ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Σάββατο | 2 Δεκεμβρίου 2023
Αττική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Καθοριστική η συμβολή του 1544 και των συνεργείων άμεσης επέμβασης στη βελτίωση του οδικού δικτύου της Αττικής

Ο τετραψήφιος τηλεφωνικός αριθμός 1544 αποτελεί αποδεδειγμένα πλέον ένα αποτελεσματικό τεχνολογικό εργαλείο, το οποίο συμβάλλει στην επίτευξη του στρατηγικού σχεδίου της Περιφέρειας Αττικής στον τομέα της οδικής ασφάλειας και της βελτίωσης του οδικού δικτύου.
Ιστορία Κεντρικός Τομέας Κοινωνία

Εξαιρετική η διάλεξη του κορυφαίου ερευνητή της κοπτικής γλώσσας π. Ugo Zanetti στην Εταιρεία Φίλων του Λαού, στην Αθήνα

Το απόγευμα της Δευτέρας 27 Νοεμβρίου 2023, στον χώρο της Εταιρείας Φίλων του Λαού, στην Αθήνα, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων μαθημάτων της Καθηγήτριας Αραβικού Πολιτισμού και Αραβικής Λογοτεχνίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. κ. Ελένης Κονδύλη, ο καλεσμένος της, κορυφαίος ερευνητής της κοπτικής γλώσσας, αλλά και άλλων αρχαίων ανατολικών γλωσσών, π. Ugo Zanetti, Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Λουβαίν, έδωσε μια εξαιρετική διάλεξη, στην ελληνική γλώσσα, με θέμα: «Μοναχισμός στις σκήτες της ερήμου, άλλοτε και τώρα.».
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σύσκεψη φορέων για τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Πάτρας

Το απόγευμα της Τετάρτης 29 Νοεμβρίου 2023, με πρωτοβουλία της Δημοτική Αρχή του Δήμου Πατρέων, πραγματοποιήθηκε μια σημαντική σύσκεψη στο Δημαρχείο της Πάτρας σχετική με τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης, όπου συμμετείχαν φορείς της πόλης, οι οποίοι μεταξύ άλλων εκτίμησαν σε ποιο σημείο βρίσκεται το ζήτημα αυτό, προς ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθούν οι διάφοροι φορείς και πώς μπορούν να ξεπεραστούν τα διάφορα εμπόδια που βάζει η κυβερνητική πολιτική στο σοβαρό αυτό κοινωνικό θέμα.

Ξεκίνησε το πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων αδέσποτων ζώων του Δήμου Γαλατσίου

Το Γραφείο Προστασίας Ζώων του Δήμου Γαλατσίου ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων μέσω του Προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ», για αδέσποτα ζώα στην πόλη.

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση Υγεία

«Η Πρόληψη κοντά μας» - Ολοκληρώθηκε η δράση ιατρικών ελέγχων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Οι υπηρεσίες πρόληψης και προαγωγής υγείας (προληπτικός καρδιολογικός έλεγχος, αλλεργικά τεστ, πνευμονολογικός...
Δυτική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Υπογραφή σύμβασης για τη ριζική ανάπλαση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου Γρεβενών

Το έργο αφορά στην καθολική αναβάθμιση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

«Σκοτσέζικο Ντους», της Χρύσας Σπηλιώτη, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσόγκα | Από 2 Δεκεμβρίου 2023, στο Θέατρο «ΠΡΟΒΑ»

Ο κ. Σωτήρης Τσόγκας, εμπνευσμένος από το κείμενο, του οποίου υπογράφει και τη θεατρική προσαρμογή, με τη σκηνοθετική αριστοτεχνική του ματιά, μας βάζει διαδραστικά στο κλίμα της δημιουργίας μια θεατρικής παράστασης, από τα καμαρίνια έως τη σκηνή. Κωμικές μέχρι δακρύων σκηνές εξελίσσονται μπροστά στα...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Γυναίκα Ιόνια Νησιά Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ο Δήμος Αργοστολίου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας ως σύμβολο αγώνων

Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Αργοστολίου, με Δήμαρχο τον κ. Θεόφιλο Μιχαλάτο, αναφέρεται στην 8η Μαρτίου ως Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, χαρακτηρίζοντάς την ως «ημέρα σύμβολο για τους αγώνες των γυναικών ενάντια σε κάθε μορφή καταπίεσης».

Αναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση του Δήμου Αργοστολίου αναφέρει πως:
«Η σημερινή ημέρα είναι μια ημέρα σύμβολο για τους αγώνες των γυναικών ενάντια σε κάθε μορφής καταπίεσης στην οικογένεια, στην εργασία, στην κοινωνία.
Και στη σύγχρονη εποχή, το φαινόμενο της καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της γυναίκας συνεχίζει να υφίσταται μέσω της στέρησης ακόμη και της στοιχειώδους γραμματικής εκπαίδευσής της, της χαμηλά αμειβόμενης εργασίας της, της σωματεμπορίας, της ενδοοικογενειακής βίας, του βιασμού του σώματος και της ψυχής.
Στο πέρασμα των χρόνων, η παρουσία της γυναίκας και η συμμετοχή της σε όλους τους τομείς της ζωής ήταν πάντοτε έντονη και αποτυπώνεται στον χώρο της επιστήμης, της υγείας, της έρευνας, του πολιτισμού, της τέχνης, του πνεύματος, της χειρωνακτικής εργασίας, του μόχθου, του αθλητισμού, της πολιτικής, της επιχειρηματικότητας, της ανιδιοτελούς προσφοράς στον συνάνθρωπο.
Κάθε 8η Μαρτίου τιμάμε τις γνωστές και άγνωστες άξιες γυναίκες, που έχουν αφήσει τα χνάρια τους στην Ιστορία του κόσμου, που τα εύσημά τους τα έχουν εισπράξει από την πορεία και το έργο τους στην ζωή:
-Τη γυναίκα πρόσφυγα, που δίνει τον καθημερινό της αγώνα επιβίωσης, σε αντίξοες συνθήκες.
-Τη γυναίκα, που βιώνει κάθε μορφή βίας και καλείται να σπάσει της σιωπή της και να μιλήσει γι’ αυτό.
-Τη γυναίκα, που τόσο άδικα έχασε τη ζωή της, εξαιτίας της έμφυλης βίας.
-Τη γυναίκα, που έχει χάσει την εργασία της και στερείται ακόμα και τα απαραίτητα.
-Τη γυναίκα της μονογονεϊκής οικογένειας, που έχει να αντιμετωπίσει μόνη όλες τις υποχρεώσεις και ανάγκες της οικογένειάς της.
-Τη γυναίκα, που βαδίζει στη ζωή με αγώνα, αξιοπρέπεια και αγάπη, αντάμα με ένα παιδί, έναν άνθρωπο με αναπηρία.
Κανένας άνθρωπος δεν είναι ίδιος με τον άλλον, αλλά όλοι έχουν τα ίδια δικαιώματα, σύμφωνα με τις προσωπικές του ανάγκες ο κάθε ένας.
Δεν υπερέχει κανένας άνθρωπος απέναντι σε έναν άλλον, υπερέχει εκείνος ο άνθρωπος που νιώθει πως είναι ισότιμος με όλους τους ανθρώπους του κόσμου. Γι’ αυτό και το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών πρεσβεύει την ουσιαστική ισότητα των φύλων στην πράξη!!!
Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη σε όλες τις γυναίκες του κόσμου και ειδικά στη γυναίκα μάνα και στις οικογένειές τους, που έχασαν τόσο απροσδόκητα τους ανθρώπους τους σε αυτό το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, που μας έχει όλους συγκλονίσει.».