ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τρίτη | 16 Απριλίου 2024
Ελληνική Οικονομία Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι συναντήσεις εργασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Κροατία

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός και η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Πολιτισμού κ. Φανή Παπαθωμά ολοκλήρωσαν την Τρίτη 9 Απριλίου 2024 τον κύκλο επαφών και συναντήσεων εργασίας στην Κροατία, όπου στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν, επίσης, η Προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Μαριάννα Λιάσκου και το στέλεχος του Γραφείου Περιφερειάρχη κ. Μέλπω Στεφανίδη.
Κοινωνία Κρήτη Μπάσκετ Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συμμαχία για το περιβάλλον από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Μια συμμαχία για το περιβάλλον μεταξύ Δήμου Ηρακλείου Κρήτης και Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.) ξεκινάει να αναπτύσσεται, με τον Δήμο να δηλώνει παρών στο πρόγραμμα Στρατηγικής Κοινωνικής και Περιβαλλοντικής Υπευθυνότητας της Ε.Ο.Κ., φέρνοντας την κυκλική οικονομία και τις πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης, σε αθλητικούς χώρους του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δράση για την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πύργου

«Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τους κοινόχρηστους χώρους», είναι το μήνυμα της δράσης, που υλοποίησε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024 ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας.

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Χανίων για την αντιμετώπιση σεισμών, σύμφωνα με το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

Συνεδρίασε την Παρασκευή το πρωί 12 Απριλίου 2024 το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χανίων, με κυρίαρχα θέματα τη συνεργασία μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων, υπηρεσιών και εθελοντικών οργανώσεων, αναφορικά με την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, λόγω σεισμών. Παράλληλα, στο επίκεντρο τέθηκε και η Επιχειρησιακή Άσκηση Πεδίου «ΜΙΝΩΑΣ 2024», που θα πραγματοποιηθεί το τρίτο δεκαήμερο του Απριλίου.

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά, από τον Κ.Ο.ΔΗ.Π. και το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου Πατρέων

Υλοποιήθηκε με επιτυχία τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2024 η εκδήλωση ευαισθητοποίησης, που διοργάνωσε ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων (Κ.Ο.ΔΗ.Π.) με το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά.

Ενισχύεται ο στόλος των Υπηρεσιών Καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων μετά από την παραλαβή ενός νέου οχήματος για πλύσιμο κάδων

Η προσθήκη του καινούριου οχήματος στον υπάρχοντα στόλο καδοπλυντηρίων της Υπηρεσίας Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου Λαρισαίων αναμένεται να συμβάλλει αποφασιστικά στην ενίσχυση των προγραμμάτων πλύσης κάδων λόγω της αυξημένης χωρητικότητάς του (4 m3).Το συγκεκριμένο όχημα έχει τη δυνατότητα να πλένει εν κινήσει κάδους...
Αττική Ιστορία Κοινωνία

Την 198η επέτειο από την Έξοδο τίμησαν οι Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής

Ακολουθώντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Ράπτης απηύθυνε χαιρετισμό προς τους Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.
Κεντρικός Τομέας Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ο Δήμος Καισαριανής σε Διεθνές Συνέδριο για την Πολιτική Προστασία

Ο Δήμος Καισαριανής, μέσω του Αντιδημάρχου Παιδείας, Πολιτικής Προστασίας, Τουρισμού & Οικολογίας, κ. Μάνου Κιτσέλλη, παραβρέθηκε σε Συνέδριο, που διοργάνωσε το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας, με συμμετοχή φορέων από την Ελλάδα, τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, την Ισπανία και το Βέλγιο, το οποίο διενεργήθηκε στην Καβάλα, με θέμα την «Ενίσχυση της Κεντρικής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε θέματα Πολιτικής Προστασίας.».

Στο σημαντικό αυτό Διεθνές Συνέδριο, παρουσιάστηκε το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «SETOFF», το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του «Erasmus +», που έχει ως τίτλο: «Έξυπνο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης και Κατάρτισης για Υπαλλήλους Κεντρικής & Τοπικής Αυτοδιοίκησης: Αγκαλιάστε την Ευπάθεια ως τη Μεγαλύτερη Δύναμη / Καινοτόμα Εργαλεία Διαχείρισης Κινδύνου».
Πρόκειται για μία σύμπραξη των τεσσάρων προαναφερόμενων χωρών, η οποία στοχεύει στη βελτίωση της ετοιμότητας και της επαγγελματικής ασφάλειας Υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας έναντι μελλοντικών κρίσεων και εκτάκτων αναγκών.

Παρουσίαση ενός σύγχρονου Κέντρου Επιχειρήσεων, ενισχυμένου με νέα υπολογιστικά συστήματα

Το «SETOFF» έχει αναπτύξει ένα καινοτόμο πρόγραμμα σπουδών ηλεκτρονικής κατάρτισης, βασισμένο σε ένα ήδη υλοποιημένο μοντέλο προσομείωσης, το οποίο έχει εμπλουτιστεί από μία ολοκληρωμένη ανάλυση αναγκών και τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις στον τομέα.

Εκπρόσωποι Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Σωμάτων Ασφαλείας και Κεντρικής Διοίκησης παρακολουθούν ομιλίες του Συνεδρίου

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα προορίζεται για εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας, αλλά και για προσωπικό ασφαλείας του ιδιωτικού τομέα.
Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει:
-Εισαγωγή στον κίνδυνο
-Διαδικασία διαχείρισης κινδύνου
-Αντίληψη κινδύνου
-Επικοινωνία κινδύνου
-Πρώτες βοήθειες.
-Καιρικά φαινόμενα: πλημμύρες, πυρκαγιές (αστικές & δασικές), σεισμοί, ηφαιστειακές εκρήξεις, βιομηχανικά ατυχήματα, επιδημίες, ζητήματα ασφάλειας, υγεία και ασφάλεια εργαζομένων πρώτης γραμμής.
Επίσης, η δασοπροστασία, η πολιτική προστασία και η ασφάλεια των εργαζομένων αποτελούν προτεραιότητες υψίστης σημασίας.

Αριστερά, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτικής Προστασίας, Τουρισμού και Οικολογίας, κ. Μάνος Κιτσέλλης, στην ομαδική αναμνηστική φωτογραφία με τους συμμετέχοντες του Συνεδρίου από τις 4 χώρες-μέλη του προγράμματος