ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Παρασκευή | 1 Δεκεμβρίου 2023
Αττική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Καθοριστική η συμβολή του 1544 και των συνεργείων άμεσης επέμβασης στη βελτίωση του οδικού δικτύου της Αττικής

Ο τετραψήφιος τηλεφωνικός αριθμός 1544 αποτελεί αποδεδειγμένα πλέον ένα αποτελεσματικό τεχνολογικό εργαλείο, το οποίο συμβάλλει στην επίτευξη του στρατηγικού σχεδίου της Περιφέρειας Αττικής στον τομέα της οδικής ασφάλειας και της βελτίωσης του οδικού δικτύου.
Ιστορία Κεντρικός Τομέας Κοινωνία

Εξαιρετική η διάλεξη του κορυφαίου ερευνητή της κοπτικής γλώσσας π. Ugo Zanetti στην Εταιρεία Φίλων του Λαού, στην Αθήνα

Το απόγευμα της Δευτέρας 27 Νοεμβρίου 2023, στον χώρο της Εταιρείας Φίλων του Λαού, στην Αθήνα, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων μαθημάτων της Καθηγήτριας Αραβικού Πολιτισμού και Αραβικής Λογοτεχνίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. κ. Ελένης Κονδύλη, ο καλεσμένος της, κορυφαίος ερευνητής της κοπτικής γλώσσας, αλλά και άλλων αρχαίων ανατολικών γλωσσών, π. Ugo Zanetti, Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Λουβαίν, έδωσε μια εξαιρετική διάλεξη, στην ελληνική γλώσσα, με θέμα: «Μοναχισμός στις σκήτες της ερήμου, άλλοτε και τώρα.».
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σύσκεψη φορέων για τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Πάτρας

Το απόγευμα της Τετάρτης 29 Νοεμβρίου 2023, με πρωτοβουλία της Δημοτική Αρχή του Δήμου Πατρέων, πραγματοποιήθηκε μια σημαντική σύσκεψη στο Δημαρχείο της Πάτρας σχετική με τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης, όπου συμμετείχαν φορείς της πόλης, οι οποίοι μεταξύ άλλων εκτίμησαν σε ποιο σημείο βρίσκεται το ζήτημα αυτό, προς ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθούν οι διάφοροι φορείς και πώς μπορούν να ξεπεραστούν τα διάφορα εμπόδια που βάζει η κυβερνητική πολιτική στο σοβαρό αυτό κοινωνικό θέμα.

Ξεκίνησε το πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων αδέσποτων ζώων του Δήμου Γαλατσίου

Το Γραφείο Προστασίας Ζώων του Δήμου Γαλατσίου ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων μέσω του Προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ», για αδέσποτα ζώα στην πόλη.

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση Υγεία

«Η Πρόληψη κοντά μας» - Ολοκληρώθηκε η δράση ιατρικών ελέγχων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Οι υπηρεσίες πρόληψης και προαγωγής υγείας (προληπτικός καρδιολογικός έλεγχος, αλλεργικά τεστ, πνευμονολογικός...
Δυτική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Υπογραφή σύμβασης για τη ριζική ανάπλαση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου Γρεβενών

Το έργο αφορά στην καθολική αναβάθμιση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

«Σκοτσέζικο Ντους», της Χρύσας Σπηλιώτη, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσόγκα | Από 2 Δεκεμβρίου 2023, στο Θέατρο «ΠΡΟΒΑ»

Ο κ. Σωτήρης Τσόγκας, εμπνευσμένος από το κείμενο, του οποίου υπογράφει και τη θεατρική προσαρμογή, με τη σκηνοθετική αριστοτεχνική του ματιά, μας βάζει διαδραστικά στο κλίμα της δημιουργίας μια θεατρικής παράστασης, από τα καμαρίνια έως τη σκηνή. Κωμικές μέχρι δακρύων σκηνές εξελίσσονται μπροστά στα...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Κεντρικός Τομέας Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ο Δήμος Καισαριανής σε Διεθνές Συνέδριο για την Πολιτική Προστασία

Ο Δήμος Καισαριανής, μέσω του Αντιδημάρχου Παιδείας, Πολιτικής Προστασίας, Τουρισμού & Οικολογίας, κ. Μάνου Κιτσέλλη, παραβρέθηκε σε Συνέδριο, που διοργάνωσε το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας, με συμμετοχή φορέων από την Ελλάδα, τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, την Ισπανία και το Βέλγιο, το οποίο διενεργήθηκε στην Καβάλα, με θέμα την «Ενίσχυση της Κεντρικής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε θέματα Πολιτικής Προστασίας.».

Στο σημαντικό αυτό Διεθνές Συνέδριο, παρουσιάστηκε το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «SETOFF», το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του «Erasmus +», που έχει ως τίτλο: «Έξυπνο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης και Κατάρτισης για Υπαλλήλους Κεντρικής & Τοπικής Αυτοδιοίκησης: Αγκαλιάστε την Ευπάθεια ως τη Μεγαλύτερη Δύναμη / Καινοτόμα Εργαλεία Διαχείρισης Κινδύνου».
Πρόκειται για μία σύμπραξη των τεσσάρων προαναφερόμενων χωρών, η οποία στοχεύει στη βελτίωση της ετοιμότητας και της επαγγελματικής ασφάλειας Υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας έναντι μελλοντικών κρίσεων και εκτάκτων αναγκών.

Παρουσίαση ενός σύγχρονου Κέντρου Επιχειρήσεων, ενισχυμένου με νέα υπολογιστικά συστήματα

Το «SETOFF» έχει αναπτύξει ένα καινοτόμο πρόγραμμα σπουδών ηλεκτρονικής κατάρτισης, βασισμένο σε ένα ήδη υλοποιημένο μοντέλο προσομείωσης, το οποίο έχει εμπλουτιστεί από μία ολοκληρωμένη ανάλυση αναγκών και τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις στον τομέα.

Εκπρόσωποι Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Σωμάτων Ασφαλείας και Κεντρικής Διοίκησης παρακολουθούν ομιλίες του Συνεδρίου

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα προορίζεται για εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας, αλλά και για προσωπικό ασφαλείας του ιδιωτικού τομέα.
Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει:
-Εισαγωγή στον κίνδυνο
-Διαδικασία διαχείρισης κινδύνου
-Αντίληψη κινδύνου
-Επικοινωνία κινδύνου
-Πρώτες βοήθειες.
-Καιρικά φαινόμενα: πλημμύρες, πυρκαγιές (αστικές & δασικές), σεισμοί, ηφαιστειακές εκρήξεις, βιομηχανικά ατυχήματα, επιδημίες, ζητήματα ασφάλειας, υγεία και ασφάλεια εργαζομένων πρώτης γραμμής.
Επίσης, η δασοπροστασία, η πολιτική προστασία και η ασφάλεια των εργαζομένων αποτελούν προτεραιότητες υψίστης σημασίας.

Αριστερά, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτικής Προστασίας, Τουρισμού και Οικολογίας, κ. Μάνος Κιτσέλλης, στην ομαδική αναμνηστική φωτογραφία με τους συμμετέχοντες του Συνεδρίου από τις 4 χώρες-μέλη του προγράμματος