ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τρίτη | 23 Ιουλίου 2024
Κρήτη Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δύο σύγχρονους βυθιζόμενους κάδους απορριμμάτων παρέλαβε και τοποθέτησε ο Δήμος Ρεθύμνης επί της οδού Γερακάρη, στο ύψος της Πλατείας Ιερολοχιτών

Ο Δήμος Ρεθύμνης παρέλαβε και τοποθέτησε δύο σύγχρονους βυθιζόμενους κάδου απορριμμάτων στην οδό Γερακάρη, στο ύψους της Πλατείας Ιερολοχιτών. Πρόκειται για ένα οικολογικό σύστημα βυθιζόμενων κάδων απορριμμάτων, ένας για σύμμικτα οικιακά και ένας άλλος για ανακυκλώσιμα απορρίμματα, χωρητικότητας 1.100 λίτρων έκαστος, τους οποίους προμηθεύτηκε ο Δήμος Ρεθύμνης κατόπιν δημόσιας διεθνούς ανοικτής ηλεκτρονικής διαδικασίας επιλογής αναδόχου, στο πλαίσιο του έργου: «Προμήθεια εξοπλισμού αναβάθμισης Δημόσιου χώρου, συστημάτων έξυπνης πόλης και βιώσιμης κινητικότητας», του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου (Open Mall).
Κοινωνία Πειραιάς Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εκπαιδευτικό σεμινάριο φυλάκων-πυροφυλάκων πραγματοποίησε ο Δήμος Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη

Σε εκπαίδευση των φυλάκων-πυροφυλάκων, που προσλήφθηκαν για τις αυξημένες ανάγκες της αντιπυρικής περιόδου, προχώρησε για πρώτη φορά ο Δήμος Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη, όπου το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με τον Τεχνικό Ασφαλείας, διαπιστευμένο για εκπαίδευση και πιστοποίηση, εκπαίδευσαν το προσωπικό του Δήμου, που εμπλέκεται στη φύλαξη των Αλσών Δεξαμενής, Βώκου και Νυμφών (Κηποθέατρο), αλλά και προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας, σε ζητήματα που αφορούν την πρόληψη και διαχείριση πυρκαγιών, και ειδικότερα στη χρήση πυροσβεστικών μέσων. Οι υπάλληλοι που συμμετείχαν στην εκπαίδευση θα λάβουν σχετική πιστοποίηση.
Ήπειρος Ιστορία Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εκδηλώσεις μνήμης και τιμής του Δήμου Πάργας για τη Μάχη της Σπλάντζας και τη θυσία του οπλαρχηγού Κυριακούλη Μαυρομιχάλη

Κορυφώθηκαν οι επετειακές εκδηλώσεις μνήμης του Δήμου Πάργας προς τιμή του οπλαρχηγού Κυριακούλη Μαυρομιχάλη, ο οποίος έπεσε μαχόμενος στη Μάχη της Σπλάντζας στις 4 Ιουλίου 1822.

Συντονισμός υπηρεσιών για την ολοκλήρωση των έργων στις οδούς Μανωλάκη και Άνθιμου Γαζή στη Λάρισα

Εντός των χρονοδιαγραμμάτων βρίσκονται οι εργασίες για την υλοποίηση των έργων στις οδούς Μανωλάκη και Ανθίμου Γαζή, στα τμήματά τους που βρίσκονται υπό διαμόρφωση, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Λαρισαίων, κ. Θανάση Μαμάκο. Παράλληλα, δίνεται έμφαση στην ενίσχυση του πρασίνου, με την τοποθέτηση περισσότερων δένδρων από αυτά που προϋπήρχαν, ενώ και ο σχεδιασμός της πορείας των εργασιών είναι προσεκτικός, με στόχο τη μικρότερη δυνατή όχληση των πολιτών.

Υπογραφή εργολαβικής σύμβασης αντιπλημμυρικών εργασιών στην Π.Ε. Μεσσηνίας

Υπεγράφη την Τρίτη 16 Ιουλίου 2024 από τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Στάθη Αναστασόπουλο η εργολαβική σύμβαση του έργου: «Καθαρισμοί ρεμάτων και αντιπλημμυρικά έργα στην Π.Ε. Μεσσηνίας», προϋπολογισμού 320.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το τεχνικό πρόγραμμα Ιδίων Πόρων της Περιφερειακής Ενότητας.

