ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Πέμπτη | 20 Ιουνίου 2024
Αθλητικά Ήπειρος Τοπική Αυτοδιοίκηση

Κατασκευή νέων κερκίδων και βοηθητικών χώρων στο Δημοτικό Στάδιο Πάργας

Ένα σημαντικό έργο για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων ολοκληρώνεται στο Δημοτικό Στάδιο Πάργας με την κατασκευή νέων κερκίδων και βοηθητικών χώρων (αποδυτήρια, γυμναστήριο κ.λπ.), με το έργο να χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», του Υπουργείου Εσωτερικών.
Ήπειρος Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος της εκπαιδευτικής δράσης: «Όσο Μεγαλώνω θα Ανακυκλώνω», στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Πάργας

Ο πρώτος κύκλος της εκπαιδευτικής δράσης, με τίτλο: «Όσο Μεγαλώνω θα Ανακυκλώνω», ολοκληρώθηκε στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Πάργας.
Θέατρο Κρήτη Μουσική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η μουσική παράσταση: «Σκύλος στον Δρόμο», από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Μουσική Παράσταση: «Σκύλος στον Δρόμο», από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης, στην κατάμεστη «Πύλη Βηθλεέμ», με περισσότερους από 400 παρευρισκόμενους το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024.

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο κ. Μιλτιάδης Καναβός, δημιουργώντας τεράστιο εκνευρισμό στη Δημοτική Αρχή της Νέας Ιωνίας Αττικής

Στην 22η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 17 Ιουνίου 2024, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημαρχείου, μεταξύ άλλων, προέκυψε η αναπάντεχη κοινοποίηση της ανεξαρτητοποίησης του πρώην δημοτικού συμβούλου της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη», κ. Μιλτιάδη Καναβού, προκαλώντας τεράστιο εκνευρισμό τόσο στον Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Μανούρη όσο και στους Αντιδημάρχους και στους δημοτικούς του συμβούλους, γεγονός που αποτυπώθηκε τόσο στην αντιπαράθεση των κ.κ. Μιλτιάδη Καναβού και Παναγιώτη Μανούρη, όσο και των υπολοίπων στη συνέχεια του Συνεδρίασης, σχεδόν για κάθε θέμα, με την αδρεναλίνη να εκτινάσσεται σε δυσθεώρητα ύψη, σε βάρος πάντοτε των επιχειρημάτων.

Mέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Νεολαίας της Κ.Ε.Δ.Ε. ορίστηκε ο κ. Βασίλης Χριστοδούλου, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία»

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία» και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, κ. Βασίλης Χριστοδούλου, ορίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) ως Μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Νεολαίας της Κ.Ε.Δ.Ε., με τον Πρόεδρό της και Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, κ. Λάζαρο Κυρίζογλου, να του εύχεται: «Καλή επιτυχία, γνωρίζοντας ότι η εξεύρεση των βέλτιστων λύσεων στα θέματα που αφορούν στον θεσμό, αποτελεί κοινό στόχο όλων μας.».

Ρεσιτάλ ερμηνείας από τους σπουδαστές πιάνου του Δημοτικού Ωδείου Φυλής στην εκδήλωση λήξης της χρονιάς

Θερμά συγχαρητήρια για το υψηλό επίπεδο σπουδών έδωσε ο Δήμαρχος Φυλής κ. Χρήστος Παππούς στην Καθηγήτρια κ. Ρούλα Λεβαντή και στην Αντιδήμαρχο κ. Χρυσούλα Κουράση, που έχει την ευθύνη λειτουργίας του Δημοτικού Ωδείου, και ακόμη δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη δεξιοτεχνία των σπουδαστών στην απόδοση...
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Μουσική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Μάγεψαν το κοινό οι Χορωδίες του Morgan State University και του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου

