ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τρίτη | 16 Απριλίου 2024
Ελληνική Οικονομία Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι συναντήσεις εργασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Κροατία

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός και η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Πολιτισμού κ. Φανή Παπαθωμά ολοκλήρωσαν την Τρίτη 9 Απριλίου 2024 τον κύκλο επαφών και συναντήσεων εργασίας στην Κροατία, όπου στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν, επίσης, η Προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Μαριάννα Λιάσκου και το στέλεχος του Γραφείου Περιφερειάρχη κ. Μέλπω Στεφανίδη.
Κοινωνία Κρήτη Μπάσκετ Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συμμαχία για το περιβάλλον από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Μια συμμαχία για το περιβάλλον μεταξύ Δήμου Ηρακλείου Κρήτης και Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.) ξεκινάει να αναπτύσσεται, με τον Δήμο να δηλώνει παρών στο πρόγραμμα Στρατηγικής Κοινωνικής και Περιβαλλοντικής Υπευθυνότητας της Ε.Ο.Κ., φέρνοντας την κυκλική οικονομία και τις πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης, σε αθλητικούς χώρους του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δράση για την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πύργου

«Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τους κοινόχρηστους χώρους», είναι το μήνυμα της δράσης, που υλοποίησε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024 ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας.

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Χανίων για την αντιμετώπιση σεισμών, σύμφωνα με το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

Συνεδρίασε την Παρασκευή το πρωί 12 Απριλίου 2024 το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χανίων, με κυρίαρχα θέματα τη συνεργασία μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων, υπηρεσιών και εθελοντικών οργανώσεων, αναφορικά με την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, λόγω σεισμών. Παράλληλα, στο επίκεντρο τέθηκε και η Επιχειρησιακή Άσκηση Πεδίου «ΜΙΝΩΑΣ 2024», που θα πραγματοποιηθεί το τρίτο δεκαήμερο του Απριλίου.

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά, από τον Κ.Ο.ΔΗ.Π. και το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου Πατρέων

Υλοποιήθηκε με επιτυχία τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2024 η εκδήλωση ευαισθητοποίησης, που διοργάνωσε ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων (Κ.Ο.ΔΗ.Π.) με το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά.

Ενισχύεται ο στόλος των Υπηρεσιών Καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων μετά από την παραλαβή ενός νέου οχήματος για πλύσιμο κάδων

Η προσθήκη του καινούριου οχήματος στον υπάρχοντα στόλο καδοπλυντηρίων της Υπηρεσίας Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου Λαρισαίων αναμένεται να συμβάλλει αποφασιστικά στην ενίσχυση των προγραμμάτων πλύσης κάδων λόγω της αυξημένης χωρητικότητάς του (4 m3).Το συγκεκριμένο όχημα έχει τη δυνατότητα να πλένει εν κινήσει κάδους...
Αττική Ιστορία Κοινωνία

Την 198η επέτειο από την Έξοδο τίμησαν οι Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής

Ακολουθώντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Ράπτης απηύθυνε χαιρετισμό προς τους Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.
Δυτική Ελλάδα Ελληνική Οικονομία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας συνυπέγραψε προγραμματική σύμβαση χρηματοδότησης των επενδύσεων στον Αμβρακικό

Υπογράφτηκε από τον Δήμαρχο Αμφιλοχίας, κ. Γιώργο Κατσούλα, η προγραμματική σύμβαση για τη χρηματοδότηση των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων (Ο.Χ.Ε.) στον Αμβρακικό.

Τη στρατηγική της βιώσιμης ανάπτυξής του Αμβρακικού Κόλπου χαράζει ο Δήμος Αμφιλοχίας, σε συνεργασία με τους γειτονικούς του Δήμους, μετά από την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης για τον σχεδιασμό και την ωρίμανση του προγράμματος Ο.Χ.Ε. για την περιοχή του Αμβρακικού.
Με την προγραμματική σύμβαση, η οποία υπογράφηκε στο Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων, παρουσία του αρμόδιου υπουργού κ. Σπυρίδωνα-Άδωνη Γεωργιάδη και εκπροσώπους των συμβαλλόμενων φορέων, Δήμων και Οργανισμών, καθορίζονται τόσο η εξειδίκευση της στρατηγικής όσο και η οριοθέτηση της περιοχής, για την οποία πρέπει να καταρτιστεί αναλυτικό σχέδιο δράσης, ώστε να τύχει χρηματοδότησης, η οποία στο σύνολό της ανέρχεται στα 120 εκ. ευρώ.

