ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Σάββατο | 13 Απριλίου 2024
Ελληνική Οικονομία Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι συναντήσεις εργασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Κροατία

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός και η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Πολιτισμού κ. Φανή Παπαθωμά ολοκλήρωσαν την Τρίτη 9 Απριλίου 2024 τον κύκλο επαφών και συναντήσεων εργασίας στην Κροατία, όπου στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν, επίσης, η Προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Μαριάννα Λιάσκου και το στέλεχος του Γραφείου Περιφερειάρχη κ. Μέλπω Στεφανίδη.
Κοινωνία Κρήτη Μπάσκετ Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συμμαχία για το περιβάλλον από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Μια συμμαχία για το περιβάλλον μεταξύ Δήμου Ηρακλείου Κρήτης και Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.) ξεκινάει να αναπτύσσεται, με τον Δήμο να δηλώνει παρών στο πρόγραμμα Στρατηγικής Κοινωνικής και Περιβαλλοντικής Υπευθυνότητας της Ε.Ο.Κ., φέρνοντας την κυκλική οικονομία και τις πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης, σε αθλητικούς χώρους του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δράση για την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πύργου

«Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τους κοινόχρηστους χώρους», είναι το μήνυμα της δράσης, που υλοποίησε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024 ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας.

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Χανίων για την αντιμετώπιση σεισμών, σύμφωνα με το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

Συνεδρίασε την Παρασκευή το πρωί 12 Απριλίου 2024 το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χανίων, με κυρίαρχα θέματα τη συνεργασία μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων, υπηρεσιών και εθελοντικών οργανώσεων, αναφορικά με την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, λόγω σεισμών. Παράλληλα, στο επίκεντρο τέθηκε και η Επιχειρησιακή Άσκηση Πεδίου «ΜΙΝΩΑΣ 2024», που θα πραγματοποιηθεί το τρίτο δεκαήμερο του Απριλίου.

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά, από τον Κ.Ο.ΔΗ.Π. και το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου Πατρέων

Υλοποιήθηκε με επιτυχία τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2024 η εκδήλωση ευαισθητοποίησης, που διοργάνωσε ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων (Κ.Ο.ΔΗ.Π.) με το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά.

Ενισχύεται ο στόλος των Υπηρεσιών Καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων μετά από την παραλαβή ενός νέου οχήματος για πλύσιμο κάδων

Η προσθήκη του καινούριου οχήματος στον υπάρχοντα στόλο καδοπλυντηρίων της Υπηρεσίας Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου Λαρισαίων αναμένεται να συμβάλλει αποφασιστικά στην ενίσχυση των προγραμμάτων πλύσης κάδων λόγω της αυξημένης χωρητικότητάς του (4 m3).Το συγκεκριμένο όχημα έχει τη δυνατότητα να πλένει εν κινήσει κάδους...
Κατοικίδια Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ενημερωτικές δράσεις σε σχολεία, για τα αδέσποτα ζώα, από τον Δήμο Χαλκιδέων

Την προηγούμενη εβδομάδα, κλιμάκιο της Γεωτεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, μαζί με τον...
Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συνεχίζεται ο εκσυγχρονισμός του δικτύου ηλεκτροφωτισμού στον Δήμο Χαλκιδέων

Τα νέα φωτιστικά σώματα εγκαταστάθηκαν στις ακόλουθες περιοχές: Γηπεδάκι μπάσκετ και παιδική...
Κεντρική Μακεδονία Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Καθημερινές παρεμβάσεις στις Κοινότητες του Δήμου Κατερίνης

«Με στόχο την υποστήριξη της καθημερινότητας, τη βελτίωση των υποδομών και την...
Δυτική Μακεδονία Κατοικίδια Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ενημέρωση από τον Δήμο Φλώρινας στο 3ο Γενικό Λύκειο με αφορμή την Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας

Η ενημέρωση είχε εξ' αρχής τη μορφή ανοικτής συζήτησης και ερωταπαντήσεων με τα παιδιά του 3ου Λυκείου, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους συμμετέχοντες να θέσουν τις ερωτήσεις και τις απορίες τους, λαμβάνοντας και τις ανάλογες έγκυρες απαντήσεις. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, αξιοσημείωτο υπήρξε το ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών και των μαθητών, καθώς και η ευστοχία των ερωτημάτων που έθεσαν.
Βόρειος Τομέας Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής διεκδικεί προγράμματα για την αστική κινητικότητα μέσα από το δίκτυο «Civitas»

Στο ευρωπαϊκό δίκτυο πόλεων του «Civitas Initiative», για την προώθηση και την ενσωμάτωση πρακτικών βιώσιμης αστικής κινητικότητας, εντάσσεται ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής.

Μέσω αυτού του δικτύου θα μπορέσει να διεκδικήσει απευθείας από την Ε.Ε. και να εφαρμόσει στην πόλη χρηματοδοτούμενα προγράμματα, που θα ενισχύσουν τις μετακινήσεις εντός των ορίων της, αλλά και να ανταλλάσσει εμπειρία και τεχνογνωσία με τις υπόλοιπες πόλεις-μέλη για να βελτιώσει τις δικές του υποδομές. Στόχος είναι παράλληλα με την υλοποίηση των ίδιων εργαλείων (Σ.Β.Α.Κ., Σ.Α.Π. κ.τ.λ.), το Ηράκλειο να γίνει μια πόλη ακόμη πιο ασφαλής για τους πεζούς, πιο προσβάσιμη στα Α.μΕ.Α. και πιο απλή για τους οδηγούς.
Πριν από λίγες ημέρες, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, κ. Νίκος Μπάμπαλος, και η Αντιδήμαρχος Ψηφιακής Πολιτικής, κ. Αιμιλία Τζίβα, συναντήθηκαν με την ελληνική αντιπροσωπεία του Δικτύου, προκειμένου να καθορίσουν τα επόμενα πρακτικά βήματα, που θα ακολουθήσουν μετά και την ένταξη του Δήμου στον πυρήνα του «Civitas». Επίσης, συζήτησαν με τον κ. Κοσμά Αναγνωστόπουλο, εκπρόσωπο της Εθνικής Γραμματείας «Civinet Greece-Cyprus», τις πρώτες ιδέες συνεργασίας, ώστε να ενταχθούν στην ατζέντα και των δύο φορέων, και έτσι, το αμέσως επόμενο διάστημα, να υπάρξουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες προς όφελος των δημοτών.
Ακόμη, αξίζει να σημειωθεί πως το δίκτυο «Civitas» αριθμεί 448 πόλεις σε όλη την Ευρώπη, από τις οποίες 52 είναι ελληνικές.
Επιπλέον, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, κ. Νίκος Μπάμπαλος, δήλωσε σχετικά πως: «Αξιοποιούμε κάθε συμμαχία για να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε προγράμματα και εργαλεία, που θα μας βοηθήσουν να κάνουμε το Ηράκλειο, την πόλη που όλοι αγαπάμε, έναν Δήμο ακόμη πιο σύγχρονο, με περισσότερη ποιότητα ζωής για τους δημότες. Η συμμετοχή μας στο δίκτυο «Civitas» θα ενισχύσει τις εμπειρίες, την τεχνογνωσία, αλλά και θα μας βοηθήσει να απορροφήσουμε κονδύλια, για να εφαρμόσουμε το όραμά μας για το Ηράκλειο του αύριο.».