήθεια εξοπλισμού αναβάθμισης Δημόσιου χώρου, συστημάτων έξυπνης πόλης και βιώσιμης κινητικότητας», του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου (Open Mall).
Κοινωνία Πειραιάς Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εκπαιδευτικό σεμινάριο φυλάκων-πυροφυλάκων πραγματοποίησε ο Δήμος Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη

Σε εκπαίδευση των φυλάκων-πυροφυλάκων, που προσλήφθηκαν για τις αυξημένες ανάγκες της αντιπυρικής περιόδου, προχώρησε για πρώτη φορά ο Δήμος Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη, όπου το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με τον Τεχνικό Ασφαλείας, διαπιστευμένο για εκπαίδευση και πιστοποίηση, εκπαίδευσαν το προσωπικό του Δήμου, που εμπλέκεται στη φύλαξη των Αλσών Δεξαμενής, Βώκου και Νυμφών (Κηποθέατρο), αλλά και προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας, σε ζητήματα που αφορούν την πρόληψη και διαχείριση πυρκαγιών, και ειδικότερα στη χρήση πυροσβεστικών μέσων. Οι υπάλληλοι που συμμετείχαν στην εκπαίδευση θα λάβουν σχετική πιστοποίηση.
Ήπειρος Ιστορία Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εκδηλώσεις μνήμης και τιμής του Δήμου Πάργας για τη Μάχη της Σπλάντζας και τη θυσία του οπλαρχηγού Κυριακούλη Μαυρομιχάλη

Κορυφώθηκαν οι επετειακές εκδηλώσεις μνήμης του Δήμου Πάργας προς τιμή του οπλαρχηγού Κυριακούλη Μαυρομιχάλη, ο οποίος έπεσε μαχόμενος στη Μάχη της Σπλάντζας στις 4 Ιουλίου 1822.

Συντονισμός υπηρεσιών για την ολοκλήρωση των έργων στις οδούς Μανωλάκη και Άνθιμου Γαζή στη Λάρισα

Εντός των χρονοδιαγραμμάτων βρίσκονται οι εργασίες για την υλοποίηση των έργων στις οδούς Μανωλάκη και Ανθίμου Γαζή, στα τμήματά τους που βρίσκονται υπό διαμόρφωση, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Λαρισαίων, κ. Θανάση Μαμάκο. Παράλληλα, δίνεται έμφαση στην ενίσχυση του πρασίνου, με την τοποθέτηση περισσότερων δένδρων από αυτά που προϋπήρχαν, ενώ και ο σχεδιασμός της πορείας των εργασιών είναι προσεκτικός, με στόχο τη μικρότερη δυνατή όχληση των πολιτών.

Υπογραφή εργολαβικής σύμβασης αντιπλημμυρικών εργασιών στην Π.Ε. Μεσσηνίας

Υπεγράφη την Τρίτη 16 Ιουλίου 2024 από τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Στάθη Αναστασόπουλο η εργολαβική σύμβαση του έργου: «Καθαρισμοί ρεμάτων και αντιπλημμυρικά έργα στην Π.Ε. Μεσσηνίας», προϋπολογισμού 320.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το τεχνικό πρόγραμμα Ιδίων Πόρων της Περιφερειακής Ενότητας.

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου Κρήτης η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την προστασία της ακτογραμμής