Ειδικότερα, οι στόχοι που προτείνονται περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την ανάδειξη των ιδιαίτερων περιβαλλοντικών χαρακτηριστικών, την ανάδειξη φυσιολατρικών διαδρομών, την οργάνωση δραστηριοτήτων που απευθύνονται σε υψηλής στάθμης επισκέπτες, την παραγωγή αλιευτικών και άλλων τοπικών προϊόντων, καθώς και την καθιέρωση δρώμενων, που σχετίζονται με την Ιστορία, το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό της περιοχής.
Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας κ. Γιώργος Κατσούλας τόνισε μεταξύ άλλων «την αναγκαιότητα εξορθολογισμού του τρόπου με τον οποίο κατανέμονται οι ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις, λαμβάνοντας υπόψη τις πραγματικές ανάγκες και τη γεωγραφία της περιοχής», ενώ απευθυνόμενος προς το κ. Γεωργιάδη είπε χαρακτηριστικά πως: «Υπουργέ, έχετε περάσει από την περιοχή μας και την Αμφιλοχία. Ζούμε σε έναν τόπο ευλογημένο από τον Θεό. Εξαιτίας της αδράνειας δεκαετιών, όμως, αυτό μας έχει γυρίσει «μπούμερανγκ». Ο Αμβρακικός έχει την ατυχία να είναι χωρισμένος σε δυο Περιφέρειες. Και επειδή η διαχείριση των κονδυλίων από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι περιφερειοκεντρική τα τελευταία χρόνια, το ότι βρίσκεται στα όρια των δύο Περιφερειών, άρα στα άκρα τους, σημαίνει πως δεν έχει δοθεί η κατάλληλη σημασία στην ανάπτυξη του Αμβρακικού κόλπου.» και ακόμη πρόσθεσε πως: «Είμαστε ευτυχείς γι’ αυτήν την προσπάθεια, μετά τη συνεννόηση που έγινε στον πρώτο βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης και με τη στήριξη, προφανώς, της Μονάδας Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (Μ.Ο.Δ.).. Θέλουμε τη βοήθειά σας να αναδείξουμε τον Αμβρακικό, με όλα τα ιδιαίτερα στοιχεία του, και να στηρίξουμε τον τουρισμό, τον πρωτογενή τομέα και την αλίευση. Είμαστε αισιόδοξοι ότι η σύμβαση, που υπογράφουμε σήμερα, θα μας επιτρέψει να υλοποιήσουμε τα οράματά μας για την περιοχή.».

Ο Δήμαρχος Αμφιλογίας, κ. Γιώργος Κατσούλας, τη στιγμή που υπογράφει τη σύμβαση

Επίσης, σε ό,τι αφορά στην υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, ο κ. Κατσούλας ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Ο Αμβρακικός Κόλπος αποτελεί ένα από τα πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα, που διαθέτει ο Δήμος Αμφιλοχίας. Θάλασσα με ήρεμα νερά, κατάλληλα για ψάρεμα και κολύμπι, αποτελεί τη σύνδεση της περιοχής μας με το Ιόνιο Πέλαγος. Με την υπογραφή της σύμβασης για τις ολοκληρωμένες χωρικές επενδύσεις για την περιοχή του Αμβρακικού, αποκτάμε επιτέλους πρόσβαση στα χρηματοδοτικά εργαλεία, που θα μας επιτρέψουν να κάνουμε πραγματικότητα το όραμά μας για την ανάπτυξη ολόκληρης της περιοχής. Ο Αμβρακικός Κόλπος μπορεί όχι μόνο να αναπτυχθεί αυτόνομα, αλλά να λειτουργήσει ως πύλη εισόδου για τον Βάλτο, προσφέροντας στους επισκέπτες μια μοναδική ευκαιρία μετάβασης από τη θάλασσα στον ορεινό όγκο, που δύσκολα συναντά κανείς σε άλλα μέρη στην Ελλάδα. Αποτελεί για εμάς μια ευκαιρία να αναδείξουμε τις ομορφιές του τόπου μας, τα μοναδικά μας προϊόντα και τον Πολιτισμό της περιοχής μας. Είμαστε έξι Δήμοι και δύο Περιφέρειες, που μας ενώνει ο Αμβρακικός και τα προβλήματά του, αλλά πολύ περισσότερο οι προοπτικές ανάπτυξής του.».
Ακόμη, οφείλουμε να επισημάνουμε πως τη σχετική σύμβαση υπέγραψαν οι Δήμαρχοι: Αμφιλοχίας, Ακτίου-Βόνιτσας, Αρταίων, Πρέβεζας και Ζηρού, καθώς και ο Πρόεδρος της Μονάδας Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων κ. Γιώργος Παπαδημητρίου.