ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Κυριακή | 10 Δεκεμβρίου 2023
Αττική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σε καλό κλίμα έγινε η πρώτη συνάντηση εργασίας του νέου Περιφερειάρχη Αττικής με τους νεοεκλεγέντες Δημάρχους Ανατολικής Αττικής

Άκρως εποικοδομητική ήταν η πρώτη συνάντηση εργασίας του νέου Περιφερειάρχη Αττικής κ. Νίκου Χαρδαλιά με τους νεοεκλεγέντες Δημάρχους της Ανατολικής Αττικής, που είχε ως στόχο την ενημέρωσή τους για το πώς θα κινηθεί η Περιφέρεια την επόμενη αυτοδιοικητική περίοδο 2024-2028.
Ιστορία Κεντρικός Τομέας Κοινωνία

Εξαιρετική η διάλεξη του κορυφαίου ερευνητή της κοπτικής γλώσσας π. Ugo Zanetti στην Εταιρεία Φίλων του Λαού, στην Αθήνα

Το απόγευμα της Δευτέρας 27 Νοεμβρίου 2023, στον χώρο της Εταιρείας Φίλων του Λαού, στην Αθήνα, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων μαθημάτων της Καθηγήτριας Αραβικού Πολιτισμού και Αραβικής Λογοτεχνίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. κ. Ελένης Κονδύλη, ο καλεσμένος της, κορυφαίος ερευνητής της κοπτικής γλώσσας, αλλά και άλλων αρχαίων ανατολικών γλωσσών, π. Ugo Zanetti, Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Λουβαίν, έδωσε μια εξαιρετική διάλεξη, στην ελληνική γλώσσα, με θέμα: «Μοναχισμός στις σκήτες της ερήμου, άλλοτε και τώρα.».
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σύσκεψη φορέων για τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Πάτρας

Το απόγευμα της Τετάρτης 29 Νοεμβρίου 2023, με πρωτοβουλία της Δημοτική Αρχή του Δήμου Πατρέων, πραγματοποιήθηκε μια σημαντική σύσκεψη στο Δημαρχείο της Πάτρας σχετική με τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης, όπου συμμετείχαν φορείς της πόλης, οι οποίοι μεταξύ άλλων εκτίμησαν σε ποιο σημείο βρίσκεται το ζήτημα αυτό, προς ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθούν οι διάφοροι φορείς και πώς μπορούν να ξεπεραστούν τα διάφορα εμπόδια που βάζει η κυβερνητική πολιτική στο σοβαρό αυτό κοινωνικό θέμα.

Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια της Ομαδικής Εικαστικής Έκθεσης του project #23 #24 ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ, στον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο

Το απόγευμα της Δευτέρας 4 Δεκεμβρίου 2023, στον ιστορικό χώρο του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου (Πλατεία Κολωνακίου 2, 4ος όροφος, είσοδος δίπλα από την τράπεζα Πειραιώς), πραγματοποιήθηκαν παρουσία πλήθους κόσμου τα εγκαίνια της τέταρτης Ομαδικής Εικαστικής Έκθεσης του project #23 #24 ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ, με θέμα τα λόγια του σπουδαίου Ολλανδού ζωγράφου Vincent Willem van Gogh: «Δεν υπάρχει τίποτε πιο καλλιτεχνικό από το ν’ αγαπάς κάποιον.».

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση Υγεία

«Η Πρόληψη κοντά μας» - Ολοκληρώθηκε η δράση ιατρικών ελέγχων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Οι υπηρεσίες πρόληψης και προαγωγής υγείας (προληπτικός καρδιολογικός έλεγχος, αλλεργικά τεστ, πνευμονολογικός...
Δυτική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Υπογραφή σύμβασης για τη ριζική ανάπλαση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου Γρεβενών

Το έργο αφορά στην καθολική αναβάθμιση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

«Σκοτσέζικο Ντους», της Χρύσας Σπηλιώτη, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσόγκα | Από 2 Δεκεμβρίου 2023, στο Θέατρο «ΠΡΟΒΑ»

Ο κ. Σωτήρης Τσόγκας, εμπνευσμένος από το κείμενο, του οποίου υπογράφει και τη θεατρική προσαρμογή, με τη σκηνοθετική αριστοτεχνική του ματιά, μας βάζει διαδραστικά στο κλίμα της δημιουργίας μια θεατρικής παράστασης, από τα καμαρίνια έως τη σκηνή. Κωμικές μέχρι δακρύων σκηνές εξελίσσονται μπροστά στα...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Δυτική Ελλάδα Ελληνική Οικονομία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας συνυπέγραψε προγραμματική σύμβαση χρηματοδότησης των επενδύσεων στον Αμβρακικό

Υπογράφτηκε από τον Δήμαρχο Αμφιλοχίας, κ. Γιώργο Κατσούλα, η προγραμματική σύμβαση για τη χρηματοδότηση των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων (Ο.Χ.Ε.) στον Αμβρακικό.