Στόχος του έργου είναι η προστασία της ακτής από τα έντονα φαινόμενα διάβρωσης στον κόλπο του Δερματά και την υποχώρηση της ακτογραμμής, τα οποία έχουν προέλθει από την έντονη κυματική δράση σε συνδυασμό με το μικρό πλάτος της παραλίας και το κατακόρυφο τοιχίο αντιστήριξης...
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Επίσκεψη του Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα στο Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Γιώργος Αγριμανάκης καλωσόρισε τον Πρέσβη της Κίνας εκ μέρους του Δημάρχου Ηρακλείου Κρήτης και μετέφερε την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να ενδυναμώσει τις σχέσεις της με την Κίνα σε κάθε επίπεδο. Η ανάπτυξη του τουρισμού, του πρωτογενή τομέα και της επιχειρηματικότητας τέθηκαν ως ζητήματα προτεραιότητας από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κατά τη διάρκεια της συζήτησης, στην οποία εξετάστηκε η προοπτική ανάπτυξης συνεργασιών στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού, της τεχνολογίας και της ενέργειας, ενώ αναφορά έγινε και στην αδελφοποίηση του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης με...
Αττική Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ο Δήμος Παιανίας θέσπισε βραβεία στη μνήμη δύο υπαλλήλων-πρότυπο

Στη θέσπιση δύο νέων βραβείων προχώρησε ο Δήμος Παιανίας, τιμώντας τη μνήμη δύο πρόωρα χαμένων υπαλλήλων του δήμου, οι οποίοι προσέφεραν με τη δράση τους στο κοινωνικό σύνολο και αναδείχθηκαν σε πρότυπο εργαζομένου.

Το βραβείο «Ελένη Κουτσιουμανή», στη μνήμη της εκλιπούσας υπαλλήλου των Κοινωνικών Υπηρεσιών, θα απονέμεται για πράξεις αλτρουισμού, κοινωνικής ευαισθητοποίησης, εθελοντισμού, προστασίας των μειονοτήτων, καταπολέμησης των διακρίσεων, ενίσχυσης της κοινωνίας των πολιτών, προστασίας των απόρων, ενίσχυσης της εκπαίδευσης και καταπολέμησης των ανισοτήτων.
Υποψήφιοι για το βραβείο είναι εν δυνάμει όλοι οι δημότες του Δήμου Παιανίας, ανεξαιρέτως ηλικίας.
Το βραβείο «Αθανάσιος Χούντας», στη μνήμη του υπαλλήλου των Οικονομικών Υπηρεσιών, θα απονέμεται ετησίως σε δημοτικούς υπαλλήλους, οι οποίοι σημείωσαν λαμπρή επαγγελματική πορεία στις δημοτικές υπηρεσίες, προσέφεραν τα μέγιστα για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών, προασπιζόμενοι το δημόσιο συμφέρον, και αποτελούν υπόδειγμα εργατικότητας και συνέπειας για όλους.
Ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης, αναφερόμενος στους δύο εκλιπόντες, έκανε λόγο για υπαλλήλους υπόδειγμα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «Η Ελένη Κουτσιουμανή ήταν η κινητήριος δύναμη των Κοινωνικών Υπηρεσιών του δήμου, επί της ουσίας μονοπρόσωπα εκείνη ήταν οι Κοινωνικές Υπηρεσίες. Ήταν ένας άνθρωπος που συμπαραστάθηκε σε πολλούς συνδημότες μας, έμπαινε μπροστά και έφερνε σε πέρας κάθε εργασία. Δεν υπολόγισε ούτε τις επιπτώσεις της υπερπροσπάθειας και της καθημερινής αγωνίας στην υγεία της. Η θέσπιση του βραβείου στο όνομά της είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για να τιμήσουμε τη μνήμη της. Αντίστοιχη περίπτωση είναι αυτή του Θανάση Χούντα. Ένας υπάλληλος, που παρά τα πολλά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε, ήταν καθημερινά στην υπηρεσία του, δεν έκανε απουσίες. Ακόμη και όταν προέκυψε ζήτημα με την καρδιά του συνέχισε ακάθεκτος μέσω της τηλεεργασίας. Αποτελούσε πρότυπο δημοτικού υπαλλήλου. Η θέσπιση των δύο βραβείων έγινε αφενός για να κρατήσουμε τη μνήμη τους ζωντανή και αφετέρου για να γίνουν φωτεινά παραδείγματα για τους υπόλοιπους, για κάθε δημότη αυτού του τόπου.».