ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Παρασκευή | 19 Απριλίου 2024
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ο Δήμος Πατρέων εγκαινίασε το Μνημείο προς τιμήν του Πελοπίδα Σταθακόπουλου για την ευγενή προσφορά και την ευαισθησία του

Στην Πλατεία Μπακογιάννη, που κατασκευάστηκε από το Κληροδότημα Πελοπίδα Α. Σταθακόπουλου και τον Δήμο Πατρέων, ο Δήμος εγκαινίασε το Μνημείο προς τιμήν του Πελοπίδα Σταθακόπουλου, αναγνωρίζοντας την ευγενή προσφορά και την ευαισθησία του.
Άλλα Αθλήματα Κρήτη Μπάσκετ Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Βραβεύθηκαν από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης για τις επιτυχίες τους στα σχολικά Πρωταθλήματα το 3ο το 8ο και το 11ο ΓΕ.Λ. Ηρακλείου

Οι πρωταθλήτριες ομάδες σχολείων του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης τιμήθηκαν σε μια σεμνή τελετή, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Απριλίου 2024, στις εγκαταστάσεις του Παγκρητίου Σταδίου από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δράση για την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πύργου

«Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τους κοινόχρηστους χώρους», είναι το μήνυμα της δράσης, που υλοποίησε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024 ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας.

Πώς ο «Μεγάλος Αδελφός» απειλεί μαθητές και μαθήτριες στην πολύπαθη Νέα Ιωνία Αττικής

Τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2024, συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Ιωνίας Αττικής, όπου εκτός Ημερήσιας Διάταξης συζητήθηκε το σοβαρότατο ζήτημα, που έθεσε προς ψήφιση η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Νέας Ιωνίας, και αφορούσε στη μη τοποθέτηση και λειτουργία καμερών στα σχολεία, το οποίο καταψηφίστηκε, λαμβάνοντας 13 ψήφους υπέρ και 16 κατά. Για το μείζον αυτό θέμα, την τοποθέτηση της Προέδρου της «Ένωσης» κ. Μαρίας Ζαχουδάνη και τη στάση της συντριπτικής πλειοψηφίας της Δημοτικής Αρχής, πλην δύο δημοτικών συμβούλων, οι οποίοι υπερψήφισαν το προτεινόμενο κείμενο, η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Νέας Ιωνίας εξέδωσε σχετικό Δελτίο Τύπου. Μετά από τις εξελίξεις αυτές και με ανοιχτό το ενδεχόμενο ο «Μεγάλος Αδελφός» να «πήγε» στην πολύπαθη Νέα Ιωνία για να μείνει, απειλώντας μαθητές και μαθήτριες, εκπαιδευτικούς και γονείς, «μετρώντας στην καλύτερη περίπτωση τις μπουκιές τους», δεν μένει παρά να αναμένουμε να δούμε ποιες θα είναι οι αντιδράσεις των ίδιων των μαθητών, των μαθητριών, αλλά και των γονιών και των εκπαιδευτικών τους στην πιθανότητα να τοποθετηθούν καταγραφικά συστήματα βιντεοεπιτήρησης σε όλα τα σχολεία της περιοχής, με το πρόσχημα της προστασίας της δημόσιας περιουσίας, που κανείς δεν γνωρίζει έως πού θα μπορούσε να επεκταθεί (παιδικές χαρές, αίθουσες εκδηλώσεων κ.λπ.). Στο «καυτό» αυτό θέμα θα επανέλθουμε σύντομα, όπως οφείλουμε, διότι πάνω από όλα τίθενται η ελευθερία και η δημοκρατία, και πολύ περισσότερο η ελευθερία των νέων ανθρώπων και αυριανών πολιτών.

Μεγάλη ανταπόκριση στην Εσπερίδα του Συλλόγου Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Ν. Πιερίας

Εσπερίδα με θέμα: «Το παζλ του αυτισμού-πολύχρωμα και έντονα», πραγματοποίησε ο Σύλλογος Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Νομού Πιερίας, με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Υπηρεσιών Προσχολικής Αγωγής & Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Κατερίνης, στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Κατερίνης.