Τη στρατηγική της βιώσιμης ανάπτυξής του Αμβρακικού Κόλπου χαράζει ο Δήμος Αμφιλοχίας, σε συνεργασία με τους γειτονικούς του Δήμους, μετά από την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης για τον σχεδιασμό και την ωρίμανση του προγράμματος Ο.Χ.Ε. για την περιοχή του Αμβρακικού.
Με την προγραμματική σύμβαση, η οποία υπογράφηκε στο Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων, παρουσία του αρμόδιου υπουργού κ. Σπυρίδωνα-Άδωνη Γεωργιάδη και εκπροσώπους των συμβαλλόμενων φορέων, Δήμων και Οργανισμών, καθορίζονται τόσο η εξειδίκευση της στρατηγικής όσο και η οριοθέτηση της περιοχής, για την οποία πρέπει να καταρτιστεί αναλυτικό σχέδιο δράσης, ώστε να τύχει χρηματοδότησης, η οποία στο σύνολό της ανέρχεται στα 120 εκ. ευρώ.

Ειδικότερα, οι στόχοι που προτείνονται περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την ανάδειξη των ιδιαίτερων περιβαλλοντικών χαρακτηριστικών, την ανάδειξη φυσιολατρικών διαδρομών, την οργάνωση δραστηριοτήτων που απευθύνονται σε υψηλής στάθμης επισκέπτες, την παραγωγή αλιευτικών και άλλων τοπικών προϊόντων, καθώς και την καθιέρωση δρώμενων, που σχετίζονται με την Ιστορία, το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό της περιοχής.
Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας κ. Γιώργος Κατσούλας τόνισε μεταξύ άλλων «την αναγκαιότητα εξορθολογισμού του τρόπου με τον οποίο κατανέμονται οι ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις, λαμβάνοντας υπόψη τις πραγματικές ανάγκες και τη γεωγραφία της περιοχής», ενώ απευθυνόμενος προς το κ. Γεωργιάδη είπε χαρακτηριστικά πως: «Υπουργέ, έχετε περάσει από την περιοχή μας και την Αμφιλοχία. Ζούμε σε έναν τόπο ευλογημένο από τον Θεό. Εξαιτίας της αδράνειας δεκαετιών, όμως, αυτό μας έχει γυρίσει «μπούμερανγκ». Ο Αμβρακικός έχει την ατυχία να είναι χωρισμένος σε δυο Περιφέρειες. Και επειδή η διαχείριση των κονδυλίων από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι περιφερειοκεντρική τα τελευταία χρόνια, το ότι βρίσκεται στα όρια των δύο Περιφερειών, άρα στα άκρα τους, σημαίνει πως δεν έχει δοθεί η κατάλληλη σημασία στην ανάπτυξη του Αμβρακικού κόλπου.» και ακόμη πρόσθεσε πως: «Είμαστε ευτυχείς γι’ αυτήν την προσπάθεια, μετά τη συνεννόηση που έγινε στον πρώτο βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης και με τη στήριξη, προφανώς, της Μονάδας Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (Μ.Ο.Δ.).. Θέλουμε τη βοήθειά σας να αναδείξουμε τον Αμβρακικό, με όλα τα ιδιαίτερα στοιχεία του, και να στηρίξουμε τον τουρισμό, τον πρωτογενή τομέα και την αλίευση. Είμαστε αισιόδοξοι ότι η σύμβαση, που υπογράφουμε σήμερα, θα μας επιτρέψει να υλοποιήσουμε τα οράματά μας για την περιοχή.».

Ο Δήμαρχος Αμφιλογίας, κ. Γιώργος Κατσούλας, τη στιγμή που υπογράφει τη σύμβαση

Επίσης, σε ό,τι αφορά στην υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, ο κ. Κατσούλας ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Ο Αμβρακικός Κόλπος αποτελεί ένα από τα πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα, που διαθέτει ο Δήμος Αμφιλοχίας. Θάλασσα με ήρεμα νερά, κατάλληλα για ψάρεμα και κολύμπι, αποτελεί τη σύνδεση της περιοχής μας με το Ιόνιο Πέλαγος. Με την υπογραφή της σύμβασης για τις ολοκληρωμένες χωρικές επενδύσεις για την περιοχή του Αμβρακικού, αποκτάμε επιτέλους πρόσβαση στα χρηματοδοτικά εργαλεία, που θα μας επιτρέψουν να κάνουμε πραγματικότητα το όραμά μας για την ανάπτυξη ολόκληρης της περιοχής. Ο Αμβρακικός Κόλπος μπορεί όχι μόνο να αναπτυχθεί αυτόνομα, αλλά να λειτουργήσει ως πύλη εισόδου για τον Βάλτο, προσφέροντας στους επισκέπτες μια μοναδική ευκαιρία μετάβασης από τη θάλασσα στον ορεινό όγκο, που δύσκολα συναντά κανείς σε άλλα μέρη στην Ελλάδα. Αποτελεί για εμάς μια ευκαιρία να αναδείξουμε τις ομορφιές του τόπου μας, τα μοναδικά μας προϊόντα και τον Πολιτισμό της περιοχής μας. Είμαστε έξι Δήμοι και δύο Περιφέρειες, που μας ενώνει ο Αμβρακικός και τα προβλήματά του, αλλά πολύ περισσότερο οι προοπτικές ανάπτυξής του.».
Ακόμη, οφείλουμε να επισημάνουμε πως τη σχετική σύμβαση υπέγραψαν οι Δήμαρχοι: Αμφιλοχίας, Ακτίου-Βόνιτσας, Αρταίων, Πρέβεζας και Ζηρού, καθώς και ο Πρόεδρος της Μονάδας Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων κ. Γιώργος Παπαδημητρίου.