ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Σάββατο | 2 Δεκεμβρίου 2023
Αττική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Καθοριστική η συμβολή του 1544 και των συνεργείων άμεσης επέμβασης στη βελτίωση του οδικού δικτύου της Αττικής

Ο τετραψήφιος τηλεφωνικός αριθμός 1544 αποτελεί αποδεδειγμένα πλέον ένα αποτελεσματικό τεχνολογικό εργαλείο, το οποίο συμβάλλει στην επίτευξη του στρατηγικού σχεδίου της Περιφέρειας Αττικής στον τομέα της οδικής ασφάλειας και της βελτίωσης του οδικού δικτύου.
Ιστορία Κεντρικός Τομέας Κοινωνία

Εξαιρετική η διάλεξη του κορυφαίου ερευνητή της κοπτικής γλώσσας π. Ugo Zanetti στην Εταιρεία Φίλων του Λαού, στην Αθήνα

Το απόγευμα της Δευτέρας 27 Νοεμβρίου 2023, στον χώρο της Εταιρείας Φίλων του Λαού, στην Αθήνα, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων μαθημάτων της Καθηγήτριας Αραβικού Πολιτισμού και Αραβικής Λογοτεχνίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. κ. Ελένης Κονδύλη, ο καλεσμένος της, κορυφαίος ερευνητής της κοπτικής γλώσσας, αλλά και άλλων αρχαίων ανατολικών γλωσσών, π. Ugo Zanetti, Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Λουβαίν, έδωσε μια εξαιρετική διάλεξη, στην ελληνική γλώσσα, με θέμα: «Μοναχισμός στις σκήτες της ερήμου, άλλοτε και τώρα.».
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σύσκεψη φορέων για τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Πάτρας

Το απόγευμα της Τετάρτης 29 Νοεμβρίου 2023, με πρωτοβουλία της Δημοτική Αρχή του Δήμου Πατρέων, πραγματοποιήθηκε μια σημαντική σύσκεψη στο Δημαρχείο της Πάτρας σχετική με τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης, όπου συμμετείχαν φορείς της πόλης, οι οποίοι μεταξύ άλλων εκτίμησαν σε ποιο σημείο βρίσκεται το ζήτημα αυτό, προς ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθούν οι διάφοροι φορείς και πώς μπορούν να ξεπεραστούν τα διάφορα εμπόδια που βάζει η κυβερνητική πολιτική στο σοβαρό αυτό κοινωνικό θέμα.

Ξεκίνησε το πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων αδέσποτων ζώων του Δήμου Γαλατσίου

Το Γραφείο Προστασίας Ζώων του Δήμου Γαλατσίου ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων μέσω του Προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ», για αδέσποτα ζώα στην πόλη.

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση Υγεία

«Η Πρόληψη κοντά μας» - Ολοκληρώθηκε η δράση ιατρικών ελέγχων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Οι υπηρεσίες πρόληψης και προαγωγής υγείας (προληπτικός καρδιολογικός έλεγχος, αλλεργικά τεστ, πνευμονολογικός...
Δυτική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Υπογραφή σύμβασης για τη ριζική ανάπλαση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου Γρεβενών

Το έργο αφορά στην καθολική αναβάθμιση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

«Σκοτσέζικο Ντους», της Χρύσας Σπηλιώτη, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσόγκα | Από 2 Δεκεμβρίου 2023, στο Θέατρο «ΠΡΟΒΑ»

Ο κ. Σωτήρης Τσόγκας, εμπνευσμένος από το κείμενο, του οποίου υπογράφει και τη θεατρική προσαρμογή, με τη σκηνοθετική αριστοτεχνική του ματιά, μας βάζει διαδραστικά στο κλίμα της δημιουργίας μια θεατρικής παράστασης, από τα καμαρίνια έως τη σκηνή. Κωμικές μέχρι δακρύων σκηνές εξελίσσονται μπροστά στα...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Ανατολική Αττική Διεθνή Ευρώπη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ο Δήμος Λαυρεωτικής αδελφοποιήθηκε με την πορτογαλική πόλη Cascais

Ο Δήμος Λαυρεωτικής αδελφοποιήθηκε με την πόλη Cascais, σε επίσημη Τελετή Αδελφοποίησης, που πραγματοποιήθηκε στην Πορτογαλική πόλη, αποτελώντας την πρώτη δήμων μεταξύ Ελλάδας και Πορτογαλίας.

Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής, κ. Δημήτρης Λουκάς, συνοδευόμενος από τον πρώην Δήμαρχο και Πρόεδρο του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Λαυρεωτικής κ. Κωνσταντίνο Λεβαντή, τον Αντιπρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης και Τηλεθέρμανσης Λαυρεωτικής (Δ.Ε.Υ.Α.ΤΗ.Λ.) κ. Σταύρο Κρητικό, τη Γενική Γραμματέα του Δήμου Λαυρεωτικής κ. Αικατερίνη Πάλλη και την Ειδική Σύμβουλο κ. Αναστασία Παπαδοπούλου, υπέγραψε τη συμφωνία αδελφοποίησης, η οποία είχε εγκριθεί ομόφωνα σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν 105/2022 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σκοπός της συγκεκριμένης αδελφοποίησης είναι η εμβάθυνση των σχέσεων μέσα από τη δημιουργία οδών συνεργασίας σε κοινούς τομείς. Η ενίσχυση της τοπικής ανάπτυξης των περιοχών, μέσα από πολιτιστικές, κοινωνικές, οικονομικές και επαγγελματικές ανταλλαγές, μέσα από προγράμματα συνεργασίας και ανταλλαγής τεχνογνωσίας σε θέματα τουρισμού, παρέχοντας σημαντικές δράσεις προσέγγισης των πολιτών και θεσμών, αναμένεται πως θα επιδράσει ευεργετικά και για τους δύο δήμους.


Κατά την ομιλία του, ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής, κ. Δημήτρης Λουκάς, είπε πως: «Η ιστορία στο βάθος των χρόνων, η θάλασσα ως στοιχείο ζωτικό για τον Τουρισμό και τους δημότες μας, οι υποδομές, που αναδεικνύουν την Ιστορία, αλλά και οι φυσικές μας ομορφιές, πλεονεκτήματα των δύο δήμων, οι κάτοικοι που συνυφαίνουν τη ζωή τους με την Ιστορία και τη θάλασσα, είναι εκείνα τα γονιδιακά στοιχεία, εκείνα τα ταυτοτικά χαρακτηριστικά, που σπάνε τα σύνορα και μας φέρνουν τόσο κοντά. Η φιλοξενία του περιφερειακού γραφείου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου από τον Δήμο σας αποτελεί σημαντικό συνδετικό κρίκο με τη Λαυρεωτική, δεδομένου ότι και στον Δήμο μας εδρεύει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου και Διακυβέρνησης. Στα σπλάχνα των Δήμων μας δομείται και η ευρωπαϊκή εξωστρέφεια, στο ανώτατο επίπεδο, αυτή των θεσμών. Και ευχαριστώ θερμά τον Καθηγητή Δημοσίου Δικαίου της Νομικής Σχολής Αθηνών και Διευθυντή του Ε.Ο.Δ.Δ., κ. Σπύρο Φλογαΐτη, καθώς, επίσης, και τον τέως πρεσβευτή μας στην Πρεσβεία της Πορτογαλία κ. Σπύρο Μεταξά, για τη συμβολή τους στην αδελφοποίηση. Ως δήμαρχος της Λαυρεωτικής, κατόπιν της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού μας Συμβουλίου, μαζί με τα άλλα δύο μέλη της αντιπροσωπείας μας, τον Κώστα Λεβαντή και τον Σταύρο Κρητικό, νιώθουμε εξαιρετικά συγκινημένοι, που οι δύο δήμοι μας από σήμερα είναι αδελφές πόλεις.».