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου Κρήτης η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την προστασία της ακτογραμμής

Στόχος του έργου είναι η προστασία της ακτής από τα έντονα φαινόμενα διάβρωσης στον κόλπο του Δερματά και την υποχώρηση της ακτογραμμής, τα οποία έχουν προέλθει από την έντονη κυματική δράση σε συνδυασμό με το μικρό πλάτος της παραλίας και το κατακόρυφο τοιχίο αντιστήριξης...
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Επίσκεψη του Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα στο Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Γιώργος Αγριμανάκης καλωσόρισε τον Πρέσβη της Κίνας εκ μέρους του Δημάρχου Ηρακλείου Κρήτης και μετέφερε την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να ενδυναμώσει τις σχέσεις της με την Κίνα σε κάθε επίπεδο. Η ανάπτυξη του τουρισμού, του πρωτογενή τομέα και της επιχειρηματικότητας τέθηκαν ως ζητήματα προτεραιότητας από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κατά τη διάρκεια της συζήτησης, στην οποία εξετάστηκε η προοπτική ανάπτυξης συνεργασιών στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού, της τεχνολογίας και της ενέργειας, ενώ αναφορά έγινε και στην αδελφοποίηση του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης με...
Αττική Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ο Δήμος Ωρωπού συγκέντρωσε 5 τόνους καπάκια, τα οποία μετατράπηκαν σε δωροεπιταγές για τους άπορους

Οι καρδιές της ανακύκλωσης, που χτυπούν σε κάθε πλατεία Δημοτικής Ενότητας του Δήμου Ωρωπού, χτύπησαν δυνατά για άλλη μία φορά, βοηθώντας τους άπορους συνανθρώπους μας με τη χορήγηση σε αυτούς δωροεπιταγών, με έσοδα τα οποία προήλθαν από την ανακύκλωση 5 τόνων πλαστικών καπακιών, που συγκεντρώνουν καθημερινά οι πολίτες του Δήμου Ωρωπού.

Τις δωροεπιταγές παρέδωσε ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ωρωπού (Κ.Ε.Δ.Ω.) κ. Άγγελος Χατζηιωάννου στην υπεύθυνη των Κοινωνικών Δομών του Δήμου κ. Χριστίνα Φωτοπούλου, οι οποίες θα δοθούν στους καταγεγραμμένους ωφελούμενους, οι οποίοι, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ., βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας.
Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ω., κ. Άγγελος Χατζηιωάννου, κατά την παράδοση των δωροεπιταγών επισήμανε μεταξύ άλλων πως: «Είναι το προϊόν της μεγάλης οικολογικής δράσης, που συμμετέχουν όλοι οι πολίτες του Δήμου Ωρωπού και, ειδικά, τα μικρά παιδιά. Σε 15 μήνες συγκεντρώθηκαν πάνω από 5 τόνοι πλαστικού από τα καπάκια των πλαστικών μπουκαλιών από νερά και αναψυκτικά. Τα χρήματα που εξοικονομήσαμε τα μετατρέψαμε σε δωροεπιταγές και τα επιστρέφουμε στους συμπολίτες μας, που έχουν ανάγκη και ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του Δήμου. Ευχαριστώ θερμά τους συμπολίτες μας και, ειδικά, τα νέα παιδιά, που με σπουδή και συνέπεια συγκεντρώνουν τα πλαστικά καπάκια.», ενώ από την πλευρά της η κ. Χριστίνα Φωτοπούλου ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Η καρδιά της ανακύκλωσης μεταφέρεται με ουσιαστικό τρόπο και δίνεται ως βοήθημα στις οικογένειες, που έχουν ανάγκες αυτές τις άγιες ημέρες. Μέσω πολλών δράσεων, που έχουμε κάνει ως Κέντρο Κοινότητας και ως Κ.Ε.Π. Υγείας Ωρωπού, έχουμε μαζέψει και αρκετές ακόμη χορηγίες, που αφορούν σε τρόφιμα που δίνονται στις οικογένειες που έχουν ανάγκη συν τις δωροεπιταγές, που θα δοθούν στις οικογένειες για να αγοράσουν κάτι που θα χρειαστούν επί πλέον.».