ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τετάρτη | 24 Απριλίου 2024
Auto-Moto Βόρειος Τομέας Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Περισσότερα από 30 αυτοκίνητα ηλικίας 40 ετών και άνω συμμετείχαν στο 1ο Regularity Sprint Πεντέλης

Ένα νοσταλγικό ταξίδι στο παρελθόν απόλαυσαν όσοι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού βρέθηκαν στην Πλατεία Αγίας Τριάδας στην Πεντέλη, στο 1ο Regularity Sprint, που διοργάνωσε ο Δήμος Πεντέλης.
Ελληνική Οικονομία Ιόνια Νησιά Τοπική Αυτοδιοίκηση

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Κύπρου «Travel Expo Cyprus 2024»

Πρόκειται για τη Διεθνή Τουριστική Έκθεση, που διεξάγεται στην Κύπρο, με περισσότερους από 10.000 επισκέπτες κάθε χρόνο και φιλοξενεί εκθέτες από την Κύπρο, την Ελλάδα και το εξωτερικό. Την Ελλάδα επισκέπτονται πάνω από 650.000 Κύπριοι και ως εκ τούτου η Κύπρος αποτελεί μια αγορά στόχο για την Περιφέρεια μας.
Άλλα Αθλήματα Νότιο Αιγαίο Τοπική Αυτοδιοίκηση

Στη Ρόδο βρέθηκαν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας και ο Ομοσπονδιακός Προπονητής

Στο πλαίσιο της ανάπτυξης και προώθησης, αλλά και την επίλυση διαφόρων προβλημάτων του Αθλήματος της Τοξοβολίας, βρέθηκαν στη Ρόδο ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας κ. Αθανάσιος Ρέρρας και ο Ομοσπονδιακός Προπονητής κ. Αλέξανδρος Νασούλας, οι οποίοι παραχώρησαν Συνέντευξη Τύπου, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Ρόδου.

Νέες επιτυχίες για τον Α.Σ. ΚΑΛΛΙΡΡΟΟΝ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ 2024

Με επτά αθλητές συμμετείχε ο Α.Σ. ΚΑΛΛΙΡΡΟΟΝ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΓΟΥΣΟΥ-ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ 2024, που πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Γήπεδο «Γ. Στεφανόπουλος», στην Αθήνα, και επέστρεψε στην έδρα του με πέντε χρυσά και ένα ασημένιο μετάλλιο, καθώς και μια τέταρτη θέση.

Πασχαλινό τραπέζι για όλους από τον Δήμο Σκύδρας

Ο Δήμος Σκύδρας, αναγνωρίζοντας την οφειλή όλων να στηρίζουνε και να βοηθάνε τα πάσχοντα και ευάλωτα μέλη της κοινωνίας, όχι με τη μορφή οίκτου και ελεημοσύνης, αλλά ως ένα βοήθημα για να μπορέσουν να σταθούν με αξιοπρέπεια στη ζωή, συνεχίζει και φέτος τη δράση: «Πασχαλινό τραπέζι για όλους», ώστε, αφού συγκεντρωθούν τρόφιμα, να μοιραστούν στους πολίτες που τα χρειάζονται.

Πετυχημένο το ομαδικό εργαστήριο του Κέντρου Κοινότητας Νάουσας

Τα άτομα, που συμμετείχαν, είχαν την ευκαιρία να λάβουν πληροφορίες σχετικά με το πώς να διαμορφώσουν ένα πλάνο αναζήτησης εργασίας αλλά και απαντήσεις σε ερωτήματα, που τέθηκαν σε εργασιακά θέματα. Επίσης, το Κέντρο Κοινότητας Νάουσας εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς την κ. Θωμαή Δημητριάδου για...
Αττική Ιστορία Κοινωνία

Την 198η επέτειο από την Έξοδο τίμησαν οι Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής

Ακολουθώντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Ράπτης απηύθυνε χαιρετισμό προς τους Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.
Ιστορία Κεντρική Μακεδονία Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ο Δήμος Κατερίνης τίμησε την ιστορική επέτειο 202 χρόνων από τη Μάχη της Μηλιάς

«2 Απριλίου 1822-2 Απριλίου 2024»: Συμπληρώθηκαν 202 χρόνια από τη Μάχη της Μηλιάς και την ανατίναξη του Πύργου των Λαζαίων και ο Δήμος Κατερίνης τίμησε την ιστορική επέτειο το πρωί της Τρίτης 2 Απριλίου 2024, με εκδηλώσεις στην Άνω Μηλιά.