Τον Μάιο θα αποδοθεί στους πολίτες το Αισθητικό Άλσος στη Λάρισα

Μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες, από την ανάληψη των καθηκόντων της Δημοτικής Αρχής, η εικόνα του Άλσους έχει αλλάξει ριζικά, με τους βασικούς χώρους να έχουν αποκατασταθεί στο μεγαλύτερο τμήμα τους. Στο Αισθητικό Άλσος βρέθηκε για ακόμη μία φορά ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ....
Αττική Ιστορία Κοινωνία

Την 198η επέτειο από την Έξοδο τίμησαν οι Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής

Ακολουθώντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Ράπτης απηύθυνε χαιρετισμό προς τους Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.
Εικαστικά Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Κρήτης κ. Αλέξης Καλοκαιρινός στα εγκαίνια της Έκθεσης Ζωγραφικής της κ. Αγγέλας Βορεάδου: «Ιχνογραφίες»

Την Έκθεση Ζωγραφικής της κ. Αγγέλας Βορεάδου, με τίτλο: «Ιχνογραφίες», που πραγματοποιείται στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, επισκέφθηκε την Τετάρτη το απόγευμα, 27 Μαρτίου 2024, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Κρήτης κ. Αλέξης Καλοκαιρινός, όπου είχε την ευκαιρία να θαυμάσει τα έργα της γνωστής Ζωγράφου.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Κρήτης, κ. Αλέξης Καλοκαιρινός, περιηγήθηκε της έκθεσης και ξεναγήθηκε από την κ. Αγγέλα Βορεάδου, επαινώντας την αξιοθαύμαστη δουλειά της, που αποτυπώνεται στους πίνακες Ζωγραφικής. Παράλληλα, ο κ. Καλοκαιρινός τόνισε πως ο Δήμος Ηρακλείου στηρίζει τον Πολιτισμό και αναδεικνύει κάθε μορφή Τέχνης και καλλιτεχνικής έκφρασης στην πόλη.

Από την πλευρά της, η κ. Αγγέλα Βορεάδου ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την επίσκεψή του στη έκθεση και για το ενδιαφέρον που δείχνει για την Τέχνη και τον Πολιτισμόμ εκφράζοντας την πρόθεσή της να δωρίσει ένα έργο της στον Δήμο Ηρακλείου μετά από την ολοκλήρωση της έκθεσης.
Στην εκδήλωση των εγκαινίων της έκθεσης, με τίτλο: «Ιχνογραφίες», της κ. Αγγέλας Βορεάδου, παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο τέως Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός, οι Αντιδήμαρχοι: Πολιτισμού κ. Ρένα Παπαδάκη και Χωροταξικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δημοτικής Περιουσίας κ. Στέλα Αρχοντάκη, ο Πρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ κ. Κώστας Βαρβεράκης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Πιτσούλης και πλήθος κόσμου.

Η σημαντική αυτή έκθεση, που πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και της Δημοτικής Πινακοθήκης Ηρακλείου Κρήτης, θα διαρκέσει έως και το Σάββατο 13 Απριλίου 2024.
Ώρες λειτουργίας, με ελεύθερη είσοδο:
Δευτέρα-Παρασκευή 09:00-14:00 & 17:00-21:00.
Σάββατο 09:00-14:00.
Κυριακές και αργίες κλειστά.
Η κ. Αγγέλα Βορεάδου έχει στο ενεργητικό της 13 ατομικές εκθέσεις και με την έκθεση αυτή, στον συγκεκριμένο ιστορικό και πολυσήμαντο χώρο, επιτελεί τον νόστο στις ρίζες της ύπαρξής της. Ζωγραφίζει τη φύση: βράχια, δέντρα, ρίζες, πέτρες και προ πάντων τη θάλασσα, τη διαφάνειά της και τα παιχνίδια του φωτός στην επιφάνεια και στον βυθό της. Τελευταία, έχει ζωγραφίσει σκηνές από τη δυτική και βόρεια ζωφόρο του Παρθενώνα, προσθέτοντας και σε κάποια από τα έργα της «backlight led» (οπισθοφωτισμό).