Η Δημοτική Χορωδία της Ι.Π. Μεσολογγίου, υπό τη Διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της κ. Σπύρου Χολέβα, έδωσε το μουσικό έναυσμα, αποδίδοντας γνωστά και αγαπημένα μουσικά κομμάτια. Στη συνέχεια, ακολούθησε το παγκοσμίου φήμης χορωδιακό σύνολο του Morgan State University, υπό τη Διεύθυνση του κ. Eric Conway, Πρόεδρο του Τμήματος Καλών και Παραστατικών Τεχνών του αμερικανικού πανεπιστημίου. Με επιλογές, που κυμαίνονταν από Gospel, Spirituals έως και σύγχρονα τραγούδια, τα 28 μέλη της Χορωδίας πραγματικά συνεπήραν το κοινό, που συμμετείχε με ενθουσιασμό, χτυπώντας ρυθμικά τα χέρια και τραγουδώντας. Ωστόσο, η μεγάλη έκπληξη για...
Δυτική Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου παρέλαβε δύο απορριμματοφόρα και καφέ κάδους

Ένα ακόμη μεγάλο βήμα για τη διαχείριση των σκουπιδιών έγινε στον Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου με την παραλαβή δύο απορριμματοφόρων και καφέ κάδων, με τον διαχωρισμό των βιοαποβλήτων να μπορεί πλέον να γίνει πράξη, αλλάζοντας προς το καλύτερο τον τρόπο διαχείρισης των αποβλήτων, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και την εξοικονόμηση πόρων.

Προς την κατεύθυνση αυτή επιστρατεύονται τα δύο νέα υπερσύγχρονα απορριμματοφόρα και μαζί με τους νέους, ειδικούς για τα Βιοαπόβλητα, καφέ κάδους τίθεται σε εφαρμογή το σύστημα διαχείρισης βιοαποβλήτων, το οποίο είχε μεγάλη ανάγκη εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης στη λειτουργία του Δήμου της Ι.Π. Μεσολογγίου, ο οποίος είναι από τους πρώτους στην Περιφέρεια, όπου θα λειτουργήσει η συλλογή βιοαποβλήτων, έχοντας έγκαιρα καταθέσει φάκελο σε πρόγραμμα ύψους 322.499,20 ευρώ.
Με την ευκαιρία αυτής της πολύ σημαντικής εξέλιξης, ο Δήμαρχος της Ι.Π. Μεσολογγίου, κ. Κώστας Λύρος, δήλωσε μεταξύ άλλων πως: «Από την πρώτη ημέρα θέσαμε το μείζον ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων σε πρώτη προτεραιότητα. Παρά τα εμπόδια, όχι μόνο δεν τα παρατήσαμε, αντιθέτως, παλέψαμε με μεγαλύτερο σθένος. Πετυχαίνουμε τους στόχους μας. Τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουμε άμεσα την εφαρμογή του «καφέ κάδου». Θα τοποθετηθούν κυρίως σε χώρους υψηλής συγκέντρωσης βιοαποβλήτων, μειώνοντας σημαντικά τον όγκο των απορριμμάτων που καταλήγουν στο Χ.Υ.Τ.Α. με πολύ μεγάλα οφέλη για τον Δήμο και το περιβάλλον. Παράλληλα, θα ξεκινήσουμε καμπάνια ενημέρωσης για την αναγκαιότητα συνεργασίας με τους δημότες μας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Και αυτή η μάχη θα κερδηθεί.».
Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως τα νέα απορριμματοφόρα διαθέτουν σύστημα πλύσης και απολύμανσης των κάδων μετά την εκκένωση τους και είναι δυνατή και η εκτέλεση συμπληρωματικών εργασιών με το όχημα, όπως πλύση του ίδιου του οχήματος, πλύση πεζοδρομίων, αποκόλληση αφισών κ.λπ..

Μάλιστα, η πρόταση που είχε καταθέσει ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου περιλαμβάνει εκτός από την απόκτηση των δύο απορριμματοφόρων και δράσεις οικιακής κομποστοποίησης και στο πλαίσιο αυτό ήδη προμηθεύτηκε 300 ειδικούς για βιοαπόβλητα κάδους, ενώ πιλοτικά θα δοθούν μικροί κάδοι σε νοικοκυριά για να γίνει μια πρώτη επαφή με τα νέα δεδομένα και την αποδοτικότητά τους.