Παρουσία, για πρώτη φορά, 300 και πλέον μαθητών όλων των σχολικών μονάδων της περιοχής, καθώς και πλήθους κόσμου, σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Κάτω Μηλιάς, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κάτω Μηλιάς «ΟΙ ΛΑΖΑΙΟΙ», με την υποστήριξη του εκπολιτιστικού-εξωραϊστικού συλλόγου Άνω Μηλιάς «Η Αγία Παρασκευή» και του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεσαίας Μηλιάς «ΑΪ ΓΙΩΡΓΗΣ», πραγματοποιήθηκαν οι επετειακές εκδηλώσεις, που επιμελήθηκε η Αντιδημαρχία Πολιτισμού.
«Ο Δήμος Κατερίνης, με τη σημερινή εκδήλωση τιμά την ιστορική επέτειο. Τιμά τη θυσία των αγωνιστών, όχι απλά ως ένα τοπικό γεγονός, αλλά ως μία αφορμή να φωτιστεί η ένδοξη ιστορία των Λαζαίων, η ιστορία της Πιερίας, της Μακεδονίας. Αυτές οι μνήμες είναι η δύναμή μας.», σημείωσε σε σχετική δήλωσή του ο Δήμαρχος Κατερίνης, κ. Ιωάννης Ντούμος.
Επίσης, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, κ. Ελίνα Διαμαντοπούλου, ανέφερε πως: «Σήμερα, ανοίξαμε το βιβλίο της τοπικής ιστορίας και το διαβάσαμε μαζί με τους μαθητές μας. Άλλωστε, τη σκυτάλη διατήρησης της ιστορικής μνήμης παίρνει η νέα γενιά, οι μαθητές όλων των βαθμίδων της περιοχής, που μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους, σαν σε ένα μάθημα-γιορτή τοπικής ιστορίας, συμμετέχουν με ενεργό ενδιαφέρον στην εκδήλωσή μας και τους ευχαριστούμε από καρδιάς για αυτό.».
Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με Επίσημη Δοξολογία στον Ιστορικό Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής. Αμέσως μετά, με φόντο τα ερείπια του Πύργου των Λαζαίων, πραγματοποιήθηκαν: επιμνημόσυνη δέηση, απαγγελία ποιημάτων για τους Λαζαίους, από μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου, του Γυμνασίου και του Λυκείου της Κάτω Μηλιάς.

Επίσης, έγινε ομιλία–αναφορά στο ιστορικό της ημέρας από τον Αθανάσιο Μπίντα, Ομότιμο Καθηγητή Πανεπιστημίου, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε πως: «[…]Πυλώνας ανθεκτικότητας ενός έθνους είναι αναμφισβήτητα η Ιστορία του. Είναι οι μνήμες, οι φωνές, οι εικόνες, που ανασύρονται από το βαθύ παρελθόν. Αυτό το παρελθόν ορίζει και προδιαγράφει το παρόν και το μέλλον. Αυτές οι μνήμες είναι η ταυτότητά μας. […]».

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους των τοπικών αρχών, φορέων και συλλόγων, και πιο συγκεκριμένα από τον εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτή Πιερίας κ. Ξενοφώντα Μπαραλιάκο, τον Δήμαρχο Κατερίνης κ. Ιωάννη Ντούμο, την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κ. Σοφία Μαυρίδου και τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Μηλιάς κ. Γεώργιο Παπατόλιο, καθώς και από εκπροσώπους: της 24ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας Λιτοχώρου, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας, απογόνων της οικογένειας των Λαζαίων, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κάτω Μηλιάς «ΟΙ ΛΑΖΑΙΟΙ» με την Πρόεδρό του κ. Γεωργία Αγγελάκη, από τον Εκπολιτιστικό-Εξωραϊστικό Σύλλογο Άνω Μηλιάς «Η Αγία Παρασκευή» με τον Πρόεδρό του κ. Παύλο Σαμαρά, από τον Σύλλογο Κρητών Πιερίας «ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ» με τον Πρόεδρό του κ. Κώστα Μανιουδάκη κ.ά..

Ακόμη, στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων και ο βουλευτής Πιερίας κ. Κομνηνός Δελβερούδης, εκπρόσωπος της υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Άννας Μάνη-Παπαδημητρίου, εκπρόσωπος του βουλευτή Πιερίας κ. Σπύρου Κουλκουδίνα, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χαράλαμπος Χρ. Μπρουσκέλης, ο Αντιδήμαρχος Κατερίνης κ. Ηλίας Τάπρας, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Χρυσαυγή Δριστά και Άννα Τζήκα, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Ευθύμιος Τσίρκος, Ορέστης Φώτης, Χρήστος Λάζος και Ραφαήλ Μετενίδης, οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Νόπη Τριανταφυλλίδου και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γεώργιος Μακρής, Τοπικοί Σύμβουλοι και άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, φορέων και συλλόγων.

Στον επίλογο, ένα σύντομο απάνθισμα Μηλιώτικων ηρωικών τραγουδιών για τους Λαζαίους ερμήνευσε η Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Κάτω Μηλιάς, συνοδεία ορχήστρας παραδοσιακής μουσικής, που αποτελούσαν οι κ.κ.: Γιώργος Απ. Τσιρίμπασης (γκάιντα & κλαρίνο), Ιωάννης Χανδόλιας του Διονυσίου (λαούτο) και Ιωάννης Χανδόλιας του Γεωργίου (τουμπερλέκι), υπό τη Διεύθυνση του κ. Νίκου Γ. Χανδόλιας. Επίσης, κέρασμα στον χώρο πρόσφεραν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι: Κάτω Μηλιάς «ΟΙ ΛΑΖΑΙΟΙ» & Άνω Μηλιάς «Η Αγία Παρασκευή».

Ακόμη, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Κατερίνης ευχαρίστησε τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, τους εκπαιδευτικούς των σχολείων της Μηλιάς, για τη γνωστοποίηση της εκδήλωσης στους μαθητές των σχολικών μονάδων του τόπου, την τοπική κοινότητα, τους τοπικούς συλλόγους και όλες τις υπηρεσίες του Δήμου, που συνεργάστηκαν για τη διοργάνωση της εκδήλωσης.